Results 1 to 3 of 3
Thread: Rise up!!
-
05-01-2016, 21:04 #1
- Join Date
- May 2013
- Location
- Sin City
- Posts
- 2,415
Rise up!!
Kαινούρια χρονιά.Άραγε άλλο ένα νούμερο προστιθέμενο στον φαύλο κύκλο της κατάστασης μας;;
Όλοι μας κάτι ευχόμαστε.Κάποιες ευχές δεν είναι πάντα στο χέρι μας να πραγματοποιηθούν κάποιες άλλες όμως είναι εφικτές μόνο με την δική μας συνειδητοποίηση,ευθύνη και αγώνα.
Η κατάσταση που περνώ η σχιζοφρένεια δηλαδή μου θύμιζε πάντα δύο μύθους.
Τον μύθο του πουλιού Φοίνικα.
Τον μύθο του Σίσυφου.
Είναι ένας συνδιασμός αυτών των μύθων.Από την μία έχουμε την αισιόδοξη πλευρά της αναγέννησης μέσα από τις φλόγες και από την άλλη έναν συνεχή φαύλο κύκλο με τον φόβο των υποτροπών και το κατρακύλισμα στο μηδέν κ πάλι.
Ο μύθος του Φοίνικα νομίζω έχει μια αισιόδοξη οπτική. Συμβολίζει την αναγέννηση,μπορείς να γίνεις κάτι καλύτερο από πριν,πιο δυνατός αφού πάλεψες με τις φλόγες.Ο μύθος του Σίσυφου από την άλλη μοιάζει πιο απαισιοδόξος γιατί έχει την μορφή της αιώνιας καταδίκης.Πιθανόν όμως ο Σίσυφος να απελευθερωθεί από αυτή την καταδίκη αν φτάσει στην συνειδητοποίηση και ξυπνήσει από το φανταστικό,το όνειρο.
Μακάρι κάποια στιγμή να δω τον εαυτό μου ρεαλιστικά.Όχι όπως οι άλλοι με θέλουν ή όπως ιδανικά θέλω να είμαι αλλά αυτός που είμαι.Θέλω να πιστεύω πως θα φτάσω στην αναγέννηση και να σπάσω τον φαύλο κύκλο του πόνου.
Καλή αναγέννηση παιδιά!!!Rise up and fight!!!
Kαι δύο τραγούδια που αγαπώ!!!:D
https://www.youtube.com/watch?v=fEGvDBDPQKUIt is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
- 05-01-2016, 21:05 #2
- Join Date
- May 2013
- Location
- Sin City
- Posts
- 2,415
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
05-01-2016, 21:08 #3
- Join Date
- Aug 2015
- Posts
- 4,692
Ποσο ομορφο κειμενο - τροφη για σκεψη. :)
Σειριε λογικο επακολουθο καποιους κυκλους να τους ξανα ζουμε και καποιους αλλους αφου καουν και περασουν στην ληθη να ναι οι θριαμβοι μας.
*Σου ευχομαι ολοψυχα να εκπληρωθει η ευχη σου !!!"Make sure your worst enemy isn't you"
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....