Results 46 to 60 of 119
Thread: Φοβια υπογονιμοτητας
-
06-01-2016, 11:21 #46
Δεν ειχα ιδεα οτι ειμουν νοσοφοβικη.Θα το κοιταξω και αυριο θα παω στον ψυχιατρο μου που με ξερει εδω και χρονια να με συμβουλεψει και να μου δωσει φαρμακα .
- 06-01-2016, 15:45 #47
η ΙΔΨ..μπορει πολυ ευκολα να σε γυρισει στην νοσοφοβια.. δεν ειναι οτι ψαχνεσαι καθε μερα και για μια καινουρια αρρωστεια, αλλα το παραμικρο να σου τυχει...τρελενεσαι..οπως εσυ τωρα...ελπιζω ο γιατρος αυριο να σε ηρεμησει κοριτσακι μου ...εγω μεθαυριο εχω κλεισει ραντεβου με ενδοκρινολογο, να μου γραψει εξετασεις για τα πάντα όλα...οτιδηποτε οργανικο, μπορει να προκαλεσει καταθλιψη...και απο βδομαδα σε γυναικολογο, εχω 2 χρονια να πάω... γινε καλα λοιπον συντομα γιατι εχεις να μαζευεις και μενα απο βδομαδα .... χεχεχεεεε
06-01-2016, 16:06 #48
Με το καλο Ρεα μου! σου ευχομαι ολα να σου πανε καλα! εγω εδω ειμαι να τα λεμε!
06-01-2016, 23:37 #49
Bullet μου, επειδή το πέρασα κι εγώ πρόσφατα αυτό με τον δικό μου νευρολόγο, θεωρώ ότι πρόθεση του γιατρού δεν ήταν να σε προσβάλλει ή να υποβαθμίσει τη νοημοσύνη σου αλλά να σε αποτρέψει από αυτές τις σκέψεις. Θα μου πεις, άλλη οικειότητα έχω εγώ με τον γιατρό μου (με ξέρει από 8 χρόνων κοριτσάκι και τώρα είμαι 24), και τί με αυτό; Είναι μεγαλογιατρός με τα όλα του...Απλά θεώρησε τόσο "χαζό" και ανούσιο τον προβληματισμό μου που προτίμησε να μου το "ξεκόψει" με αυτό τον τρόπο. Δε συμφωνώ με τον γυναικολόγο, γιατί κάθε άνθρωπος, και δη ασθενής, μπορεί να σκεφτεί ό,τι μπορεί να βάλει μέσα του ένας ανθρώπινος νους, αλλά σίγουρα δεν το έκανε κακοπροαίρετα και αυτό πρέπει να το ξέρεις κι εσύ. Από εκεί και πέρα να το κοιτάξεις για να νιώσεις καλύτερα, αλλά προσπάθησε να εμπιστεύεσαι τους γιατρούς, δεν μπορεί να κάνουν όλοι λάθος, αυτή είναι η δουλειά τους. Σιγά-σιγά θα έρθουν όλα, αλλά πρώτα απ' όλα να προσέχεις τον εαυτό σου και να είσαι ήρεμη...
07-01-2016, 01:06 #50
Bullet, εχω 2 ινομυώματα. Το ένα 5 και το άλλο 6 εκατ. Τώρα που ακριβώς τα έχω, θα σε γελάσω, έτσι κι αλλιώς αφού ο γυναικολόγος τα βλέπει και ξέρει και με συμβούλεψε στο τι να κάνω με το θέμα εγκυμοσύνη, δεν με νοιάζει και πολύ. Οταν με το καλό γεννήσω, θα μου τα αφαιρέσει.
Η ολική υστερεκτομή είναι καλή, μετα την κλιμακτήριο, ώστε να μηδενιστεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου της μητρας ή των ωοθηκών σε περίπτωση αυξημένης επικινδυνότητας λόγω κληρονομικότητας. Παλιότερα είχα ενα ελαφρύ θεμα με ορμονες, πίστεψέ με, χειρότερο πράγμα, δεν υπάρχει! Και έχω πάθει και κολικό νεφρού που λένε πως πονάει περισσότερο από την γέννα. Και καλά να είσαι, αν διαταράξεις την ορμονική ισορροπία, διαταράσσεις αναπόφευκτα και την ψυχολογική.
Επίσης, το τεστ ΠΑΠ κάνει γύρω στις 10 μέρες, καλά σου είπε ο γιατρός. Και η μανα σου καλά σου είπε για τον ιδιωτη γυναικολόγο. Τα ινομυώματα δεν ειναι αναγκη να τα πειράξεις, ειδικά να στο λέει και με την πρώτη που σε είδε, είναι υποπτο. Θελει παρακολούθηση για να βγει σωστο συμπέρασμα για την αντιμετώπιση τους. Συνήθως, η αφαίρεση είναι άμεση όταν ξεπερνούν τα 12 εκατοστά, διαφορετικά αν δε μεγαλώνουν και μένουν στάσιμα ως προς το μέγεθος, δεν τα πειράζεις. Να πας σε κάποιον που εμπιστεύεσαι. Και γενικότερα, αν βρεις κάποιον γυναικολόγο που δεν είναι μόνο να παίρνει φράγκα να τον κρατήσεις. Παλιότερα με τις κολπίτιδες ποιος γιατρός σε εξέταζε; Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ γιατρού ασθενή. Γιατί αν σε ξέρει και γνωρίζει και για τις φοβίες σου, δεν θα χρειαστει να νοιωσεις άσχημα που ρωτησες κάτι τραβηγμένο, ασε που δε θα χρειαστει να ρωτησεις, θα σου εξηγει τα χειροτερα σεναρια απο μόνος του.
Σου ξαναλέω, άσε το google, για να γίνει κάποιος γιατρός, κάθετε δέκα χρόνια στα θρανία και πάλι χωρίς εμπειρία, γιατρός ολοκληρωμένος δεν είναι. Είναι δυνατόν να κάνεις διάγνωση εσυ που εψαξες κάτι για 1 μέρα και να έχεις και άποψη για την θεραπευτική αντιμετώπιση; Ασε που πλέον, δεν υφιστατε το πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι.
Δεύτερον, μην κόβεις μόνη σου τα χάπια και ξεκίνα ψυχοθεραπεία πάση θυσία. Εχω την υποψία ότι ψάχνεσαι συνεχώς πως κάτι έχεις, απο την μέρα που έγραψες στο θέμα της Βοο, το "θέλω να κοπώ και να φουντάρω" πως έκοψες τα Ζαναξ. Κάνε κατά λέξη ότι λέει ο ψυχίατρος για τα χάπια.
Δεν είναι ανάγκη να πληρώσεις για να δείς θεραπευτή. Πήγαινε σε κάποιον ψυχολογο σε ΚΨΥ στην περιοχή σου αν είναι θέμα το οικονομικό. Ειλικρινά θα νοιώσεις πάρα πολύ καλύτερα αρχίζοντας να αντιμετωπίζεις την ασθένεια. Ασε που έχεις και υποστηρικτικό περιβάλλον, όπως γράφεις και είναι μια πολυτέλεια αυτή για άτομα που μαστίζονται απο ψυχολογικά θέματα. Είναι στο χέρι σου να βοηθησεις τον εαυτό σου bullet και μόνο εσύ μπορείς να το κάνεις ουσιαστικά. Οσο κι αν σε αγαπούν οι δικοί σου ή ο άντρας σου, όλη η δουλεια απο εσένα θα γίνει, εσύ πρέπει να το πάρεις απόφαση. Κι εμεις όσο κι να καταλαβαινουμε την κατάσταση ή να προσπαθούμε να βοηθήσουμε, εσυ πρέπει να δώσεις τον αγώνα σου για να φυγεις απο αυτό το μαρτύριο να φοβάσαι μην νοσησεις βαριά. Τα χάπια βοηθούν με το να κάνουν λίγο πιο υποφερτά τα συμπτώματα κάποιες φορές ή να βοηθούν να κοιμάσαι κτλ. Δεν μας κανουν καλά τα χάπια όμως. ΜΟΝΟ με αγώνα προσωπικό μπορούν να ξεπεραστούν οι φοβίες.
Σου εύχομαι το καλύτερο μέσα απο την καρδιά μου. Να με συγχωρήσεις αν μιλησα σκληρά, αλλά νομίζω ήταν το πιο τίμιο που θα μπορούσα να κάνωLast edited by kutchunie; 07-01-2016 at 02:13.
07-01-2016, 01:12 #51
07-01-2016, 04:30 #52
Δεν μιλησες σκληρα Kutchunie, το αντιθετο μου εδωσες πολυτιμες συμβουλες.Σ'ευχαριστω παρα πολυ.Το πρωι θα παω στον ψυχιατρο μου να μιλησουμε και να μου γραψει φαρμακα.
07-01-2016, 12:44 #53
Γυρισα απ'τον ψυχιατρο.Μου εγραψε φαρμακα του ειπα για το ινομυωμα και της φοβιες μου και μου εκανε την εξης ερωτηση ''θες παιδι τωρα?'' λεω εγω ''οχι'' τοτε μου λεει συνεχιζουμε με τα φαρμακα.Μου εγραψε τα φαρμακα μου και μου ειπε να μην φοβαμαι και να μην σκεφτομαι τον θανατο.Του ειπα οτι εκανα τεστ παπ και φοβαμαι τα αποτελεσματα και μου ειπε ''ελα ρε Μελινα εσυ οχι μονο την κηδεια σου σκεφτεσαι αλλα και τα σαραντα και τα μνημοσυνα''
07-01-2016, 13:40 #54
07-01-2016, 13:59 #55
Ευχαριστω πολυ kutchunie τα ιδια φαρμακα και ιδια δοσολογια.Συνεχειζουμε κανονικα την θεραπεια.
08-01-2016, 10:32 #56
καλημερα σε ολες τις κοπελες πο θελουν παιδακι..κ σε μενα επισης..
εγω απο την φοβια υπογονιμοτητας εφτασα να παιρνω αντικαταθλιπτικο περσι..μολις ξεκινησαμε τις προσπαθειες για παιδι κ δνε εμεινα εγκυος τους πρωτους 2 μηνες επαθα καταθλιψαρα κ στρες..
απο τοτε το σκεφτομαι συχνα πυκνα..παιδι δεν ηρθε ακομα..καναμε ολες τις εξετασεις...σπερμα τελειο..ορμονες μου τελειες..μεχρι κ λαπαροσκοπηση εκανα πριν 2 μηνες να δουν σαλπιγγες κ ολα τελεια..
εχασα τον εαυτο μου απο αυτο το πραμα..κ ξερετε τι λεω? να πα να γαμηθει...ετσι λεω..χεστηκα πια..αν θελει ας ερθει αν δεν θελει ας μην ερθει..
ουτε κανω στις γονιμες επαφες πια..οποτε θελω εγω κανω σεξ..μερικες φορες με παιρνει απο κατω..μου φινε φοβια ..εβλεπα εγκυο κ εκλαιγα..
μεγαλο προβλημα..αλλα τελιακ τι αξιζει?να χαλιομαστε εμεις για ενα παιδι?οχι...αξιζει να εισαι καλα με τον συντροφο σου να περνας καλα κ ο.τι θελει η ζωη θα σου το φερει.
κοντεψα να χωρισω με τον ανθρωπο μου επειδη τον πιεζα να κανουμε επαφες για παιδι..ε οχι! τα πηρα κραναρα κ ειπα να πα να γαμηθει! ειλικρινα..δεν θα πεθανω εγω για ενα παιδι που δνε ερχεται..
08-01-2016, 11:03 #57
Boom καλημερα εχεις απολυτο δικιο! και εγω το εχω βγαλει το παιδι απο το μυαλο μου.Τωρα με νοιαζει η υγεια μου (να δω πως θα βγει το τεστ παπ και τι θα κανω με το ινομυωμα)
08-01-2016, 12:37 #58
ρε συ αρρωστησα σου λεω..εβλεπα την περιοδο μου κ εκλαιγα κ μελαγχολουσα κ εφτασα σε σημειο να παρω αντικταθλιπτικο..εγινα εμμονικη.μονο αυτο με ενοιαζε ..κ μετα εκανα ενα καρο εξετασεις! φουλ εξετασεις! μεχρι κ για κλιμακτηριο..εγινα υποχονδρια με το σωμα μου..πως να μεινω εγκυος ετσι?ολο στρες ειχα..
κ οταν εχασα τον εαυτο μου κ επεσα σοτ κρεβατι απο θλιψη..εκει τα ειδα ολα κ ειπα..ωχ..κ τωρα τι κανω?να γινω καλα ηθελα..μετα..δνε ηθελα παιδι.
κ να σου πω κ κατι για να μην ερχεται υπαρχει λογος..αν οχι σωματικος..ψυχολογικος σιγουρα..ο γιατρος ηταν ξεκαθαρος..δεν εχεις ουτε εσυ κατι ουτε ο συντροφος σου..τα κανατε ολα..τωρα πια ειναι στο χερι σου..κ βλεπω οτι κ ακομα κ τωρα μετα την σαλπιγγογραφια κ λαπαροσκοπηση δεν ερχεται..δεν θελει αν ερθει πιθανοτατα γιατι μπορει εγω η ιδια να το εχω μπλοκαρει..ειμαι πολυ αγχωδες ατομο..δνε ξερω αν μπορω ετσι να μεγαλωσω ενα παιδι..καταλαβες?
08-01-2016, 12:56 #59
Boom εχθες που πηγα στον ψυχιατρο μου γνωρισα μια κοπελα 38 χρονων με διπολικη διαταραχη.Ξερεις τι μου ειπε? οτι με τα ψυχολογικα που εχω δυσκολευομαι να μεγαλοσω το παιδι μου (εχει εναν γιο 8 χρονων)Μου ειπε τι να εξηγησω σε ενα 8 χρονων παιδι τι ειναι η διπολικη διαταραχη οταν με ρωταει μαμα τι εχεις?.Κοιτα να εισαι καλα εσυ και ο συντροφος σου και μην σκας! να σου πω την αληθεια και εγω με τα ψυχολογικα που εχω θα το εσκαγα το παιδακι.
08-01-2016, 13:11 #60
δωσε γκαζια μπουμ!!!... μια χαρα τα λες και μπραβο σου που επιτελους ξεκολησες! ...δεν θελει κοπο, θελει τροπο και οταν ειναι να ερθει, θα ερθει
...