Results 1 to 10 of 10
Thread: Η κοπέλα μου έχει κατάθλιψη
-
28-12-2015, 19:49 #1
Η κοπέλα μου έχει κατάθλιψη
Γεια σας από εμένα και χρόνια πολλά σε όλους και όλες.
Θα προσπαθήσω να μπω κατευθείαν στο θέμα. Είμαι με μια κοπέλα τα τελευταία 5μιση χρόνια και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο συζούμε. Η Χ. ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα εύθυμος τύπος-ίσως και για αυτό μου άρεζε στην αρχή, γιατί είμαι κι εγώ αρκετά "σοβαρός". Επίσης, είχε βεβαρυμένο παρελθόν με σοβαρα προβλήματα στο οικογενειακό της περιβάλλον.
Πριν δύο χρόνια έπαθε ένα σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο και πήγε μόνη της στο νοσοκομείο. Η γιατρός της έγραψε seropram και έκανε και κάποιες συνεδρίες μαζί της. Και τα δυο την βοήθησαν να σταθεί στα πόδια της, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι δεν επανήλθε ποτέ πλήρως. Η γιατρός τώρα είναι σε μακροχρόνια άδεια και δεν έχει χάπια. Το θέμα είμαι ότι έχει πέσει πολύ. Κοιμάται πολύ, είναι όλη μέρα στον υπολογιστή και παίζει παιχνίδια, κοκ.
Με απασχολούν δύο θέματα:
α) Τι μπορώ να κάνω, δηλαδή τι χρειάζεται από εμένα (η ίδια μου λέει "τίποτα" ή μόνο γενικότητες)
β) Που είμαι εγώ και οι δικές μου ανάγκες σε αυτή τη σχέση. Ναι, ξέρω ότι αυτό που βιώνει είναι δύσκολο, ξέρω πως αυτό που βιώνει δεν είναι επιλογή της, αλλά πόσο μπορεί να κρατήσει; Δεν είναι απλώς φίλη μου. Για να κρατηθεί μια ερωτική σχέση πρέπει να υπάρχει ερωτισμός, ο οποίος από πλευράς μου τείνει να χαθεί, όσο τη βλέπω να βυθίζεται και να μην κάνει τίποτα. Είναι 27 χρονών και συμπεριφέρεται σαν συνταξιούχος, ενώ είναι πολύ υπερβολική έως επιθετική στις αντιδράσεις της, πχ όταν πονάει ή εκνευρίζεται. Θέλω να ακούσω γνώμες κι εμπειρίες.
- 28-12-2015, 20:18 #2
Ειναι ηδη αρκετες μερες χωρις την αγωγη της ?
Το επεισοδιο μπορει να κρατησει 15 μερες ή και παραπανω, αναλογως ...
Τι γνωριζεις ομως για εκεινην και την διαγνωση της ? Βασανιζεται εδω και 5 χρονια ? εχει υποτροπες ? Δλδ γραφεις πως αναζητησε βοηθεια και εκανε συνεδριες, απο τοτε εως σημερα ολα κυλουν ομαλα ?
Εφοσον ηδη εχετε ζησει 1.5 χρονο μαζι ειναι η πρωτη φορα που την βλεπεις ετσι ?
*Σε ενα επεισοδιο ή μια υποτροπη καταλαβαινει οτι δεν ειναι λογικο να μην εχει ορεξη αλλα δεν ξερει πως να το ελεγξει και να μην το γυριζει εναντιον της.
Θετεις σοβαρα ερωτηματα. Το ζητημα ειναι κατ'εμε μπορεις να κανεις υπομονη για να επανελθει σε μια ευθεια ή νιωθεις ριγμενος και οτι δεν ξερεις αν θελεις να ζεις με αυτον τον ανθρωπο που περναει αυτα τα σταδια ?
Την απαντηση θα την δεις μεσα σου. Σιγουρα δεν ειναι ευκολο για κανεναν απο τους δυο."Make sure your worst enemy isn't you"
28-12-2015, 20:56 #3
ω καλα, τωρα εμπλεξες!!..ουτε ερωτισμος ουτε δικες σου αναγκες ουτε τιποτα!!..μη σου πω οτι παιζει και να σε ψιλοθεωρει υπευθυνο για την κατασταση της..
και τι παει να πει μακροχρονια αδεια? δεν αφησε τουλάχιστον καποιον αλλον γιατρο στο ποδι της?τι λεω και γω τωρα ε?
λοιπον κατα την ταπεινη μου αποψη, εχεις 3 επιλογες :
1. παθαινεις και εσυ καταθλιψη
2. την στελνεις σπιτι της και ξεμπερδευεις
3. πας και εσυ σε εναν ψυχολογο ...στον ιδιο ή σε αλλο και απο εκει και πέρα... ενημερωνεσαι.. συζητας .. το παλευεις οσο μπορεις κτλ ..και οτι ειναι να γινει θα γινει
28-12-2015, 22:11 #4
Για μενα πρεπει ν αλλαξει ψυχιατρο τι σεροπραμ και πρασινα αλογα οταν βαριουνται οι γιατροι να κανουν διαγνωση και να δωσουν σωστη αγωγη σου πεταμ ενα σεροπραμ η σεροξατ που το συνταγογραφουν και οι κουλουρτζιδες στην γωνια
28-12-2015, 23:44 #5
Κατάθλιψη γιατι έπαθε;
29-12-2015, 01:46 #6
Σε τι ακριβως κατασταση ειναι η κοπελα σου τωρα; Εργαζεται κανονικα, φροντιζει τον εαυτο της κλπ; Ασε για λιγο τις δικες σου αναγκες και πηγαινε την επειγοντως σε καποιο γιατρο. Η καταθλιψη ειναι πολυ δυσκολη παθηση για τον ανθρωπο που τη βιωνει και θελει απιστευτη υπομονη, κατανοηση και αγαπη απο οποιον ειναι διπλα του. Βεβαια το αν η κοπελα σου αξιζει ολο αυτο τον κοπο απο τη μερια σου μονο εσυ μπορεις να το κρινεις.
29-12-2015, 02:16 #7
καλησπερα
χρονια πολα.
αυτο παντως που λες οτι ειναι 27 χρονω κ συμπεριφερεται σαν συνταξιουχος καπου σα να το εχω ξανακουσει να σου πω...
μπορει να ειναι ανυσιχη σαν πνευμα αλλα το σωμα της μπορει να μη φαινεται να ακολουθει το πνευμα της..
αν σε απασχολει το τι να κανεις θα σου ελεγα να διαβασεις κανενα βιβλιο αλλα θα πρεπει να διαβαζεις αρκετα χρονια μεχρι να βγει κατι γιατι απο τη μια μερα στην αλλη δε γινεται ξαφνικα να τα μαθεις ολα...παντως μια αρχη καπου πρεπει να τη κανεις
κανονικα ομως θα επρεπε να εχεις μια ιδια για το τι πρεπει να κανεις ακομα κ αν η περιπτωση της ειναι δυσκολη μια ιδεα παντα εχουμε οπως ειναι κ η πυξιδα που μας κατευθυνει..
29-12-2015, 04:44 #8
Ρίχνε καμιά σφαλιάρα και αγαπά την. Οπωσδήποτε βρείτε καινούριο ψυχίατρο θα πρότεινα ιδιώτη αλλιώς αν δεν υπάρχουν λεφτά και είστε Αθήνα αιγινητειο μπορείς να πηγαίνεις κάθε μέρα εφημερευει καθημερινα. Κάποτε εκεί μέσα είχε γίνει το σπίτι μου... Μην της πεις αυτά που σε προβληματιζουν θα νιώσει παράσιτο. Τονωσε της το ηθικό πες της ότι είναι όμορφη έξυπνη και ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες και πιστεύεις σε αυτήν και εσάς. Βοηθά την πρακτικά. Μάθε τι της αρέσει να κάνει και σπρώξε την προς αυτή την κατεύθυνση. Πχ αν της αρέσει να βλέπει ταινίες πάρτης ταινίες, αν της αρέσει να διαβάζει πάρτης ένα βιβλίο. Δώστης κίνητρο να ξυπνήσει. .. θυμησε της ότι είναι ωραια η ζωή . Καντης δώρο ένα ρούχο. Πηγαιντε για ψώνια
. Δεν ξέρω. Ξυπνα την.. όλα αυτά αν όντως θες να προσπαθήσεις . Είναι δύσκολο αλλά αξίζει αν την αγαπάς .Last edited by Cicada; 29-12-2015 at 13:21.
29-12-2015, 11:02 #9
θα στο πω απλα οσο πιο απλα γινεται οτι μπορει να ξυπνησει μπορει αλλα βοηθα κι εσυ ρε μαλακα
τι σε εχει εσενα κοτζαμ παλικαρι τρεχα σε κανενα γιατρο ενημερωσου και βοηθα πιο απλα δε γινεται να στο πωΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
29-12-2015, 16:31 #10
ειναι πολυ σημαντικο να εισαι κοντα της, να καταλαβει οτι καποιος ειναι μαζι της τωρα που περναει δυσκολα.να ξερει οτι υπαρχει ενας ανθρωπος που μπορει να την ακουσει.πηγαινετε μαζι ειτε σε εναν ψυχιατρο-ψυχοθεραπευτη να κανει καποιες συνεδριες ισως χρειαζεται παλι χαπια.αν δε παιζει χρημα μπορειτε να πατε σε ενα κεντρο ψυχικης υγειας στην περιοχη σας.
οσο για τον ερωτισμο στην σχεση σας... κανε υπομονη.δε μπορει να σκεφτει κατι τετοιο τωρα. αν νοιαζεσαι γι αυτην βοηθα την, αν φυγεις τωρα θα καταρακωθει.δε σου λεω οτι ειναι ευκολο σε φθειρει κι εσενα η ολη κατασταση.
ζητηστε βοηθεια οπως και να εχει. η καταθλιψη μπορει να διαρκεσει πολυ περισσοτερο ή και να επειδινωθει χωρις βοηθεια.