Η ιστορία μου ως τώρα - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 110
    Junior Member
    winston man sou exw steilei u2u

Senior Member
    Να πεις την αληθεια. Διαφορετικα εαν νοιαζεσαι τοσο πολυ τι λενε οι τριτοι για σενα (γειτονες,θειες,συμφοιτητε� �) να τους λες σπουδες. Παντως δεν ξερω γιατι πρεπει να απολογεισαι γι αυτο που εισαι. Εγω αντιμετωπιζω παρομοιο προβλημα καθως ειμαι στο πεμπτο ετος κ ολοι οι <<καλοπροαιρετοι>>γει τονες, γνωστοι, μακρινοι συγγενεις στην πολη απο οπου καταγομαι ρωτουν τους γονεις μου αν τελειωσα ποσα χρωσταω κτλ κτλ και οι γονεις μου μου τη λενε κ απο πανω γιατι βρισκονται σε δυσκολη θεση να απαντησουν σε ολους αυτους τους καλοθελητες οτι δεν τελειωσα ακομα. Δεν ειμα δλδ το παιδι προτυπο που θα επιθυμουσαν να εχουν βιτρινα προς τον περιγυρο. Παλαιοτερα πριν ξεπερασω τις κρισεις πανικου οι γονεις μου με εκφοβιζαν με ατακες του ειδους θα μας αρρωστησεις κ τους ιδιους, τι θα λεει ο κοσμος που δεν βγαινεις καθολου απ το σπιτι, λενε για σενα οτι τρελαθηκες, κτλ κτλ.Αν ακουγα τους γονεις μου ακομα θα υπεφερα κ θα ειχα βυθιστει σε καταθλιψη. Αυτα... φιλε Winston_man εγω υπεφερα παρα πολυ ο ιδιος κ το τελευταιο που με ενδιεφερε ηταν να απολογηθω γι αυτο που επαθα κ να καθομαι να εξηγησω σε καθε <<κατινα>> το τι θα κανω στη ζωη μου κ ποτε θα το κανω.

Senior Member
    Αν είχες σωματικό πρόβλημα που δεν σου επέτρεπε να κάνεις τη θητεία σου θα αισθανόσουν οτι πρέπει να λογοδοτήσεις για αυτό? Η ψυχική και σωματική υγεία είναι ότι πιο σημαντικό, οφείλεις να τα διαφυλάξεις και να ακολουθήσεις τη πορεία σου για μια όμορφη ζωή. Σου εύχομαι ότι καλύτερο.

Junior Member
    Συμφωνω και εγώ να λες την αλήθεια. Ίσως δεν ειναι εύκολο, όμως όποιος νοιάζεται πραγματικά για σένα και έχει διάθεση να καταλάβει, θα καταλάβει. Στους υπόλοιπους δε χρειάζεται να δίνεις καν σημασία. Το θέμα είναι να κάνεις ότι καλύτερο για σενα και άσε τους αλλους να λένε.

winston δε χρειάζεται να ανησυχείς που θα πάρεις απαλλαγή.Προτιμάς να πας στρατό και από την καταπίεση και τις κακουχίες να γίνεις χειρότερα και μετά να σου μείνει κάποιο ψυχικό τραυμα.Σκέψου την υγεία σου πρώτα.Μην πετάξεις ένα χρόνο τζάμπα προσπάθησε το χρόνο αυτό να κάνεις μια ψυχοθεραπεία ή κάτι ευχάριστο για σένα που θα σου δώσει χαρά και ικανοποίηση.Και επιπλέον το να ντρέπεσαι επειδή πήρες απαλλαγή ενώ όντως έχεις πρόβλημα το θεωρώ λάθος.Εδώ παίρνουν απαλλαγή άτομα που δεν έχουν ψυχολογικό πρόβλημα και παίζουν θέατρο.Αν μπεις στο site www.omhroi.gr θα δεις ότι υπάρχουν πάμπολες περιπτώσεις παιδιών που το παιξαν άρρωστοι μούφα.Για να μην αναφερθώ στους διάσημους πόσοι δεν έχουν πάει καν ή εκαναν ψεύτικα χαρτιά.Εδώ άτομα μη νευρωτικά πάνε και δεν την παλεύουν πόσο μάλλον αν έχεις πρόβλημα.Τέλος κι εγώ παρουσιάζομαι το Μάιο και σκέφτομαι να πάρω αναβολή μην ακούς τους άλλους κανείς δεν καταλαβαίνει πως αισθάνεσαι.Οι περισσότεροι θα σου πουν δεν έχεις πρόβλημα απλά είσαι φοβητσιάρης και ότι απαλλαγή παίρνουν μόνο οι ψυχάκηδες αυτά μην τα πιστεύεις δεν ξέρουν τι λένε τα χω ακούσει και γω.Μόνο εσύ μπορείς να καταλάβεις πως νιώθεις.Η κατάθλιψη είναι πολύ σοβαρή ασθένεια και σίγουρα άτομα που είναι καταθλιπτικά δικαιούνται και δεν υποχρεούνται να υπηρετήσουν.

Junior Member
    Winston_man

Μην σκας βρε αγόρι μου, μια φορά μονάχα ζούμε... δεν είμαστε αιώνιοι.

Η ζωή είναι δική σου και δεν χρωστάς καμιά μέρα απ\' αυτήν σε κανέναν,
    ούτε γείτονα, ούτε συγγενή, ούτε φίλο.

Δεν θα ξανακατέβεις στη γη. Σκέψου τον εαυτούλη σου. Κάνε κάτι ωφέλιμο ΓΙΑ ΣΕΝΑ.

Πότε θα ρθει η τελευταία μέρα μας ...ούτε που θα το καταλάβουμε!!!
    Δεν είμαστε αιώνιοι, δυστυχώς (ή ευτυχώς για μερικούς!).

Ούτε ο πρώτος θα είσαι ουτε ο τελευταίος.

ʼκου την ψυχούλα σου, ικανοποίησε τα ΘΕΛΩ της.

Μην αφήνεις την γνώμη των άλλων να σε επηρεάζει.

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΖΟΥΜΕ , δεν έχει άλλο, πάπαλα, τέλος, φινίτο.

Senior Member
    Winston_man όλοι κοιτάζουν να σχολιάσουν και να κριτικάρουν τους άλλους.Αλλά αν χρειαστείς βοήθεια ελάχιστοι είναι διατεθιμένοι να βοηθήσουν.Οπότε δεν αξίζει να στεναχωριόμαστε για το τι θα πουν και τι θα σκεφτούν.
    Και μην νομίζεις,έτσι ήμουν κι εγώ,με ένοιαζε πολύ τι θα πουν οι άλλοι,στεναχωριόμουν πολύ μην καταλάβουν κάτι από το πρόβλημά μου.Αλλά σιγά σιγά άρχισε να μην με ενδιαφέρει τόσο.Δεν θα βγω βέβαια να ανακοινώσω στους άλλους τι έχω αλλά δεν κάθομαι να σκάσω κι όλας όταν ρωτάνε πράγματα που δείχνουν ότι κάτι μπορεί να έχουν καταλάβει,ότι κάτι μου συμβαίνει.
    Και έχω κι αυτό που λέει ο Phil_85.Δεν έχω πάρει το πτυχίο μου και έχω τώρα συγγενείς,γνωστούς κλπ να ρωτάνε \"τι έγινε?το πήρες?\"..Εμένα πραγματικά δεν με νοιάζει καθόλου.Οι γονείς μου ερχονται σε δύσκολη θέση αλλά όπως λέει κι ο Phil έχω τόσα προβλήματα να αντιμετωπίσω που αυτό είναι το τελευταίο για μένα,δεν μπορώ να ασχοληθώ και μ\'αυτό.

Senior Member
    που σαι ρε winston? καιρο εχουμε να ακουσουμε νεα σου! λοιπον επι της ουσιας τωρα, κοιτα, εξαρταται τι σχεση εχεις με τους γονεις σου γυρω απ αυτο το θεμα. Αν ειναι κατι που εχει συζητηθει εκτεταμενα και συνεχιζετε να το συζητατε (μιλαω για τις κρισεις) τοτε ισως καλα εκανε αφου της δινεις δικαιωμα να εχει λογο πανω στο προβλημα σου. Τωρα αν μεταξυ σας δεν συζητατε γενικως το προβλημα τοτε ισως και να χεις δικιο. Εγω ας πουμε απ τον 3ο μηνα και μετα που ειχα κρισεις, ξεκοψα και απαγορεψα καθε κουβεντα γυρω απ αυτο, οποτε στη θεση σου το ιδιο ισως θα κανα, δηλαδη να τα παρω στο κρανιο, αφου δεν εχω δωσει αλλα δικαιωματα πανω σε ενα τοσο ευαισθητο θεμα. Πες λοιπον κατα ποσο συζητατε με τους γονεις σου για να σου πω και τη γνωμη μου. Παντως ενταξει εννοειται οτι για να σε βοηθησει στο πε, παιδι της εισαι, καθε αλλο παρα για κακο στο πε, οποτε και μονο λογο προθεσης καπως δικαιολογειται. Παντως επειδη ξερω ποσο ασχημο ειναι να συζητας με καποιον που δε ξερει γυρω απ αυτο το τοσο ευαισθητο θεμα, εστω κι αν ειναι οι ιδιοι σου οι γονεις, και δε φανταζεσαι τι τσακωμους ειχα κανει κι εγω, σε καταλαβαινω για την αντιδραση σου.

Senior Member
    Winston θεωρώ ότι δεν είχες καθόλου άδικο να αντιδράσεις έτσι.Βέβαια μάλλον δεν μπορώ να είμαι και πολύ αντικειμενική αφού βρίσκομαι σε παρόμοια θέση με σένα και τα βλέπω από τη δική σου πλευρά και δεν μπορώ εύκολα να το δω από τη μεριά της μητέρας σου.
    Σίγουρα το έκανε από καλή πρόθεση,για να σε βοηθήσει.Ίσως και γιατί ήθελε να το μοιραστεί με κάποιον γιατί είναι κάτι που τη στεναχωρεί.Αλλά νομίζω θα έπρεπε να σε ρωτήσει πρώτα αν θα σε πείραζε να το συζητήσει με τη φίλη της.
    Εσύ γενικά το πρόβλημά σου το κρύβεις από συγγενείς και φίλους?Από αυτά που έγραφες για το στρατό κατάλαβα ότι προσπαθείς να το κρύψεις,έτσι δεν είναι?Επομένως θα έπρεπε να το ξέρει η μητέρα σου ότι δεν θέλεις να το λες και να το σεβαστεί.
    Πάντως κι εγώ στη θέση σου έτσι θα αντιδρούσα.

Senior Member
    susperia το να συζητάς το πρόβλημά σου με τη μητέρα σου της δίνει δικαίωμα βέβαια να έχει γνώμη πάνω σ\'αυτό αλλά δεν της δίνει το δικαίωμα να το πει και σε άλλους αν εσύ δεν θέλεις να το μάθουν.

Senior Member
    νταλια εχεις δικιο. απλα τον ρωτησα για να αντιληφθω κατα ποσο συζητιεται γενικως το προβλημα κι αν ειναι κατι που \'\'κυκλοφορει\'\' γενικως σαν θεμα στην οικογενεια. γιατι γενικα αν ειναι κατι που ειναι συχνα απασχολισιμο ειδικα απ τους γονεις, το βλεπω λογικο να
    αναζητηθει βοηθεια και αλλου αν υπαρξει ευκαιρια γιατι δεν βρισκεις και καθε μερα ατομα που να μπορουν να συμβουλεψουν πανω σε τετοιο θεμα. Προσεξε λεω οτι ειναι λογικο, οχι σωστο.

Member
    και εμένα το κάνανε γνωστο οι δικοί μου οτι περνάω κρίση πανικού αλλα όταν με αντικρίζουν οι άλλοι δεν τους περνάει καν απο το μυαλό , πιο άνετα νιώθω έξω όταν πάω για καφέ με κάπιον φίλο μου που δεν ξέρει τι έχω περάσει και σιγά το πράγμα που έχουμε μην το δραματοποιούμε τόσο πολύ απλώς έχουμε αυτόν το καιρό πάρα πολύ άνγχος και μας χαλάει λίγο την ζώη όσο πιο χαλαρά το δεχτείς τόσο θα καλυτερεύσης δεν με νοιάζει που το ξέρουν δεν έχω κάτι που ντρέπομαι

Senior Member
    Ναι susperia καταλαβαίνω.Ισως και αυτοί από τη μεριά τους αν ασχολούνται πολύ με το δικό μας πρόβλημα να κουράζονται ψυχολογικά και να νιώθουν την ανάγκη να το μοιραστούν με κάποιον άλλο.
    Αλλά επιμένω ότι αν έχουν τόσο πολύ αυτή την ανάγκη θα πρέπει τουλάχιστον πρώτα να το συζητήσουν με το παιδί τους,αν τους πειράζει να το πουν και σε κάποιον τρίτο.
    Εγώ τα συζητάω πολύ με τη μητέρα μου όλα τα προβλήματά μου.Κάποια στιγμή μου είπε ότι σκεφτόταν μήπως να το έλεγε στην αδερφή της ή σε κάποιον άλλο συγγενή.Της είπα να μην το πει σε καμία περίπτωση,αφού δεν θεωρούσα άλλωστε ότι κάτι τέτοιο θα μου προσφέρει κάτι εμένα.

Senior Member
    dalia συμφωνω μαζι σου απολυτα. ειναι πολυ προσωπικο θεμα και δε θα πρεπει να βγαινει παραεξω χωρις την αδεια μας. απλα ερμηνευτικα προσπαθω να προσεγγισω το θεμα. κατα τα αλλα εχεις απολυτο δικιο.

υπάρχει λύση και όλα θα πάνε καλά. προσπάθησε να βρείς δουλεία. πιστέυω πως αυτό θα στο λένε όλοι και οι δικοί σου αλλά και οι γιατροί. εκέί θα κάνεις επαφές και σιγά σιγά θα αποκτήσεις συναναστροφές. έχεις ήδη πολλούς φίλους έδω. όποτε θες κανόνισε μια συνάντηση να βρεθούμε όλοι και να γνωριστούμε. πάρε έσύ την πρωτοβουλιά. περιμένω την πρόταση σου. εμπρός λοιπόν σκέψου!!!

Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast