Results 16 to 18 of 18
-
30-12-2015, 13:34 #16
- 30-12-2015, 13:44 #17
31-12-2015, 00:51 #18
Σίγουρα όλα ακούγονται πολύ εύκολα και δεν θα πάψεις να τα σκέφτεσαι από την μια στιγμή στην άλλη, το είπα επειδή μπορεί από μόνος σου να δημιουργείς προβλήματα γιατί όπως έχεις παραδεχτεί και ο ίδιος, αν σκέφτεσαι πως έχεις κατάθλιψη λειτουργείς σαν καταθλιπτικός. (Και πολλοί καταθλιπτικοί btw αν τους δεις δεν θα καταλάβεις καν πως έχουν κατάθλιψη, οπότε "άκυρο" κι' αυτό, τίποτα δεν είναι απόλυτο και δεν σε ωφελεί να λειτουγείς έτσι). Αν θες τόσο πολύ να ξέρεις αν έχεις κάτι συγκεκριμένο, πήγαινε σε ψυχολόγο και στο τέλος πες του να σου κάνει μια διάγνωση. Δεν ξέρω όμως πόσο σε ωφελεί αυτό γιατί 1ον) αυτά που περιγράφεις μου ακούγονται φυσιολογικά και σου είπα τους λόγους και τι να προσέξεις και 2ον) αν σου πουν "έχεις αυτό φίλε μου" σε τι θα σε εξυπηρετήσει; Εγώ πλέον αρχίζω να πιστεύω πως θα αγχωνόμουν περισσότερο γιατί αρχίζεις να πιστεύεις πως κάτι πηγαίνει στραβά με σένα και πως αυτό που έχεις κατά μια έννοια σε "νικάει", άρα είναι αυτόματα πιο δύσκολο να το αντιμετωπίσεις και πώς θα το αντιμετωπίσεις χωρίς αγωγή; Αυτά θα σκεφτόμουν και θα αγχωνόμουν γιατί έχουμε την ίδια άποψη περί φαρμακευτικής αγωγής... Ειδικά όταν αρχίζει από μικρή ηλικία χωρίς να έχεις κάτι σοβαρό για να την δικαιολογεί τουλάχιστον! Ακόμη κι' αν έχεις κάτι για μένα είναι πιο εύκολο να το αντιμετωπίσεις σ' αυτή την φάση μόνος σου. Δεν σου είπα ντε και καλά να πιστέψεις πως δεν έχεις τίποτα -θα ήταν επικίνδυνο αν το έλεγα, ίσα ίσα σου είπα να προσέξεις για να μην κυλίσεις τελείως- αλλά να αποδεχτείς αυτό που ζεις και ταυτόχρονα να κάνεις αυτό που αγαπάς. Και ευτυχώς για σένα αυτό που αγαπάς είναι ο αθλητισμός που από μόνος του σε βοηθάει να νιώθεις καλά, ακόμη και να τον μισούσες που λέει ο λόγος! Είναι λογικό όταν δεν είσαι ευχαριστημένος από την ζωή σου να μην μπορείς να τον απολαύσεις, να αγχώνεσαι και να είσαι μες την θλίψη και γι' αυτό βάλτα όλα κάτω και αποφάσισε αν ΜΠΟΡΕΙΣ να αποδεχτείς αυτή την κατάσταση. Εγώ μόνο όταν το πήρα απόφαση και δέχτηκα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πως "θα μείνω εδώ, σ' αυτό το σπίτι, μ' αυτούς τους ανθρώπους, στην συγκεκριμένη σχολή, με αυτή την ρουτίνα" σταμάτησα να νιώθω τόσο σκατά και να προχωράω λίγο... Αν δεν μπορείς να το δεχτείς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα χάσεις χρόνο (ή και χρόνια) από την ζωή σου και στο τέλος θα κυλίσεις οπότε πρέπει να αποφασίσεις! Στα λέω ωμά και μιλάω απόλυτα αλλά πραγματικά το κάμω επειδή καταλαβαίνω πώς νιώθεις αυτή την στιγμή. Όλα σου φταίνε και δεν καταλαβαίνεις τί έχεις! Τους λόγους που σε κάνουν να νιώθεις έτσι τους ξέρεις ΜΟΝΟ ΕΣΥ και γι' αυτό σου είπα να τα βάλεις όλα κάτω για να δεις αν μπορείς να το πολεμήσεις και να δεχτείς την νέα σου πραγματικότητα. Αν την δεχτείς τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο γιατί αυτόματα σταματάς να νιώθεις έτσι. Πολύ απλοποιημένα ακούγονται αλλά σου λέω τα συμπεράσματα και την πάλη 2 χρόνων μέχρι να καταφέρω να αποδεχτώ την νέα πραγματικότητα!
Όσο για την αυριανή νύχτα, μια συμβουλή είναι να μην προσποιηθείς γιατί αυτό σε τσακίζει, ειδικά όταν συνηθίζεις να το κάνεις και μάλιστα για καιρό(Δηλαδή να πας και να πεις "σόρρυ φίλε, δεν είμαι πολύ καλά, απλά ήρθα για την παρέα μπας και νιώσω καλύτερα, εσύ μην κοιτάς εμένα όμως και φρόντισε να περάσεις καλά γιατί θα νιώσω πιο άσχημα αν νιώσω πως σου χαλάω την βραδιά"). Αν νιώθεις άβολα από πριν και πιστεύεις πως δεν θα αντέξεις ή πως θα ζοριστείς πολύ με την προσποίηση γιατί να πας; Απλά για να είσαι εκεί και στο τέλος να νιώσεις χειρότερα; Σε κανέναν δεν χρωστάμε χαμόγελα (αυτό μου το είπε μια κοπέλα όταν της εξομολογήθηκα πως ένιωθα τόσο σκατά μέσα μου και το έκρυβα από τους πάντες και χαμογελούσα σαν να μην συνέβαινε τίποτα). Μόνο στους γονείς μας... Δικαιούμαστε όμως να είμαστε σκατά και να το εξωτερικεύουμε γιατί όσο το φουσκώνουμε κάποια στιγμή μας σκάει το μπαλόνι.