Prefucet - Xanax - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 20 of 20
    Rea σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου. Με την κοπελα δεν τα εχουμε φτιαξει, απλα εχουμε βγει μερικες φορες. Εγω βεβαια εχω αισθηματα γι'αυτην αλλα βλεπω οτι την απασχολουν και τη στεναχωρουν αλλα πραγματα πιο σημαντικα.
    Το σκεφτηκα και γω να μιλησω με τη μητερα της, αλλα επειδη ειναι ενα θεμα ευαισθητο, πολυ οικογενειακο και προσωπικο να μιλησω για την υγεια της κορης της και επειδη στην ουσια ειμαι ενας "ξενος" για την οικογενεια της, φοβαμαι μηπως παρεξηγηθει. Και μην ξεχνας οτι η συζητηση γυρω απο την ψυχικη υγεια καποιου ανθρωπου ειναι ενα θεμα ταμπου. Και σιγουρα η οικογενεια της δεν θα θελει να βγει προς τα εξω αυτο το θεμα σκεπτομενη πχ τι θα πει ο κοσμος, κτλ.
    Αυτη τη στιγμη πιστευω οτι το καλυτερο που εχω να κανω ειναι να την αφησω στην ησυχια της. Αν μιλησω με καποιον δικο της, μαλλον θα νιωσει οτι την πιεζω και θα απομακρυνθει περισσοτερο. Της εχω πει πολλες φορες πως για ο,τι χρειαστει, εστω και εαν θελει απλα να μιλησει σε καποιον, θα ειμαι διπλα της . Οποτε νομιζω, ειναι καλυτερα να περιμενω και οταν εκεινη νιωσει ετοιμη θα επικοινωνήσει μαζι μου.
    Θα εκανα τα παντα να βοηθησω, αλλα αν βλεπεις οτι ο αλλος δεν θελει τη βοηθεια σου, τι μπορεις να κανεις;

Junior Member
    καλησπερα και απο εμενα νεο μελος. ερωτηση ....μακροχρονια ληψη ζαναξ 14 χρονια σχεδον 0.5 την ημερα.Τι συμπτωματα μπορει να εχω και αν μπορω να απεξαρτηθω το βασικο προβλημα ειναι οι ζαλαδες αλλα τωρα πλεον εχει αλλαξει σε φοβια για την ζαλη -ιλιγγο-ασταθεια.υπαρχει καποιος που να εχει τα ιδια συμπτωματα?

Banned
    στο ζαναξ ειχα εθιστει και εγω καποτε. η ιστορια μου εχει ως εξης, επειδη ειχα θεματα αυπνιας και οπως ειπε πολυ σωστα καποιος οτι στην ελλαδα υπερσυνταγογραφειται το εν λογο φαρμακο, ετσι μου το εδωσε και μενα ο γιατρος μου σαν ευκολη λυση. ο εθισμος μου ηταν και ψυχολογικος και σωματικος...επειδη εβλεπα οτι κοιμομουν μια χαρα, συχεχιζα να το παιρνω καθε βραδυ για απροβληματιστο υπνο, οπου υστερα απο δυο μηνες ειχα οντως εθιστει. δοκιμασα να δω αν μπορω να κοιμηθω χωρις το συγκεκριμενο φαρμακο αλλα τοτε ηδη καταλαβα οτι ημουν εθισμενος και ενοιωθα τα στερητικα συμπτωματα. συνεχισα να το λαμβανω για ενα ακομα εξαμηνο ωσπου μετα αποφασισα να το διακοψω τελειως. η βλακεια που εκανα ηταν οτι το εκαψα μπαμ και κατω και για 5 μερες ενοιωθα τα στερητικα συμπτωματα.. κανονικα η διακοπη του φαρμακου γινετε σταδιακα μειωνοντας τις δοσεις ωσπου φτανεις στο σημειο να την μηδενιζεις

Senior Member
    Quote Originally Posted by gad View Post
    καλησπερα και απο εμενα νεο μελος. ερωτηση ....μακροχρονια ληψη ζαναξ 14 χρονια σχεδον 0.5 την ημερα.Τι συμπτωματα μπορει να εχω και αν μπορω να απεξαρτηθω το βασικο προβλημα ειναι οι ζαλαδες αλλα τωρα πλεον εχει αλλαξει σε φοβια για την ζαλη -ιλιγγο-ασταθεια.υπαρχει καποιος που να εχει τα ιδια συμπτωματα?
    Τα συμπτώματα φίλε μου είναι να επιστρέψει το άγχος σου κατά πολύ πιο ισχυρό σε περίπτωση που δεν έκανες ψυχοθεραπεία να λύσεις τα θέματά σου.
    Ενας μύθος είναι η εξάρτηση εφόσον δεν γίνεται κατάχρηση σ ένα φάρμακο με συνεχή και αυθαίρετη αύξηση της δοσολογίας.Και με μισό μιλιγκράμ είναι αστείο να μιλάς για εξάρτηση πίστεψέ με.
    Και μόνο που είσαι τόσο πεπεισμένος για "στερητικά συμπτώματα" το μυαλό σου μπορεί να γεννήσει ότι θές απο φόβο και ανασφάλεια..
    Θα σου φέρω ένα παράδειγμα- είχα φτάσει σε παραλία για μπάνιο και μόλις κατάλαβα οτι δεν είχα μαζί μου ζάναξ μου ήρθε τεράστιο άγχος και σχεδόν πανικός,κι απο κεί κατάλαβα οτι κοντεύει να γίνει το γκομενάκι μου και την σοβαρότητα της ψυχολογικής εξάρτησης!!
    Είναι σα να παίρνεις παυσίπονο για χαλασμενο δοντι χωρίς να το φτιάχνεις..Θα χρειάζεσαι μια ζωή παυσίπονα.Ετσι και το ζάναξ αν δεν λύσεις τα αίτια το άγχος θα είναι εκεί να σε παιδεύει..
    Ξέρεις πόσοι παίρνουν για δεκαετίες αντικαταθλιπτικά?? Για να ελέγχουν την κατάθλιψή τους? Μα γατί κανένας δεν βλέπει οτι χωρίς τα φάρμακα επίσης οι άνθρωποι κατρακυλάνε σε καταθλιψη κι ας είναι αντικαταθλιπτικά? εξαρτημένοι είναι "αιτιολογικά" και πολλοί φοβούνται να τα κόψουν κιόλας..
    Με συμφωνη γνώμη και οδηγίες γιατρού τα αγχολυτικά είναι ασφαλή .-

Senior Member
    Quote Originally Posted by gad View Post

Εγω παιρνω 10 χρονια , περι τα 8 ζαναξ /ημερα , εχω υπολογισει , κρατω ημερολογιο , οτι εχω παρει συνολικα 35.000 ζαναξ την τελευταια 15ετια !! ισως και να υποβαλλω αιτηση για το guiness !! οποτε φυσικα ειναι δυσκολη η διακοπη τους , μονο με υπομονη κοβονται , με καποιο υποκαταστατο , καλυτερα , πχ βλεπω οτι με το σεροξατ , που κανει αγχολυση , παιρνω λιγοτερα , η με ενα αντιψυχωτικο , οταν επαιρνα seroquel , επαιρνα τα μισα ζαναξ , αλα τοκοψα επειδη μου ανοιγε την ορεξη , και επειδη κανω διαιτα , μολις ερθω στα κιλα μου , σε 2-3 μηνες , θα αντικαταστησω τα μισα ζαναξ , με 25mg seroquel , ακομη και με το lyrica παιρνω λιγοτερα , αλλα και αυτο ανοιγει λιγοτερο την ορεξη , αμα λοιπον μπορω εγω να τα κοψω , που μπορω , μπορει οιοσδηποτε , παντα με υπομονη ....................τα στερητικα συμπτωματα , ειναι παραπανω αγχος , απλως , ανησυχια , τα αναμενομενα .........................τιποτα αλλο δεν εχω παρατηρησει σε καποιες μειωσεις που εχω κανει .........τωρα το μισο μγ , ειναι αστειο , κοβεται για πλακα , αντε μια βδομαδουλα να εισαι καπως αβολα , μετα τελος ................εγω τα 8 μγ , τα παω σχετικα ευκολα στα 6 , οχι πιο κατω , αλλα ολο το αναβαλλω , επειδη εχω ουσιαστικα απεριοριστη προσβαση στο παλιοφαρμακο αυτο , ασε το γιατι , που το θεωρω νομιμο ναρκωτικο ........................ειναι το εξελιγμενο valium ........

Page 2 of 2 FirstFirst 12