πως θα καταλάβω αν έχω πάθει ψυχωτικό επισόδιο?sos - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 93
    Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Από αυτά που ακούω πάντως όσοι ψυχωσικοί λειτουργούν καλά χωρίς χάπια όπως κ εσύ ίσως,δυσκολεύονται με τα χάπια γιατί φέρνουν καταστολή και κάποιες άσχημες παρενέργειες όπως υπνηλία,αύξηση βάρους κ.α.
    Λένε πως αν δεν το προλάβεις η κατάσταση χειροτερεύει.Πάντως έχω φίλο που είχε παρουσιάσει ψύχωση και από ότι γνωρίζω δεν πήρε φάρμακα και αυτή την στιγμή δουλεύει.Δεν ξέρω τι θα του φέρει το μέλλον όμως.Πχ πριν κάποιους μήνες μου είπε ότι είχε αυπνία για 2 βδομάδες.Αυτό είναι σημάδι υποτροπής (να το ξέρεις κ εσύ).Αλλά μάλλον την γλίτωσε.Δεν ξέρω ίσως κ να μη λέει.
    Εμένα μου είπε ότι έχω ελαφριά ψύχωση και ότι θα μου περάσει σε 2 μ 3 μήνες
    και ξαναπήγα την επόμενη μέρα και μου είπε ότι σε μια εβδομάδα θα είμαι καλά τελείως με την αγωγή....απλά να κόψω τα πάντα για 3 χρόνια

Senior Member
    Στην ψύχωση φίλε μου συμβαίνουν τα πιο κουλά πράγματα και συνήθως συμβαίνουν πολλές συμπτώσεις που μας επιβεβαιώνουν τις λανθασμένες μας αντιλήψεις!!
    Θα σου δώσω ένα παράδειγμα από την προσωπική μου εμπειρία:
    Εγώ είχα παραλήρημα,ψευδαισθήσεις,γ νωστικά και αρνητικά....όλο το φάσμα...πολύ λούκι!!
    Σιγά σιγά και μετά από αυπνία μηνών άρχισε το μυαλό να παίρνει ανάποδες στροφές.Χάθηκε η κριτική ικανότητα.Ότι έβλεπα στο facebook το πίστευα και νόμιζα ότι απευθυνόταν σε μένα.
    Πχ το παραλήρημα μου ξεκίνησε ως εξής.Είδα το εξώφυλλο στο facebook από την ταινία Seven που έχει να κάνει με τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα.Εγώ δεν μπορούσα να το φιλτράρω και όπως έχω πει χάθηκε κάθε έννοια κριτικής σκέψης.Έτσι πίστεψα πως μιλούσε για μένα και ότι εγώ κουβαλούσα τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα.
    Ύστερα ο συλλογισμός μου πήγε ως εξής:Αφού έχω τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα τότε αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος που συγκεντρώνει αυτά τα θανάσιμα αμαρτήματα είναι ο Αντίχριστος,άρα είμαι ο Αντίχριστος,άρα θα έρθει το τέλος του κόσμου και θα καίγομαι αιώνια στις φλόγες,θα κριθούν οι άνθρωποι και θα πάνε στον παράδεισο.

Με αυτό το παραλήρημα ότι άκουγα πίστευα πως μιλούσε για μένα και όποια γιορτή γινόταν νόμιζα πως γινόταν για την έλευση της Κρίσης.Έτσι ακουγα το ''δεν σου κάνω τον άγιο αχχ αμάρτησα'' κ πίστευα πως μιλούσε για μένα χαχαχα.
    Μετά άκου κουλό.Γινόταν το τελευταίο master chef κ ήταν ο τελικός.Άκου σύμπτωση:Στον τελικό τους έβαλαν να μαγειρέψουν με θέμα τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα.Άλλο τραμπάκουλο εγώ.
    Κατάλαβες;;;Επειδή η σκέψη σου το ψειρίζει θέλει να επιβεβαιωθεί και πιάνεσαι από οποιαδήποτε άχρηστη πληροφορία που απλά δεν σε αφορά.Είναι ο τέλειος παραλογισμός!!!
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Στην ψύχωση φίλε μου συμβαίνουν τα πιο κουλά πράγματα και συνήθως συμβαίνουν πολλές συμπτώσεις που μας επιβεβαιώνουν τις λανθασμένες μας αντιλήψεις!!
    Θα σου δώσω ένα παράδειγμα από την προσωπική μου εμπειρία:
    Εγώ είχα παραλήρημα,ψευδαισθήσεις,γ νωστικά και αρνητικά....όλο το φάσμα...πολύ λούκι!!
    Σιγά σιγά και μετά από αυπνία μηνών άρχισε το μυαλό να παίρνει ανάποδες στροφές.Χάθηκε η κριτική ικανότητα.Ότι έβλεπα στο facebook το πίστευα και νόμιζα ότι απευθυνόταν σε μένα.
    Πχ το παραλήρημα μου ξεκίνησε ως εξής.Είδα το εξώφυλλο στο facebook από την ταινία Seven που έχει να κάνει με τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα.Εγώ δεν μπορούσα να το φιλτράρω και όπως έχω πει χάθηκε κάθε έννοια κριτικής σκέψης.Έτσι πίστεψα πως μιλούσε για μένα και ότι εγώ κουβαλούσα τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα.
    Ύστερα ο συλλογισμός μου πήγε ως εξής:Αφού έχω τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα τότε αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος που συγκεντρώνει αυτά τα θανάσιμα αμαρτήματα είναι ο Αντίχριστος,άρα είμαι ο Αντίχριστος,άρα θα έρθει το τέλος του κόσμου και θα καίγομαι αιώνια στις φλόγες,θα κριθούν οι άνθρωποι και θα πάνε στον παράδεισο.

Με αυτό το παραλήρημα ότι άκουγα πίστευα πως μιλούσε για μένα και όποια γιορτή γινόταν νόμιζα πως γινόταν για την έλευση της Κρίσης.Έτσι ακουγα το ''δεν σου κάνω τον άγιο αχχ αμάρτησα'' κ πίστευα πως μιλούσε για μένα χαχαχα.
    Μετά άκου κουλό.Γινόταν το τελευταίο master chef κ ήταν ο τελικός.Άκου σύμπτωση:Στον τελικό τους έβαλαν να μαγειρέψουν με θέμα τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα.Άλλο τραμπάκουλο εγώ.
    Κατάλαβες;;;Επειδή η σκέψη σου το ψειρίζει θέλει να επιβεβαιωθεί και πιάνεσαι από οποιαδήποτε άχρηστη πληροφορία που απλά δεν σε αφορά.Είναι ο τέλειος παραλογισμός!!!
    Κατάλαβα ,τι να πω, Δεν νομίζω πάντως ότι έχω, νομίζω ότι είναι πραγματικότητα...δεν ξέρω μόνο αμα βρω έναν τρόπο να τ τσεκάρω θα πειστώ....

Υπάρχει περίπτωση να πάθεις ψύχωση από κόψιμο υπερβολικού αλκοολ?

Senior Member
    Επίσης θέλω να σ πω και μια άλλη σύμπτωση ,που μ έτυχε και θέλω σ όποιον μπορεί να απαντήσει

Εχω δύο κινητά γίνεται να κοπεί το ΄σήμα και στα δύο για ώρες ταυτόχρονα???? αυτό έγινε 6 του μηνός του Ιανουαρίου. κόπηκε κανενός το ΄σημα?

Senior Member
    Φίλε θα σου πω πως μετά από χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ μπορείς να την πάθεις άσχημα.Πολλοί μετά από χρήση χασίς την παθαίνουν αλλά και άλλων ψυχοτρόπων ουσιών.

Δεν πιστεύω πως έχει νόημα να σου απαντήσω για κάτι που απλώς είναι μια σύμπτωση.Δεν μπορείς να εξακριβώσεις και πολλά και ούτε θα πειστείς ακριβώς.Νομίζω θα ήταν ανώφελη η κουβέντα.

Η συμβουλή μου είναι αν νομίζεις πως ο γιατρός που πήγες έβγαλε την διάγνωση πολύ γρήγορα να ψάξεις για συστάσεις για κάποιον καλύτερο και να τον εμπιστευτείς.Είναι πολύ βασικό αυτό και για την πορεία σου.Φιλικά.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Ναι θα πάω σ άλλον ,σε ευχαριστώ πάντως γιατί με κατατόπισες .

Senior Member
    Για τα κινητά μπορεί απλά να βρισκόσουν σε σημείο που δεν έχει σήμα ή να είχε πρόβλημα το δίκτυο.Ειδικά αν κ τα 2 κινητά είναι της ίδιας εταιρίας.Τελικά σου απαντώ αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να σε πείσω!!

Senior Member
    Για τα κινητά μπορεί απλά να βρισκόσουν σε σημείο που δεν έχει σήμα ή να είχε πρόβλημα το δίκτυο.Ειδικά αν κ τα 2 κινητά είναι της ίδιας εταιρίας.Τελικά σου απαντώ αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να σε πείσω!!
    Ημουνα σ κεντρικό δρόμο ,το ένα vodafone kai to allo cosmote
    Last edited by nick190813; 21-01-2016 at 17:40. Reason: ...

Senior Member
    Δεν ξέρω να σου το εξηγήσω.Ένα σύμπτωμα πάντως είναι ότι πιστεύουμε πως ο κόσμος περιστρέφετε γύρω από μας.Αν αισθάνεσαι πως ότι γίνεται αφορά εσένα όπως ειδήσεις,συμπτώσεις,γεγονό τα τότε πιθανόν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα!!!

Senior Member
    Δεν ξέρω να σου το εξηγήσω.Ένα σύμπτωμα πάντως είναι ότι πιστεύουμε πως ο κόσμος περιστρέφετε γύρω από μας.Αν αισθάνεσαι πως ότι γίνεται αφορά εσένα όπως ειδήσεις,συμπτώσεις,γεγονό τα τότε πιθανόν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα!!!
    Οχι ,οχι δεν έχω κάποιο τέτοιο θέμα ,
    Πως να στο εξηγήσω ας πούμε ότι έχω καλή αντίληψη της πραγματικότητας...

Banned
    Risperdal ε.. πολύ κωλοφαρμακο... ουτε 1 βδομαδα το πηρα..

Senior Member
    Quote Originally Posted by noumac View Post
    Risperdal ε.. πολύ κωλοφαρμακο... ουτε 1 βδομαδα το πηρα..
    Τι σ έκανε?

Senior Member
    Eξαρτάται από την δόση!!Εγώ στα 3mg δυσκολεύτηκα λίγο στην αρχή αλλά μετά έστρωσα.

Senior Member
    Πόσα mg σου συνταγογράφησε;;

Senior Member
    Πάντως υπάρχουν και άλλα φάρμακα και αν δεν σου κάτσει είναι υποχρεωμένος να στο αλλάξει.Η διαδικασία είναι try and error δοκιμάζω και αλλάζω αν δεν είναι σωστό το φάρμακο.Γίνεσαι λίγο πειραματόζωο ίσως αλλά τουλ έχεις το μυαλό σου πίσω.

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast