Results 16 to 25 of 25
Thread: φτερουγισμα στο στηθος
-
16-01-2016, 14:19 #16
εχει τοσες μερες που συνεχιζουν σημερα εχει τρελαθει η καρδια μου δεν ξερω τι να κανω
παντα μετα την βροχη βγαινει το ουρανιο τοξο!
- 16-01-2016, 14:44 #17
Μήπως το σκέφτεσαι;Γιατί αν το σκέφτεσαι αρκεί για να σε τρελάνει!
16-01-2016, 14:47 #18
Εγώ όταν έχω μια σωματική ενόχληση ή αίσθημα και το σκέφτομαι επιμένει και εντείνεται! Αναλογίσου και αυτό το ενδεχόμενο! Σε καρδιολόγο πήγες;
16-01-2016, 16:04 #19
Εγω οταν εχω καπια σωματικη ενοχληση ,αδιαφορω , αμα συνεχισει , θα παρω κανα ζαναξ , αμα δεν σταματησειμε τοζαναξ , θα την πεσω για υπνο , για να παω σε γιατρο , πρεπει ναχω σοβαροτατα συπτωματα , οπως τον Οκτωβριο , που αντι για ουρα , ουρουσα κοκκινο , κατακοκκινο υγρο , εκει πηρα τον κολλητο μου τον γιατρο , καιμουπε να παω στο νοσοκομιο , πηγα , και ειχα ρηξη νεφρου , ε , περασε , και τελειωσε .
Και να παει σε καρδιολογο , υπογραφω να πεθανει ν μανα μου , αν την βρουν κατι ...........
Που κατοικοεδρευεις , φλερ ?
16-01-2016, 16:37 #20
Μεγάλη ταλαιπωρία Μακ!! :( Σίγουρα δεν έχει τίποτα!! Τα ξέρω όλα αυτά τα συμπτώματα, τα έχω περάσει και εγώ με τη διαφορά ότι πίστευα πως λόγω της μυοπάθειας θα επηρεαστεί η καρδιά μου (όχι στα καλά καθούμενα!), κάτι βέβαια που ποτέ δε συνέβη. Μετά απέκτησα φοβία με τον πνεύμονα και κάθε φορά που ξάπλωνα έπαιρνα βαθιές ανάσες για να τσεκάρω αν μπορώ, μετά απέκτησα φοβία με τις αϋπνίες και νόμιζα (την περνάω ακόμα τη φάση) ότι δε θα κοιμηθώ, παράλληλα με έπιασαν και αρρυθμίες!! :p Από το άγχος μου διαταράχθηκε και ο κύκλος μου... Χέσε μέσα δηλαδή!! :P
16-01-2016, 20:28 #21
Αυτες τις φοβιες , Γκαλλοου , δεν τις καταλαβα ποτε , δεν με φοβιζει κατι , ουτε με φοβισε ποτε , οποτε βασιζομ,αι στα γραφομενα σου , και στην ( πικραν ) εμπειρια σου
16-01-2016, 21:22 #22
Φίλε a+b το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να πας σε καρδιολόγο να κάνεις ένα triplex και ένα καρδιογράφημα και εφόσον κάνεις τόσο συχνά έκτακτες μπορεί να τις καταγράψει κιόλας ώστε να τις δει και τη στιγμή που συμβαίνουν ο καρδιολόγος. Αν θες μπορείς να του πεις να βάλεις και ένα Holter. Τι ηλικία έχεις;
Είσαι άτυχος δυστυχώς που σου συμβαίνει τόσο συχνά αυτό το όντως τρομακτικό, φοβικό σύμπτωμα αλλά εφόσον κάνεις βασικές καρδιολογικές εξετάσεις δεν έχεις να φοβάσει τίποτα. Και εγώ το ίδιο παθαίνω εδώ και μερικούς μήνες και αν κάνεις μια μικρή αναζήτηση θα δεις τα δεκάδες θέματα και τα εκατοντάδες άτομα που αντιμετωπίζουν παρόμοια συμπτώματα. Εμένα (ευτυχώς) δεν συμβαίνει τόσο συχνά, συνήθως μια έκτακτη την ημέρα και όχι καθημερινά, και την αισθάνομαι σαν έναν βαρύ υπόκωφο χτύπημα στο κέντρο του θώρακα. Το πρώτο διάστημα ήταν βασανιστήριο, αλλά πλέον μετά τις εξετάσεις, απλά τις αισθάνομαι και δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία. Είναι φαύλος κύκλος, όσο κάνεις τις αρνητικές σκέψεις τόσο αυξάνεται το άγχος και δημιουργούνται τα σωματικά συμπτώματα... Είναι πολύ δύσκολο να το περιορίσεις το ξέρω φυσικά αλλά θέλει λίγο ηρεμία και προσπάθεια! Εφάρμοσε κάποιες τεχικές χαλάρωσης π.χ. αναπνοές για να ξεφορτώνεται το σώμα σου κάποιο μέρους του άγχους ώστε να μην έχεις τόσα πολλά ψυχοσωματικά, είναι πολύ σημαντικό να το κάνεις αυτό! Μέσα στην ημέρα τουλάχιστον 4-6 φορές να κάνεις τέτοιες ασκήσεις για να χαλαρώνει το νευρικό σύστημα. Το άγχος επηρεάζει κατά κύριο λόγο τους μυες, οι οποίοι σφίγγονται και προκαλούν όλους αυτούς τους αιφνίδιους πόνους που αισθανόμαστε όλοι στο στήθος, στη περιοχή της καρδιάς, στη πλάτη κλπ!
Κυρίαρχο ρόλο παίζει το άγχος αλλά και η διατροφή. Μπορείς να διακόψεις τη λήψη τροφών που περιέχουν γλουτένη που ίσως σε επηρεάζουν στο στομάχι το οποίο προκαλεί πολλές φορές τις έκτακτες (σε μένα τουλάχιστον ισχύει αυτό), το κάπνισμα σίγουρα και να περιορίσεις τη καφεϊνη. Αν μπορείς να βάλεις και λίγη άσκηση στη καθημερινότητά σου ακόμα καλύτερα.
Ρίξε μια ματιά στα επόμενα threads που έχουν ανοιχτεί κατά καιρούς, θα δεις ότι πολλοί έχουν βρεθεί στη θέση σου, θα ταυτιστείς με κάποιους μάλιστα (;)), θα λάβεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες και θα ανακουφιστείς και λίγο!
http://www.e-psychology.gr/forum/thr...84%CE%B5%CF%82
20-01-2016, 09:05 #23
Καλημερα ευχαριστω για τις απαντησεις ειμαι κοπελα δεν πινω δεν καπνιζω πηγα στα επειγοντα και μου εκαναν καρδιογράφημα και μου ειπαν οτι δεν ειδαν κατι μηπως πρεπει να κανω τπτ παραπανω?
20-01-2016, 16:12 #24
Μόνο αν σε απασχολεί συνέχεια, πήγαινε σε έναν ιδιώτη γιατρό, καρδιολόγο, και ζήτα του υπέρηχο και holter για τις ταχυπαλμίες/αρρυθμίες. Θα σου φύγει κάθε αμφιβολία, αν και δεν είναι κάτι άξιο λόγου.
20-01-2016, 17:22 #25
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας σιγουρα απο το αγχος ειναι