δεν ξέρω
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7

Thread: δεν ξέρω

Junior Member

δεν ξέρω

Δεν έχω λάβει διάγνωση κατάθλιψης αλλά έχω όλα τα τυπικά συμπτώματα..κακή ποιότητα ύπνου, ατονία μέσα στην ημέρα και ευερεθιστότητα, δεν με ευχαριστεί σχεδόν καμία δραστηριότητα και κάθε μα κάθε βράδυ κάνω αρνητικές σκέψεις και νιώθω αφόρητα. Δεν μπορώ άλλο να νιώθω αυτό τον πόνο όλη την ώρα. Φοβάμαι ότι θα κρατήσει για πάντα. Είμαι 24 και το μόνο που σκέφτομαι είναι πως η ζωή μου θα συνεχίσει να είναι μια ανηφόρα. Είμαι άνεργη, κάνω μεταπτυχιακό και προσπαθώ να μην σκέφτομαι τι θα γίνει μόλις τελειώσω, πώς θα βουλιάξω πάλι στην απραξία σε αυτό το κηφηνοχωριό. Έχω προβλήματα με τις σχέσεις μου με το άλλο φύλο, προσπαθώντας να μην πονάω έχω κάνει διάφορα ακραία πράγματα και γενικά έχω την αίσθηση πως όσο μεγαλώνω γίνεται χειρότερο το πράγμα. Δεν σκέφτομαι πια την αυτοκτονία τόσο έντονα αλλά είμαι συνεχώς 'μουδιασμένη', σαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου να το ζω πίσω από ένα γυαλί και μπροστά μου προσπερνούν όλοι οι άλλοι. Δεν μπορώ άλλο έτσι.. Δεν μπορώ....Τι να κάνω; Είχα πάει σε ψυχολόγο παλαιότερα αλλά δεν με είχε βοηθήσει. Πιστεύετε ότι πρέπει να πάω σε ψυχίατρο; Δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για τακτική παρακολούθηση.. Επίσης δεν ξέρω αν είμαι έτοιμη να ακούσω αυτά που θα έχει να μου πει ή να πάρω κάποια αγωγή που ενδεχομένως να με καταστρέψει κ άλλο και να έχω προβλήματα συγκέντρωσης κλπ. Τελειώνει ποτέ αυτή η ιστορία; Έχει νιώσει ποτέ κανείς καλά μετά από κάποια αγωγή; Μακάρι να μπορούσα να κλείσω τον διακόπτη και να σταματούσα να νιώθω..Δεν αντέχω άλλο.

Senior Member
    Exeis kanei genikes eksetaseis? To lew epidh kamia fora o thyroidis, h elipsi kapias vitaminas mporei na se kanei na niotheis etsi. Ama bgoune ola kala, tha pigena se kapio eidiko.

Senior Member
    Αφου δεν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να σε δει καποιος ειδικος , εδω στο forum θα βοηθηθεις πολυ..φτανει να μας μιλας για ολα σου τα προβληματα,
    Μην καθεσαι μεσα στο σπιτι, σηκω βγες εξω πηγαινε βολτες, μιλα με φιλους, κανε πραγματα που αρεσουν μονο σε σενα, θα σου κανει καλο
    εργαζεσαι? ποσο ετων εισαι?
    [I]Love...[/I]

Junior Member
    Δεν εργάζομαι και είμαι 24. Κάνω και πράγματα όπως βόλτες, διάβασμα κλπ απλά με πιάνει μαύρη μαυρίλα ειδικά το βράδυ. Την ημέρα όμως-πχ τώρα-νιώθω πολύ καλύτερα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αν κ θα ήθελα αν κάποιος να μου πει αν γνωρίζει κάποια ομάδα ψυχοθεραπείας που να οργανώνεται από ψυχολόγο ή κάποιον ψυχίατρο στον οποίο μπορώ να απευθυνθώ με σχετικά χαμηλό κόστος.

Ειναι το πλεον πιο συχνο φαινομενο η εντονη θλιψη ανεξαρτητα απο την ηλικεια. Αν πας σε γιατρο και σου δωσει καποια αγωγη δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα λυθουν οσα σε δυσαρεστουν, μερος, ανθρωποι,συνηθειες, οι ουσιες ξεκολλανε κατα καποιο τροπο τον εγκεφαλο απο τη μαυριλα και οσο καιρο δρουν δρα και το ατομο με νεες συνηθειες αν μπορεσει να ανεβασει το επιπεδο της ζωης του.

Υπαρχουν ψυχολογοι ον λαιν με μειωμενη τιμη συνεδριων, το οτι δεν πετυχε στο παρελθον δεν σημαινει πως ουτε τωρα θα πετυχει.

Απο προσωπικη εμπειρια πρωτα εξαντλησα ολες μου τις δυναμεις, μετα πηγα σε γιατρο και τελος ψυχοθεραπεια γιατι τα λεφτα δεν ειναι χαρτοπετσετες. Δεν ισχυει η αλλοιωση χαρακτηρα πιστευω. Ειμαι με αγωγη χρονια και παραμενω ανθρωπος με διακυμανσεις, χαρα λυπη, στεναχωρια, θυμο.
    Ειναι υποκειμενικο. Εμενα με βοηθησαν αλλά καταλαβα πως κυριως πρεπει να αλλαξω εγω.
    Οι ουσιες σε σηκωνουν απο το κρεββατι, εσυ αποφασιζεις τι θα κανεις και ενας καλος ψυχοθεραπευτης ισως σου δειξει οτι υπαρχει και μια επιπλεον διαδρομη...
    Καπως ετσι τα εχω καταλαβει μεχρι στιγμης.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Ειναι το πλεον πιο συχνο φαινομενο η εντονη θλιψη ανεξαρτητα απο την ηλικεια. Αν πας σε γιατρο και σου δωσει καποια αγωγη δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα λυθουν οσα σε δυσαρεστουν, μερος, ανθρωποι,συνηθειες, οι ουσιες ξεκολλανε κατα καποιο τροπο τον εγκεφαλο απο τη μαυριλα και οσο καιρο δρουν δρα και το ατομο με νεες συνηθειες αν μπορεσει να ανεβασει το επιπεδο της ζωης του.

Υπαρχουν ψυχολογοι ον λαιν με μειωμενη τιμη συνεδριων, το οτι δεν πετυχε στο παρελθον δεν σημαινει πως ουτε τωρα θα πετυχει.

Απο προσωπικη εμπειρια πρωτα εξαντλησα ολες μου τις δυναμεις, μετα πηγα σε γιατρο και τελος ψυχοθεραπεια γιατι τα λεφτα δεν ειναι χαρτοπετσετες. Δεν ισχυει η αλλοιωση χαρακτηρα πιστευω. Ειμαι με αγωγη χρονια και παραμενω ανθρωπος με διακυμανσεις, χαρα λυπη, στεναχωρια, θυμο.
    Ειναι υποκειμενικο. Εμενα με βοηθησαν αλλά καταλαβα πως κυριως πρεπει να αλλαξω εγω.
    Οι ουσιες σε σηκωνουν απο το κρεββατι, εσυ αποφασιζεις τι θα κανεις και ενας καλος ψυχοθεραπευτης ισως σου δειξει οτι υπαρχει και μια επιπλεον διαδρομη...
    Καπως ετσι τα εχω καταλαβει μεχρι στιγμης.
    symfono mazi sou tha se bohthisoune na sikothis apo to krevati alla esu apofaseizeis polla meta..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Ειναι το πλεον πιο συχνο φαινομενο η εντονη θλιψη ανεξαρτητα απο την ηλικεια. Αν πας σε γιατρο και σου δωσει καποια αγωγη δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα λυθουν οσα σε δυσαρεστουν, μερος, ανθρωποι,συνηθειες,http://www.e-psychology.gr/depressio...athlipsis.htmlς.
    CC , συγγνωμη που θα επεμβω , αλλα οι ανθρωποι με κτθλψη , ΔΕΝ αισθανονται θλιψη , οπως λεει το πολυ ενδιαφερον αρθρο του φορουμ .............................εγω , δεν αισθανομαι καμμια απολυτως θλιψη , αλλα ανηδονια , κοινωνικη αποσυρση , αδυναμια συγκεντρωσης ............διαβαζω πολυ συχνα εδω μεσα για θλιψη , ε , δεν εχουν ολοι κτθλψη , μπερδευουν την θλιψη απο τις αντιξοοτητες της ζωης , που ειναι αναμενομενες , με την κτθλψη , που ειναι μια ασθενεια ..........οπως σωστα επισημαινει το αρθρο ..............................