Υπερφαγία βουλιμία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 51

Υπερφαγία βουλιμία

Καλημέρα σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορω να ηρεμηςω απο τα υπερφαγία επεισόδια και τη βουλιμία που με ταλαιπωρεί τόσα χρονια. Εχω φτάσει να ζω μονο για να τρώω κι οχι να τρώω για να ζω. Βοήθειααααα , μήπως εχετε καποιο τροπο να ηρεμηςω και να μην σκέφτομαι όλο αυτο;;; Δε θελω να τρώω σαν να μην υπαρχει αυριο και μετα να πίνω καθαρτικά ... :(

Να εχετε μια ομορφη μερα 😊☺😊🤗

Σας παρακαλω βοηθήστε με , πως μπορω να το ελέγξω όλο αυτο. Πείτε μου μια γνώμη , συγγνωμη που ειμαι κουραστική απλα, θελω απεγνωσμένα να ηρεμηςω και να γίνω οπως παλιά χαμογελαστή και ήρεμη κι οχι να μη βγαίνω καθολου απο το σπιτι. Θελω να πω οχι σ όλο αυτο και να ηρεμηςω εγω μεσα μου. Σας παρακαλω πείτε μου , κατι που βοηθάει... Εσυ πως το αντιμετωπίσετε;;;

Σας ευχαριστω ας με βοηθησει κάποιος :(

Senior Member
    Flower φοβάμαι ότι κανείς από εμάς δεν μπορεί να σε βοηθήσει... Χρειάζεσαι δραστική βοήθεια, όχι λόγια και συμβουλές που σε 5 λεπτά ξεχνάς. Αν δεν καταλάβεις την καταστροφή που έρχεται δεν θα μπορέσεις να ξεκινήσεις την προσπάθεια να λυτρωθείς. Πόσο καιρό συμβαίνει αυτό και σε ποια ηλικία είσαι? Το βάρος σου? Μην νομίζεις όλοι εδώ με τις διατροφικές μας διαταραχές παλεύουμε αλλά τουλάχιστον κάνουμε την προσπάθειά μας.

Senior Member
    Γεια σου ...
    Πρώτα απ όλα πρέπει να χαλαρώσεις για να μπορέσεις να βοηθήσεις τον εαυτό σου...
    Καταλαβαίνεις βέβαια πως με τα καθαρτικά τον πρόβλημα μεγαλώνει... Δεν είσαι μόνη σου εδω είμαστε πολλοί με παρόμοια προβλήματα ... Έχεις μιλήσει σε κάποιον γι αυτό?
    Να σου τονίζω δε οτι δεν λύνεται απο τη μια στιγμή στην άλλη...
    Θες πραγματικά να βοηθηθείς? Απευθύνσου σε κάποιον ψυχοθεραπευτή η σε κέντρο ειδικό για ΔΠΤ που οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν

Θέλεις να μας πεις ηλικία ύψος βάρος και λίγα πράγματα για σένα? Ποσο καιρό το αντιμετωπίζεις αυτό ?

Καλησπέρα σας, σας ευχαριστω πολυ για την ανταπόκριση σας. Ειμαι 26 χρονων , έχω ύψος 1,70 και ειμαι 73 κιλά , θελω να σας πω οτι πάντα ήμουν στα 50-52 κιλά. Και ξαφνικά εξαιτίας του γεγονότος οτι έτρωγα μονο γλυκά για 2 συνεχόμενα χρονια και πέταγα το φαγητο έβαλα αυτά τα κιλά , τα οποία πραγματικα εχω τρελαθεί, δε βγαίνω. Δε θελω να κανω σχεση γιατι ντρέπομαι. Το αντιμετωπίζω 4 χρονια , , εχω απευθυνθεί σε διατροφολόγο και ειχα χαςει καποια κιλά αλλα αγχώνομαι και καταλήγω στα ίδια . Το κεφάλι μου τα φταίει ολα το ξέρω μίλησα στους δικούς μου και προσπαθούν να με στηρίξουν . Πως να ηρεμηςω ;; Το ξέρω οτι με καταλαβαίνετε;; Τι να κανω ;; Θελω να γίνω το γελαστό και χαρούμενο κορίτσι που η,Όθων πάντα...

Senior Member
    Θέλεις να γίνεις το γελαστό και χαρούμενο κορίτσι που ήσουν.. Ξέρεις τι χρειάζεσαι, ξέρεις ποιος είναι ο στόχος σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι η αρχή.
    Κακώς δεν βγαίνεις, κακώς δεν έχεις κοινωνική ζωή.. Γιατί ? Για μερικά κιλά, που πραγματικά όταν το θελήσεις χάνονται? Δεν αξίζει τον κόπο κορίτσι μου.
    Βρες ενδιαφέροντα σε παρακαλώ, κάνε νέες γνωριμίες. Σκέψου τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχουν οι εμετοί στο σώμα σου, στην υγεία σου.
    Δηλαδή οι κακές σκέψεις μπορούν να είναι πάνω από τα θέλω και την ευτυχία σου? Δεν νομίζω.... Φίλες έχεις? Δουλεύεις , σπουδάζεις? Πως γεμίζεις την ημέρα σου?

Νιώθω χάλια οταν μου λενε οτι παχύνα πολυ και να κοιτάω να περνώ πάντα το πιο ελαφρύ για να μην παχύνα κι αλλο και γιατι δεν μπορω να φορέσω τα ρούχα μου . Έκανα μεταπτυχιακο και δουλεύω σε ενα φροντιστηριο η αλήθεια όμως ειναι οτι συνέβη κατι μου άλλαξε τη ζωη και θελω να το ξεπεράσω και να ειμαι οπως πριν όσο τπτ αλλο , γιατι το όριστηκα οτι θα τα καταφέρω . Το εχω ανάγκη να αλλαξω αυτη τη στιγμη όσο τπτ αλλο στη ζωη μου. Ειχα φτάσει να εχω γυναικολογικά προβλήματα , απουσία εμμονής ρήσης για ενάμιση χρόνο καθώς δεν έτρωγα φαγητο και έλειπαν τα συστατικά απο τον οργανισμό αν και ειχα γινει μπαλόνι στα κιλά κανεις δεν το είχε καταλάβει απο τους κοντινούς μου. Περασα παρα παρα πολυ δυσκολα παραλίγο να καταστρέψω το έντερο μου ,μάλλον απο τα πολλα καθαρτικά. Φίλες εχω αλλα εχω απομακρυνθεί πολυ , γιατι ντρέπομαι , δεν ειμαι εγω. Θελω να απαγκιστρωθω απ όλο αυτο... Θελω να χάσω τα κιλά μου ... Απορρύθμισα το θυρεοειδή μου ...

Συγγνωμη για τη μακρηγορία.. Και πάλι σας ευχαριστω

Senior Member
    Flower στην ζωή, χωρίς να ευθυνόμαστε εμείς, συμβαίνουν πράγματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε. Ποτέ δεν είναι εύκολο, ποτέ δεν γίνεται πάντα και εντελώς. Όμως, όλοι μας στην ζωή, έχουμε ανθρώπους ή καταστάσεις για να κρατηθούμε και να δίνουν ευχάριστη νότα στην ζωή μας. Έχεις την δουλειά σου, είσαι ένα έξυπνο και καλλιεργημένο άτομο από όσο καταλαβαίνω από τον τρόπο γραφής σου, μπορείς ακόμα να διορθώσεις τα θέματα υγείας που έχουν προκληθεί. Τα γυναικολογικά ξεπερνιούνται, με την κατάλληλη αγωγή, και ο θυρεοειδής ρυθμίζεται. Ξέρω φαντάζουν βουνό αυτήν την στιγμή, αλλά θα περάσει ο καιρός και αυτά θα έχουν αντιμετωπισθεί. Πίστεψέ με.
    Όσο για όσους σου λένε, ότι πάχυνες.. Πιστεύεις ότι είσαι η μόνη? Πόσοι άνθρωποι παχαίνουν και πόσοι αδυνατίζουν? Κάνε μια προσέγγιση στις φίλες σου, να δεις πως ζουν και να αρχίσεις να μπαίνεις σε νέους ρυθμούς. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά ο δρόμος που παίρνεις είναι μονόδρομος! Βρες μια διέξοδο!!!

Senior Member
    Γειά σου, Λουλουδένια!
    Προφανώς χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού για να διαχειριστείς τις αλλαγές που συνέβησαν σε κείνο το γελαστό κορίτσι,
    που νοσταλγείς. Υπάρχει κάποιος λόγος που σε εμποδίζει να το κάνεις; Δε θεωρείς πως μετά από τέσσερα χρόνια
    ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό; Ο οργανισμός σου φαίνεται πλέον να σε εκλιπαρεί για βοήθεια.
    Σου μιλούσε, σου φώναζε, τώρα σου ουρλιάζει. Σε οφελεί σε κάτι να μην τον ακούς; Αναρρωτήθηκες ποτέ;

Σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λόγια ...!! Ο θάνατος ειναι μια πολυ επώδυνη διαδικασία για τους ανθρώπους που μένουν πισω ειδικά αν ειναι το πιο κοντινό άτομο στη ζωη σου κι οταν θα έδινες τα πάντα να ειναι δίπλα σου.. Αλλα τπτ...
    Θα μπορούσατε να με βοηθήσατε ;;εσείς το αντιμετωπίσατε;; Θελω να το καταφέρω για αυτο το άτομο και για μένα... Δεν εχω όρεξη για τπτ , μονο γλυκά κι ούτε φαγητο πολυ... Αλλα θελω πολυ , παρα πολυ να ξεπεράσω αυτο το σκόπελο του μυαλού μου , γιατι ειναι η αιτία που χανω τις καλύτερες στιγμές.. Τα κιλά πως θα χαθούν;;που απελπίζομαι !!!

Nadine δεν με εμποδίζει κανεις απολύτως απεναντίας οι δικοί μου άνθρωποι ειναι δίπλα μ σε ο,τι κι αν χρειαστώ... Θελω να προσπαθήσω , να το αλλαξω για να μη με ξαναπιάσει . Πηγαίνω σε διατροφολόγο προασπθωνυας να χάσω αυτά τα κιλά που με εχουν τρελάνει .. Εχω διαβασει βιβλία ψυχολογίας κι ξέρω οτι ειναι καθαρά παιχνίδια του μυαλού καθώς επίσης ποιος θα μου τα βάλει στο μυαλο...πως να ηρεμηςω;;; Οχι απλα ειχα πέσει.. Το ξέρω εχετε απόλυτο δικό ειναι μεγάλο χρονικό διάστημα για αυτο ζήτησα τη βοήθεια σας, την άποψη σας , ίσως είχατε να μου προτείνεται κατι διαφορετικό ... Σας παρακαλω υπαρχει τρόπος να τα χάσω και ειναι πάλι ήρεμη και γελαστή;;

Senior Member
    Λυπάμαι πολύ για την απώλειά σου...Ακούγεται τυπικό στο βαθμό του ότι δε γνωριζόμαστε,
    αλλά έχω χάσει κι εγώ το πιο αγαπημένο μου άτομο και μπορώ να καταλάβω τη δυναμική του πένθους.
    Είναι τεράστια η αλλαγή, η ζωή μετά, η ζωή χωρίς...Ειδικά αν μιλούμε για το πρόσωπο στο οποίο
    απευθυνόμαστε για στήριξη και παρηγοριά στα δύσκολα και λείπει τώρα στα δυσκολότερα από ποτέ,
    είναι ανεκπλήρωτο αρχικά τουλαχιστον το κενό. Αν μιλάμε για τη μητέρα, για τον/την τροφό, το να καταφύγουμε
    στην τροφή όσο αναζητούμε κάποια ανακούφιση, δεν ακούγεται καθολου τυχαία επιλογή... Κι αν επιπρόσθετα
    της θλίψης σου, επιβαρύνεσαι με το άγχος να τα καταφέρεις και για κείνον/η , αντιλαμβάνεσαι πόσο μεγάλο βάρος
    έχεις στις πλάτες σου και πόσα πολλά ζητήματα καλείσαι να διαχειριστείς, προσαρμοζόμενη ταυτόχρονα
    σε νέα σκληρά δεδομένα...Το να ασχολείσαι με τα κιλά εν μέσω όλων αυτών των συναισθημάτων
    φαίνεται να έχει νόημα για σένα, κάπου να σε εξυπηρετεί κι είναι απόλυτα σεβαστό.
    Κανείς μας όμως εδώ δεν μπορεί να σε βοηθήσει πέρα του να σε ακούσει.
    Χρειάζεσαι ουσιαστικότερη υποστήριξη κι εύχομαι να σου την εξασφαλίσεις!
    Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο! Καλή δύναμη με όλα, Λουλουδένια!

Senior Member
    Όσο σου έγραφα, απάντησες εντωμεταξύ...
    Να διευκρινήσω πως όταν έλεγα τι σε εμποδίζει, αναφερόμουν σε σένα,
    σε δικούς σου ενδεχόμενους φόβους κι όχι σε άλλο πρόσωπο που σε αποτρέπει.
    Τα βιβλία αυτοβοήθειας πολλές φορές εξυπηρετούν στο να κατανοήσουμε καλύτερα
    αυτό που μας συμβαίνει, ωστόσο δεν εξασφαλίζουν και τη γνώση του τρόπου επίτευξης
    της επιθυμητής αλλαγής. Προσωπικά δε με βρίσκει σύμφωνη η απόδοση στα παιχνίδια του μυαλού.
    Υπάρχει σοβαρός λόγος που κάνουμε ό,τι κάνουμε, που αποφεύγουμε ό,τι αποφεύγουμε,
    έχει σημαντικό νόημα για μας, βάσει των εμπειρικών μας βιωμάτων κι ειδικά υπό ψυχοπιεστικές συνθήκες.
    Με τη βοήθεια της ψυχοθεραπείας μπορείς να κάνεις τις πολύτιμες συνδέσεις που θα σε βοηθήσουν
    να κατανοήσεις καλύτερα αυτό που περνάς καθώς και να βρεις νέες οπτικές θέασης που θα σε λυτρώσουν
    από τη δίνη ενός φαύλου κύκλου, που δείχνει να μη λειτουργεί καθόλου βοηθητικά για σένα. Σκέψου το.

Μιλαμε για τον μπαμπά μου , του ειχα τεράστια αδυναμία γιατι ειναι ο κιαλυτερος μπαμπας που θα μπορουσα να εχω. Θελω να τα χάσω και γι αυτόν πανω απ ολα και για μένα. Να ξεκόλλησε απ όλο αυτά που με βασανίζει της το μυαλο. Προσπαθώ να εκλογίκευση την όλη κατασταση και ςγραψα στο φόρουμ γιατι πιστευω οτι με τη συζήτηση και την ανατροφοδότηση απο άτομα που ίσως περνούν την ίδια ή παρεμφερή κατασταση με μένα ίσως εχουν καποια άλλη οπτική. Πλέον εχω κόψει τα καθαρτικά γιατι έχοντας δει ολα τα σημάδια του οργανισμού δεν ηθελα να αρρωστήσω χωρις αρρώστια και να στενοχωρήσω την οικογένεια μου. Nadine μου σε ευχαριστω , ελπίζω να εισαι καλα και θυμάσαι το άτομο αυτο με αγάπη. Δεν μπορω να κρύψω οτι εχω υπρβολικο άγχος. Αγχώνομαι οτι δε θα μπορω να βαλω σε τάξη τον εαυτο μου ουφ... Και χανω τις καλύτερες στιγμές..

Senior Member
    Χαίρομαι πολύ που έχεις σταματήσει τα καθαρτικά. Ελπίζω να το εννοείς και να το τηρήσεις. Η απώλεια είναι τεράστια, δεν έχω κάτι να πω, λυπάμαι πραγματικά. Εύχομαι να βρεις την δύναμη που χρειάζεσαι για να σταθείς στα πόδια σου.

Page 1 of 4 123 ... LastLast