Results 31 to 45 of 104
-
28-12-2015, 21:25 #31
εγω σε ευχαριστω για την τεραστεια απάντηση γιατι μου δινεις τροφη για σκεψη σε πολλα.
για καποιο λογο την περιοδο της κακοποίησης δεν την συμπεριλαμβανω στην καταθλιψη...ειναι ολα πολυ θολα για μενα τοτε, σιγουρα ειχα καταθλιψη αλλα ηταν το λιγοτερο κακο.
αναφερομαι για την καταθλιψη ... δεν μας θεωρω κακους χαρακτηρες, η επαρση είναι στχ ανθρωπινο, εχουμε και καλα και κακα στχ οπως όλοι. αλλα αυτη η αναγκη μας να ειμαστε τελειοι δεν κρυβει πισω της μια αλαζονία... γιατι δυαλιόμαστε στην απορριψη και στην αποτυχία? είμαστε καποια ανωτερη καστα που δεν εχει δικαιωματα σε αυτα... δεν υπάρχει υπεροψια σε αυτο? ενας φυσιολογικος ανθρωπος θα το δεχοταν σαν μια ενοχλητικη πιθανοτητα και ως εκει...και εμεις ανεβαζουμε τον οιδιποδα και την μηδεια μαζι!
καπου ειχαμε να αποδειξουμε κατι ... ή μας βγηκε απο το πολυ τουμπάνιασμα κομπλεξ ανωτεροτητας ..ποιος ξερει...οπως ειπα πιο πάνω στον φιλο μας ορεστη, ειχα τετοια αυτοπεποίθηση που οταν κλονιστικε...με εριξε κατευθείαν στην απελπισια!... ηταν επαρση για μενα σιγουρα πάντως!
οταν θελω να γινετε το δικο μου...εννοοντας αυτο που πιστευω σωστο...η καταθλιψη μας κανει πολυ εγωιστες...ισως ειναι αμυνα επειδη αισθανομαστε μονιμως οτι κανεις δεν μας καταλαβαινει ή οτι ολοι ειναι εναντιον μας..αυτη η κωλοαρρωστεια ολο ψεμματα μας λεει .
πως ειναι τωρα η σχεση σου με τους δικους σου?
- 28-12-2015, 21:27 #32
28-12-2015, 21:37 #33
28-12-2015, 21:41 #34
απο το ξυλο ρεα μου ειχεσ ναρκισιστικη διαταραχη συμβαινει αυτο σε αυτουσ με δυσκολα παιδικα χρονια
οπωσ ειχα εγω ναρκισιστικη και μετα μεθωριακη και τωρα ουτε ξερω συμβαινει αυτο αμα εχεισ δυσκολα παιδικα χρονια
δεν εχεισ κατι εισαι μια χαρα ολα ειναι καλα αυτα που λεσ πωσ να στο πω να το καταλαβεισΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
28-12-2015, 21:43 #35
το ξυλο σου βγαλε προβλημα στο χαρακτηρα με ποια ενοια οχι οτι εχεισ κατι αλλα δυσλειτουργεισ πανε σε ενα γιατρο καλο
να τον πληρωσεισ πενηνταρικο να στα πει σε παρακαλω κουκλα μου αντε και με σοκαρατε κι οι δυο σασΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
28-12-2015, 21:43 #36
28-12-2015, 21:44 #37
28-12-2015, 21:45 #38
ασε τουσ ψυχολογουσ δεν κανουν για εμασ γιατροσ και φαρμακα με τισ εμπειριεσ αυτεσ οι ψυχολογοι ειναι παιδακια μπροστα στουσ γιατρουσ
σε παρακαλω κουκλα μου μη με στεναχωρασ τωρα που ειμαι στισ καλεσ μουΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
28-12-2015, 21:46 #39
28-12-2015, 21:48 #40
Ρέα εγώ πιστεύω ότι η ροπή στην κατάθλιψη και η υιοθέτηση συμπεριφορών που οδηγούν σε αυτή, έχουν ως ευαλτηριο την κακοποίηση και συγκεκριμενες αποφάσεις που πήρε ο νους σε εκεινες τις φάσεις τις πολύ εντονες συναισθηματικά οι οποίες μας "έψησαν" μας διαμορφωσαν ως ανθρώπους. Αυτό έχω καταλαβει απο την αποθεραπεία μου. Δεν είναι δυνατον πχ να πάψω καταναγκαστικά να αυτομαστιγώνομαι ανν δεν κατανοησω τον καταναγκασμο του αυτομαστιγώματος. Δεν γίνετε. Αν δεν ξεριζώσεις ένα ζιζάνιο εκείνο κάνει μεγαλύτερη ρίζα. την επόμενη φορα που θα προσπαθησεις να το καταστρεψεις θα είναι ακόμα δυσκολότερο. Ο ελις που είναι αγροτάκι με καταλαβαίνει. Ετσι και με τις απωθησεις. Δεν γινεται να πάψω να έχω ενοχές με εναν νεο καταναγκασμό. Εκτος που θα θαψω το αρχικό πρόβλημα θα με φορτώσω άλλο ένα.
Οσον αφορα αυτο που λες ότι είναι στοιχεία του χαρακτήρα. Κι εγω είμαι ιδιοτροπη και γκρινιαρα εως αηδίας αν με πιάσει. Στον πριν ψυχαναλυση και αντρα φάση δεν ημουν καθόλου. Εχω αποκτησει δλδ χαρακτηριστικά ασχημα που πριν δεν είχα. Στριτζο εχω γίνει για την ακριβεια. Ομως αν και εβγαζα ασχημα στοιχεια ως καταθλιπτική, δεν ημουν εγω και δεν το λέω για να μην εχω ενοχές ούτε για να φανω καλή. Επεσημανα οτι δεν μου αρεσε ο χαρακτηρισμός, γιατι αν ενας ανθρωπος θελει να βοηθηθει ισως μεινει στην ταμπέλα του υπεροπτη. Καλά έκανες και το εγραψες ετσι αφού ετσι το νοιώθεις, δεν σ κριτικάρω. Απλώς εμενα δε μου κάθεται καλά
Το ότι περιμενουμε να μας καταλαβει κάποιος ή να μας σωσει, ισχυει. Το εγραψα και πάνω εξάλλου. Θέλουμε ανταλλαγμα για τον πονο που περναμε.
Η σχέση με τους γονεις είναι αυτη που θα έπρεπε να είναι. Αυτοι στο σπίτι τους κι εγώ στο δικό μου. Ο πατερας βεβαια εχει πεθάνει. Δεν θελω να υπάρχουν στη ζωη μου. Δεν εχω αποφασισει αν θα πάω στις κηδείες τους, αλλα σιγουρα δεν θα τους ηθελα στη δική μου
28-12-2015, 21:54 #41
28-12-2015, 21:58 #42
το αυτο μαστιγωμα το ειχα κι εγω αυτο για καποια χρονια ειναι διαταραχη προσωπικοτητασ μετα πηγα στρατο εγινα στα αρχιδια μου
και ηρεμησα γιατι δεν καταλαβαινετε οτι αυτα που εχετε φευγουν η με φαρμακα η με τισ καταλληλεσ εμεπειριεσ δεν ειναι αξεπεραστα
ουτε ειναι τιποτα αμαν το σοβαρο ψυχικο πονοσ κεφαλαιο μεγιστο τρια χρονια ειχα το μεγιστο ψυχικο πονο
τρια χρονια ξερεισ ποιοσ ειναι ο μεγιστοσ ψυχικοσ πονοσ καμια σχεση με αυτα που λετε αυτα τα ειχα στα εικοσιπεντε
ο μεγιστοσ ψυχικοσ πονοσ ειναι να κανεισ κρακ κατι μεσα σου κι εγω γελουσα με αυτο παιρνωντασ φαρμακα που καλυπταν το προβλημα
ωσπου σε καποια φαση εγινα καλα γιατι δεν καταλαβαινετε οτι εχετε μεν προβληματα αλλα οχι αξεπεραστα πλεον ολα ξεπερνιουνταιΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
28-12-2015, 22:01 #43
28-12-2015, 22:01 #44
Και κάτι αλλο Ρέα, αν κ δεν ξέρω πόσο σωστο είναι να σου πω. Ας αποφασίσουν οι διαχειρηστες αν θα μεινει το μηνυμα.
Νομίζω σε παλιότερο ποστ εγραψε καποια κοπέλα πως εχει αναμνησεις απο πολυ μικρη ηλικία κι εσυ πως δεν θυμάσαι τίποτα απο εκείνη τη φάση. Ξέρεις κάτι; κι εγώ ξεχασα πολλές φασεις και δε μιλάμε για ηλικια μονο 2 - 3 χρονών, αλλά και μεγάλη. Ξερεις τι συνειδητοποίησα; ότι δεν ηθελα να τις θυμαμαι. Εκει ηταν ολες οι απαντησεις ρεα. Για να επιβιώσουμε απωθησαμε τη φαση σα να μην συνέβει ποτέ, την ξεχάσαμε ή τουλαχιστον παραμυθιαστηκαμε πως την ξεχάσαμε. Αν ποτέ βρεθεί ενας καλός ψυχαναλυτης, που να είναι και ψυχίατρος, γιατί οι ψυχολογοι μόνο για να σε παρηγορησουν απο πένθος είναι κατα την άποψή μου ή να σε κατατοπησουν πως να κινηθεις, αν εχουν την σοβαροτητα κ την διαθεση, θα δεις οτι θα σου ερθουν μνήμες απο πολύ πολύ μικρη ηλικία που έχουν να κανουν και με την κακοποίηση και με τις απωθήσεις που εμφανιζονται ως συμπτώματα είτε καταναγκασμών είτε αυτομαστιγωματος ειτε οτιδήποτε
28-12-2015, 22:02 #45
ναρκισισστικη διαταραχη αναπτυσεισ σε μικρη ηλικια οταν νιωθεισ οτι δε σε αγαπαει κανεισ
εκει γινεται ενα συμπουρμπουλο μεσα σου και αγαπασ τον εαυτο σου αυτο μπορει να γινει και μολισ πασ σχολειο ασ πουμε
και μη νομιζεισ οτι θα μιλασ συνεχεια για τον εαυτο σου και στολιζεσαι αυτο που λενε ολοι τωρα ο αυθεντικοσ ναρκισσοσ
εχει αλλου ειδουσ προβληματα πολυ διαφορετικα απο αυτα σαν τα δικα σασ αποθηση συναισθηματων
αυτομαστιγωματα τετοια αυτο ειναι το εναΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))