Results 136 to 150 of 161
Thread: Φοβος για ΣΚΠ
-
18-07-2016, 23:44 #136
Βουιζουν τα αυτιά σου??
Ο θυρεοειδης σου δουλευει καλά?
και μενα βουιζει συνεχως το δεξι αυτι μου. Περσυ ειδικά πάρα πολύ, λες και κάποιος φυσαγε δυνατά μεσα στο αυτι μου, πολύ κουραστικο! Μου ειπαν να κάνω gluten-free diet να δω αποτελεσματα. Αν και δεν έχω κοιλιοκακη και μεχρι στιγμής δεν έχω κανει την αιματολογική για να τσεκαρω τα αντισωματα κοιλιοκακης.
Εκοψα τα ζυμαρικά που τα έτρωγα πρω-μεσημερι-βραδυ και ναι οι εμβοες σταματησαν. Ψωμι τρώω αραια και που και οποτε τρωω μια καποια εμβοη υπαρχει στο αυτι μου, άρα την απεδωσα στην γλουτένη. Εχω θετικά αντισώματα σε άλλο αυτοανοσο, και λενε γενικα οτι η γλουτενη στα ατομα με αυτοανοσα πυροδοτει διαφορα αρνητικά.
Για δοκιμασε για κανενα μηνα να κοψεις γλουτενη πειραματικά και πες μας αν θα βελτιωθεις...
- 18-07-2016, 23:48 #137
Αυτο δεν το γνωριζα...ναι θα το δοκιμασω για καποιο διαστημα...εχω κανει ενα σωρο δοκιμες..χαπια κ βιταμινες...θα δω κ αυτο τωρα...
18-07-2016, 23:48 #138
Γιατι τετοια εμμονη με τη σκληρυνση? υπαρχει κληρονομικότητα? πως σου κολλησε ??
Οχι οτι δεν σε καταλαβαινω... εγω περασα φάση που το μυαλο μου ηταν σαν αυγολεμονο, διασκορπισμενο στα 4 σημεια του οριζοντα, και έλεγα οτι παει, θα πάθω αλτσχαιμερ, εχω εγκεφαλοπαθεια, δεν μπορω να δουλέψω, να γραψω, ξεχναω ευκολα, μου δινουν ρεστα και ειμαι σαν καθυστερημενο χαζο...
Και τελικά πήγα σε νευρολογο και μου εδωσε αντικαταθλιπτικό, το έλεγα και σε άλλο ποστ εδω, και ΝΑΙ βλεπω διαφορά, αν και δεν το πιστευα, μαζευτηκε το μυαλό μου, σα να μπηκαν ολες οι σκεψεις σε κουτακια.
18-07-2016, 23:51 #139
Δεν υπαρχει καμια απολυτως κληρονομικοτητα στη σκληρυνση...απλα τυχαινει να γνωριζω καποια ατομα π εχουν κ επειδη στο παρελθον με κτ μουδιασματα με εστειλαν παλι για μαγνητικη με το φοβο της σκληρυνσης,εκτοτε μου εγινε εφιαλτης...μολις ακουγα για σκπ γενικα χλωμιαζα...κ τωρα που εμφανισα τα συμπτωματα ηταν το τελειωτικο χτυπημα..
18-07-2016, 23:52 #140
Στη γλουτενη μην την αντικαταστησεις με τα προιοντα χωρις γλουτενη, απλα προσπαθησε ενα μηνα να καταναλωνεις ψαρι, κρεας, φρουτα και λαχανικά. ΜΟΝΟ!
Και τσεκαρε διαφορά!
αν σταματησουν οι εμβοες, τοτε απλα κάπου έχεις θετικά αντισώματα και πρέπει να προσαρμόσεις τη διατροφη σου ειδικά για αυτοανοσα.
18-07-2016, 23:56 #141
οχι βρε, μην αγχωνεσαι...
Και θετικά αντισωματα να έχεις στη σκληρυνση, και φαρμακα υπαρχουν για την επιβραδυνση, και διατροφή και ειδική γυμναστική και ολα.
Για κρίση πανικού μού κάνει όλο αυτο που περιγραφεις...
Επειδή παρακολουθώ τη διατροφή ατόμων με σκπ, θα σου στείλω καποιες σελίδες στο φβ, είναι πολύ αυστηρη βέβαια η διατροφή τους, εστιαζει σε πρωτεινες και αμινοξεα, αλλά για αποτοξινωση και ενδυναμωση, έστω 3 μήνες το χρόνο, καλό θα σου κάνει.
Αμα είναι να μας βρει ο θανατος, βγαινουμε αυριο στο δρομο, μάς χτυπάει ενα αυτοκινητο και τέλος. Θελω να πω, αμα ειναι να γίνει, θα γινει, ειναι το μονο σίγουρο, αυτο μάς περιμένει όλους! οποτε μην αγχωνεσαι, ειναι το μονο σιγουρο, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε.
18-07-2016, 23:58 #142
Σ ευχαριστω ειλικρινα πολυ...δλδ θεωρεις οτι δεν εχω κ οτι θα απεικονιζοταν στη μαγνητικη μου; (να σημειωσω οτι ειχα κανει κ αλλη μαγνητικη πριν 5 χρονια που ειχε βγει εντελως καθαρη)
19-07-2016, 00:03 #143
δεν μπορώ να σου στειλω μήνυμα... ποσταρω εδώ τα λινκς, αν θέλεις διαβασε τα!
https://www.facebook.com/groups/wahlsprotocol/
http://terrywahls.com/about-the-wahls-protocol/
δες και αυτην εδώ, δεν την έχω κανει αλλά λένε ότι βοηθάει πολύ σε ψυχολογικά θέματα
http://www.gapsdiet.com/
19-07-2016, 00:08 #144
Θα τις μελετησω καλα κ θα δοκιμασω σιγουρα πολλα απο αυτα...ευχαριστω ειλικρινα παρα παρα πολυ για το ενδιαφερον!!
19-07-2016, 00:08 #145
Ο νευρολογος που πηγα μου ειπε οτι η μαγνητικη δειχνει με ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟΥ!
Εννοειται οτι θα εδειχνε, να μην σου μείνει καμια αμφιβολία.
Σου ειπα, εγω έλλεψη συγκεντρωσης ειχα και φοβομουν οτι εχω εγκεφαλοπαθεια. Μου μιλουσαν και ημουν σαν ζομπυ, καθυστερημενο τελειως, έπρεπε να προσπαθησω να υπολογισω σωστα τα ρεστα που μου έδιναν. Το μυαλό μου ειχε γινει κυριολεκτικα ακατοικητο, να χαριτολογησω... λες και είχε πεταξει απο το κεφαλι μου και ειχε διασκορπιστει στα 4 σημεια του οριζοντα... Και εχω συγγενεις με αλτσχαιμερ, στα 80φευγα τους βέβαια, και μάνα με ψύχωση, και πατερα νευρωτικό. Αρα βαρυ κληρονομικό...
Και καταθλιψη δεν ενιωθα οτι έχω γιατι διαθεση για ζωη έχω, δυναμισμό έχω, ενεργεια εχω, θέλω να κάνω πράγματα! η ικανοτητα συγκεντρωσης μού έλειπε.
Ε ο νευρολογος ειπε καταθλιψη. Μου εδωσε ενα αντικαταθλιπτικό και να βρω εναν ψυχιατρο να το δουλεψω καλυτερα, με δοσεις ή με συνδυασμό φαρμακων αλλα μου ειπε θα το δουμε σε ενα 3μηνο να τσεκαρουμε πως θα με πιασει το αντικαταθλιπτικο.
19-07-2016, 00:14 #146
Χαιρομαι πολυ που σε ακουω τοσο διψασμενη για τα καλα της ζωης!! Και ευχομαι να συνεχισεις ετσι!!! Αν πειστω οτι θα φαινοταν στη μαγνητικη θα ειναι ολα καλα..αλλα δεν πειθομαι...ειναι πολυ καθησυχαστικο για μενα αυτο που σου ειπε ο νευρολογος σου...μακαρι να μην ειναι κατι Θεε μου!!!
19-07-2016, 00:16 #147
Βεβαια οταν εκανα τη μαγνητικη δν ειχα τα πιο πολλα συμπτωματα...αυτο με ανησυχει..μηπως ηταν νωρις δλδ
19-07-2016, 00:19 #148
OΛΑ φαινονται στη μαγνητική!!!! χωνεψε το!!
Βρες αν τυχον εχεις θετικα αντισωματα σε αυτοανοσο, οχι οτι σημαινει ντε και καλά κατι, απλα θα προσεχεις λίγο παραπάνω, κανε και τη χωρις γλουτενη να τσεκαρεις αν σταματησουν τα βουητα και αναλόγως προσαρμοζεσαι!
σε μενα παντως τα βουητα οταν δεν τρωω γλουτενη σταματανε.
Αμα φαω πχ μακαρονια, εστω και ολικης, μετα τα αυτια μου βουιζουν... τι να πει κανεις? ειναι πως αντιδρα ο οργανισμος.
Και δεν το ειχα συνδεσει ποτε με τη γλουτενη, τα θεωρουσα μοντερνιες και βλακειες ολα αυτα.
19-07-2016, 00:29 #149
Η διατροφη παιζει σπουδαιο ρολο σε ολα...αυτο που μου ειπες,το αν εχω θετικα αντισωματα σε αυτοανοσα πως λεγεται σαν εξεταση;
19-07-2016, 01:01 #150
δεν υπάρχει μια εξεταση για ολα!
αλλη ειναι για λυκο, αλλη για ψωριαση, αλλη για λευκη, αλλη RA, άλλη για ΣΚΠ, άλλη για χασιμοτο ή graves, αλλη για κοιλιοκακη....
αναλογα με τα συμπτωματα κινεισαι...
εσυ που εχεις νευρολογικά, πρεπει να ψαχτεις σε νευρολογο ή ρευματολογο. Ψαχτηκες οποτε ολα καλά! Κοιτα και τη διατροφη, διαβασε τα λινκς να παρεις πληροφοριες, βρες τι σου ταιριάζει, κανε μια απο αυτες εστω για αποτοξινωση 2-3 μηνες, δεν λεω εφ'ορου ζωης, και αναλογως προχωρας!