Results 46 to 60 of 233
-
22-01-2016, 17:24 #46
Δεν είμαι εγώ το θέμα Ntoubroutza. Εκτός και αν θέλεις να αρχίσω να σε ρωτάω για τι δική σου ζωή. Δεν υπάρχει υπεύθυνο επάγγελμα χωρίς κυρώσεις. Και αφού αυτές απουσιάζουν για τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές, πρέπει αυτές να επιβάλλονται από τους θεραπευόμενους με τη μορφή οικονομικών κυρώσεων στη μηνιαία εκκαθάριση τους.
- 22-01-2016, 17:52 #47
Γιατί τα παίρνεις όλα προσωπικά?Γράφεις σε προηγούμενο ποστ ότι θέλεις να ανοίξεις τα μάτια των άλλων κι εγώ σε ρωτάω όπως θα αναρωτηθεί ένας που τον ενδιαφέρουν αυτά που γράφεις.''Ποιος είναι ο τρόπος?''.Γιατί θα πει ''τα ξέραμε,δεν περιμέναμε κάποιον να μας ανοίξει τα μάτια''.
Μη τα δέχεσαι σαν επίθεση αυτά που γράφω.Ναι μπορεις να ρωτήσεις για τη ζωή μου.Δεν έχω κανένα πρόβλημα να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση.
22-01-2016, 18:03 #48
Τα παίρνω προσωπικά επειδή οι ερωτήσεις σου ήταν προσωπικές. Αν δυσκολεύεσαι να παραμείνεις στο θέμα της ανάρτησης πες το μου.
Δεν υπάρχει κάποιος ο οποίος θα αντιληφθεί την αφαίμαξη και χειραγώγιση του και δεν θα αισθανθεί θυμό, πικρία και προδοσία. Αν νομίζεις ότι όλοι όσοι εξακολουθούν να βλέπουν ανήθικους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές (δεν το ξέρουν μέχρι να θέσουν αυτούς και εαυτούς σε κρίση) είναι εκεί επειδή "το ξέρανε ήδη", πιστεύω ότι είσαι βαθιά γελασμένος. Η εξάρτηση είναι βαθιά και το "κόλπο" βασίζεται στο ότι σου ζητάνε ΠΡΩΤΑ να τους εμπιστευτείς. Ενισχύεται βεβαίως από την πλήρη απουσία ελέγχου εκ μέρους των αρμόδιων φορέων.
22-01-2016, 18:09 #49
Από το θέμα ''ψιλοξεφύγαμε'' αρκετές φορές γιατί όπως ΕΙΠΑ είναι μεγάλο θέμα.Αν θεωρείς ότι τώρα σε ενόχλησε επίσης μπορείς να μου το πεις και να μου δώσεις μια γραμμή στο τι απαντήσεις πρέπει να δίνω.
Όσο για το δεύτερο σκέλος.Ελπίδα μέσα στο χάος που νιώθουν.Αυτό σου διαφεύγει.
22-01-2016, 18:12 #50
Δεν το λες ολόκληρο το δεύτερο σκέλος. Ολόκληρο έχει ως εξής:
"Κούφιες ελπίδες έναντι αμοιβής, σε μια διαδρομή που θα τελειώσει μόνο αν το θελήσει ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής". Αυτό είναι που διέφυγε εσένα.
Δηλαδή, για τον άνθρωπο που είχε/έχει σκοπό να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του και έχει ανάγκη βοήθειας, η ανάγκη γίνεται λαβή για τα παράσιτα να ζήσουν εις βάρος του.
22-01-2016, 18:21 #51
Επίσης ο άνθρωπος έχει κι έναν εγωισμό,μια αξιοπρέπεια,μια δύναμη που υπάρχουν στιγμές που ίσως όλα αυτά ''κοιμούνται''.Κάποια στιγμή,παρά τις δυσκολίες,θα ξυπνήσουν και θα σταθεί στα πόδια του και στις δικές του δυνάμεις.Γιατί υπάρχει αυτή η δύναμη.Όλα τα άλλα είναι απλά βοήθειες ή κούφιες ελπίδες (όπως τις αναφέρεις) για να βρούμε την δύναμη που έχουμε χάσει,μόνοι μας.Αυτή είναι που θα αλλάξει την κατάσταση.Αυτό σου διαφεύγει σίγουρα.
22-01-2016, 18:31 #52
Και με όλους αυτούς οι οποίοι τυγχάνουν εκμετάλλευσης λόγω της μη-ύπαρξης αυτής της δύναμης τι άποψη έχεις; Γιατί για μένα είναι το ίδιο και το αυτό με το να εκμεταλλεύεσαι κάποιον ο οποίος είναι άρρωστος, ανάπηρος κλπ. Τι έχεις να πεις για παιδιά που έχουν ανάγκη βοήθειας και τις οικογένειες αυτών;
Κάτι άλλο στο οποίο διαφωνώ κάθετα είναι ότι εσύ λες ότι είναι "βοήθειες για να βρούμε..." ενώ εγώ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ότι είναι "τεχνάσματα για να μη βρούμε ποτέ...". Για να γίνει πιο αντιληπτό, η "ψυχοθεραπεία" στην Ελλάδα αυτή τι στιγμή αποσκοπεί στο να διαιωνίσει την εξάρτηση μας είτε με τον θεραπευτή, είτε με τα φάρμακα... γιατί όλα οδηγούνται από την κονόμα και η δικαιοσύνη δεν κοιμάται απλά... είναι σε καταστολή.Last edited by M87; 22-01-2016 at 20:53.
22-01-2016, 19:08 #53
Να δώσουν χρόνο στον ευατό τους και να κάνουν ότι αυτοί θεωρούν σωστό.
Θα το κατάλαβουν αν ήταν σωστό ή όχι,η οποιαδήποτε κίνηση,όταν πατήσουν στα πόδια τους.Άφησέ τους (όχι εσύ) τώρα να προσπαθήσουν και να μην σκέφτονται έτσι.Μην έχουν αυτό το σκεπτικό και πηγαίνουν με το σκεπτικό της εκμετάλευσης,κοροιδίας.Άφη σέ τους (όχι εσύ ξαναλέω) να πιστεύουν κάπου για να βρούνε οι ίδιοι τη δύναμή τους και στην τελική θα κρίνουν αυτοί αν τους βοηθάει ή όχι.Μη τους στερείς την ελπίδα λέγοντάς τους όλα αυτά.Δε τους στέλνεις απλά στον πόλεμο χωρίς όπλα αλλά και τραυματισμένους.
Όσο για το δεύτερο σκέλος δεν αναφέρομαι ΜΟΝΟ στους ψυχολόγους αλλά σε ότι θα σου δώσει την ώθηση να αλλάξεις.Για κάποιους μπορεί να είναι ο θεός,για κάποιους ο φίλος,για άλλους ο ψυχολόγος,για άλλους ένα άρθρο και πάει λέγοντας.Αυτό που θα σε κάνει να βρεις την δύναμη που έχεις χάσει.Last edited by Deleted-member-220416; 22-01-2016 at 19:34.
22-01-2016, 19:59 #54
Σώπα καημένε. Αυτοί που δεν είναι έτοιμοι να αφήσουν τα δεκανίκια τους δεν θα τα αφήσουν ούτως ή άλλως ότι και να πω εγώ, εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που αντιλαμβάνονται ότι "κάτι βρωμάει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας" αυτοί τουλάχιστο ας δουν ότι η "ψυχοθεραπεία" - λέμε τώρα - είναι εκεί για να ΜΗΝ βρουν τον εαυτό τους. Υπάρχει προκειμένου να εκμεταλλευεται τις αδυναμίες των ασθενών και να γεμίζει τις τσέπες των παρά-"μορφωμένων". Πιο άμεσα, όπως το είπα παραπάνω... για να διαιωνίζει την εξάρτηση μας από τον θεραπευτή ή τα φάρμακα. Εάν δεν ήταν εκμετάλλευση θα υπήρχαν και δικλείδες προκειμένου να μην συμβούν όσα συνέβησαν σε μένα αλλά και σε πολλούς άλλους. Εκμετάλλευση και κοροιδία. Ίσως στις εξαιρέσεις να βρούμε κάτι διαφορετικό, αλλά αμφιβάλω αν θα βρούμε δείγμα εξαίρεσης.
Σε ότι αφορά το "να μη τους στερήσω την ελπίδα" τι θα έλεγες να νοικοκυρευόταν λίγο το συνάφι των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών; Λέω τώρα. Μια ιδέα. Αν ενδιαφέρεσαι τόσο πολύ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥΣ και όχι για τα εισοδήματα των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών, τι θα έλεγες να τους δοθεί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ και όχι ΚΟΥΦΙΑ η οποία σερβίρεται μέχρι και σήμερα; Σύλλογο έχουνε. Αν τους απασχολεί η φήμη των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών στην Ελλάδα (πράγμα που δεν το βλέπω) ας κάνουν ότι απαιτείται προκειμένου να είναι μια δίκαιη διαδικασία, να εκλείψει η εκμετάλλευση, η ασυδωσία, να τιμωρηθούν οι επίορκοι, να αποζημιωθούν τα θύματα και να δουμε να κυκλοφορεί και κανένας ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΟΣ. Τέτοιο Έλληνα δεν τον έχουμε δει εδώ και πολλές δεκαετίες αν όχι αιώνες! Ξαναλέω... ΑΝ τους ενδιαφέρει.Last edited by M87; 22-01-2016 at 20:52.
22-01-2016, 21:05 #55
Αποθεραπευμενοσ δεν υπαρχει ακομα αλλα κατα τα αλλα δουλευουνε τωρα ειπεσ το πιο σωστο απο ολα δειξε μου τουσ ασθενεισ σου να σ πω ποιοσ εισαι παντα ισχυει αυτο παντου
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
22-01-2016, 21:09 #56
Εγω οσουσ ψυχολογουσ γνωρισα απο κοντα κακομαθημενοι μου φανηκαν να μην πω πυροβολημενοι
22-01-2016, 21:13 #57
Αποθεραπευμένος για τους ντόπιους παραδόπιστους ψυχοβγάλτες σημαίνει απομείωση εσόδων. Αποθεραπευμένος για τους "έξω" λιμοκοντόρους σημαίνει μη-χειραγωγήσιμος λαός. Κοίτα να δεις που τα δυό συμφέροντα εναρμονίζονται...! Και ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί πάμε από το κακό στο χειρότερο.
Ρωτήστε και τον ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή σας: ΕΣΕΙΣ ΠΟΣΟΥΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΣΑΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ;
Και μετά αναρωτηθείτε μπας και κλήρωσε το λόττο για να είστε εσείς ο πρώτος. Αν σας απαντήσει με αριθμό, ζητήστε να τους γνωρίσετε. Πάω στοίχημα ότι θα σας πάει στο Α΄νεκροταφείο Αθηνών... ή δεν θα μπορείτε να τους μιλήσετε για άλλους "πρακτικούς" λόγους.
22-01-2016, 21:15 #58WhyAlwaysMe?GuestΤέτοιο ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές,χρήζουν οι ίδιοι παρακολούθησης!
22-01-2016, 21:40 #59
αν δε θελεις να πηγαινεις στους ψυχολογους για να σε εχουν πελατη τους μια ζωη (πελατες μουουου) θα πρεπει να ακολουθησεις τη τακτικη fix it δηλαδη φτιαξτο μονος σου αλλιως ολα τα υπολυπα δε φαινετε να χουν κ πολυ νοημα...
το ιδιο συμβαινει κ με ολα τα επαγγελματα αλλιως με κυρωσεις κλπκλπ πιο πολυ διχνεις οτι ειχες κρυφο καημο να γινεις δικηγορος....
22-01-2016, 21:53 #60
Να σασ πω που νομιζω εγω οτι ειναι το λαθοσ το ειπα σε κανα δυο δεν καταλαβανε απο τη στιγμη που θα μαθουνε τισ ασθενειεσ συμπτωματα κλπ νομιζουν οτι κατεχουν την γνωση κ φυσικα εκεινη τη στιγμη αποκτουν ψυχολογικο που εχουν οι ψυχολογοι βλεπουν ολο τον κοσμο ετσι κ τουσ το πα κ δεν τουσ αρεσε με αυτο το σκεπτικο κι εγω που μαι μαστορασ να βλεπω παντου εφαρμογεσ αυτα ειναι στα πρωτα χρονια τησ δουλειασ μετα η χαλαρωνεισ η σ βγαινει ολοσ σου ο χαρακτηρασ ο αναποδοσ γι αυτο γινονται αυτα