Results 1 to 13 of 13
-
20-02-2016, 11:39 #1
Νιωθω ανασφαλεια για μενα και τη κοπελα μου.
Γεια σας παιδια, εχω ενα θεμα που με βασανιζει τις τελευταιες μερες και με δυσκολευει πολυ στο να σκεφτω σωστα. Νιωθω τρομερα ανασφαλης με τη κοπελα μου. Κι αυτο γιατι νιωθω εγω χαλια δεν το προκαλει εκεινη. Νομιζω οτι ειμαι πολυ βαρετος ανθρωπος και ζηλευω σε τεραστιο βαθμο οταν γνωριζει η κοπελα μου καποιο φιλο μου και αρχιζουν και μιλανε και τον ρωταει με τι ασχολειται κτλπ. Το κανει απο ευγενεια και ενδιαφερον αλλα εγω δυστυχως νιωθω χαλια και δε ξερω τι να κανω για να το αποβαλω...Νευριαζω και με μενα και με εκεινη χωρις λογο επειδη εγω δεν εχω αυτοπεποιθηση. Σκεφτομαι τρελα πραγματα ακομα και την ωρα που ειμαστε μαζι, για παραδειγμα οτι μπορει να βαριεται και τι πρεπει να κανω για να μη συμβαινει αυτο. Το θεμα ειναι οτι δε μου χει δωσει κανενα δικαιωμα, ειμαστε λιγο καιρο μαζι αλλα το βλεπω οτι χαιρεται παρα πολυ καθε φορα που με βλεπει και τη κανω να γελαει και να περναει καλα. Θελω απλα να βγαλω αυτες τις σκεψεις απ το μυαλο μου, να μη ζηλευω τους φιλους μου,να μη σκεφτομαι οτι ταιριαζει καλυτερα με μερικους απ αυτους παρα με μενα,να μη σκεφτομαι ποσο χαλιας και βαρετος ειμαι... Θελω να σταματησω να τα σκεφτομαι γιατι στο τελος θα τη καταστρεψουν τη σχεση μας και το γνωριζω καλα, αλλα δε ξερω πως...
- 20-02-2016, 11:49 #2
Ναι αλλά το θέμα δεν είναι κυρίως το πρόβλημα με την κοπέλα σου αλλά το πρόβλημα με τον εαυτό σου. Γιατί να αισθάνεσαι έτσι δηλαδή? Τι είναι αυτο που σου λείπει σε σχέση με τους φίλους σου? Μήπως θα ήταν καλύτερα αντί να προσπαθήσεις σαν αρχικό βήμα να ζηλεύεις, να προσπαθήσεις να εμπλουτήσεις τον εαυτό σου πνευματικά και σε θέμα δραστηριοτήτων?Η ερωτική σχέση δυστήχως έχει ένα κομμάτι ανασφάλειας μέσα της (όχι οτι οι φιλικές δεν έχουν πάντα αλλά όχι στην ίδιο βαθμό-εννοώ οτι δεν τους θεωρείς δεδομένους). Αλλά η σχέση με τον εαυτό σου είναι πιο σημαντική και χρειάζεται πιο πολυ δουλειά απο τις άλλες. Π.χ. θεωρείς οτι υστερείς εμφανισιακά? Σε χαρακτήρα? τι?
20-02-2016, 14:03 #3
Εμφανισιακα δεν ενιωθα ποτε οτι ειχα θεμα, μονο παραπανω κιλα τα οποια τα χανω σταδιακα εδω και καμποσο καιρο γιατι προσπαθω εγω ο ιδιος, θελω να το διορθωσω αυτο πανω μου. Επισης με το χαρακτηρα μου δεν εχω κανενα προβλημα και φιλους εχω και τα παντα ολα καλα, αυτες τις ανασφαλειες να μην ειχα μονο... Θελω να πω οτι δουλευω το πως βλεπω εγω τον εαυτο μου... οσο μπορω! Τωρα νομιζω οτι υστερω σε δραστηριοτητες κτλπ και αυτο με κανει να μη φαινομαι ενδιαφερον ωρες ωρες παροτι εχω κανει διαφορα πραγματα στη ζωη μου,και ταξιδια και εμπειριες με φιλους κτλπ...εχω δηλαδη πραγματα να πω για μενα. Τωρα το οτι δεν εχω δραστηριοτητες με κανει και νιωθω λιγο βαρετος αλλα ειναι κακο να μην εχεις? μου αρεσει να βλεπω σειρες και ταινιες, να διαβαζω βιβλια,να παιζω video games...Αυτα ολα ισως φαινονται βαρετα αλλα δε μπορω και να πιεστω να ασχοληθω και με κατι αλλο! Παρολαυτα ειμαι ανασφαλης ωρες ωρες, αν δεν εχω και καλη διαθεση με πειραζει και το παραμικρο που μπορει να γινει σχετικα με τη κοπελα μου... δε ξερω γιατι νιωθω ετσι
20-02-2016, 14:49 #4
Φίλε μου ο οργανισμός σου σου χτυπάει καμπανάκι, και σου λέει οτι τώρα που έχεις κοπέλα, είναι ευκαιρία να ξεκλειδώσεις κάποια πράγματα από τον εαυτό σου. Δεν είναι θέμα σκέψης. όσο κάνεις τα ίδια πράγματα τόσο το ίδιο θα σκέφτεσαι συνέχεια και φυσικά θα χαλάσει η σχέση σου. Ξεκίνα κάποιες δραστηριότητες. Λίγο λίγο και αργά. Όχι να γίνει το τυπάκι που τρέχει όλη μέρα σε δραστηριότητες! αλλά βάλε κάτι στο πρόγραμμα μια φορά τη βδομάδα, κάτι καινούριο. Είτε σα καταναλωτής (να πας θέατρο) είτε σαν συμμετέχων (να πας σε θεατρικό εργαστήρι για ένα χρόνο). Ο οργανισμός σου και η ζωή σε σκουντάνε και σου λένε "Το να βλέπεις σειρές και να παίζεις υπολογιστή δεν είναι αυτό που θες σταλήθεια".. Μη φοβάσαι. κάνε μικρά βηματάκια.
20-02-2016, 15:14 #5
Δες τη θετική πλευρά του πράγματος.Εχεις κοπέλα τη στιγμή που άλλα παιδιά εδώ μέσα προσπαθούν χρόνια και ειτε οι συνθήκες ζωής τους,είτε ο χαρακτήρας τους εν γένει δεν τους επιτρέπει να καταφέρουν να κάνουν αυτά που απαιτούνται για να έχουν κοπέλα.Εσύ παρόλες τις ανασφάλειες σου είσαι σε καλύτερη θέση και πρέπει να παλέψεις να κρατήσεις για κάτι που έχεις ήδη και όχι για κάτι που θα ήθελες να έχεις.Εχεις περάσει δηλαδή απο το αρχικό στάδιο όσο και αν σου φαίνεται παράξενο..
20-02-2016, 18:12 #6
Αυτη τη στιγμη ειμαι σε μια φαση που ζοριζομαι παρα πολυ με τη σχολη μου, οποτε δε ξερω αν μπορω να βρω κατι να κανω... και στη τελικη τι σημαινει αυτο? Ποτε δεν ημουν ανθρωπος που εβλεπε διαφορα πραγματα και ελεγε οκ ας τα δοκιμασω και αν δε μου αρεσει το σταματαω... ναι οκ μπορει απο φοβο αλλα και αυτη τη στιγμη που το σκεφτομαι παλι δε βρισκω με τι θα μπορουσα να ασχοληθω. Οσο για το οτι εχω κοπελα νιωθω πολυ τυχερος και το εννοω, για αρκετα χρονια δεν ειχα και ενιωθα χαλια, τωρα ολα μου φαινονται διαφορετικα. Αυτος ειναι και ο λογος που προσπαθω να καταλαβω τι φταιει και σκεφτομαι ετσι...για να μη τα γκρεμισω ολα σ αυτη τη σχεση που τοσο ηθελα και περναω και υπεροχα μαζι της...ζηλευω τους ιδιους μου τους φιλους σε περιπτωση που εχουν κατι κοινο με τη κοπελα μου και αρχισουν και μιλανε πολυ... γιατι?
20-02-2016, 18:16 #7WhyAlwaysMe?GuestΔεν μου λες φίλε,η κοπέλα σου μήπως είναι όμορφη και της φάνηκαν ωραιότεροι οι φίλοι σου?
20-02-2016, 18:32 #8
20-02-2016, 18:32 #9
20-02-2016, 18:39 #10
20-02-2016, 19:34 #11
Γιατι δεν είναι ενδιαφέροντα τα βιβλια και οι ταινίες? προς θεου. Απλά αν πχ εσυ θεωρείς οτι ταιριάζει πιο πολύ με τους φίλους σου επειδή πχ της αρέσουν τα σπορ ή η μουσικη όπως και σε κείνους και σε σενα οχι θα μπορούσες να ασχοληθείς για να μην αισθάνεσαι μειονεκτικά.
Τώρα, αν είναι θέμα εμφάνισης, πχ προτιμάει τους μουσάτους και αυτοί έχουν μούσια, είναι άλλη ιστορία. Πάντως πρέπει να καταλάβεις απο που πηγάζει η ανασφάλεια, απο σενα ή σου την δημιουργεί. Αν είναι καθαρά δικό σου θέμα, πρέπει να συνειδητοποιήσεις οτι πρέπει να το ξεπεράσεις και να έχεις εμπιστοσύνη στην προσωπικότητα σου, μόνος σου είπες οτι την κάνεις και γελά. Και αφου εσύ περνάς καλά και αυτή το ίδιο, μην το χαλάσεις για το τίποτα και δηλητηριάζεις τις στιγμές σας.
20-02-2016, 20:39 #12
wjsrp τι εννοεις αν το κανε παντα? δεν εχει καιρο που γνωρισε τους φιλους μου και μια δυο φορες εχουμε βγει ολοι μαζι... και ναι τα ρωταγε τοτε. Νομιζω καθαρα απο ενδιαφερον γιατι δε τα ξερει τα παιδια... απ οτι καταλαβαινω μαρυλια η ανασφαλεια μου πηγαζει καθαρα απο μενα... αρχισα να νιωθω ετσι καποιες μερες τωρα που εγινε αυτο με φιλους μου. Νομιζω οτι ταιριαζουμε γενικα, τωρα αυτο που λες για τα σπορ δε το ξερω παντως δεν ασχολειται με κατι και εκεινη αυτη τη περιοδο... το αν της αρεσω εμφανισιακα νομιζω οτι το ξερω... δηλαδη δεν εχει πολυ καιρο που ειμαστε μαζι και πιο πολυ με πλησιασε εκεινη παρα εγω, επαιρνε πρωτοβουλιες για να ειναι σε μερη που ημουνα κ εγω, πριν καν την προσεξω και καταλαβω οτι μαλλον της αρεσω. Ειλικρινα δεν ξερω γιατι νιωθω τοσο χαλια? γιατι μου φαινεται τοσο ασχημο να ρωτησει ενα φιλο μου με τι ασχολειται κτλπ και να πιασουνε κουβεντα? αυτο ηθελα...να τη γνωρισουν οι φιλοι μου και να τη συμπαθησουν... κ αυτο εγινε! τωρα γιατι βγαζω τετοια κομπλεξ??
21-02-2016, 12:34 #13
Ε τοτε μια χαρα γουστάρει η κοπελίτσα. Και σε κυνήγησε και ενδιαφέρον σου έδειξε, τέλεια! ΟΚ και οι ανασφάλειες για τους ανθρώπους είναι απλά δεν καταλαβαίνω σε τι ζηλεύεις. Ότι έχει πιο πολλά κοινά μαζί τους? Οτι ξαφνικά θα καταλάβει οτι ένας απο αυτούς της αρέσει? Τι πιστεύεις δηλαδή οτι θα γίνει άμα πιάσουνε κουβέντα?
Αφου τη συμπαθούν και τους συμπαθεί σουπερ!!