Οι ζανάξιοι της Σαμοθράκης
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
    Senior Member

Οι ζανάξιοι της Σαμοθράκης

περιστατικό που συνέβη το καλοκαίρι και θεωρώ ότι μας αφορά όλους

αναδημοσίευση
    Συντάκτης: Αφροδίτη Τζιαντζή (http://www.efsyn.gr/arthro/oi-zanaxioi-tis-samothrakis)

Σαν βγεις στον πηγαιμό για τη Σαμοθράκη, να εύχεσαι να μη σε σταματήσουν στο λιμάνι αστυνομικοί με πολιτικά μόνο και μόνο επειδή δεν τους αρέσει η εμφάνισή σου.

Αν είσαι ένας από τα εκατομμύρια των ανασφάλιστων, ακολουθείς ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες σε κοινωνικό ιατρείο κι έχεις μαζί τα φάρμακά σου, κινδυνεύεις να συλληφθείς, να περάσεις τη νύχτα στο κρατητήριο, επειδή έτσι αποφάσισαν οι λιμενικοί του νησιού, να σε μεταφέρουν σιδηροδέσμιο με πλοίο στην Αλεξανδρούπολη, στον εισαγγελέα, υποχρεώνοντάς σε μάλιστα να πληρώσεις και το εισιτήριο, τέλος να καταδικαστείς σε δύο μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, για ένα κουτί αγχολυτικά χάπια.

Αυτό το πρωτοφανές περιστατικό αστυνομικής και δικαστικής αυθαιρεσίας συνέβη στον 29χρονο Α.Κ. (τα πλήρη στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας) το περασμένο Σάββατο, όπως καταγγέλλει ο ίδιος στην «Εφ.Συν.».

Τι κι αν ο γιατρός που τον παρακολουθεί στο Ιατρείο Αλληλεγγύης Πατησίων, ο Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου, πρώην διευθυντής του 9ου Ψυχιατρικού Τμήματος του ΨΝΑ, επικοινώνησε με τους λιμενικούς, εξηγώντας ότι ο ίδιος του ανανέωσε το φάρμακο, στο πλαίσιο αγωγής που ακολουθεί ο Α.Κ για προβλήματα άγχους και κατάθλιψης;

Οι συνταγές

Τι κι αν ο Α.Κ. είχε μαζί του δύο συνταγές με παλιότερη ημερομηνία της ίδιας αγωγής;

Τι κι αν δεν ήταν δυνατόν να έχει τη συνταγή με την κόκκινη γραμμή - την οποία την καταθέτεις στο φαρμακείο όταν αγοράζεις το συγκεκριμένο φάρμακο;

Τι κι αν ακόμα και η νομοθεσία, όπως επικαιροποιήθηκε το 2013, προβλέπει ότι δεν τιμωρούνται όσοι συλλαμβάνονται ακόμα και με μικροποσότητες ναρκωτικών για προσωπική χρήση, πόσο μάλλον με ένα από τα πιο διαδεδομένα φάρμακα για άγχος και κατάθλιψη, όπως το Zanax;

http://s1.postimg.org/wi5hsfon3/megalooikonomou.jpg
    Ο Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου, πρώην διευθυντής του 9ου Ψυχιατρικού Τμήματος του ΨΝΑ

«Πρόκειται για πρωτοφανείς πρακτικές των διωκτικών και δικαστικών σωμάτων, τα οποία, το λιγότερο που κάνουν, είναι να ευτελίζουν πλήρως την άσκηση της Δικαιοσύνης, λειτουργώντας μ’ έναν άκρως πρωτόγονο και αδαή τρόπο, επεκτείνοντας τη λειτουργία του κοινωνικού ελέγχου ακόμα και στα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

»Οι αρμόδιοι υπουργοί, πέρα από το να διαχειρίζονται απλώς την κατάσταση που παρέλαβαν, σκοπεύουν να πράξουν κάτι επί του προκειμένου; Ούτε το αγχολυτικό μας από εδώ και πέρα;» σχολιάζει ο γιατρός Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου στην «Εφ.Συν.», τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται ασθενής για ένα κουτί Ζanax. «Φαντάσου τη θεία σου που παίρνει αγχολυτικά, να μην μπορεί να βγει από το σπίτι μήπως τη συλλάβει η αστυνομία. Είναι εντελώς τρελό και δεν έχει ξαναγίνει ποτέ».

Τα καψώνια

«Ενιωσα σαν κάποιος που έχει σπάσει το πόδι του να κατηγορείται επειδή έχει πατερίτσες», λέει ο Α.Κ., περιγράφοντας την απίστευτη περιπέτειά του: Σεξιστική και ρατσιστική συμπεριφορά από τους αστυνομικούς, ειρωνικά σχόλια ακόμα και για τα ρούχα στη βαλίτσα του επειδή δεν τους φάνηκαν αρκετά ανδροπρεπή, καψώνια στο πλοίο όπου του αρνήθηκαν ακόμα και να πάει στην τουαλέτα και τον είχαν δεμένο με χειροπέδες με άλλον ένα νεαρό, που συνέλαβαν για μικροποσότητα κάνναβης, απαξιωτική και ταπεινωτική αντιμετώπιση από τη Δικαιοσύνη, λες κι ένας άνεργος που πάει για λίγες μέρες διακοπές είναι εξ ορισμού ύποπτος και κρίνεται με ευκολία ένοχος, χωρίς να έχει διαπράξει αδίκημα.

«Η δικαιοσύνη είναι σαν το φίδι. Δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους», λέει ένα σαρκαστικό σύνθημα, που δυστυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση επιβεβαιώνεται.

Senior Member
    θα σου πω λιγο κατι για να ξερεισ οι αστυνομικοι ολοι ειναι περιεργα οντα
    δεν τουσ υποστηριζω αλλα πανω κατω εχουν εμπειρια και ξερουνε
    πεντε πραγματα εμενα με εχουνε σταματησει πολλεσ φορεσ αλλα με την κουβεντα που καναμε
    τουσ απεδειξα ισωσ οτι εχω λιγο μυαλο στο κεφαλι μου και με αφησανε ησυχο
    τωρα αμα τουσ απασχολω ακομα δε ξερω παντωσ ειναι περιεργα οντα και πρεπει να τουσ αποδειξεισ
    οτι εχεισ λιγο μυαλο στο κεφαλι σου για να σε αφησουν ησυχο νομιζω εγω
    τωρα αμα αυτουσ τουσ ειδαν καπωσ και μετα τουσ ειπανε και δεκαπεντε μαλακιεσ ακομα
    ε τι περιμενεισ να γινει απο εμπειρια στα λεω αυτα οτι αμα σε σταματησουνε και τουσ πεισ αληθεια σου φερονται καπωσ καλυτερα
    αμα αρχισεισ τισ μαλακιεσ νευριαζουνε κι αυτοι και γινονται μαλακιεσ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    και επισησ να σου πω οτι καψωνια γινονται παντου και στη δουλεια και στα νοσοκομεια
    και με γιατρουσ αμα μπλεξεισ παντου δεν ειναι στραβοι ουτε οι μεν ουτε οι δε ετσι γινεται

Banned
    ...απιστευτο!!... ρε τι περασε ο ανθρωπάκος στα καλα καθουμενα!!!!

Senior Member
    Mια 5ετια που επινα μαυρα, ημουν τυχερος δεν με σταματησαν.Στο πορτοφολι μου παντα εχω μερικα ζαναξ ετσι και μονο για τη σκεψη,και μια δοση αντιψυχωτικου, μηπως κατα τυχη καταληξω κανα βραδυ σε κανα ξενο σπιτι, να εχω την βραδυνη μου δοση τουλαχιστον. Τωρα τι να πω, να με σταματησουν μπατσοι και να με τραβολογαν βραδυατικα, μεχρι και σε υποτροπη μπορει να φτασω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    θα σου πω λιγο κατι για να ξερεισ οι αστυνομικοι ολοι ειναι περιεργα οντα
    δεν τουσ υποστηριζω αλλα πανω κατω εχουν εμπειρια και ξερουνε
    πεντε πραγματα εμενα με εχουνε σταματησει πολλεσ φορεσ αλλα με την κουβεντα που καναμε
    τουσ απεδειξα ισωσ οτι εχω λιγο μυαλο στο κεφαλι μου και με αφησανε ησυχο
    τωρα αμα τουσ απασχολω ακομα δε ξερω παντωσ ειναι περιεργα οντα και πρεπει να τουσ αποδειξεισ
    οτι εχεισ λιγο μυαλο στο κεφαλι σου για να σε αφησουν ησυχο νομιζω εγω
    τωρα αμα αυτουσ τουσ ειδαν καπωσ και μετα τουσ ειπανε και δεκαπεντε μαλακιεσ ακομα
    ε τι περιμενεισ να γινει απο εμπειρια στα λεω αυτα οτι αμα σε σταματησουνε και τουσ πεισ αληθεια σου φερονται καπωσ καλυτερα
    αμα αρχισεισ τισ μαλακιεσ νευριαζουνε κι αυτοι και γινονται μαλακιεσ
    Καλά κανεις elis και δεν τους υποστηρίζεις,από το άρθρο όμως από που κατεληξες οτι φταίει το παιδί επειδή ειπε μαλακιες και το τραβάγανε και οι μπατσοι και οι δικαστες; Από που εισαι σιγουρος οτι ειπε μαλακιες; Αλλά και μαλακιες να ειπε ειχε τις συνταγες ειχε ολα τα χαρτια επανω του που πιστοποιουσαν οτι παιρνει xanax για συγκεκριμένο λόγο...
    Καταγγελία γίνετε για το πως τον μεταχειρίστηκαν.Το θεμα είναι ότι δημιουργείται προηγουμενο...
    ( Ξερω απο καψωνια και υπηρετησα και ξερω τι γίνετε στους εργασιακούς χώρους...)
    Last edited by black_adder; 31-12-2015 at 00:36.

Με το συμπάθειο, αλλά η ιστορία φαίνεται να "μπατάρει" λίγο. Μήπως παρέλειψες να μας πεις κάτι; Έτσι ξαφνικά συλλαμβάνουν ανθρώπους στα καλά καθούμενα, χωρίς τίποτα ύποπτο, χωρίς να υπάρχει προηγούμενο ή προκλητική ή βίαιη συμπεριφορά; Κάτι άλλο υπάρχει επιπλέον που δεν το γνωρίζεις ή δεν το ανέφερες.

Senior Member
    Ναι μαλλον μπαταρει , δεν μου φαινεται οτι ειναι τοσο ηλιθιοι οι δικαστες ωστε να καταδικασουν καποιον επειδη ειχε τα φαρμακα του μαζι του. Το κατηγορητηριο ποιο ηταν? Μηπως προσπαθησε να κανει εμπορια των συγκεκριμενων σκευασματων?

Αν και δεν μπορεις να ξερεις με σιγουρια αν εχει γινει καταχρηση της εξουσιας απο τους αστυνομικους , το αρθρο δεν ειναι αναλυτικο.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Quote Originally Posted by black_adder View Post
    Καλά κανεις elis και δεν τους υποστηρίζεις,από το άρθρο όμως από που κατεληξες οτι φταίει το παιδί επειδή ειπε μαλακιες και το τραβάγανε και οι μπατσοι και οι δικαστες; Από που εισαι σιγουρος οτι ειπε μαλακιες; Αλλά και μαλακιες να ειπε ειχε τις συνταγες ειχε ολα τα χαρτια επανω του που πιστοποιουσαν οτι παιρνει xanax για συγκεκριμένο λόγο...
    Καταγγελία γίνετε για το πως τον μεταχειρίστηκαν.Το θεμα είναι ότι δημιουργείται προηγουμενο...
    ( Ξερω απο καψωνια και υπηρετησα και ξερω τι γίνετε στους εργασιακούς χώρους...)
    αυτο λεμε ρε ψηλε ουτε το παιδι φταιει ουτε οι μπατσοι το παιδι βασιστηκε στα χαρτια που ειχε αλλα αυτο νομιζω πλεον δεν ειναι αρκετο
    πρεπει να εχεισ και μια καλη συμπεριφορα αυτο πρεπει να το ξερει το παιδι οτι επειδη εχουμε πεντε χαρτια και παιρνουμε χαπια δε μπορουμε να κανουμε οτι να ναι αμα εχεισ μια καλη συμπεριφορα γενικα οταν πηγαινεισ ταξιδι δε σε πειραζει κανεισ
    αμα πασ ταξιδι και κανεισ χαζα χαιρω πολυ παντα πρεπει να εχουμε καλη συμπεριφορα οσο ειναι δυνατον με την αγωγη τισ ουσιεσ ολα
    πιστεψε με αυτο ειναι το μυστικο καλη συμπεριφορα και δε σε πειραζει κανεισ αμα φερεσαι οσο μπορεισ καλυτερα και θα το καταλαβεισ αυτο καποτε ενοειτε οτι δεν ξερω τι εγινε ετσι αλλα ξερω πωσ λειτουργουν τα πραγματα

Senior Member
    κι αν ειναι να σε σταματησουν θα σε σταματησουν παντα πρεπει να εχουμε καλη συμπεριφορα οσο γινεται
    οταν πασ ταξιδι

Senior Member
    εγω τουλαχιστον γι αυτο παιρνω την αγωγη μου προσπαθω να εχω καλη συμπεριφορα παντα να μην ενοχλω
    κανενα για να μη με ενοχλει και κανενασ

Senior Member
    προσπαθω ετσι οτι μπορω κανω

Senior Member
    ακομα εχω δουλεια αλλα παιρνω αρκετα φαρμακα μπορω να σου πω για να μην ενοχλω
    εωσ πολλα και δεν εχω χαρτια πανω μου εδω και πολλα χρονια ολοι το ξερουν εδω που μενω
    και προσπαθω κι εγω να μην ενοχλω αλλα εχω δουλεια ακομα μαλλον

Senior Member
    elis διαφορετικό πράγμα λέμε... Εσυ λες οτι δεν ειχε τη σωστή συμπεριφορά, εγώ λεω από που προκύπτει αυτό και το εχεις δέσει κιόλας οτι ειχε λαθος συμπεριφορά...
    Αν δεν φταινε οι μπατσοι που εσυραν το παιδι με συγκεκριμενο κατηγορητηριο ποιος φταίει; Μήπως το παιδί;
    Που μπαταρει η ιστορια; Οτι πηγε σαμοθρακη;
    μου κανει πάντως εντυπωση ότι από τη καταγγελία που γίνεται βγήκε το συμπερασμα ή οι υποψίες ή οτι εκανε εμπορία ή ότι δεν ηταν εξυπνος και δεν φέρθηκε σωστά ή κάτι δεν αναφερω εγω.... σε καμιά δηλαδή περίπτωση οτι τα πράγματα ειναι όπως καταγγέλονται.
    Οχι οι δικαστές δεν ειναι ηλίθιοι, πολύ απλά ο λόγος του μπατσου έχει μεγαλύτερη ισχύ στο δικαστήριο από αυτή του κατηγορουμένου
    Και εντάξει εγώ δεν αναφέρω κατι η εφημερίδα λέει ψεματα, το παιδί λέει ψέματα, ο ψυχιατρος λέει ψέματα...
    Και η Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές λέει ψέματα;
    Και οι μπατσοι/δικαστές λένε την αλήθεια;
    Για οποιον τον ενδιαφέρει το θεμα υπαρχει και σχετική ανακοίνωση από την επιτροπή.Ας επισκεφθεί το τμήμα της ειδικής επιτροπής που εδρευει στο υπουργείο υγειας για τη διευκόλυνση σας...
    http://www.moh.gov.gr/articles/healt...kes-diataraxes
    (Η 3η ανακοίνωση σε pdf αρχείο)

Senior Member
    Το αρθρο δεν ειναι καθολου κατατοπιστικο . Δεν αναφερει το κατηγορητηριο. Δεν αναφερει για παραδειγμα την αιτια της ποινης που μπορει να ηταν για παραδειγμα αντισταση κατα της αρχης. Επισης αναφερει το εξης :

Τι κι αν ο Α.Κ. είχε μαζί του δύο συνταγές με παλιότερη ημερομηνία της ίδιας αγωγής;

Τι κι αν δεν ήταν δυνατόν να έχει τη συνταγή με την κόκκινη γραμμή - την οποία την καταθέτεις στο φαρμακείο όταν αγοράζεις το συγκεκριμένο φάρμακο;

Δεν ειναι δυνατον δλδ να εχεις μαζι σου την συνταγη , αλλα εχεις δυο προηγουμενες. Τεσπα , ως φαινεται ο ανθρωπος εχει δικιο , αλλα το αρθρο ειναι κακογραμμενο και καθολου ενημερωτικο.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread