Χωρισμος μετα απο 10 χρονια - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 100
    10 χρόνια σχέσης λοιπόν...κοριτσάκι τότε, νεαρή κοπέλα τώρα...28 χρονών...αν αφαιρέσουμε και τα πρώτα 6-7 χρόνια της ζωής του καθενός που οι περισσότεροι δεν έχουν μπορέσει να κρατήσουν αναμνήσεις από εκείνα τα χρόνια..σχεδόν μισή ζωή με έναν άνθρωπο. Και ξαφνικά ξυπνάς ένα πρωί και δεν βλέπεις την καλημέρα στο κινητό σου, πηγαίνεις στην δουλειά και κοιτάς επίμονα το κινητό μήπως και χτυπήσει και είναι εκείνος και σε κάνει να χαμογελάσεις όπως σε έκανε κάθε μέρα, γυρνάς από την δουλειά και πλέον αυτός δεν είναι εκεί να ακούσει τα νέα της ημέρας σου, βγαίνεις έξω αλλά αυτός δεν είναι δίπλα σου, κοιμάσαι και πάλι καληνύχτα δεν μπορείς να τον πεις. Τι και αν είναι η πρώτη σκέψη στο μυαλό σου κάθε στιγμή που ανοίγεις τα μάτια σου, τι και αν είναι η τελευταία σκέψη κάθε φορά που με πολλές προσπάθειες προσπαθείς να τα κλείσεις ενω το ρολόι απειλητικά δείχνει ότι σε λίγο θα έχει ξημερώσει και μια καινούργια μέρα ήδη θα έχει ξεκινήσει ; Όλα σου τον θυμίζουν, όλα γυρνάνε γύρω από αυτόν και το μόνο που παρακαλάς είναι να μην σκέφτεσαι. Είναι απάνθρωπο να ζεις ετεροχρονισμένα σε δυο εποχές, σε αυτήν που ήσουν με τον άνθρωπο σου και σε αυτήν που είσαι μόνη. Πόνος, θλίψη, οργή, αναπάντητα ερωτήματα, εικασίες και σενάρια για το πως θα ήταν η ζωή μου αν είχα κάνει τότε εκείνο, αν απέφευγα το άλλο, αν προσπαθούσα πιο πολύ, αν δενόμουν λιγότερο με τον άλλον, αν ο άλλος ήταν πιο αποφασιστικός, αν ο άλλος με ήθελε πιο πολύ,κτλ,κτλ. Που πήγε αυτή η αγάπη που για τόσο καιρό μας κρατούσε μαζί ; Πως είναι δυνατόν οι άνθρωποι από εκεί που είναι δυο ξένοι, να γνωρίζονται, να ερωτεύονται, να αγαπιούνται, να γίνονται τα δυο ενα, και μετά πάλι να γίνονται πιο ξένοι και από τους ξένους ;

Είναι ευλογία και κατάρα όσοι έχουν ζήσει μέσα σε μεγάλες σχέσεις. Ευλογία γιατί έμαθαν να συνυπάρχουν με έναν άλλον άνθρωπο για μεγάλο χρονικό διάστημα, έμαθαν να ρίχνουν τον εγωισμό τους, έμαθαν να μοιράζονται την ζώη τους, να πιστέψουν ότι μπορεί να υπάρχουν κοινά όνειρα, κοινές ζωές. Κατάρα γιατί όλα όσα έχτιζαν 10 χρόνια, ο ένας τα έδωσε μια και τα γκρέμισε, πάνε οι θυσίες, πάνε οι υποχωρήσεις, πάνε τα όνειρα, πάνε τα πάντα. Ως εκεί λοιπόν μπορούσε αυτός, δεν είχε την δύναμη, δεν είχε το θάρρος, δεν είχε την υπομονή, δεν είχε την θέληση να προσπαθήσει κι άλλο. Γιατί κακά τα ψέμματα καρδιά μου, η αγάπη θέλει δυο, δυο να προσπαθούν, δυο να δίνουν, δυο να υποχωρούν, δυο σε όλα. Ο ένας δεν φτάνει...

Δεν είναι όλες οι σχέσεις μάτια μου οι ίδιες...δεν τελειώνουν όλες οι σχέσεις με τον χωρισμό. Υπάρχουν μερικές που αυτός που μένει πίσω, συνεχίζει να αγαπάει και ας μην το ξέρει ο άλλος, συνεχίζει να πονάει ακόμα και αν βάλει τον εαυτό του στην διαδικασία μιας νέας σχέσης, συνεχίζει να θέλει το καλό του άλλου ακόμα και αν έχει να μάθει νέα του για πολύ καιρό. Ευχή και κατάρα για όποιον έχει αγαπήσει. Ένας χωρισμός μπορεί να καταστρέψει τον άλλον, έχω γνωρίσει άντρες που έχουν καταστραφεί επαγγελματικά από την αγάπη, γυναίκες που δεν ξαναγάπησαν ποτε γιατί η αγάπη στην ζωή τους ήταν αφιερωμένη σε ένα και μόνο πρόσωπο. Όποιος δεν έχει αγαπήσει...δεν έχει ζήσει λένε !!! Ο χρόνος είναι το καλύτερο γιατρικό λένε !!! Εγω λέω ότι όποιος πληγώνεται επειδή έχει αγαπήσει κάποιον, ποτε δεν θα είναι το ίδιο αθώος ξανά. Ποτέ δεν θα ξαναφήσει τόσο εύκολα να μπει κάποιος στην ζωή του. Πάντα υπάρχει κάποιος που μας καταστρέφει...κάποιος που εμεις επιτρέψαμε να μας καταστρέψει !!!

Ηλιαχτίδα κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σου πάρει την θλίψη και το κενό που έχεις μέσα σου. Δεν βοηθάνε ούτε οι φίλοι, ούτε οι γνωστοί, ούτε οι ψυχολόγοι. Ή για την ακρίβεια βοηθάνε, να μην είμαι και υπερβολικός, άλλα όταν θα γυρνάς σπίτι και το ρολοί θα δείχνει περάσμενες τρεις, όταν θα είσαι μόνη σου και θα σκέφτεσαι τότε κανείς δεν θα μπορεί να σε βοηθήσει. Για αυτό όσο γρηγορότερα πακετάρεις τα όνειρα σου, τις αναμνήσεις σου, τα συναισθήματα σου, τα θέλω σου με αυτό τον άνθρωπο σε ένα πακέτο και το χώσεις όσο πιο βαθιά μπορείς, κάπου που δεν θα χρειάστει ποτε ξανά να τα ανοίξεις και να τα διαβάσεις, τόσο γρηγορότερα θα βρεις τον χαμένο σου εαυτό. Και αν έκανες το λάθος και έδωσες όλη την καρδιά σου σε αυτόν τον άνθρωπο...πολύ φοβάμαι ότι για να ξανανιώσεις αισθήματα για κάποιον άλλον, θα πρέπει εκείνος ο άλλος να σου χαρίσει την μισή καρδιά του. Δεν θα σου ευχηθώ σχεδόν τίποτα, γιατί το έχω πέρασει αυτό που μόλις εσυ άρχισες να βιώνεις και δυστυχώς πάντα ευχόμουν να μην υπάρξει κανείς να το ξαναζήσει. Μονάχα αυτό θα σου ευχηθώ: να βρεις ξανά τον εαυτό σου και το χαμένο σου χαμόγελο, να βρεις την δικιά σου ηλιαχτίδα να φωτίσει το πρόσωπο σου και την καρδιά σου. Δεν σε ξέρω...δεν με ξέρεις αλλά αν μπορούσα να κάνω το οτιδήποτε για να είσαι χαρούμενη θα το έκανα με μεγάλη ευχαρίστηση. Ξέρεις λένε ότι όταν μια χαρά την μοιραζόμαστε με κάποιον άλλον αυτή διπλασιάζεται...όταν ένα πόνο μας τον μοιραζόμαστε με κάποιον άλλον, αυτός μειώνεται στο μισό. Εδω είμαστε λοιπόν να μοιραστούμε τις χαρές και τους πόνους μας και στο τέλος της ημέρας να θυμηθούμε ότι δεν έχουν πεθάνει οι άνθρωποι με φιλότιμο, ότι ακόμα εκει έξω υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να μην μας ξέρουν αλλά νοιάζονται για μας και περιμένουν να χαρούν με τις χαρές μας, να λυπηθούν με τις λύπες μας.

Καλή χρονιά σε σένα και στην οικογένεια σου !!!
    Last edited by Försvarsadvokat; 31-12-2015 at 12:09.

Member
    Να σαι καλα ειναι σαν να με βλεπεις δεν μπορω ουτε το χιονι γιατι τετοια εποχη με εβγαζε βολτα με τ αμαξι καθε βραδυ να παμε στα χιονια... ευχομαι οποιον πονο ενιωθες να χει καταλαγιασει...δεν αξιζει κανενας τοσο πονο...ειν

Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    εγω νομιζω παντως οτι ζητας παρα πολα κ ξεχνας οτι τα περισσοτερα ζευγαρια κ ειδικα οσα εχουν παντρευτει ζουν συμβιβασμενα..
    αληθινη αγαπη ειναι τις περισσοτερες φορες αυτη που σε εγκατελειψε πρωτη κ απλα κουραστηκες να την πενθεις
    εγω αμφιβαλω αν υπαρχει αληθινη αγαπη για πολυ στη ζωη του καθε ανθρωπου πιο πολυ ψυχαναγκασμος υπαρχει με το θηριο της μοναξιας να σε στριμωχνει στη γωνια κ τελικα διαλεγεις αν θες να συμβιβαστεις η να προχωρισεις μονος κ να οδηγιθεις σε φιασκο τις περισσοτερες φορες.
    μπορει κ αυτο να μη σου ακουγετε κ πολυ ωραιο αλλα εγω εχω μαθει να μαι ορθολογιστης.
    Αλεξανδρε77 και γω ορθολογικα σκεφτομουν οταν ακολουθουσα τους στοζους που εκεινος εθετε με την εννοια οτι ηθελα να μοιραστουμε την ζωη μας Η λογικη σου λεει οτι ενας ανθρωπος δεν μπορει να παιζει θεατρο και να κανει σαν τρελος για να σε δει κ μετα απο καβγα τελος την ιδια μερα ειναι τα σκηνικα Και καθε μερα πριν απο αυτην καθε μερα βρισκομασταν μετα την δουλεια φιλια αγκαλιες Αγαπη δεν ειναι αυτο; Ο ερωτας οκ ξεθωριασε αλλα η αγαπη που πηγε;πως μπορει να θυμαται οοολα αυτα που περναγαμε που εκεινος πρωτος επιδιωκε και μετα να επιμενει οτι δεν θελει αλλη πιεση;;

Banned
    αμα ειναι η μονη επιλογη μονο εκει συνενοηται κ μονο εκει θα καταληξει θα παιξει κ θα χορεψει κ ενα τσαμικο...
    υπαρχουν ανθρωποι που δεν εχουν μαθει να ειναι κοντα σε αλλους ανθρωπους μαλον επειδη το παρελθον τους τους το εμαθε αυτο ετσι πιεζονται με το παραμικρο κ φαινεται σα να μη χωρανε πουθενα αλλα τελικα αναγκαζονται καπου να χωρεσουν σα τη μπιλια που τελικα πεφτει σε καπιο αριθμο,,,

Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    αμα ειναι η μονη επιλογη μονο εκει συνενοηται κ μονο εκει θα καταληξει θα παιξει κ θα χορεψει κ ενα τσαμικο...
    υπαρχουν ανθρωποι που δεν εχουν μαθει να ειναι κοντα σε αλλους ανθρωπους μαλον επειδη το παρελθον τους τους το εμαθε αυτο ετσι πιεζονται με το παραμικρο κ φαινεται σα να μη χωρανε πουθενα αλλα τελικα αναγκαζονται καπου να χωρεσουν σα τη μπιλια που τελικα πεφτει σε καπιο αριθμο,,,
    Δεν θα θελα να μαι με καποιον κατ αυτο τον τροπο Καταλαβαινω ουσα σε σχεση τοσων ετων την ρουτινα το να αφηνεσαι κ να μην προσπαθεις αλλα δυστυχως λογω παρωπιδων δικων μου δεν καταλαβα οτι ενιωθε ετσι για την συνεχεια Ηξερα οτι μετραει υπερβολικα καθε του κινηση οτι φοβαται τις αλλαγες αλλα οτι πιεστηκε ενω ελεγε πως θελει δεν το περιμενα Εκει ειναι ολος ο πονος μου..αν το βλεπα δεν θα δενομουν μεχρι εδω Οκ ξερω εδω διαλυονται οικογένειες..αλλα ο καθενας την καμπουρα του..

Senior Member
    Quote Originally Posted by iliaxtida View Post
    Δεν θα θελα να μαι με καποιον κατ αυτο τον τροπο Καταλαβαινω ουσα σε σχεση τοσων ετων την ρουτινα το να αφηνεσαι κ να μην προσπαθεις αλλα δυστυχως λογω παρωπιδων δικων μου δεν καταλαβα οτι ενιωθε ετσι για την συνεχεια Ηξερα οτι μετραει υπερβολικα καθε του κινηση οτι φοβαται τις αλλαγες αλλα οτι πιεστηκε ενω ελεγε πως θελει δεν το περιμενα Εκει ειναι ολος ο πονος μου..αν το βλεπα δεν θα δενομουν μεχρι εδω Οκ ξερω εδω διαλυονται οικογένειες..αλλα ο καθενας την καμπουρα του..
    Καλησπέρα iliaxtida και καλή χρονιά!
    Διάβασα την ιστορία σου και πραγματικά σε καταλαβαίνω γιατί και γω χώρισα πρόσφατα από μια σχέση δυο χρόνων που φυσικά δεν συγκρίνονται με δέκα, ωστόσο όταν αγαπάς έναν άνθρωπο και επενδύεις συναισθηματικά ίσως ο χρόνος να μην έχει σημασία. Εγώ αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι δυστυχώς δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια δύναμη να διαχειριστούν καταστάσεις και επιλογές. Τους φοβίζουν, τους αγχώνουν, ενίοτε τους ξεβολεύει το να αλλάξουν την καθημερινότητα τους, τους ζορίζει να προσπαθήσουν και κυρίως δεν μπορούν να υποστηρίξουν τα συναισθήματα που δημιουργούν σε έναν άλλον άνθρωπο. Φαντάζομαι πόσο πονάς, πόσα ερωτήματα έχεις,πόσο άλλαξε η καθημερινότητα σου, γιατί καλώς ή κακώς αυτός ο άνθρωπος ήταν κομμάτι της ζωής σου, κομμάτι του εαυτού σου και τώρα κάτι λείπει.. και αυτό το κάτι είναι μεγάλο.
    Το ξέρω γιατί και γω νιώθω έτσι, γιατί ο ίδιος άνθρωπος που πριν δυο μήνες μου έλεγε ότι μαγαπάει, δεν απάντησε καν στις ευχές μου για καλή χρονιά...πίστεψε με αν μου το έλεγε κάποιος πέρσι θα γελούσα...
    Το θέμα είναι από δω και πέρα, η δική σου προσπάθεια να νιώσεις καλά, γιατί θα νιώσεις καλά και ότι σήμερα φαίνεται βουνό, σε λίγο καιρό δεν θα είναι..το πόσο καιρό θα σου πάρει δεν το ξέρω, αυτό που ξέρω είναι όμως ότι ο χρόνος θα επουλώσει τις πληγές σου και θα χαμογελάσεις ξανά. Είμαστε στην ίδια ηλικία και σου λέω ότι τις καλύτερες μέρες δεν τις ζήσαμε ακόμα, ζήσαμε κάποιες, θα έρθουν και άλλες. Στηρίξου στους ανθρώπους γύρω σου, φίλους, οικογένεια, μίλα αν σε βοηθάει, απασχόλησε όσο μπορείς το μυαλό σου..δεν είναι εύκολο καθόλου, ένα γιατί γυρίζει συνέχεια αλλά κάποια στιγμή δεν θα σε ταλαιπωρεί πια. Θα έρθει η μέρα που θα ξυπνήσεις και δεν θα είναι η πρώτη σου σκέψη, που θα γελάσεις με την ψυχή σου...μην αφήνεις τις μέρες να κυλούν, βρες ότι όμορφο μπορείς σε κάθε μέρα, ας είναι δέκα λεπτά σε όλη την διάρκεια της,
    Και γω αυτό έλεγα στη αρχή, αν ήξερα οτι θα φύγει έτσι, ότι δε θα συζητούσε τίποτα, αν ήξερα..δεν θα δενόμουν, δεν θα τον αγαπούσα τόσο, δε θα έκανα όνειρα..ξέρεις κάτι? Θα τα έκανα και πιστεύω και συ γιατί όταν αγαπάς δεν μπορείς να είσαι συνέχεια επιφυλακτικός, να βάζεις τοίχους μην πληγωθείς. όμως σε αυτή την φάση της ζωής σου κοίτα τον εαυτό σου και την ψυχή σου, εσύ να νιώσεις καλά, εσύ να χαμογελάσεις..και σίγουρα θα το καταφέρεις..

Member
    Law Σ ευχαριστω πολυ εσυ γιατι χωρισες;

Senior Member
    Η δικη μου ιστορια ειναι στο θεμα " ξαφνικος χωρισμος μετα απο δυο χρονια". Ωστοσο ακομη ειλικρινα δεν ξερω ποιος ηταν ο πραγματικος λογος κ μαλλον δεν θα μαθω και ποτε...ξερω απλα οτι σιγουρα μου διελυσε την ψυχη και να φανταστεις οτι για οκους γυρω μου θεωρουμαι πολυ δυνατος ανθρωπος, αυστηρη κ ομως... Αυτο που ειπες για το χιονι ποσο σε καταλαβαινω.. Εγω σταματησα να πηγαινω γυμναστηριο για να μην περναω απ το σπιτι του, δυο μηνες δεν περασα απο εκεινο το δρομο που καποτε ετρεχα για να φτασω, ακουω τραγουδια που του αρεσαν κ αλλαζω σταθμο, σταματησα να πηγαινω σε μαγαζια που βγαιναμε...κ ομως ακομη ποναει, αλλα ειναι ενα αγκαθι που θα φυγει, οπως κ το δικο σου, σιγουρα θα φυγει

Senior Member
    Η δικη μου ιστορια ειναι στο θεμα " ξαφνικος χωρισμος μετα απο δυο χρονια". Ωστοσο ακομη ειλικρινα δεν ξερω ποιος ηταν ο πραγματικος λογος κ μαλλον δεν θα μαθω και ποτε...ξερω απλα οτι σιγουρα μου διελυσε την ψυχη και να φανταστεις οτι για οκους γυρω μου θεωρουμαι πολυ δυνατος ανθρωπος, αυστηρη κ ομως... Αυτο που ειπες για το χιονι ποσο σε καταλαβαινω.. Εγω σταματησα να πηγαινω γυμναστηριο για να μην περναω απ το σπιτι του, δυο μηνες δεν περασα απο εκεινο το δρομο που καποτε ετρεχα για να φτασω, ακουω τραγουδια που του αρεσαν κ αλλαζω σταθμο, σταματησα να πηγαινω σε μαγαζια που βγαιναμε...κ ομως ακομη ποναει, αλλα ειναι ενα αγκαθι που θα φυγει, οπως κ το δικο σου, σιγουρα θα φυγει

Member
    Κοιτα και εγω ετσι λεω οτι θα περασει θα ξανανιωσουμε καποια στιγμη για καποιον εγω ειμαι εξωστρεφης και τα λεω συνεχεια σε φιλους που ηταν κοινοι..νιωθω πως κανεις δεν καταλαβαινειαπολυτα την αληθεια ολοι ειχαν να πουν τα δικα τους Ψυχολογικα τρελος μ @λ@κ@ς. Δεν μπορω να καταλαβω...μαλλονπρεπει να τοδουμε οτι δεν ηταν για μας..

Banned
    για να αγαπησει καπιος πρεπει να εχει αγαπηθει αλλιως κατι δε θα μιαζει να πηγαινει καλα οτι κ αν κανει μπωρει απλα επειδη δεν αγαπηθηκε να σου φαινοταν ψευτικος αλλα μαλον δε θα μπορουσε να κανει κατι καλυτερο μηπως παραεισαι απαιτητικη? εμενα κατιι με κανει να πιστευω οτι δε θα ξεκολησεις απο ολο αυτο εισαι σιγουρη οτι υπαρχει αληθινο? μηπως στη πραγματικοτητα ηταν ουδετερος κ συ εσφαλμενα νομιζες οτι ηταν ψευτικος?

Member
    Κοιτα συτο τωρα πως το λες; οτι δεν τον αγαπησα;δεν αγαπηθηκε εκεινος;επισης το να μην ξεκολλησω ειναι οτι χειροτερο πιστευω δεν θα μου συμβει..Τι εννοεις ουδετερος Σου λεω γεγονοτα μου λεγε εισαι το Α και το Ω για μενα Ποσο τθχερος που δεν χωρισαμε πριν ς χρονια που μου χε καναπει οτι δεν ειναι ετοιμος παλι Κσι τοτε του πα να παρει χρονο κι οτι σποφασισει καλως..εκεινος ειπε εισαι ο ανθρωπος μου το σκεφτηκε και τον εμπιστευτηκα απλα οχι οπως πριν..
    Last edited by iliaxtida; 02-01-2016 at 00:10. Reason: Επαναληψη

Banned
    μηπως ουτε κ συ πλησιαζεις κ πολυ τους αλλους κ επειδη του φερνεις ειναι κ αυτο που σε οδηγει προς τα κει? εχεις σκεφτει μηπως ειναι παρα πολα ολα αυτα για να τα διαχειριστεις μονη σου? μπορει αν μιλαγες περισσοτερο στους αλλους να επερνες ιδεες για το τι να κανεις γιατι αυτο το πακετο ειναι απο μονο του πολυ βαρυ..
    οσο αποφευγεις να μιλας χειροτερο γινεται το πραγμα δε πετυχαινεις κατι ετσι.. δε γινεται η πιτα ολοκληρη κ ο σκυλος χορτατος... κ οπιος εχει τα γενια εχει κ τα χτενια.

Member
    Ναι δεν κανω αλλη δουλεια ολο γι αυτο μιλαω Ε τωρα τι εννοεις σαν ανθρωποι μοιαζαμε αλλα εγω ηξερα τι ενιωθα δεν ελεγα αλλα ενω ηθελα αλλα..με εφθειρε αυτη η κατασταση..δεν ημουν ανιδιοτελης Δεν ηθελα οσα εδινα..αλλα αφου εδινα ηθελα αυτα που ΕΚΕΙΝΟς εταζε..

Banned
    εσυ μπορει να πηρες περισσοτερη αγαπη απο αυτον γι αυτο να το λες αυτο
    εμενα αυτα που σου ελεγε καπως ειρωνικα μου φαινονται εσυ το πιστευες αυτο οτι εισου το α κ ω? μπορει κ να ηθελες να το πιστεψεις αλλα εχει διαφορα το τι θελεις απο το τι συμβαινει
    κ αν αυτο στο ειχα πει νωριτερα μπορει να μην ηταν τοσο αποτομο αυτο το κατεβασμα που ενιωσες η να ειχες προετοιμαστει καπως καλυτερα απο οτι τωρα...

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast