Να ξαναγινεις βασιλιάς στο βασιλειο σου...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
    Senior Member

Να ξαναγινεις βασιλιάς στο βασιλειο σου...

Πριν καποια χρονια δυο εαν.θυμαμαι καλα ειχα επισκεφτει την Σιβηρία μαζι με κατι φιλους ειχαμε λοιπον επισκεψτει και ενα σαμανο μου ειχε πει αυτη την φραση που αναφερω στο τιτλο φρόντισε να ξαναγινεις βασιλιάς στο βασιλειο σου τι λετε να σημενει? ( εγω μαλλον τα καταφερα αλλα θα δουμε τωρα που θ ξαναπαω στην Σιβηρία μονη αυτη την φορα για αλλο σκοπο)
    Εαν κοιταξεις την αβυσσο για πολυ ωρα στο τελος η αβυσσος θα κοιταξει εσενα

Στη Σιβηρία; Πώς θα πας στη Σιβηρία; Με ταξιδιωτικό γραφείο; Δεν κάνει τώρα πολύ κρύο;

Senior Member
    Οι γονεις εινι ταξιδιωτικοι πρακτορες οποτε εχουν κποια δωρεαν εισητηρια ...ναι κανει κρυο αλλα ειδα ενα ονειρο που το θεωρω σημαδι οποτε για να δω το τελος πρεπει πρωτ να το ζησω:)

Ποσο χρονων ησουν οταν σου το ειπε ? Ο σαμανος σε ποια γλωσσα μιλουσε ?
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Ρωσικα μιλουσε ημουν 15-16 και ειχαμε μεταφραστη τον πατερα ενος φιλου μου που ηξερε ρωσικα

Senior Member
    Θα μπορούσε έτσι να αρχίζει ένα book για ένα ταξίδι στη Σηβηρία κλπ κλπ..
    Tα καλύτερα έρχονται από την Κίνα... με χελώνα κουτσή

Senior Member
    Το βρισκω πολυ ενδιαφερον !!!
    Θα ελεγα , να ξαναγινεις παιδι , με οτι αυτο συνεπαγεται , αγνοτητα , ελλειψη πονηριας , ολα αυτα τα ανθρωπινα θνητα χαρακτηριστικα , που τα χανεις μεγαλωνοντας , η αλλα δυσαρεστα χαρακτηριστικα που αποκτας , προκειμενου να επιβιωσεις , η και ναναρριχηθεις .
    Το παιδι εχει το μικρο του βασιλειο , τα παιχνιδια του , το δωματιο του , και δεν εχει επιγνωση της κακιας του κοσμου , δεν ανησυχει για το αυριο , εχει αθωοτητα , ζει με τα παραμυθια του , ΣΤΑ παραμυθια του .

Φανταστειτε εναν κοσμο μονο με παιδια !!!!

Φυσικα , μπορει να κανω λαθος στην ερμηνεια !! δεν εχω την σοφια του σαμανου , ουτε σοφια καν !!

Να εχεις τον ελεγχο του νου σου και της ψυχης σου.
    Αυτο δινω ως ερμηνεια και δεν ειναι λογω του οτι εχω φοβερο μυαλο οσο οτι ειναι μια φιλοσοφια βλεπε - διαβασε Carlos Castaneda.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Banned
    εβλεπα ενα βιντεο στο ιντερνετ απο τη σιβηρια που ενας πεταγε απο το παραθυρο του σπιτιου του βραστο νερο απο μια κατσαρολα κ αυτο παγωνε σε δευτερολεπτα πριν προλαβει να πεσει στο πεζοδρομιο κ γινοταν σκονη....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Να εχεις τον ελεγχο του νου σου και της ψυχης σου.
    Αυτο δινω ως ερμηνεια και δεν ειναι λογω του οτι εχω φοβερο μυαλο οσο οτι ειναι μια φιλοσοφια βλεπε - διαβασε Carlos Castaneda.

Ποια η διαφορα μεταξυ νου - ψυχης . Τον νου τον ελεγχεις , ειναι το μυαλο , ο χαρακτηρας και τα συναισθηματα μας .....ι κατα την θρησκεια , η ψυχη ειναι αυτο που μας δινει ζωη ....................δεν ελεγχεται , ειναι ειναι κατι το θεικο , στο φθαρτο κορμι μας .......δυσκολη εννοια ..............ταυτιζεται με την εν γενει συμπεριφορα μας , εχασε την ψυχη του , λεμε , εχασε την επαφη με το καλο ..................ου γαρ ωφεληθει καποιος αν τον κοσμον ολον κερδισει και απωλεσει την ψυχην αυτου .........
    Last edited by Macgyver; 23-12-2015 at 06:45.

favvel
    Guest
    αυτή φράση μου θυμίζει το "θυμήσου ποιος είσαι" που έλεγε ο Μουφάσα στο Σίμπα στην ταινία "ο βασιλιάς των λιονταριών" καθώς καθρεφτιζόταν το πρόσωπό του στα νερά μιας λίμνης..
    αυτή η ταινία είναι η αγαπημένη μου από όλα τα κινούμενα..
    ίσως μ'αυτό να ήθελε να σου πει ο σαμάνος να θυμηθείς ποια είσαι,ποια είναι η πηγή σου,από πού προέρχεσαι..
    αλλά περισσότερο κλείνω προς αυτό που είπε ο constantly curious..
    δλδ να καταφέρεις να θωρακίσεις τον εαυτό σου από τις όποιες εξωτερικές επιρροές όπως απόψεις και νοοτροπίες που επηρεάζουν και καθορίζουν τη συμπεριφορά σου και να γίνεις πιο πολύ ο εαυτός σου..είναι μια προτροπή προς την αυτογνωσία..

Senior Member
    Quote Originally Posted by favvel View Post
    και να γίνεις πιο πολύ ο εαυτός σου..είναι μια προτροπή προς την αυτογνωσία..

Εδω θα σε ρωτησω , γιατι ο σαμανος ειπε , να ΞΑΝΑγινεις βασιλιας , και οχι , να γινεις βασιλιας ???

Γιατι αν το περιορισουμε στο να θυμηθεις ποια εισαι , και απο που προερχεσαι ., κλινεις προς την δικη μου εκδοχη !! ( τιποτα προσωπικο C.C. ! )

favvel
    Guest
    ναι όντως έτσι όπως το θέτεις κλείνω προς τα εσένα Macgyver απλά ήθελα να συνταιριάξω και τις δύο σκέψεις μου και τις έγραψα μαζί..
    είναι σα να συμφωνώ και με σένα και με τον C.C..
    απλά με σένα διαφωνώ σ'αυτό που λες να ξαναγίνει παιδί..
    γιατί ο σαμάνος είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ενεργοποιήσει τη μεταφυσική του πλευρά..επικοινωνεί με άλλες δυνάμεις οπότε σε μια συμβουλή του δε θα προέτρεπε κάποιον να ξαναγίνει παιδί που είναι κάτι πεζό και κοινότυπο..αλλά θα του έλεγε κάτι βαθύτερο..
    να θυμηθεί ποιες είναι οι ρίζες του..από πού προέρχεται πχ απ'το θεό και να γίνει ξανά θεός..
    κάτι τέτοιο εγώ κατάλαβα..
    αυτό που είπα για την αυτογνωσία ισχύει στην περίπτωση που θα της έλεγε "γίνε βασιλιάς"και όχι "ξαναγίνε βασιλιάς"..
    οπότε μάλλον δεν ισχύει αυτό που είπα για την αυτογνωσία..

Member
    Όλοι περίπου τα ίδια λέμε το ότι είμαστε βασιλιάδες είναι δεδομένο υπάρχει μέσα μας ή γνώση απλά να αποκτήσουμε επίγνωση αυτης της γνώσης είναι το ζητούμενο......!!!!!

Banned
    μα καλα ..συγνωμη ρε παιδια... ο σαμανος στο 15χρονο πηγε και ειπε να ξαναγινει βασιλιας??? οχι δεν λέω μου, αρεσει η φραση σαν φραση..εχει ωραιο νοημα..αλλα μου φενεται οτι και ο σαμανος ..την ψιλοεπινε ..δικαιολογημενα βεβαια , και εγω αν εμενα σηβιρία δεν θα την παλευα αλιως!

Page 1 of 2 12 LastLast