πως θα καταλάβω αν έχω πάθει ψυχωτικό επισόδιο?sos - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 93
    Senior Member
    Eγώ παρατηρώ ότι είσαι σε μια σύγχυση αυτή την στιγμή και με ένα φόβο για το αν έχεις ψύχωση.Ίσως και συ δεν μπορείς να εξηγήσεις με επιχειρήματα αυτό που νομίζεις ότι συμβαίνει.
    Στην ψύχωση αντικαθίσταται η πραγματικότητα με μια δική μας μοναδική που δεν την αντιλαμβάνονται τρίτοι.Έτσι αν πιστεύεις ότι σε παρακολουθούν οποιοδήποτε λογικό επιχείρημα δεν σε πείθει.Παραμένεις κολλημένος στις ιδέες σου.Στην ψύχωση πολλές φορές υπάρχουν και ψευδαισθήσεις.Έτσι μπορεί να ακούς ή να βλέπεις κάτι που δεν υπάρχει.

Η καθημερινότητα σου πως είναι;;Είπες πως αποφεύγεις πλέον τους φίλους σου.Παρουσιάζεις κάποιο πρόβλημα στην συγκέντρωση,μνήμη;;Σου φαίνονται κάποια πράγματα πιο δύσκολα πλέον;;
    Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές ένας που πάσχει από ψύχωση δυσκολεύεται να καταλάβει αν έχει πρόβλημα.Πιστεύει πως είναι φυσιολογικός.
    Εμείς δεν μπορούμε να σου πούμε αν πάσχεις και να βγάλουμε διάγνωση οπότε καλό είναι να πας σε έναν ειδικό.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Τώρα η καθημερινότητα βαρετή γιατί δεν έχω ασχολίες....
    κανένα πρόβλημα ούτε στην συγκέντρωση ούτε στην μνήμη.

Το θέμα είναι ότι δεν έχω ακούσει λογικό επειχίρημα να μην το κάνουν..

Επίσης παλιά έμπαινα σε ίντερνετ γείτονα(ούτε αυτό μ λένε ότι ισχύει) ενώ είχα ψύχωση,αρρωστομανία ,αγχώδης διαταραχές,(δεν μπορούσα να κοιμηθώ από τ άγχος)κατάθλιψη και μια άλλη μαλακία που μ άλλαζε τις ιστορίες και μ τ κάνα σαλάτα,ενώ ήξερα ότι δεν είναι έτσι .
    και μπορείσ να φανταστείς τι μπορεί να έγραφα ,από ειδήσεις π άκουγα ,ταινίες,ότι έκανα εγλήματα δηλαδή π άκουγα ,είχα δει η μ είχαν πει παλιά,αρρώστιες άπειρες,και άλλα απίστευτα πράγματα...
    οπότε γι αυτό σ λέω....ότι δεν ξέρω τι παίζει
    Last edited by nick190813; 31-12-2015 at 20:47. Reason: .........

Senior Member
    Το θέμα είναι ότι πιστεύω ότι είμαι ο πιο φυσιολογικός άνθρωπος τ κόσμου....και δεν έχω ψύχωση και είναι αλήθεια αυτά

τι να πώ.....

Senior Member
    Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κάποιος ότι πάσχει από ψύχωση αν όντως είναι σε φάση ψύχωσης γιατί ένα συχνό σύμπτωμα είναι η ανοσογνωσία.Δηλαδή δεν καταλαβαίνεις πως είσαι άρρωστος.

Πήγαινε σε έναν ειδικό για να σου λύσει όποια αμφιβολία.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

ΜΑς ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΥΧΙΚΑ ΣΘΕΝΕΙΣ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΟΥΝΙΑ.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Senior Member
    Καλή χρονιά και εγώ αυτό σκέφτομαι να πάω σε έναν ειδικό να δω τι θα μου πει...........

Senior Member
    Πήγα σε έναν ειδικό και μου έδωσε RIsperdal kai ακινετον ,μπορεί κάποιος να μ πει τι χάπια είναι αυτά?και μου είπε ΄το έχω ελαφριά ψύχωση
    Last edited by nick190813; 21-01-2016 at 02:08. Reason: ...............

Senior Member
    To risperdal είναι άτυπο αντιψυχωσικό δεύτερης γενιάς.Είναι το φάρμακο που θα καταπολεμήσει τις λανθασμένες σου ιδέες και κυρίως τα θετικά συμπτώματα της ψύχωσης.

Το akineton είναι αντιπαρκινσονικό και δίνεται για τα εξωπυραμιδικά συμπτώματα που είναι από παρενέργειες των φαρμάκων(ακαθισία,τρέμουλο ).Δηλαδή είναι ένας καθαρά διορθωτής για τις παρενέργειες του αντιψυχωσικού.

Η συμβουλή μου είναι:Μείνε στα φάρμακα και αν παρουσιάζεις παρενέργειες που είναι φυσιολογικό να παρουσιάσεις γιατί είναι βαριά και με πολλές παρενέργειες,συζήτα το με τον γιατρό σου.Θέλει κυρίως υπομονή για ένα διάστημα μέχρι να ελαττωθεί η δόση σε συντήρησης που είναι αυτή που θα παίρνεις για κάποια χρόνια.Ανάλογα την περίπτωση και πόσο καλά τα πας ίσως τα σταματήσεις κάποια στιγμή.Οι περισσότεροι τα παίρνουμε για πάντα σε μικρή δόση γιατί μιλάμε για ανίατη αρρώστια που οι αιτίες της δεν έχουν ανακαλυφθεί.
    *Μη σταματάς τα φάρμακα μόνος σου γιατί υπάρχει πιθανότητα 80% να υποτροπιάσεις σε μικρό διάστημα με χειρότερα συμπτώματα από πριν.
    *Ενημερώσου για το πρόβλημα σου.Συνήθως οι γιατροί δεν πολυενδιαφέρονται και δεν ενημερώνουν τον ασθενή με συνέπεια πολλές φορές όταν αισθάνεται καλά να σταματάει τα φάρμακα και μετά από μήνες να νοσηλεύεται κ πάλι.
    *Σιγά σιγά αφού θα επανέρχεσαι προσπάθησε να εντάξεις κάποιες δραστηριότητες στο πρόγραμμά σου και ενδιαφέροντα όπως γυμναστική,διάβασμα,ασκήσε ις για το μυαλό και ότι άλλο γουστάρεις.Δεν ξέρω αν είσαι σε θέση να δουλέψεις αλλά αν όχι κάνε πράγματα για να φτάσεις σε αυτόν τον στόχο με μικρά κ σταθερά βήματα.
    *Κράτα την ελπίδα ζωντανή και αγωνίσου.Σίγουρα θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα και απογοητεύσεις αλλά το ζητούμενο είναι να προχωράς μπροστά με μικρά βήματα.
    *Να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου.

Πιστεύω πως θα τα πας καλά καθώς ίσως το πρόβλημα να μη είναι πολύ μεγάλο.Το ότι εντόπισες πως κάτι δεν πάει καλά κ πήγες μόνος σου στον γιατρό είναι ένα πολύ καλό σημάδι και ίσως αναρρώσεις πλήρως.Μη κάνεις όμως την μαλακία να κόψεις τα φάρμακα και αν παίρνεις ναρκωτικά πρέπει να το συζητήσεις με τον γιατρό σου και να τα κόψεις.

Καλή ανάρρωση!!

Senior Member
    Αν μπορείς να συγκεντρωθείς στο διάβασμα σου προτείνω το παρακάτω ενημερωτικό comic book που μιλάει για την ψύχωση:http://www.epipsi.gr/pdf/TO%20TSIPAK...Y%20MYALOY.pdf

Μου το είχε δώσει ο γιατρός μου.Όταν ήμουν εκτός πραγματικότητας δεν είχα την συγκέντρωση να διαβάσω ακόμα κ να δω τηλεόραση και δεν έβγαζα νόημα.Μετά όμως μου έδωσε μια ιδέα για το τι να κάνω.

Senior Member
    Ευχαριστώ για την απαντήση σ ,νομίζω ότι ήσουν πιο καταττοπιστικός και από τον γιατρό μ,γιατί μέσα σ 10 λεπτά χωρίς να μ ξέρει έβγαλε συμπέρασμα και μ έγραψε χάπια......
    Επίσης τα ναρκωτικά ,αλκοολ τα έχω κόψει εδώ και μήνες γι αυτό μ κάνει εντύπωση π το πάθα τώρα ,τώρα έκοψα και καφέ και σοκολάτες τα πάντα ,αλλά δεν θέλω να πάρω αγωγή
    Το μυαλό μ είναι συγκεντρωμένο και μπορώ να διαβάσω , θα δω και το βιβλίο π μ είπες..
    Ολα αυτά π έγραψα από την αρχή σ φαίνονται παράλογα ότι δηλαδή είναι δύσκολο να υπάρχουν ?
    Και κάτι άλλο όταν περίμενα στον χώρο αναμονής του ψυχίατρου είχε δύο τεράστια ηχεία και βάραγε house μουσική....δεν είναι παράλογο λίγο?

Senior Member
    House μουσική σε ψυχιατρείο πρώτη φορά το ακούω!!Μήπως σου έγραψε και τριπάκια αντί για αντιψυχωσικά χεχε!!Πλάκα κάνω!!
    Δεν είμαι γιατρός για να σου πω αν στέκει η ιστορία σου...είναι κάπως μπερδεμένη.
    Είπες πιο πάνω ότι ήσουν αγχωμένος και με σημάδια κατάθλιψης και ότι κάτι σου μπέρδευε τις σκέψεις και τα έκανες σαλάτα αν κατάλαβα καλά.Αυτό ίσως δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά.
    Δεν υπάρχει 1 περίπτωση ψύχωσης.Όσοι είναι οι ασθενείς τόσες είναι και οι διαφορετικές περιπτώσεις με διαφορετικά χαρακτηριστικά,πρόγνωση και πορεία.Πχ εσύ αν την έχεις ίσως η πρόγνωση να είναι πολύ καλή από τα χαρακτηριστικά που μου δίνεις.Δεν φαίνεται να έχεις γνωστικά προβλήματα όπως συγκέντρωσης,μνήμης πχ που είναι αρνητικός παράγοντας.Ίσως να έχεις αποσυρθεί από την κοινωνία που αυτό ίσως να είναι ένα από τα αρνητικά συμπτώματα.
    Εσύ αν πάσχεις ίσως μπορεί να καταλάβεις ότι κάτι σου πάει στραβά που είναι κάτι σπάνιο αλλά ταυτόχρονα πολύ καλό.Συνήθως συμβαίνει το αντίθετο.Αυτά όμως που πιστεύεις και σε αγχώνουν μόνο με φάρμακα φεύγουν ή σε άλλη περίπτωση να σου φύγουν εντελώς μέσα σε κάποιους μήνες και μετά από ένα αγχογόνο γεγονός να επανέλθουν,δηλ θα έχεις υποτροπιάσει.
    Αν δεν εμπιστεύεσαι τον γιατρό αυτόν μπορείς να πας κ σε κάποιον άλλον.

Senior Member
    Από αυτά που ακούω πάντως όσοι ψυχωσικοί λειτουργούν καλά χωρίς χάπια όπως κ εσύ ίσως,δυσκολεύονται με τα χάπια γιατί φέρνουν καταστολή και κάποιες άσχημες παρενέργειες όπως υπνηλία,αύξηση βάρους κ.α.
    Λένε πως αν δεν το προλάβεις η κατάσταση χειροτερεύει.Πάντως έχω φίλο που είχε παρουσιάσει ψύχωση και από ότι γνωρίζω δεν πήρε φάρμακα και αυτή την στιγμή δουλεύει.Δεν ξέρω τι θα του φέρει το μέλλον όμως.Πχ πριν κάποιους μήνες μου είπε ότι είχε αυπνία για 2 βδομάδες.Αυτό είναι σημάδι υποτροπής (να το ξέρεις κ εσύ).Αλλά μάλλον την γλίτωσε.Δεν ξέρω ίσως κ να μη λέει.

Senior Member
    Συνήθως λειτουργικοί είναι όσοι παρουσιάζουν παρανοϊκή ψύχωση.Λένε ότι έχει την καλύτερη πρόγνωση αυτού του τύπου από τις άλλες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    House μουσική σε ψυχιατρείο πρώτη φορά το ακούω!!Μήπως σου έγραψε και τριπάκια αντί για αντιψυχωσικά χεχε!!Πλάκα κάνω!!
    Δεν είμαι γιατρός για να σου πω αν στέκει η ιστορία σου...είναι κάπως μπερδεμένη.
    Είπες πιο πάνω ότι ήσουν αγχωμένος και με σημάδια κατάθλιψης και ότι κάτι σου μπέρδευε τις σκέψεις και τα έκανες σαλάτα αν κατάλαβα καλά.Αυτό ίσως δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά.
    Δεν υπάρχει 1 περίπτωση ψύχωσης.Όσοι είναι οι ασθενείς τόσες είναι και οι διαφορετικές περιπτώσεις με διαφορετικά χαρακτηριστικά,πρόγνωση και πορεία.Πχ εσύ αν την έχεις ίσως η πρόγνωση να είναι πολύ καλή από τα χαρακτηριστικά που μου δίνεις.Δεν φαίνεται να έχεις γνωστικά προβλήματα όπως συγκέντρωσης,μνήμης πχ που είναι αρνητικός παράγοντας.Ίσως να έχεις αποσυρθεί από την κοινωνία που αυτό ίσως να είναι ένα από τα αρνητικά συμπτώματα.
    Εσύ αν πάσχεις ίσως μπορεί να καταλάβεις ότι κάτι σου πάει στραβά που είναι κάτι σπάνιο αλλά ταυτόχρονα πολύ καλό.Συνήθως συμβαίνει το αντίθετο.Αυτά όμως που πιστεύεις και σε αγχώνουν μόνο με φάρμακα φεύγουν ή σε άλλη περίπτωση να σου φύγουν εντελώς μέσα σε κάποιους μήνες και μετά από ένα αγχογόνο γεγονός να επανέλθουν,δηλ θα έχεις υποτροπιάσει.
    Αν δεν εμπιστεύεσαι τον γιατρό αυτόν μπορείς να πας κ σε κάποιον άλλον.
    Αυτά τα είχα παλιά.. πριν χρόνια..

τώρα αυτό με το ιντερνετ π έγραψα .έχω και πιστεύω.....Το θέμα είναι ότι το έχω χοιλιοτσεκάρει γιατί και εγώ πίστευα ότι είναι στο μυαλό μ στην αρχή ,αλλά το τσέκαρα και το ξανατσέκαρα...
    Και σκέφτομαι ότι άμα ήταν στο μυαλό μ ,πες την 1η φορά οκ,2η οκ ,3οκ αλλά τόσες φορές παραείναι πολλές για να έχω ψύχωση,δεν ξέρω στην ψύχωση ακούς τα ιδια πράγματα απο πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, και όταν τα άκουγα πολλές φορές ρώταγα ξανά για επιβαιβεώση....και τα επιβαιβέωνα...ο γιατρός μ είπε ότι δεν έχω παραισθήσεις αλλά δίνω λάθος ερμηνείες, αυτό το συμπέρασμα έβγαλε σ 10 λεπτά....και σ ρω΄ταω γιατί φαντάζομαι ότι έχεις περάσει και εσύ για να ξέρεις πάνω στο θέμα μπορείς να μ περιγράψεις πάνω κάτω μερικά πράγματα...

Senior Member
    ¨οταν λέω τσέκαρα ,εννοώ άκουγα ΑΡΚΙΒΩς όμως τις ειδήσεις π έβλεπα στο ιντερνετ..........καθημερινά από διαφορετικούς ανθρώπους...και δεν ήταν παραισθήσεις γιατί τα τσέκρα συνέχεια....και άνοιγα κουβέντα για να δω αν όντως τα ακούω.,,

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast