Ιδεοψυχαναγκασμος και εγκυμοσύνη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Junior Member

Ιδεοψυχαναγκασμος και εγκυμοσύνη

Καλησπερα σε ολους σας εχω ιδεοψυχαναγκασμο και ακωλουθω θεραπεια ομως εχω μια μεγαλη απορία , μπορει καποια κοπελανα μεινει εγγυος ενω παιρνει αυτα τα χαπια? Κ σηροπια? Κ σε περιπτωση π8υ ερθει η εγκυμοσύνη κ δν το εχεθ καταλαβει η κοπελα κ το μαθει μετα απο 2 3 μηνες τι γίνεται το παοδι θα γεννηθεί υγειες?

Senior Member
    καλησπέρα! κοίτα, το πρόβλημα δεν είναι τόσο τα χάπια. Βέβαια, υπάρχουν ορισμένα που δεν ενδείκνυται η λήψη τους σε εγκυμοσύνη. το πρόβλημα είναι οι ιδεοψυχαναγκασμοί. Εφόσον υπάρχουν, ακόμα και φάρμακα να πάρεις, θα φύγουν μεν, αλλά γονιδιακά θα υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσει όχι απαραίτητα ιψδ ,αλλά και κάποια άλλη αγχώδη διαταραχή. δεν είναι βέβαιο ! μπορεί το παιδί να είναι υγιές αλλά να εμφανίσει το εγγόνι πχ. Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία για το τι ευθύνεται για την ιψδ

Junior Member

Εγκυμοσύνη

Quote Originally Posted by psy me View Post
    καλησπέρα! κοίτα, το πρόβλημα δεν είναι τόσο τα χάπια. Βέβαια, υπάρχουν ορισμένα που δεν ενδείκνυται η λήψη τους σε εγκυμοσύνη. το πρόβλημα είναι οι ιδεοψυχαναγκασμοί. Εφόσον υπάρχουν, ακόμα και φάρμακα να πάρεις, θα φύγουν μεν, αλλά γονιδιακά θα υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσει όχι απαραίτητα ιψδ ,αλλά και κάποια άλλη αγχώδη διαταραχή. δεν είναι βέβαιο ! μπορεί το παιδί να είναι υγιές αλλά να εμφανίσει το εγγόνι πχ. Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία για το τι ευθύνεται για την ιψδ
    Αν καποιος παιρνει αυτα τα χαπια κ καταλαβει αργοτερα οτι ειναι εγκυος το παιδι θα ειναι υγειες?θα μπορει ναντο κρατισει?

Senior Member
    νομίζω πως ναι, δεν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα ούτε είναι τόσο επικίνδυνα . Αλλά σε κάθε περίπτωση, καλό είναι αυτά να γίνονται σε συνεννόηση με τον γιατρό που παρακολουθεί την έγκυο

Senior Member
    Πολύ κατατοπιστικά αυτά που λέει ο psy me. Εγώ όταν αποφάσισα πως ήθελα παιδάκι, είπαμε με τον γιατρό μου να δοκιμάσω να κόψω τα χάπια. Ετσι κ αλλιώς, είχα καταφέρει να συντηρούμε με ένα σεροξατ πριν τον βραδυνό υπνο για κανένα εξάμηνο πριν κόψω εντελώς τα χάπια. Όμως, έλειπαν και οι υποτροπές και η διαχείριση των πρόδρομων επεισοδίου ήταν ικανοποιητικές. Τώρα για να πω την αλήθεια, αν μου σκάσει κανένα επεισόδιο ενώ είμαι έγκυος, δε θα το σκεφτώ καθόλου να ντοπαριστώ. Σε φάση επεισοδίου δεν μου έχω καμία εμπιστοσύνη. Θα μπορούσα να βλάψω και εμένα και το έμβρυο πολύ άνετα. Οπότε καλύτερα ΧΑΝΑΧ και ηρεμία παρά ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Βέβαια εγω έχω κατάθλιψη

Γεια σου Kyriaki! για να εισαι 100% σιγουρη θα μιλησεις με τον γυναικολογο και τον ψυχιατρο σου (αυτοι ξερουν καλυτερα) εγω εχω καταθλιψη και αγχωδη διαταραχη.Πηγα στον γυναικολογο και στον ψυχιατρο και μου ειπαν οτι αν σκοπευω να μεινω εγκειος τα φαρμακα τα κοβουμε αλλα τελικα μου ετυχε ενα αλλο προβλημα (γυναικολογικο) και ετσι δεν θα κοψω τα φαρμακα μου.Εντελως τυχαια ανακαλυψα οτι εχω πισω απο την μητρα ενα ινομυωμα 5 εκατοστων και μου ειπαν οτι ευθυνεται για υπογονιμοτητα και αποβολες.Γι'αυτο πριν ξεκινησεις της προσπαθειες για εγκυμοσυνη πηγαινε πρωτα στον γυναικολογο και στον ψυχιατρο.

Junior Member

σωστα

[QUOTE=Bulletproof;584033]Γεια σου Kyriaki! για να εισαι 100% σιγουρη θα μιλησεις με τον γυναικολογο και τον ψυχιατρο σου (αυτοι ξερουν καλυτερα) εγω εχω καταθλιψη και αγχωδη διαταραχη.Πηγα στον γυναικολογο και στον ψυχιατρο και μου ειπαν οτι αν σκοπευω να μεινω εγκειος τα φαρμακα τα κοβουμε αλλα τελικα μου ετυχε ενα αλλο προβλημα (γυναικολογικο) και ετσι δεν θα κοψω τα φαρμακα μου.Εντελως τυχαια ανακαλυψα οτι εχω πισω απο την μητρα ενα ινομυωμα 5 εκατοστων και μου ειπαν οτι ευθυνεται για υπογονιμοτητα και αποβολες.Γι'αυτο πριν ξεκινησεις της προσπαθειες για εγκυμοσυνη πηγαινε πρωτα στον γυναικολογο και
    στον ψυχιατρο σου

.