Results 1 to 15 of 34
-
05-06-2016, 10:11 #1
Oυσίες που μπορούν να προκαλέσουν ψύχωση.
Γειά σας. Έχω πάθει δύο ψυχωσικά επεισόδια με διαφορά δέκα χρόνων μεταξύ τους. Ενδιάμεσα ήμουν καλύτερα και τώρα μπορώ να πω τελείως καλά.
Δεν υπάρχει καμία κληρονομικότητα και αρρώστησα μόνο κατά την εργασία μου σε δημόσια υπηρεσία (στην οποία εργάζομαι ακόμη). Εκεί υπήρξαν και υπάρχουν πολλές προστριβές.
Τελευταία άρχισα να σκέφτομαι (αφορμή στάθηκε ένα όνειρο) μήπως κάποιοι έριξαν σε ποτό, φαγητό, νερό κλπ. ψυχοδραστικές ουσίες ή ναρκωτικά προκειμένου να αρρωστήσω. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο στη δουλειά αφού στην οικογένειά μου (τα αδέρφια μου, με τα οποία συγκατοικούσα για μεγάλο χρονικό διάστημα) έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Βέβαια έμπαιναν και άλλα άτομα στο σπίτι.
Τα τελευταία χρόνια που μένω μόνη μου δεν είχα κανένα επεισόδιο και συνήλθα πλήρως.
Μια κυρία συνάδελφος που ήρθε πρόσφατα στο γραφείο μου, εκτός των άλλων που κάνει, μου δίνει γαριδάκια και πατατάκια να της τα αποθηκεύσω στο συρτάρι μου και με παροτρύνει να πάρω νερό από το μπουκάλι της (νερό υπάρχει άφθονο στον ψύκτη). Διαμαρτυρήθηκα στον προιστάμενο για την συμπεριφορά της κυρίας (η οποία είναι πρώην προισταμένη και θέλει να το παίζει κυρία με δουλάρες) και σταμάτησε το σκηνικό.
Παλαιότερα δεν έπαιρνα προφυλάξεις, σαν νεότερη και με νοοτροπία Γερμανίας (όπου ζούσα πριν), δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι κάποιοι θα μπορούσαν να εφαρμόζουν τέτοιες πρακτικές.
Σας φαίνεται πιθανό να έχει συμβεί κάτι τέτοιο; Πως επιδρούν αυτές οι ουσίες; Μπορεί κάποιος να σου τις βάλει σε φαγητό ή ποτό;
- 05-06-2016, 10:14 #2
05-06-2016, 10:26 #3
Οι συνήθεις ναρκωτικές. Δεν φοβάμαι. Προσπαθώ να εξηγήσω κάτι ανεξήγητο. Και μην υποτιμάς τα καθίκια που υπάρχουν σε δημόσιες υπηρεσίες. Η ίδια η κυρία που ήρθε στο διπλανό γραφείο μου είπε ότι σε ξάδερφό της ρίξανε κάποιο δηλητήριο στο νερό, με αποτέλεσμα να πάει στο νοσοκομείο και να αποκτήσει πρόβλημα που δεν διορθώνεται. Αυτή που το έκανε κυκλοφορεί ελεύθερη ακόμη.
Πάντως μια προσοχή θα την δίνω. Εξάλλου πολλές κυράτσες το κάνουν αυτό επειδή έτσι έχουν μάθει στο σπίτι τους. Το γραφείο όμως δεν είναι σπίτι και κανείς δεν θέλει να φάει από τα βρωμόχερά τους.
05-06-2016, 10:41 #4
εαν σ χορηγηθει ναρκωτικη ουσια θα το καταλαβεις..θα σε πιασει μια απιστευτη χαλαρωση ,ευφιρα,αναλογα το ναρκωτικο το μονο σιγουρο ειναι οτι θα το καταλαβεις παντως..
καλα ναι θα μ πεις ποτε δεν ξερεις αλλα πιστευω οτι αυτο δεν γινεται
05-06-2016, 11:14 #5
τι λογος υπαρχει να σου ριξουνε κατι στο ποτο ή στο φαγητο σου?ειχα περασει κι εγω μια παρομοια φαση για λιγο καιρο που νομιζα οτι η μανα μου μου ριχνει δηλητηριο στο φαγητο και στεκομουν απο πανω της να δω τι και πως μαγειρευε γιατι απο το αγχος μου γι αυτο ειχα σταματησει να τρωω.μηπως πρεπει να το κοιταξεις με τον γιατρο σου μηπως ειναι κανενα ψυχωτικο επεισοδιο και να το προλαβεις πριν γινει χειροοτερη η φαση?
είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
07-06-2016, 02:06 #6
Ειναι λιγο απιθανο να ριξαν ναρκωτικες ουσιες μεσα στο νερο εν αγνεια σου οχι οτι δεν γινεται.Εχει συμβει σε μια ειδηση που ειχα διαβασει και αφορουσε την Αμερικη ειναι οτι εριξαν lsd στο ποτο καποιου ανθρωπου που ηταν μουσικος δεν ειναι πολυ γνωστος και δεν θυμαμαι πως λεγεται και επαθε μονιμη σχιζοφρενεια με τη μια που του ριξαν επαθε επεισοδιο αλλα το επαθε εκεινη τη στιγμη οχι σε διαρκεια χρονου.Το πιο πιθανο ειναι να το επαθες λογω υπερβολικου στρες που αντιμετωπισες στη δουλεια σου.Και η αληθεια ειναι οτι σε καποιες δημοσιες υπηρεσιες οπως για παραδειγμα η εφορια δεν ειναι και οτι καλυτερο να δουλευεις εκει ερχεται ο καθενας φορολογουμενος φωναζει και φερεται ασχημα στον υπαλληλο οταν οφειλει κατι π.χ. στο κρατος.Την πληρωνει ο υπαλληλος και αυτα μπορει να τα δεχεται σε καθημερινη βαση και αν ειναι ευαισθητος ολο σε κατι ψυχολογικο μπορει να τον χτυπησει.
07-06-2016, 09:51 #7
Λενε πως υπαρχουν καποιες καποιες ψυχο διεγερτικες ουσιες που πυροδοτουν ψυχωτικο επεισοδιο, κανναβη αλκοολ και καποια ντραγκια αναφερουν συνηθως. Αν και παλι νομιζω μπαινει ο παραγοντας ποση ποσοτητα. Οπως και να εχει εφοσον βασανιζεσαι στη θεση σου για να ειμαι ησυχη θα κουβαλουσα εμφιαλωμενο νερο και προσωπικο φαγητο και θα ελεγα οχι ευχαριστω. Αν ειναι να βασανιζεσαι καλυτερα απλα να εχεις τα δικα σου.
Ναι μερικοι δεν ειναι καλα και το κανουν. Αρα ? Προασπισε τον εαυτο σου σε καθε περιπτωση να ξερεις πολυ καλα τι τρως τι πινεις, κτλ.Last edited by Constantly curious; 07-06-2016 at 14:38.
"Make sure your worst enemy isn't you"
07-06-2016, 12:57 #8
εγω θα της προτεινα να επεισκεφτει εναν ειδικο μην ειναι σημαδια υποτροπης να το προλαβει
07-06-2016, 19:36 #9
Δεν μπορώ να γνωρίζω την ποιότητα των ανθρώπων που συναναστρέφεσαι αλλά μου φαίνεται λίγο απίθανο να έπαθες ψύχωση με αυτόν τον τρόπο.
Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες αλλά όποιος θα ήξερε το ιστορικό σου θα έλεγε πως ίσως είναι σημάδια παράνοιας και καχυποψίας γνωστού συμπτώματος της ψύχωσης. Τείνω πως είναι κάτι τέτοιο γιατί δείχνει να σε απασχολεί ο τρόπος με τον οποίον έπαθες ψύχωση.Ίσως πριν να είχες ευτυχισμένα παιδικά χρόνια και γενικά μια πορεία ζωής αλλά να ξέρεις πως η ψύχωση μπορεί να κάνει το μπαμ και σε άτομα φαινομενικά απόλυτα φυσιολογικά που μπορεί να αθλούνταν,να ήταν η ψυχή της παρέας,να είχαν αυτοπεποίθηση.Δεν μπορώ να γνωρίζω το ιστορικό σου.Νομίζω όμως πως προσπαθείς να εκλογικεύσεις το πως σου συνέβη και καταλήγεις σε λάθος συμπεράσματα και καχυποψία.
Καλό θα ήταν να το συζητούσες με τον γιατρό σου για να σε συμβουλέψει.Εύχομαι να μη είναι σημάδια υποτροπής. Άλλωστε από τέτοιες φάσεις περνάνε και φυσιολογικοί.Όλοι έχουμε μια δόση παράνοιας μέσα μας.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
07-06-2016, 20:27 #10
Δεν πιστεύω ότι έγινε πραγματικά κάτι τέτοιο, είναι η πιθανότητα που έχω αποκλείσει. Εξάλλου μπορεί να υπάρχουν αιματολογικές εξετάσεις κατά την διάρκεια ενός επεισοδίου, αν μάθω ποτέ που νοσηλεύτηκα και ποιος με άφησε στο δρόμο (είχα πάρει μεγάλη ποσότητα akineton και έχασα τις αισθήσεις μου στο προαύλιο του Θριασίου).
Απλώς τα παίρνω στο κρανίο που χρησιμοποιούν αυτό το γεγονός για να διαδίδουν ότι βλακεία μπορείς να φανταστείς, πολλά καθίκια στην δουλειά μου και μου έχουν κάνει την ζωή πολύ δύσκολη, λες και δεν μου έφταναν τα οικονομικά προβλήματα, αφού έναν μικρό μισθό έχω, ούτε σπίτι, ούτε βοήθεια από γονείς.
07-06-2016, 21:49 #11
canabis,LSD,mdma and pretty much all hellucinogenics
07-06-2016, 21:50 #12
Eίσαι από τα παλιά μέλη και δεν γνωρίζω καλά την ιστορία σου.Πρέπει να είχα διαβάσει όμως θέμα σου όταν έψαχνα κ γω για το πρόβλημα μου καθώς πάσχω και ο ίδιος από ψύχωση.
Πρέπει να πέρασες πάρα πολλά και από ότι θυμάμαι δεν είχες στήριξη και το πάλευες μόνη σου αν θυμάμαι καλά για σπουδές εξωτερικό αν δεν απατώμαι.
Αν έχεις καιρό να επισκεφτείς τον γιατρό σου ίσως θα ήταν καλό να το πράξεις.
Για ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
08-06-2016, 16:48 #13
Nαι έχω ξαναγράψει, άλλοτε ήρεμα, άλλοτε αγχωτικά και συγκεχυμένα. Ήθελα να φύγω το 2006 για Γερμανία, για μεταπτυχιακό. Ίσως σήμερα να έκανα έστω και καθυστερημένα την καριέρα των ονείρων μου σαν ερευνήτρια φυσικός, αντί να ταλαιπωρούμαι ακόμα με έναν μισθό πείνας (μνημόνια, περικοπές πια) σε μια δουλειά που δεν μου αρέσει (διοικητικός) όπου με μειώνουν καθημερινά και να περιμένω μια σύνταξη πείνας, χωρίς να έχω καταφέρει να αγοράσω έστω ένα σπίτι (αφού πάντα ο μισθός ήταν μικρός).
08-06-2016, 18:15 #14
Χμ κανένας δεν μπορεί να ξέρει πως θα ήταν η ζωή μας αν παίρναμε διαφορετικό δρόμο και αν δεν είχαμε αυτή την πάθηση.
Μη κοιτάς πίσω,προχώρα με ότι σου προσφέρεται.
Νομίζω κατάφερες πολλά με γνώμονα το πρόβλημα που σε ταλανίζει.
Ακόμα κ το ότι μπορείς και κράτησες την δουλειά σου είναι επίτευγμα.
Εύχομαι κάποια στιγμή να βρεις αυτό που θες πραγματικά.
Να είσαι καλά!!!It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
23-07-2016, 11:49 #15
Πάντως από τότε που έκανα λόγο για ναρκωτικά ή δηλητήρια που πιθανόν να μας ρίχνουν στη δουλειά (εννοώ στο νερό ή καφέ που αφήνουμε στο γραφείο και το πίνουμε όταν γυρίζουμε, εγώ ποτέ δεν πρόσεχα, τώρα προσέχω) έχει σταματήσει η κυρία τις κατινιές που έκανε και έλεγε. Επίσης εγώ αισθάνομαι καλύτερα. Δεν έχω το μόνιμο άγχος που είχα, σωματικά είμαι καλύτερα (δεν έχω ζαλάδες, πονοκεφάλους, διάρροιες, αδυναμία, κόπωση), φωνές δεν ακούγονται ούτε σαν ψίθυροι.
Υπάρχουν άτομα στην υπηρεσία που έχουν απόψεις καθικιού. Ακόμη και η διπλανή μου μιλάει για τα ΑΜΕΑ (γιατί να δουλεύουν εκεί και να πληρώνονται), γιατί να διορίζονται πολύτεκνοι ή τέκνα πολυτέκνων.
Προφανώς μόνο τα κόμματα και η ΝΔ κυρίως έχει δικαίωμα να διορίζει. Η ΝΔ διόρισε το 1993 7000 άτομα που δεν χρειάζονταν. Πολλοί και πολλές έγιναν τομεάρχες με πολιτικό μέσο. Αυτοί τώρα συμπεριφέρονται σαν αφεντικά στο προσωπικό και απαιτούν σεβασμό, αυτοί κάνουν όλες τις αδικίες (σε μετατάξεις, προκηρύξεις, μεταθέσεις). Αν το πάω ένα βήμα παραπέρα, υποθέτω ότι αν ανοίξουμε τους λογαριασμούς τους θα δούμε πράγματα και θαύματα από κλοπή χρήματος της επιχείρησης και γιατί όχι, κυκλώματα εκβιαστών και κυκλώματα που ρίχνουν δηλητήρια σε ανεπιθύμητους εργαζόμενους. Αν δεν το ζήσετε δεν θα καταλάβετε για τι καθίκια μιλάμε.