Results 1 to 15 of 15
Thread: Βαλεριάνα help
-
20-12-2015, 01:04 #1
Βαλεριάνα help
Καλησπέρα στα παιδιά. Λόγω του ότι δεν θέλω να καταφύγω σε αγχολιτικά χάπια και ιδιαίτερα χωρίς συμβουλή γιατρού, σκέφτηκα να πίνω τσάι βαλεριάνας για να με χαλαρώσει λίγο από το άγχος που πιστεύω Ότο έχω αρκετό. Διάβασα κάποια άρθρα στο Google αλλά το ενα λέει έτσι το άλλο αλλιώς. Και αναφέρομαι ειδικά στις παρενέργειες. Εχετε κάποια εμπειρία πανω σε αυτό? Πιστεύω θα με βοηθούσε!
Με το μέτρο που κρίνεις θα κριθείς * Καλό κάνεις, κακό κάνεις στο κεφάλι σου γυρνάει...
- 20-12-2015, 01:21 #2
γιατί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις; εγώ ήξερα ότι ηρεμεί. πάντως, εγώ όσες φορές έχω πάρει, κοιμάμαι αρκετά καλά
20-12-2015, 05:41 #3
Γεια σου venom ! το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να πιεις βαλεριανα και να δεις αν αισθανθεις καλυτερα.Εγω παλια ειχα δοκιμασα τα παντα βαλεριανα, λουιζα , πασιφλορα , st. john's wort (σπαθοχορτο λεγεται στα Ελληνικα) αλλα δεν μου εκαναν τιποτα! ειχα αγορασει και φυτικα ηρεμηστικα απο το φαρμακειο αλλα και παλι δεν μου εκαναν τιποτα.Ελπιζω εσενα να σε βοηθησουν ομως τα βοτανα.
20-12-2015, 12:01 #4
Καλησπερα.για μενα η βαλεριανα λειτουργει καταπληκτικα.μη παρεις ομως ουτε φακελακια ουτε σε χαπι.χυμα βοτανο και συγκεκριμενα ριζα βαλεριανας.μπορεις να πινεις οποτε νιωθεις αγχος.το συγκεκριμενο βοτανο δε κανεις να το πινεις συνεχεια.αν θες να πίνεις καθε μερα πρεπει καθε 2 βδομαδες να σταματας για 2 βδομαδες και μετα ξανα.
22-12-2015, 01:44 #5
Καλημέρα και καλώς σας βρήκα,
εμένα προσωπικά το χάπι βαλεριάνας, αυτό που βρίσκεις στα φαρμακεία και είναι 100% φυτικό (εμπεριέχει και βιταμίνες του συμπλέγματος B που επιδρούν και καταπραΰνουν το νευρικό σύστημα), δε με βοήθησαν ιδιαίτερα ούτε στο θέμα του άγχους ούτε στο θέμα του ύπνου. Έχουν ακουστεί, ωστόσο, διάφορες απόψεις. Το θέμα είναι να βρεις την εσωτερική γαλήνη και την ηρεμία μέσα σου, δεν υπάρχει "happy χάπι" που να μας λύνει τα προβλήματα ως δια μαγείας, δυστυχώς!
Παρ' όλα αυτά, μία δοκιμή θα σε πείσει, για το βότανο δε φέρω γνώμη.
22-12-2015, 02:17 #6
παρενέργειες εγώ είχα ναυτία και την επόμενη μερα πονοκέφαλο πόνο κ τσούξιμο στα μάτια ...
Tα καλύτερα έρχονται από την Κίνα... με χελώνα κουτσή
22-12-2015, 02:21 #7
22-12-2015, 19:24 #8
Αυτό που λες ισχύει απόλυτα.
Και πέρα από τους καφέδες και την κόκα κόλα ή άλλες ουσίες, μεγάλο ρόλο παίζει η ψυχολογία, αν όχι καθοριστικό.
Εγώ έπινα καφέδες και μπύρες μετά τις 12 και έπεφτα για ύπνο μετά από 2 - 3 ώρες χωρίς δυσκολία, από τότε όμως που χάλασε η ψυχολογία μου και "φώλιασε" ο φόβος της ασθένειας μέσα μου, ό,τι κι αν δοκίμασα, ακόμα και οι καφέδες που έκοψα μαχαίρι, δε βοήθησε στο θέμα της ψυχολογίας και κατ' επέκταση του ύπνου που εξακολουθεί μετά από 2 μήνες να είναι άστατος και διακεκομμένος. Το θέμα είναι το άγχος που δεν μπορείς εκ των πραγμάτων να αποφύγεις - τουλάχιστον μπορείς να το περιορίσεις ως ένα βαθμό.
22-12-2015, 19:32 #9
Για τη βαλεριάνα δεν ξέρω αλλά εγώ με τόσα φάρμακα που παίρνω αν δεν έπινα και καφέδες θα ήμουν όλη τη μέρα σαν ζόμπυ αν βέβαια δεν κοιμόμουν συνέχεια...
Παλιότερα ένας γιατρός μου είχε πει να μην πίνω πολύ καφέ γιατί πρέπει λέει να είμαι σε καταστολή...γενικά καλός ήταν αλλά αυτό μου έκανε εντύπωση, κι αν δούλευα τώρα πώς θα τα κατάφερνα; Αλλά και δουλειά που δεν έχω δεν θέλω να περάσω όλη μου τη ζωή όντας ζωντανή νεκρή... :confused:
Η φράση "σε καταστολή" μου θυμίζει τους ασθενείς που έχουν σε νοσοκομεία/ψυχιατρεία και τους έχουν φέρει σ' αυτή την κατάσταση με φάρμακα γιατί εκείνη τη στιγμή είναι το καλύτερο για την υγεία τους αλλά όχι και για να είναι έτσι σε μόνιμη κατάσταση...άλλωστε αν πρέπει κάποια στιγμή να κοιμηθώ γιατί δεν μπορώ να αντιμετωπίσω κάτι έχω και γι' αυτές τις περιπτώσεις φάρμακο...
Πάντως σου εύχομαι να βρεις λύση στα βότανα venom ώστε ν' αποφύγεις τα αγχολυτικά, κι εγώ θα ήθελα να μην έπρεπε να παίρνω φάρμακα...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
22-12-2015, 19:53 #10
καφεδεσ με τα φαρμακα οντωσ δεν κανει να πινουμε αλλα εγω πινω σαραντα καφεδεσ στη καθισια και ζω ακομα
οποτε μαλλον λιγοσ καφεσ καλο κανειΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
22-12-2015, 20:10 #11
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
22-12-2015, 20:22 #12
οχι δεν υπερβαλλω πινω μια κουπα το πρωι για ζεσταμα
μετα βγαινω εξω παιρνω εναν μετα επιστρεφω τρωω
μετα ξαναβγαινω το απογευμα πινω αλλον εναν και μετα
το βραδυ ισωσ αλλα οχι παντα και ελληνικοΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
22-12-2015, 20:30 #13
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
22-12-2015, 20:32 #14
νεσ δε πινω με πειραζει το στομαχι ολα τα αλλα ομωσ τα πινω σε κουπα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
23-12-2015, 21:09 #15
Γενικά μιλάω για έναν τρόπο ζωής.Είναι (σχεδόν) δεδομένο ότι ένας άνθρωπος με κάποια ψυχική διαταραχή κάνει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που πρέπει.Αυτό γιατί έτσι βγάζει την πίεσή του.Οπότε ο κακός τρόπος ζωής σε συνδιασμό με το ''πρόβλημα'' που υπάρχει,το μόνο που κάνει είναι να δυσκολεύει τη ζωή του ατόμου.
Εγώ στις σαλάτες μου έβαζα και φρέσκα φύλλα βαλεριάνας.Τσάι δεν έπινα με βαλεριάνα γιατί δεν μου αρέσει η αποξηραμένη βαλεριάνα.Έπινα χαμομήλι,πασιφλώρα,λεβάντα ,βουνού.ΈΚοψα τα αναψυκτικά,τα λιπαρά,τους φραπέδες που έπινα ενα μικρό κουτάκι την ημέρα.Τώρα πίνω το πολύ 2 καφέδες κι εδώ κι ένα χρόνο περίπου καθόλου φραπέ.Συνήθως 1 ελληνικό κι έναν εσπρέσο.Πολλές φορές θα τύχει να πιώ μόνον έναν μέσα στη μέρα.
Οπότε όταν μιλάω για τρόπο ζωής,στην ουσία αναφέρομαι και στο χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να γίνουν κάποιες αλλαγές.Δε σημαίνει ότι αν δεν πιω 1 μέρα καφέ όλα θα είναι εντάξει.Χρειάζεται χρόνο ο οργανισμός να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα.Σε συνδιασμό με μια καλή διατροφή,με λίγη γυμναστική και χρόνο για τον ευατό μας,πιστεύω το άτομο σε λίγο καιρό θα δει μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία του.