Γειά σε όλο το φόρουμ. Έχω διαγνωστεί με μείζονα κατάθλιψη και σχιζοειδη διαταραχή, πράγμα που έχει σαν συνέπεια να μην μπορώ εύκολα να απομνημονευσω πληροφορίες και έτσι τώρα τελευταία αναζητώ τρόπους για να θυμάμαι εύκολα και να ανακαλώ στην μνήμη μου πολλές πληροφορίες.

Ένα πράγμα που κάνω είναι όταν διαβάζω μια ξένη γλώσσα ή ένα μάθημα της σχολής μου (την οποία εδώ και τέσσερα χρόνια την έχω εγκαταλείψει λόγω της αδυναμίας να συγκεντρώνομαι αλλά και της αδυναμίας μου στην κοινωνικοποίηση) είναι να ηχογραφώ την φωνή μου στο κινητό μου και κατόπιν όταν ξαπλώνω ή όταν περπατώ να βάζω τα ακουστικά και να τα ακούω μέσα από το βιβλίο σαν επανάληψη ( είμαι ακουστικός τύπος)

Άλλος τρόπος είναι με το μυαλό και την φαντασία μου να πλάθω ιστορίες για κάθε νέα πληροφορία που μαθαίνω (συνειρμοί). Πχ στα γερμανικά η ασφάλεια αυτοκινήτου λέγεται αουτοφερζιχερουνγκ (αουτο το αυτοκίνητο, φερζι γιατί για να κάνεις ασφάλεια πρέπει να μιλάς την γλώσσα φερζι και χερουνγκ γιατί στο τέλος ο ασφαλισμένος και ο ασφαλιστής δίνουν τα χέρια)
Το παντελόνι λέγεται Χοζε (ένας Χοσέ στα Εξάρχεια -αληθινη ιστορία- κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών. Άρα ο Χοσέ θα πρέπει να κατεβασε το παντελόνι του = Χόζε)
Η κουκουβάγια λέγεται Όιλε, μοιάζει με το όνομα του Ελβετού μαθηματικού Όιλερ.
Άλλο παράδειγμα από την ιστορία της φυσικής, το 1916 ένας Βρετανός αστρονόμος πληροφορήθηκε για την θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν και έκανε κάποιες παρατηρήσεις για να την επιβεβαιώσει. Ο αστρονόμος λεγόταν Άρθουρ Εντιγκτον και το όνομα του το θυμάμαι από το όνομα του Αμερικανού Τόμας Έντισον γιατί μοιάζουν.

Έχετε να μου προτείνετε άλλους εύκολους τρόπους για να θυμάμαι πληροφορίες; Ευχαριστώ