ψέματα κ εμπιστοσύνη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11

ψέματα κ εμπιστοσύνη

καλησπέρα, χρόνια πολλά κ καλή χρονιά σε όλους. η χρονιά μπήκε ήσυχα κ με βρήκε σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήμουν τόσους μήνες. δεν ξέρω αν φταίει ο χωρισμός μου, τα ψέματα που έχω ακούσει από εκείνον κ από τις προδωσίες που έχω βιώσει (από οικογένεια, φίλους, σχέση) αλλά πλεον δεν μπορώ να είμαι όπως πριν. η αλήθεια είναι ότι σαν άνθρωπος είμαι αρκετά αγαθιάρα κ προσπερνάω εύκολα καταστάσεις κ γενικά πιστεύω εύκολα σε ανθρώπους. λάθος το ξέρω. εχτές ήρθε κ το κερασακι στην τούρτα. έχω μι φίλη από το λύκειο που τον τελευταίο χρόνο είχαμε έρθει πιο κοντά. γενικά δεν ταιριάζουμε πολύ σε απόψεις αλλά μέχρι σήμερα δεν είχα κάποιο θέμα. εκείνη έχει μια σχέση εδώ κ 2 χρόνια η οποία δεν πηγαίνει καλά. κατά την γνώμη μου πάντα ο εγωισμός της είναι τεράστιος κ δημιουργεί θέματα εκεί που δεν πρέπει να υπάρχουν (π.χ κρατήσανε το αγόρι της 2 ώρες παραπάνω στη δουλειά κ αντί να γκρινιάζει εκείνος, έπεσε να τον φάει λέγοντας του ότι αν ηταν άντρας έπρεπε να φύγει στην ώρα του). τέλος πάντων. τους τελευταίους μήνες λέει πως δεν θέλει να είναι μαζί του, αλλά δεν φεύγει κιόλας γιατί δεν θέλει να είναι μόνη της κ περιμένει να βρει κάποιον για να μπορέσει να τον αφήσει (φού πρωτα όμως σιγουρευτεί, όσο γίνεται, ότι είναι καλύτερος ο άλλος). πριν απο 2 μήνες είδε κάποιον που της αρέσει κ άρχισε να τον πλησιάζει. κάποια μέρα μου ζήτησε να παω μαζί της για να τον δω κ να της πω την γνώμη μου κ μετά από πολλά πήγα (ΛΑΘΟΣ) εκείνη του είπε βέβαια ότι έχει σχέση κ έτσι εκείνος άρχισε να την πέφτει σε εμένα με πολύ πιέστηκο τρόπο. το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να της το πω κ μετά να του το ξεκόψω γιατί έτσι κ αλλιώς δεν μου άρεσε ούτε σαν εμφάνιση, ούτε σαν συμπεριφορά αλλά κ να μου άρεσε δεν θα έκανα ποτέ τίποτα μαζί του εφόσον ήταν η φίλη μου από πίσω. εκείνη μόλις το έμαθε άρχισε να τον θαύει κ να απορρεί πως είναι δυνατόν να κοίταξε εμένα ενώ ήθελε εκείνη κ ότι πάλι καλά που δεν έφυγε από την σχέση της κ έδειξε από νωρίς τι είναι κτλ κτλ κτλ. εχτές λοιπόν φαγόθηκε να του πούμε να έρθει να κάτσουμε στο σπίτι μου να παίξουμε κ να φάμε φιλικά για να τον κρατήσουμε τουλάχιστον για παρέα. εδώ να πω πως μόνο εγώ είχα το κινητό του γιατί κ καλά δεν ήθελε να το δώσει στην φίλη μου για να μην της δημιουργήσει πρόβλημα. όταν της είπα να του στείλει εκείνη μήνυμα μου είπε να το κάνω εγώ. (άλλο ένα ΛΑΘΟΣ) του είπα να έρθει κ ήρθε. εκείνη πήγε κ κάθησε δίπλα του (πιο δίπλα δεν είχε) κ του είπε (ψέματα) ότι χώρισε. το αποτέλεσμα με έγραφαν όλο το βράδυ, έφυγαν μαζί κ βέβαια το μόνο που δεν έγινε είναι να το κάνουν, από ότι φρόντισε να μου πει με τρομερή έπαρση πρωι πρωι που με πήρε τηλέφωνο κ βεβαίως δεν ξέχασε να μου πει πόσο υπέροχος είναι κ πόσο τέλειος. το τι κάνει μαζί του δεν με αφορά αυτό που με πείραξε είναι το ψέμα ότι δεν θέλει καμία επαφή κ το γεγονός ότι μου το έφερε ύπουλα για να του πω να έρθει κ πάνω στις δικές μου πλάτες να κάνει ότι έκανε. έχω θυμωσει πολύ. δεν ξέρω τι να κάνω. να το παρβλέψω ή να το τελειώσω...αξίζει;ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!!!

Senior Member
    Καλησπέρα Άννα, εάν μου επιτρέπεις οι 3 τελευταίες σειρές αποτυπώνουν άριστα το ερώτημα σου.
    Εάν πιστεύεις πως έκανες εσύ 2 φορές λάθος, εφόσον πιστεύεις πως δεν είναι πραγματική φιλία αυτή τότε έχεις και το πρόβλημα έχεις και την απάντηση.
    Οι φίλοι μας σε αυτή τη ζωή είναι πάντα μετρημένοι στα δάχτυλα, του ενός χεριού.
    Το τι έκανε με αυτόν, δεν έχει σημασία, οι φίλοι μένουν οι γκόμενοι/ες φεύγουν. Οι φιλίες είναι πολύτιμες.
    Η προσωπική μου άποψη είναι πως στο ψέμα πρέπει να απαντάς με ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, χαμόγελο και σκληρότητα.
    Να την "βάλεις κάτω" με ΗΡΕΜΙΑ να το συζητήσετε, εάν παραδεχθεί το λάθος της οκ, απλά να το κρατήσεις πως εάν το ξανακάνει θα πρέπει να της πεις "goodbye".
    Στην περίπτωση που αντιδράση "ααα και δε με καταλαβαίνεις, και μου αρέσει!!!" κλπ κλπ, τότε της λες εντάξει, σε καταλαβαίνω. Και σταδιακά να απομακρυνθείς. Ποτέ όμως με νεύρα.

Senior Member
    Εκτός του ότι συμφωνώ με hyper, εσύ γιατί πρέπει να της κάνεις όλα τα χατίρια ενώ δεν θέλεις; της έχεις εκφράσει ποτέ το πως νιώθεις για τα ψέμματα της, τον εγωισμό της κτλ; Καταλαβαίνω πως σε ενοχλούν με τον τρόπο που γράφεις.
    Έχεις οριοθετήσει δηλαδή τον χώρο σου ή απλώς την αφήνεις να δρα ανεξάρτητα χωρίς να υπάρχει πουθενά στις κοινές σας δράσεις η δική σου άποψη/όφελος;
    Οι φίλοι δεν υπάρχουν μόνο για να μην είμαστε μόνοι κ να έχουμε κάποιον να βγαίνουμε. Πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός των αναγκών. Αν σου φέρεται χειριστικά και δεν αντιδράς (αυτό καταλαβαίνω από τον τρόπο που τα γράφεις) εσύ κάνεις λάθος, εκείνη τη δουλειά της.

Senior Member
    Quote Originally Posted by kutchunie View Post
    Εκτός του ότι συμφωνώ με hyper, εσύ γιατί πρέπει να της κάνεις όλα τα χατίρια ενώ δεν θέλεις; της έχεις εκφράσει ποτέ το πως νιώθεις για τα ψέμματα της, τον εγωισμό της κτλ; Καταλαβαίνω πως σε ενοχλούν με τον τρόπο που γράφεις.
    Έχεις οριοθετήσει δηλαδή τον χώρο σου ή απλώς την αφήνεις να δρα ανεξάρτητα χωρίς να υπάρχει πουθενά στις κοινές σας δράσεις η δική σου άποψη/όφελος;
    Οι φίλοι δεν υπάρχουν μόνο για να μην είμαστε μόνοι κ να έχουμε κάποιον να βγαίνουμε. Πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός των αναγκών. Αν σου φέρεται χειριστικά και δεν αντιδράς (αυτό καταλαβαίνω από τον τρόπο που τα γράφεις) εσύ κάνεις λάθος, εκείνη τη δουλειά της.
    Πήγες λιγάκι "βαθύτερα", συνοψίζοντας μπορώ να προσθέσω.
    "Μάθε τι σημαίνει φίλος, τι σημαίνει βγαίνουμε, τι σημαίνει γνωστός"

Senior Member
    Και όχι μόνο αυτό. Το κορίτσι λέει είχε σχέση με κάποιον που την ειχε φλομώσει στο ψέμα. Τώρα η φίλη της κι αυτή λέει ψέμματα. Δεν θέλω να πω πως λέει ψέματα ή το φαντάζεται. Το πιστεύω απόλυτα αυτό που λέει. απλώς θέλω να της πω ότι κάτι κάνει λάθος και δίνει τα περιθώρια για τέτοιες συμπεριφορές. Δε φταίμε αν κάποιος είναι πάλιοχαρακτήρας ή ψεύτης αλλά οφείλουμε να προστατευσουμε τους εαυτούς μας από τέτοιες συμπεριφορές και ο μόνος τρόπος είναι να διεκδικήσουμε αυτά που θέλουμε για εμάς

Banned
    .................................................. .
    Last edited by αλεξανδρος_77; 07-01-2016 at 01:18.

προσπάθησα να της μιλήσω ήρεμα κ να της εξηγήσω αλλά δεν μπόρεσα.ο λόγος που δεν μπόρεσα είναι ότι μόλις πήγα να το κάνω ενα κίμα θυμού ανέβηκε κ δεν ήθελα να πω πράγματα που θα μετάνιωνα μετά. η αλήθεια είναι ότι η εμπιστοσύνη μου παει κ κάθε φορά που θα μου μιλάει εγώ θα νιώθω ότι κάτι θέλει από εμένα κ αυτό δεν το αντέχω...

Banned
    οπως καταλαβαινεις προτιμησε την ευκολη λυση δηλαδη αντι να αντιμετωπισει τον εαυτο του κ να παραδεχτει οτι του αρεσε αυτη μιλαγε σε σενα απο αμηχανια μπας κ τη κανει να ζηλεψει πραγμα που το πετυχε γιαυτο τον εθαβε μετα...
    αρα σε ειδε σαν μεσαζοντα γιατι ενιωθε πιο ανετα να μιλα με καπια που ηταν μια γνωστη του που την ενδιεφερε η φιλη της αλλα δεν ηθελε να το παραδεχτει κ ετσι εκανε το ακριβως αναποδο απο αυτο που ηθελε...ετσι ομως με αυτη την τακτικη κ απετυχε τελικα κ μπερδεψε περισσοτερο τα πραγματα.. εγω στη θεση σου θα του ελεγα καταμουτρα κοψε το δουλεμα κ αντιμετωπισε τον εαυτο σου αντι να κανεις τη παπια δε λεω οτι ειναι ευκολο αλλα μπορει κ γω στη θεση του να εκανα το ιδιο
    δεν ειναι κ τοσο ευκολο να παραδεχτεις οτι ενα πραγμα σε ενδιαφερει ο καθε ανθρωπος θα προτιμουσε να κανει πραγματα για να φαινεται οσο πιο ανεξαρτητος μπορει....
    ευκολο να δινεις συμβουλες αλλα οι πραξεις ειναι δυσκολες....

Banned
    θυμαμαι κ ενα αντιστοιχο περιστατικο..
    ειμουν εγω με ενα τεκνατζη συγγενη μου κ ηταν κ μια γνωστη μου καθε φορα που ερχοταν το αγορι της ορμαγε στον τεκνατζη συγγενη μου κ τον φιλαγε
    δε λεω ωραια η ασφαλεια του να κανει κανεις πραγματα που δε τα αισθανεται κ αυξανουν το κυρος του εγωισμου του μαζι ομως με την αυξιση του κυρους του εγωισμου του αυξανονται κ οι αποτυχιες του.......
    αλλα η αληθεια δεν ειναι παντα κ τοσο ευχαριστη...

Banned
    κ επισης αν τον εθαβε θα της ελεγα για να τον θαβεις σημαινει οτι τον γουσταρεις...
    εγω παντως στη θεση σου θα ελεγα αμεσα τι με πειραζε αλλα αυτη δε ξερω αν αυτο το δεχτει γιατι μπορει να στραβωσει...
    αν πχ με δουλευε θα της το ελεγα εγω ξερω τι σκεφτεσαι να δουλεψεις καμια αλλη...
    αλλα δε στο προτεινω γιατι μπορει να τη θες κ ετσι να τη χασεις...εγω για να μη πεσω καπως ετσι κ φτασω σε αυτο το σημειο που εισαι εχω μαθει να καταλαβαινω τι συμβαινει εγκαιρα χωρις να με απασχολει αν καπιος με δουλεψε ειναι θεμα εγωισμου μεν κ καλα λες με δουλεψε αλλα αμα το κανεις γαργαρα καλυτερα θα ναι κ εγω μπορει να της εριχνα κ κανενα κραξιμο για να εκτωνοθω...κ μετα θα της ελεγα επρεπε να σε κραξω για να τα βγαλω απο μεσα μου αρα μη το παρεξηγισεις....

σε εκείνον το μόνο που είπα είναι ότι πάλι καλά που δεν δέχτηκα να κάνω κάτι μαζί του παρόλο που μου έλεγε πως εμένα ήθελε από την αρχή κ ότι εκείνη δεν θα μπορούσε να την δει ερωτικά κ άλλα τέτοια. αυτός δεν με ενδιαφέρει γιατί δεν μου είναι τίποτα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι η "φίλη" μου κ το θέατρο που μου έπαιξε. όταν της είχα πει τι είχε γίνει με αυτόν της είπα αν θέλει να της δώσω τον αριθμό του κ να κάνει ότι καταλαβαίνει κ εκείνη μου έλεγε πως δεν θέλει ούτε να τον βλέπει. με πείραξε η κοροιδία ενώ εγώ δεν το έχω κάνει. προσπάθησα να της μιλήσω αλλά ακόμα είμαι πολύ θυμωμένη κ δεν θέλω. πάντως έχασε την εμπιστοσύνη μου κ μάλλον κ την φιλία μου για να κερδίσει έναν ακόμα γκόμενο (γιατί δεν έχει χωρίσει ακόμα).