Results 76 to 90 of 161
Thread: Φοβος για ΣΚΠ
-
17-02-2016, 20:45 #76
Είμαστε οι μόνοι στην ελλάδα με αυτα τα συπτώματα...στο ξαναειπα μας βλέπω σπιναλογκα χαχαχα........ελα μωρε lime rush....παραλογίζεσαι, εγω δεν ειχα κάποιο τσίμπημα αλλά την περίοδο των τρελλών αγελάδων 1995-2000 έμενα αγγλία...και έτρωγα μοσχάρι αυτο φοβάμαι από τα παλιά
- 17-02-2016, 23:59 #77
Δεν παραλογιζομαι καθολου, και ευτυχως που το ιδιο πιστευει και ενας πανεπιστημιακος λοιμωξιολογος που ετυχε να ειναι συγγενης και να κατσει να το ψαξει παραπανω, γιατι οι αλλοι θα μου λεγανε ακομα πιες zanax να γινεις καλα. BTW το lyme δεν ειναι αναγκη οτι θα σου κανει καν εξανθημα, εννοω το εντομο που θα σε τσιμπησει. To μουδιασμα στη γλωσσα, οι πονοκεφαλοι, οι εμβοες στα αυτια (εχεις κανει ακοογραμμα να δεις μην εχεις καμια εφνιδια πτωση?, γιατι αυτο γινεται με τις εμβοες, μηπως το νοιωθεις και βουλωμενο/μπουκωμενο το αυτι που και που), το οτι κολλαει το μυαλο, ισως να ειναι σημαδια λοιμωξης, οπως και να εχει ειναι παθολογικο το αιτιο, το μονο σιγουρο ειναι οτι πρεπει να βρεις τι ειναι και να μην το αφησεις ετσι. Και το πιο σημαντικο να μην νομιζεις οτι παραλογιζεσαι ουτε οτι ειναι τους αγχους σου. Ειναι κατι και πρεπει να βρεις τι. Για να το βρεις αυτο πρεπει οι γιατροι που θα πας α) να το γνωριζουν και β) να θελουν να ασχοληθουν μαζι σου. Προφανως γιατι δεν ειναι μια απλη περιπτωση η δικη μας. Και φυσικα θελει να το ψαξεις και μονη σου με την ελπιδα οτι οσο πιο γρηγορα το βρεις ισως να μπορεσεις να το αντιμετωπισεις με καλυτερους ορους.
18-02-2016, 00:34 #78
Πρεπει να αρχισεις απο μια καλη αρχη και να συνεχισεις αποκλειοντας πραγματα, παντα με εξετασεις, απο τα πιο βαρια και να συνεχιζεις, μεχρι να βρεις τι εχεις καλη μου και να το αντιμετωπισεις. Δεν υπαρχει αλλη λυση. Το αγχος παντα μεγαλωνει τα συμπτωματα αλλα σιγουρα δεν ειναι αυτο που τα γεννα σε τετοια βαθμο και τοσα μαζι. Οταν ακους γιατρο να σου λεει ε παρε και κανα ηρεμιστικο να γινεις καλα, ειτε ειναι ειτε δεν ειναι της ειδικοτητας του αυτα τα φαρμακα, να ξερεις οτι καπου εκει τελειωνει μαζι του η συζητηση και οτι ηταν να παρεις απο αυτον το πηρες.
18-02-2016, 23:01 #79
Οποτε το εξετάσεις προτείνει ο γιατρός να γίνουν?
21-02-2016, 13:39 #80
glamshine4ever,kai nikosk διαβασα χθες τις συζητησεις σας ,ψαχνοντας απαντησεις για το προβλημα μου.Εχω κι εγω κατα καιρους πονο,βαρος,μυρμηγκιασμα,στ� �ν αριστερη πλευρα του κεφαλιου μου,και ταυτοχρονα,εχω παρομοιες ενοχλησεις και στο αριστερο χερι και αριστερο ποδι.ενα πραγμα σαν κουραση,σαν βαρος.το καλοκαιρι που με ειχε πιασει,και πηγα σε νευρολογο,μ'εξετασε και μου ειπε πως δεν ειναι νευρολογικο και πως το καλοκαιρι δεν αξιολογουνται αυτες οι ενοχλησεις.Εγω συνεχισα με ορθοπαιδικο,εκανα μαγνητικη αυχενα που μου ζητησε,και μου βρηκε μια κοιλη σ'ενα σπονδυλο του αυχενα.και με μια ακτινογραφια στη μεση, μου βρηκε ολισθηση του τελευταιου σπονδυλου.Εκανα φυσιοθεραπιες για τον αυχενα και βελτιωθηκε το βαρος και το μουδιασμα που ειχα στο χερι πολυ εντονα κατα την διαρκεια του υπνου.Κατα τ'αλλλα τιποτα.Εχω και συνδρομο καρπιαιου σωληνα,στο αριστερο χερι οπως εδειξε το ηλεκτρομυογραφημα.Τις ενοχλησεις, εγω τις εχω πολλα χρονια απο το σχολειο ακομα.Σε ηλικια 17 χρονων,ενω περπατουσα καποια μερα αρχισα να ποναω στο δεξι μου ποδι και σε μερικα λεπτα ο πονοσ χειροτερεψε και με τΟ ζορι πηγα σπιτι.Φεραμε τον αγροτικο γιατρο(ζω σε επαρχειακη πολη) και μου ειπε πως ηταν καποια θλαση...για μια εβδομαδα ημουν στο κρεβατι με πονο απο την κλειδωση ξηλα μεχρι το μεγαλο δαχτυλο του ποδιου.Δεν μπορουσα ουτε να κοιμηθω απο τους πονους.Απο τοτε ειχα ενοχλησεις στη δεξια πλευρα του σωματος μου, χερι ποδι,κεφαλι.κατα καιρους ειμαι πολυ καλα.εχω καταλαβει πλεον οτι η ζεστη μενοχλει πολυ και χειροτερευουν τα συμπτωματα.τα τελευταια χρονια οι ενοχλησεις ειναι πια στην αριστερη πλευρα...οπως βλεπετε παιδια,δεν ειστε οι μονοι...συγνωμη για το μακροσκελες μηνυμα μου !!!
Last edited by faihkaps; 21-02-2016 at 21:07.
21-02-2016, 15:16 #81
glamshine4ever, θα πρεπει να αρχισεις να αποκλειεις πιθανοτητες καλη μου. Αυτο με το κολλημα του μυαλου, που ψαχνεις λεξεις, μπερδευεις κτλ συνεχιζεται? Γιατι σιγα σιγα με πιανει και εμενα και ξεχναω λεξεις, δεν μου ερχονται πολυ γνωστες λεξεις κτλ. Οπως και να εχει να ξερεις οτι το αγχος επιδεινωνει αυτα τα συμπτωματα αλλα οποιος σου πει οτι τα προκαλει και πιες δυο τρια zanax για να ηρεμησεις και κανα zoloft ή seroxat, κοφτον, σε απομακρυνει απο τη λυση του προβληματος σου. Θυμισε μου εν συντωμια ποια προβληματα συνεχιζουν να σε ενοχλουν. Μπερδεμα στη γλωσσα, μουδιασμα γλωσσα, εμβοες. Νοιωθεις ατονια; Εχεις τιποτα καψιματα στα ποδια? Βλεπεις καλα? Εχεις κανει πυρετους? Επισης πες μου αν εχεις ταξιδεψει σε τροπικες χωρες, στην Ασια και στην Αμερικη. Μπορει να μην ειναι lyme, εχει καμια δεκαρια μη σου πω και παραπανω μικροβια που μεταδιδονται απο τσιμπηματα κουνουπιων ή τσιμπουριων, καποια απο αυτα δεν σου κανουν ουτε καν σημαδι.
Το θεμα ειναι οτι οι γιατροι που παμε εμεις, και ξαναλεω το εμεις, το δικων μας δηλαδη κυβικων, ειτε δεν γνωριζουν, ειτε οι λιγο καλυτεροι θελουν να περασει το επομενο πενηνταρικο. Ή και τα δυο μαζι. Αν δεν ενδιαφερθεις μονη σου κοπελα μου, αυτοι δεν θα σε σωσουν, ισα ισα καποιοι απο αυτους ειναι και επικινδυνοι και σε απομακρυνουν απο τη λυση του προβληματος σου, τη γιατρεια σου, ειτε γιατι ειναι προβλημα αλλης ειδικοτητας και δεν το γνωριζουν, ειτε επειδη εχουν συνηθισει να δινουν λυσεις μονο στα απλα και συνηθισμενα προβληματα και δεν παει εκει το μυαλο τους.
Οπως και να εχει καλο ειναι να σε δει και καποιος λοιμωξιολογος. Για παν ενδεχομενο. Εγω ειχα σημαδι στο δερμα μου στο οποιο δεν εδωσα τοτε καμια σημασια, και ας ηταν μεγαλο και δεν εφευγε κιολας. Και ψαχνω να δω μηπως ηταν τιποτα απο αυτο. Οπως και να εχει πρεπει να επιμεινεις μεχρι να βρεις τη ειναι αυτο που σου προκαλει τα συμπτωματα.
Σε πρωτη φαση εγω θα σου ελεγα να κανεις μια μαγνητικη στο κεφαλι, και μιας και θα την κανεις να ειναι mri/mra με σκιαγραφικο για να αποκλεισεις ολα τα αιτια που εχουν να κανουν με εκφυλιστικες ασθενειες.
Μετα θα δεις και για λοιμωξιολογο. Αν και μπορεις να τα παρεις και αντιστροφα.
Εγω εκανα και ειδικη εξεταση για το lyme, αρνητικο, μαντεψε ομως, θα πρεπει να την ξανακανω με αλλη μεθοδο γιατι τα ελληνικα εργαστηρια δεν εχουν τοση εξειδικευση και απλα μπορει να μην το εδειξε. Και τωρα ψαχνω να δω πως θα στειλω αιμα για να την κανω ξανα. Ηταν και αλλη μια κοπελα που ειχε παθει το ιδιο αμα googlαρεις "βορρελίωση γερμανια" θα στο βγαλει πρωτο πρωτο, που δεν τις το εδειχναν τα ελληνικα εργαστηρια.
Αντε τωρα να τα πεις αυτα στο γιατρο του εοπυυ ή στο λιγο καλυτερο με την ουρα των 50αρικων να περιμενει απ' εξω, με πολυ πιο απλες και συνηθισμενες που μπορει και ξερει να δωσει λυση. Το πιθανοτερο ειναι να σε παραπεμψει σε ψυχιατρο, αφου σου εχει πει πως δεν εχεις τιποτα.
faihkaps, εχεις κανει μαγνητικη? Εχεις παει σε κανα γιατρο?
21-02-2016, 16:09 #82
κι εγω το παθενω αυτο,ενω παλιοτερα οχι,εχουμε ακριβως τα ιδια,αλλα τι ειναι???
21-02-2016, 16:13 #83
εχς κανει μαγνητικη αυχενα που μου συνεστησε ο ορθοπαιδικος,η νευρολογος δεν μου εγραφε...εχω μια μικρη κοιλη στον αυχενα και ολισθηση του τελευταιου σπονδυλου
21-02-2016, 17:10 #84
Τι ακριβως συμπτώματα εχεις; Οταν λες κατα καιρους τι εννοεις; Μια στο τοσο; Ποσο εντονα ειναι;
21-02-2016, 20:31 #85
εχω πονο αλλες φορες δυνατο αλλες πιο ελαφρυ,ενα βαρος θα το ελεγα καλυτερα στη αριστερη πλευρα του κεφαλιου (μαγουλο,κροταφο,αλλα και πισω μερος).αλλα αυτο που με ανησυχει ειναι οτι οταν με πιανει συνηθως ακολουθει και ενοχληση στο αριστερο χερι και το ποδι,στην πατουσα και γαμπα κυριως νιωθω σαν να ειναι κουρασμενο,σαν ναμην μπορω να το βολεψω πουθενα .τον τελευταιο χρονο μ'εχει πιασει,κανα πενταρι φορες,πριν 15 μερες που με ειχε πιασει παλι,ειχα παθει πανικο,γιατι ετυχε να δω μια εκπομπη γιατην σκπ και τα συμπτωματα επειδυνωθηκαν,δεν ξερω αν ηταν τυχαιο,η απο το φοβο μου,ευτυχως εχω μια ξαδερφη γιατρο(γενικης ιατρικης)την οποια ζαλιζω καθε φορα,και με ηρεμησε καπως,μετα μιλησα με μια φιλη,που ειναι στην κλιμακτηριο,στην οποια μπαινω μαλλον κι εγω και μου ειπε οτι ειχε κι αυτη παρομοια συμπτωματα,και ο γιατρος της
ειπε οτι ειναι ολα απο την κλιμακτηριο...ηρεμησα και μου περασαν ολα ,μεχρι χθες,που αναψα την θερμανση (τισ προηγουμενες μερες ειχε ζεστη και δεν ανοιγαμε)και μ/επιασε πρωτα το κεφαλι ,μαγουλο,κτλ,χερι ποδι,χθες βραδυ που σας διαβαζα,ειχα μυρμηγκιασματα στο πανω αριστερο μεροσ του κεφαλιου μου,την περασμενη φορα μυρμηγκιαζε το σαγονι μου....Last edited by faihkaps; 21-02-2016 at 21:11.
21-02-2016, 20:41 #86
22-02-2016, 15:19 #87
Αυτό με το μπέρδεμα μου έχει περάσει δεν το έχω πια, και να πω το μυαλό μου δουλεύει ξυράφι, το έχω τεστάρει σε πολλές φάσεις. Τώρα δεν έχω μουδιάσματα κτλ το μόνο που έχω είναι σαν ημικρανία έντονη πίεση στο κεφαλο κυρίως όταν είμαι εκτός σπιτιού, Σήμερα που ειχα ένα επαγγελματικό ραντεβού με πέθανε, και δεν με επιασαν 2 panadol....αυτο με ανησυχει που δε με πιάνουν τα παυσίπονα. Επίσης η πίεση τη νοιώθω και πάνω από τη μύτη στο κόκκαλο...αυτό ειναι 2 ημερών σύμπτωμα ακόμα "μωρό". Εμβοές τις έχω κανονικά. Σε τροπικές χώρες δεν έχω πάει. Οραση κτλ ειναι μια χαρά.....το τωρινό μου πρόβλημα είναι οι πονοκέφαλοι (πίεση)
22-02-2016, 23:18 #88
glamshine,eixa diavasei oti mazi me to moudiasma kai ton pono sto magoulo,akolouthouse kai ponos sthn plath kai sto aristero podi,epeidh ta idia pathainvw ki egw,h magnhtikh pou ekanes htan auxena,h egkefalou?kai ta sumptwmata auta,ta exeis prwth fora, h ta eixes kai sto parelthon ksana?apanthse mou se parakalw...exw grapsei ki alla mhnumata,den fainontai?
23-02-2016, 09:23 #89
Ναι τα είχα αλλά δεν τα έχω πια. Δε μου είχαν ξαναπαρουσιαστεί στο παρελθόν. Εκανα μαγνητική αυχένα και σπονδυλικής όχι εγκεφάλου, δεν το θεωρούσε απαραίτητο ο γιατρός μετά τη νευρολογική εξέταση. Τι νομίζω εγω ...είναι σνα κάποιου είδους ψύξη ή πίεση στο συγκεκριμένο νεύρο που ξεκινάει απο το κεφάλι και πάει μέχρι το πόδι....θα έλεγα αν μπορούσες να μη σηκώνεις βάρη και το καλύτερο θα ηταν το κολύμπι....βέβαια μπορείς να πας να κάνεις τις εξετάσεις μήπως έχει μετακινηθεί κάποιος σπόνδυλος, αυτό φοβόταν και ο νευρολόγος μου....εσύ όμως έχεις κάνει αυχένα...
23-02-2016, 13:47 #90
to idio ki mena,h neurologos pou me eksetase mou eipe pws den einai neurologika ta sumptwmata kai den xreiazetai magnhtikh, alla na paw se orthopaidiko kai oti mou pei...kai etsi vrhkame thn khlh ston auxena,mikrh alla einai metaksu 4kai 5 spondulou mou eipe,kai giauto exw toses enoxlhseis,alla kai sth mesh exw mia mikrh olisthhsh tou teleitaiou spondulou...apla m'anhsuxouse pou otan me pianei o auxenas kai to kefali akolouthei kai h mesh,tis perissoteres fores,kai fovomoun mhpws to aitio vrisketai ston egkefalo.xthes omws ematha oti mporei na to kanei auto kai mono h khlh tou auxena,giati sto shmeio pou thn exw o nwtiaios muelos exei ton megalutero ogko kai etsi piezetai to neuro me to paramikro(reumata,stash swmatos,agxos,ktl)to thema einai oti perasa enan akoma paniko,giati to mualo mou prwta paei sta xeirotera kai meta sta pithanotera