Results 16 to 19 of 19
Thread: Μετ-αλλαγμένη ζωή
-
01-01-2016, 09:31 #16favvelGuest
agnwste85 αποτύπωσες τις σκέψεις σου με μεγάλη σαφήνεια κάτι που δεν μπορούν να κάνουνε όλοι..εγώ για παράδειγμα ταυτίστηκα σε πάρα πολλά μαζί σου και στο θέμα της συμπεριφοράς των γονιών απέναντί μου,το τρύπωμά τους στην προσωπική μου ζωή για να με προστατεύσουν,και στο θέμα της σχέσης των γονιών μου μεταξύ τους,η οποία είναι για μένα άκρως υποκριτική,γιατί ενώ βρίζονται μεταξύ τους μένουν ακόμα μαζί επειδή προφανώς έχουν συμφέροντα ο ένας απ'τον άλλον..
επίσης μες στην οικογένειά μου υπάρχει μια μυστικοπάθεια..τα πράγματα δεν είναι ξεκαθαρισμένα κάτι που το ψυχανεμιζόμουν πάντα,το καταλάβαινα αλλά δεν μπορούσα να το αποδείξω,μέχρι που πριν λίγα χρόνια με τη βοήθεια μια συστημικής θεραπεύτριας ανακάλυψα ότι οι γονείς μου,κρατούσαν από μένα και την αδερφή μου ένα επτασφράγιστο μυστικό..το οποίο θα το πω δε με ενδιαφέρει μιας και τους γονείς μου δεν τους έχω σε εκτίμηση οπότε αδιαφορώ αν θα τους προσβάλλω λέγοντάς το..η μητέρα μου λοιπόν έχει κάνει 3 εκτρώσεις..το έμαθα στα 24 μου?κάπου κει..τα παιδιά θα ήταν αδέρφια μου από τον ίδιο πατέρα κανονικά..κάτι για το οποίο αμφιβάλλω,μιας και έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μου απέναντί τους για το κατά πόσο μου λένε την αλήθεια..η συστημική θεραπεύτρια μου είχε πει τότε πριν 3-4 χρόνια δλδ ότι ήθελα να αυτοκτονήσω για να πάω να βρω τα αδέρφια μου..κάτι που δεν το αποκλείω μιας και εκείνη ανακάλυψε για το θέμα των εκτρώσεων..
δεν κατάλαβα όμως πώς κατάφερες να πάρεις φάρμακα,στο ladose αναφέρομαι,από μόνος σου,χωρίς συνταγή γιατρού???με ενδιαφέρει γιατί θέλω να κόψω τα φάρμακα σιγά σιγά βέβαια..ξέρω πώς θα τα κόψω μόνη μου απλά δεν έχω γιατρό να μου γράψει το φάρμακο που θέλω,γιατί ο γιατρός μου φυσικά μάλλον είναι ορκισμένος να τα παίρνω ες αεί..
Έπειτα αυτή σου η φράση:απλά τα "προβλήματα" δεν με πολυαπασχολούσαν εφόσον δεν με απασχολούσε τίποτα απολύτως στην ζωή μου"είναι η πλέον αντιπροσωπευτική για μένα..είναι το τελευταίο στάδιο της κατάθλιψης πριν την αυτοκτονία..όταν έχεις χάσει κάθε ελπίδα ότι υπάρχει λύση στα προβλήματά σου και δε σε ενδιαφέρει πια τι θα απογίνεις..δε σε ενδιαφέρει ο εαυτός σου πια..και είναι έτσι όπως τα λες..είμαστε άτομα νεκρά για την κοινωνία..κι εγώ έτσι αισθάνομαι νεκρή..όχι μόνο για την κοινωνία γιατί χεσμένη την έχω συγνώμη κιόλας,αλλά είμαι νεκρή για τον εαυτό μου κι αυτό με πληγώνει πιο πολύ όσο αναίσθητη κι αν έχω γίνει..
(πάω να διαβάσω τώρα και τις απαντήσεις των άλλων μελών..)
σ'ευχαριστούμε πολύ που κατέθεσες την ψυχή σου εδώ γιατί προσωπικά με εκφράζουν αυτά που έγραψες..
- 04-01-2016, 13:38 #17
Καλησπέρα.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!Εύχομαι την νέα χρονιά με ηρεμία.
Δε νομίζω ότι λέμε κάτι διαφορετικό.Πρώτα από όλα μια ερώτηση.Είδες κάπου να γράφω ότι τα θετικά τα οφείλω σε κάποιον ψυχολόγο?Νομίζω δεν το έχω γράψει αλλά αν το έγραψα θα ήθελα να μου αναφέρεις το που για να το κάνω περισσότερο κατανοητό.Αν βγάλει κάποιος ένα γενικό συμπέρασμα στα ποστ που γράφω αυτό θα είναι ότι χωρίς την θέλησή μας δεν γίνεται τίποτα.Δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα ο ψυχολόγος,το χάπι,ο ψυχίατρος,ο φίλος,κανείς. (Είμαι λιγάκι κουρασμένος,το κεφάλι μου κυρίως, από όλες τις γιορτές και το ποστ μου υπάρχει περίπτωση να είναι λίγο μπερδεμένο)
Συμφωνώ μαζί σου.Η διαφορά μας είναι στο εγωισμό και στην έκφραση ''θα το παλέψω μόνος''.Συνήθως αναφέρω την λέξη ειδικός (Σε άτομα που δεν γνωρίζω) γιατί ίσως είναι αυτός που θα μπορέσει να τους βοηθήσει αν οι γύρω δεν μπορούν να καταλάβουν κι όπως είναι γνωστό,κάποιος που δεν καταλαβαίνει αλλά λέει ότι καταλαβαίνει κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα.
Επειδή μου αρέσει να μιλάω με παραδείγματα,συνήθως δικά μου,θα σου απαντήσω σε αυτά που σου έλεγε ο ψυχολόγος γιατί δεν χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος ψυχολογία για να καταλάβει ότι ο συγκεκριμένος δεν ήξερε να κάνει τη δουλειά του.Τα λέω άλλη μία για να καταλάβει και κάποιος που διαβάζει το θέμα.Όταν ανέφερα τις λέξεις ''κρίσεις πανικού'' ένας οικογενειακός γιατρός είπε στους δικούς μου ότι χρειάζομαι ψυχίατρο και μας σύστησε έναν.Ο συγκεκριμένος ψυχίατρος,ήθελε να μου δώσει χάπια,δεν τα πήρα παρόλο που ήμουν στα χειρότερά μου και μόλις έβλεπε ότι δεν πρόκειται να τα πάρω,συνέχισε με την ψυχοθεραπεία για να μη χάσει και τα 70 ευρώ της επίσκεψης.Μια απάντησή του όταν τον ρωτούσα τι να κάνω με τις αρνητικές σκέψεις που έρχονται χωρίς προειδοποίηση μέσα στη μέρα και μου χαλάνε απίστευτα,ήταν το ''βάλε τοίχους''.ΤΟυ λέω ''Γιατρέ δεν μπορώ να το κάνω,δεν μπορώ να αμυνθώ σε κάτι τέτοιο.Έρχονται και νιώθω να μην λειτουργώ''.Αυτός συνέχισε ''βάλε τοίχους''.Εν ολίγης δεν δεχόταν ότι αυτός ο τρόπος δεν λειτουργεί γιατί η σκέψη δεν είναι κάτι χειροπιαστό.Δεν μπορείς να αμυνθείς αν το μυαλό δεν το επιτρέπει.
Μια άλλη ερώτηση ήταν ''Γιατρέ χρειάζομαι χάπια?'' Η απάντησή του ήταν ''ΑΝ είχες να πάρεις μια απόφαση ζωής στις επόμενες 10 μέρες θα έπρεπε να πάρεις''.Του απάντησα ''Πως θα πάρω απόφαση ζωής όταν έχω χάσει την ίδια τη ζωή ?''
Να μην τα πολυλογώ δεν είχε ιδέα το τι κάναμε.Πήγα 4-5 φορές κι εννοείται ότι δεν συνέχισα.Εδώ είναι το ερώτημά μου και η διαφορά μας.Είχα ζήσει 7 μήνες στα σκοτάδια.Δεν μπορούσε πλέον κανείς να με καταλάβει και να με βοηθήσει,με άγχωνε περισσότερο να ξέρω ότι αγχόνοντε για εμένα και το πιο σημαντικό ήταν ότι πλέον δεν μπορούσα ο ίδιος να βοηθήσω τον ευατό μου.Τι θα έπρεπε να κάνω?Πως θα μπορούσα να βοηθήσω τον ευατό μου όταν για μήνες/χρόνια μόνος μου το δημιούργησα και πλέον δεν έχω άλλες δυνάμεις,άλλες αντοχές αλλά και το καθαρό μυαλό για να το αντιμετωπίσω?Όλα ήταν βουνό.Οπότε είχα την ελπίδα για κάτι άλλο.Κάποιο έπρεπε να με βοηθήσει ώστε να πατήσω κάπου για να βοηθήσω τον ευατό μου.
Έπρεπε να κάνω πλέον πολλά βήματα.Πρώτα από όλα να ανοίξω τα παράθυρα.Να μπει λίγο φως στο σπίτι.Φοβόμουν το φως που έμπαινε.Πως θα έκανα τα βήματα αν ένιωθα ότι πλεον κανείς δεν μπορεί να με βοηθήσει?Μπορεί και να το πίστευα ότι κανείς δεν μπορεί αλλά δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς.Κάτι έπρεπε να κάνω.
Για να σε βγάλω από αυτή τη σκέψη.Δεν θεωρώ ότι με βοήθησε κάποιος ειδικός(Ίσως δεν βρέθηκε ακόμη ο κατάλληλος για εμένα).Όλα όμως είναι αλυσίδα και η απόφαση που πήρα να πάω στον ψυχολόγο με βοήθησε σε άλλα.Αυτό είναι μεγάλο θέμα.Εϊναι αυτό που είπα πιο πάνω.Κάπως πρέπει να βοηθήσεις τον εαυτό σου για να σε βοηθήσει κάτι άλλο.Δεν είναι το ιδιο σε όλους και την διαφορά την κάνει ο συνδιασμός πραγμάτων. (άποψή μου)
Για άλλη μια φορά συγγνώμη για το μπερδεμένο ποστ.Χρειάζομαι 2-3 μέρες να συνέλθω από την βαβούρα των γιορτώνLast edited by Deleted-member-220416; 04-01-2016 at 14:11.
04-01-2016, 13:57 #18
05-01-2016, 15:52 #19
Ευχαριστώ. Καλή χρονιά και σε σένα!
Για να σου απαντήσω και στην ερώτηση, όχι δεν είδα να γράφεις κάπου καθαρά πως σε βοήθησε ο ειδικός. Εγώ είχα βγάλει ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ αυτό το συμπέρασμα όταν ανέφερες το τι έκανες μόλις έφυγες από την συνεδρία και νόμιζα πως άφηνες έτσι να εννοηθεί πως αν δεν πήγαινες δεν θα τα έκανες όλα αυτά ποτέ και θα παρέμενες βυθισμένος, που ισχύει κατά μια έννοια αλλά δεν ήταν ο ειδικός που σε βοήθησε σ' αυτό αλλά ο ίδιος σου ο εαυτός με συνδιασμό πραγμάτων όπως είπες. Ζητώ συγγνώμη για την παρερμήνευση από μεριάς μου, πολλές φορές αντιλαμβάνομαι κάποια πράγματα διαφορετικά.
Στα υπόλοιπα δεν έχω να προσθέσω κάτι, συμφωνούμε. Καθόλου μπερδεμένο το ποστ, με βοήθησες να τα ξεκαθαρίσω περισσότερο.
Εύχομαι να είσαι πάντα καλά...
Από τότε τότε που με πρωτοθυμάμαι...
21-07-2025, 11:42 in Με καφέ και συμπάθεια....