ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 16 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 233
    Banned
    Quote Originally Posted by M87;587749[B
    για να διαιωνίζει την εξάρτηση μας από τον θεραπευτή ή τα φάρμακα[/B]. Εάν δεν ήταν εκμετάλλευση θα υπήρχαν και δικλείδες προκειμένου να μην συμβούν όσα συνέβησαν σε μένα αλλά και σε πολλούς άλλους. Εκμετάλλευση και κοροιδία. Ίσως στις εξαιρέσεις να βρούμε κάτι διαφορετικό, αλλά αμφιβάλω αν θα βρούμε δείγμα εξαίρεσης.
    Όπως έχω πει πολλές φορές ότι είμαι πολύ κατά των χαπιών (χωρίς να λέω στους άλλους να μην πάρουν) και μπορούσα να τα πάρω στις μαύρες μου που με πήραν σηκωτό για τον ψυχίατρο,εκεί όμως έβαλα την δική μου λογική και είπα ότι ή θα το ξεπεράσω με το δικές μου δυνάμεις ή θα μείνω ''έτσι''.Σκέψου λίγο εμένα,σε εκείνο το σημείο,να ερχόσουν και να μου έλεγες αυτά για τους ψυχολόγους όταν θεωρούσα πως είναι η μόνη μου ελπίδα.

Όπως σου είπα για τα χάπια,έτσι θα σου πω και για την ψυχοθεραπεία.Είμαι πολύ κατά (ίσως περισσότερο από τα χάπια) στην ''αιώνια'' ψυχανάλυση.Δεν μπορώ να ακούω για ψυχοθεραπείες ετών χωρίς αποτέλεσμα.Αυτά όμως είναι προσωπικές μου απόψεις,για τον άλφα βήτα λόγο.Θέλω κι εγώ ένα πλάνο.Όχι έλα και βλέπουμε.Δεν είσαι ο μόνος.Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα πω στον άλλο τι να κάνει ή όχι.Ο καθένας παίρνει τις απόφάσεις του

Το θέμα μας όμως είναι ότι εσύ σε λίγο θα μας πεις για ένα κλειστό λόμπυ ψυχολόγων σε ένα δωμάτιο που τρίβει τα χέρια του από χαρά γιατί πέτυχε το σκοπό του.

Banned
    Quote Originally Posted by Ntoubroutza View Post
    Όπως έχω πει πολλές φορές ότι είμαι πολύ κατά των χαπιών (χωρίς να λέω στους άλλους να μην πάρουν) και μπορούσα να τα πάρω στις μαύρες μου που με πήραν σηκωτό για τον ψυχίατρο,εκεί όμως έβαλα την δική μου λογική και είπα ότι ή θα το ξεπεράσω με το δικές μου δυνάμεις ή θα μείνω ''έτσι''.Σκέψου λίγο εμένα,σε εκείνο το σημείο,να ερχόσουν και να μου έλεγες αυτά για τους ψυχολόγους όταν θεωρούσα πως είναι η μόνη μου ελπίδα.

Όπως σου είπα για τα χάπια,έτσι θα σου πω και για την ψυχοθεραπεία.Είμαι πολύ κατά (ίσως περισσότερο από τα χάπια) στην ''αιώνια'' ψυχανάλυση.Δεν μπορώ να ακούω για ψυχοθεραπείες ετών χωρίς αποτέλεσμα.Αυτά όμως είναι προσωπικές μου απόψεις,για τον άλφα βήτα λόγο.Θέλω κι εγώ ένα πλάνο.Όχι έλα και βλέπουμε.Δεν είσαι ο μόνος.Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα πω στον άλλο τι να κάνει ή όχι.Ο καθένας παίρνει τις απόφάσεις του

Το θέμα μας όμως είναι ότι εσύ σε λίγο θα μας πεις για ένα κλειστό λόμπυ ψυχολόγων σε ένα δωμάτιο που τρίβει τα χέρια του από χαρά γιατί πέτυχε το σκοπό του.

Μπά. Θα σε σκεφτώ όσο σκέφτηκες εσύ εμένα Ntoubroutza, και όλους τους άλλους σαν και μένα. Δεν υποδεικνύω σε κανέναν να κάνει κάτι. Όπως γράφω και στην ανάρτηση "τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές θέσεις/απόψεις/τοποθετήσεις και μόνο". Και σε ότι αφορά το αν είναι λόμπυ ή όχι οι ψυχολόγοι στην Ελλάδα, σου δίνω τα δεδομένα:

1. Που είναι οι αποθεραπευμένοι τόσων ετών, τόσων ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών;
    2. Που είναι το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο ελέγχει την παραβατικότητα των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών;
    3. Που είναι ο κώδικας Δεοντολογίας τους ο οποίος δεν περιλαμβάνει οτιδήποτε σχετικά με κακές πρακτικές; Για την ακρίβεια τους επιτρέπει να σε γ******* αρκεί αυτό να γίνει "με σεβασμό.
    4. Που είναι οι ελεγκτές των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών;
    5. Που είναι οι περιοδικοί / έκτακτοι έλεγχοι τους;
    6. Που είναι η νομοθετική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των θεραπευομένων;
    7. Που είναι η επιμόρφωση των θεραπευομένων;
    8. Που είναι οι αποζημιώσεις των θεραπευομένων για κακές πρακτικές;
    9. Που είναι τα κριτήρια παραγωγικότητας ανά θεραπευτή και συνολικά για τον κλάδο;

Καρτέλ είναι ή αν θέλεις πλιάτσικο με νομοθετική ανοχή/συνενοχή. ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ και ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ με σκοπό την χρόνια ΑΦΑΙΜΑΞΗ αυτών. Και να φύγεις από τον "Α" και να πάς στον "Β" την ίδια σούπα πουλάει και ο "Β". Αν υπήρχε ΕΝΑΣ ο οποίος έβγαζε αποθεραπευομένους θα είμασταν όλοι στημένοι απ' έξω από το γραφείο του και θα παλεύαμε για την σειρά στην ουρά. Εσύ μπορείς να έχεις διαφορετική άποψη αν θέλεις και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η άποψη του καθενώς (συμπεριλαμβανομένου και της δικής σου) καθότι είναι μεμονωμένες απόψεις. Από τη στιγμή όμως που δεν μπορείς να αρνηθείς τα 9 σημεία τα οποία μόλις έθιξα, ευσταθεί λογικά το "κάτσε σπίτι σου, βγες με φίλους σου και πιές και κανένα παραδοσιακό βότανο". Πιο πολύ καλό θα σου κάνει από τον ψυχολόγο σου, γιατί ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ 60 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟ!!!. Τουλάχιστο να μην ταίζουμε τους χαραμοφάηδες. Γιατί αν το μόνο που ξέρει ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής είναι να κάνει είσπραξη και να πουλάει αέρα κοπανιστό, χαραμοφάης είναι για μένα. Εσύ αν θέλεις όμως μπορείς να τους ταίζεις. Δεν θα σταθώ εμπόδιο στις επιλογές σου.

Μακάρι να καταλήξουν οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές να ταίζουν ο ένας τον άλλο αντί να παίρνουν τα χρήματα των Ελλήνων θεραπευομένων. Στο κάτω, κάτω, δύσκολες εποχές ζούμε, φαντάζομαι ότι ο εκάστοτε θεραπευόμενος έχει καλύτερα πράγματα να κάνει με τον κόπο, χρόνο και τα χρήματα του από το να τα δαπανά σε αποδεδειγμένο μη-αποτέλεσμα.
    Last edited by M87; 29-01-2016 at 23:24.

Banned
    ολα τα επαγγελματα φτιαχτηκαν με βαση τη πλειοψηφια δηλαδη τι θα ικανοποιουσε τους περισσοτερους αυτο ισχυει σχεδον παντου.

τα προβληματα με τους ψυχολογους εμφανιζονται στις κατηγοριες που υπαρχει μεγαλο προβλημα συνενοησης εκει ειναι που μπορει να μη λειτουργει τιποτα οταν καπιος εχει συνηθισει να εφευρισκει δικους του τροπους επικοινωνιας εκει μπορει οτιδηποτε αλλο να του φαινεται ακυρο η χωρις κανενα αποτελεσμα

αφου η πλειοψηφια ειναι συνενοησημη αρα κ οι ψυχολογοι εχουν ως βαση τη πλειοψηφια οπως κ σε καθε επαγγελμα.

Banned
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Μπά. Θα σε σκεφτώ όσο σκέφτηκες εσύ εμένα Ntoubroutza, και όλους τους άλλους σαν και μένα. Δεν υποδεικνύω σε κανέναν να κάνει κάτι. Όπως γράφω και στην ανάρτηση "τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές θέσεις/απόψεις/τοποθετήσεις και μόνο". Και σε ότι αφορά το αν είναι λόμπυ ή όχι οι ψυχολόγοι στην Ελλάδα, σου δίνω τα δεδομένα:

2. Που είναι το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο ελέγχει την παραβατικότητα των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών;
    3. Που είναι ο κώδικας Δεοντολογίας τους ο οποίος δεν περιλαμβάνει οτιδήποτε σχετικά με κακές πρακτικές; Για την ακρίβεια τους επιτρέπει να σε γ******* αρκεί αυτό να γίνει "με σεβασμό.
    4. Που είναι οι ελεγκτές των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών;
    5. Που είναι οι περιοδικοί / έκτακτοι έλεγχοι τους;
    6. Που είναι η νομοθετική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των θεραπευομένων;
    7. Που είναι η επιμόρφωση των θεραπευομένων;
    8. Που είναι οι αποζημιώσεις των θεραπευομένων για κακές πρακτικές;
    9. Που είναι τα κριτήρια παραγωγικότητας ανά θεραπευτή και συνολικά για τον κλάδο;

Καρτέλ είναι ή αν θέλεις πλιάτσικο με νομοθετική ανοχή/συνενοχή. ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ και ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ με σκοπό την χρόνια ΑΦΑΙΜΑΞΗ αυτών. Και να φύγεις από τον "Α" και να πάς στον "Β" την ίδια σούπα πουλάει και ο "Β". Αν υπήρχε ΕΝΑΣ ο οποίος έβγαζε αποθεραπευομένους θα είμασταν όλοι στημένοι απ' έξω από το γραφείο του και θα παλεύαμε για την σειρά στην ουρά. Εσύ μπορείς να έχεις διαφορετική άποψη αν θέλεις και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η άποψη του καθενώς (συμπεριλαμβανομένου και της δικής σου) καθότι είναι μεμονωμένες απόψεις. Από τη στιγμή όμως που δεν μπορείς να αρνηθείς τα 9 σημεία τα οποία μόλις έθιξα, ευσταθεί λογικά το "κάτσε σπίτι σου, βγες με φίλους σου και πιές και κανένα παραδοσιακό βότανο". Πιο πολύ καλό θα σου κάνει από τον ψυχολόγο σου, γιατί ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ 60 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟ!!!. Τουλάχιστο να μην ταίζουμε τους χαραμοφάηδες. Γιατί αν το μόνο που ξέρει ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής είναι να κάνει είσπραξη και να πουλάει αέρα κοπανιστό, χαραμοφάης είναι για μένα. Εσύ αν θέλεις όμως μπορείς να τους ταίζεις. Δεν θα σταθώ εμπόδιο στις επιλογές σου.

Μακάρι να καταλήξουν οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές να ταίζουν ο ένας τον άλλο αντί να παίρνουν τα χρήματα των Ελλήνων θεραπευομένων. Στο κάτω, κάτω, δύσκολες εποχές ζούμε, φαντάζομαι ότι ο εκάστοτε θεραπευόμενος έχει καλύτερα πράγματα να κάνει με τον κόπο, χρόνο και τα χρήματα του από το να τα δαπανά σε αποδεδειγμένο μη-αποτέλεσμα.
    Ξέχασα ότι εκπροσωπείς τη μάζα.Ζητώ ταπεινά συγγνώμη.

''Δεν υποδεικνύω σε κανέναν να κάνει κάτι. Όπως γράφω και στην ανάρτηση "τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές θέσεις/απόψεις/τοποθετήσεις και μόνο"

Νομίζεις....

"κάτσε σπίτι σου, βγες με φίλους σου και πιές και κανένα παραδοσιακό βότανο"
    Μπάφο ας πούμε?

Banned
    Quote Originally Posted by Ntoubroutza View Post
    Ξέχασα ότι εκπροσωπείς τη μάζα.Ζητώ ταπεινά συγγνώμη.

''Δεν υποδεικνύω σε κανέναν να κάνει κάτι. Όπως γράφω και στην ανάρτηση "τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές θέσεις/απόψεις/τοποθετήσεις και μόνο"

Νομίζεις....

"κάτσε σπίτι σου, βγες με φίλους σου και πιές και κανένα παραδοσιακό βότανο"
    Μπάφο ας πούμε?
    Σχετικά με το καυστικό σχόλιο σου περί εκπροσώπησης της μάζας εκ μέρους μου, με αφήνει παγερά αδιάφορο. Εκφράζω τις απόψεις μου. Προφανώς τυγχάνουν απήχησης εν αντιθέσει με το τι πιστεύεις ή όχι εσύ Ntoubroutza.
    Σε ότι αφορά τις παρατηρήσεις μου, το μόνο που μπόρεσες να πεις είναι "νομίζεις...". Προφανώς και έτσι νομίζω. Εσύ μπορείς να νομίζεις κάτι άλλο αν θέλεις.
    Σε ότι αφορά το τι βότανα να πιεί κανείς είχα υπόψιν μου το τήλιο, τη λουίζα το τσάι του βουνού... εσύ προφανώς έχεις άλλα γούστα.
    Σε ότι αφορά αυτά που λέει ο αλεξανδρος_77 στο [29-01-2016, 22:37], δηλαδή:

"ολα τα επαγγελματα φτιαχτηκαν με βαση τη πλειοψηφια δηλαδη τι θα ικανοποιουσε τους περισσοτερους αυτο ισχυει σχεδον παντου.

τα προβληματα με τους ψυχολογους εμφανιζονται στις κατηγοριες που υπαρχει μεγαλο προβλημα συνενοησης εκει ειναι που μπορει να μη λειτουργει τιποτα οταν καπιος εχει συνηθισει να εφευρισκει δικους του τροπους επικοινωνιας εκει μπορει οτιδηποτε αλλο να του φαινεται ακυρο η χωρις κανενα αποτελεσμα

αφου η πλειοψηφια ειναι συνενοησημη αρα κ οι ψυχολογοι εχουν ως βαση τη πλειοψηφια οπως κ σε καθε επαγγελμα.
    "

Δεν βλέπω πως βολεύει - ή εξυπηρετεί - ο ανύπαρκτος έλεγχος των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών ως επαγγελματίες. Ούτε πως βολεύει - ή εξυπηρετεί - η έλλειψη νομικής προστασίας των θεραπευομένων ή η έλλειψη ποινών και κυρώσεων των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών. Το ίδιο για τον γενικόλογο και ασαφή κώδικα δεοντολογίας τους και εν ολίγοις όλα τα σημεία στα οποία αναφέρω στο τελευταίο σχόλιο μου στο [29-01-2016, 22:37] με μόνη εξαίρεση το πάγιο ερώτημα: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΊΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ;
    Last edited by M87; 30-01-2016 at 18:21.

Senior Member

Αν υπήρχε ΕΝΑΣ ο οποίος έβγαζε αποθεραπευομένους θα είμασταν όλοι στημένοι απ' έξω από το γραφείο του και θα παλεύαμε για την σειρά στην ουρά.

Στο κάτω, κάτω, δύσκολες εποχές ζούμε, φαντάζομαι ότι ο εκάστοτε θεραπευόμενος έχει καλύτερα πράγματα να κάνει με τον κόπο, χρόνο και τα χρήματα του από το να τα δαπανά σε αποδεδειγμένο μη-αποτέλεσμα.
    Εχμ... Τι εννοείς πού είναι οι αποθεραπευμένοι; Κυκλοφορούν ανάμεσά μας, προφανώς! :) Από τη δουλειά και από την εκπαίδευσή μου σαν ψυχολόγος έχω δει άτομα που έχουν πάρει μεγάλη βοήθεια από συναδέλφους, από ΚΨΥ, κτλ. Πώς ακριβώς περιμένεις να τους αναγνωρίσεις, όπως επίσης, πώς ακριβώς ζυγίζεις τη βελτίωση ή τη θεραπεία κάποιου;

Banned
    Quote Originally Posted by streidi View Post
    Εχμ... Τι εννοείς πού είναι οι αποθεραπευμένοι; Κυκλοφορούν ανάμεσά μας, προφανώς! :) Από τη δουλειά και από την εκπαίδευσή μου σαν ψυχολόγος έχω δει άτομα που έχουν πάρει μεγάλη βοήθεια από συναδέλφους, από ΚΨΥ, κτλ. Πώς ακριβώς περιμένεις να τους αναγνωρίσεις, όπως επίσης, πώς ακριβώς ζυγίζεις τη βελτίωση ή τη θεραπεία κάποιου;
    Τυχαίνει να έχω διαφορετική άποψη από εσένα streidi και δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε. Όπως είπα και στην ανάρτηση, εάν υπήρχε ΈΝΑΣ ο οποίος έβγαζε αποθεραπευμένους θα είμασταν όλοι στημένοι απ' έξω από το γραφείο του και θα παλεύαμε για την σειρά στην ουρά. Επίσης το "έχουν πάρει μεγάλη βοήθεια" με το "είναι αποθεραπευμένος" απέχει σημαντικά. Εγώ είμαι κάθετος στο ότι λείπουν αποθεραπευμένοι από το κοινωνικό σύνολο. Εσύ ισχυρίζεσαι ότι κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

Ζυγίζω την θεραπεία - ο όρος "βελτίωση" είναι σχετικότατος και θα αποφύγω να τον χρησιμοποιήσω γι αυτό τον λόγο - με το να αυτονομηθεί κάποιος από τον ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή και/ή την όποια φαρμακευτική αγωγή είχε κάποτε ανάγκη. Εγώ λοιπόν στον χώρο των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών δεν βλέπω την καλλιέργεια αυτονομίας αλλά την καλλιέργεια εξάρτησης. Αντί για πρόοδο, διαπιστώνω αντικίνητρα προόδου με οικονομικα συμφέροντα από πίσω.

Αν θέλεις και μπορείς διάβασε τις αναρτήσεις μου (ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ) και τοποθετήσου σχετικά με αυτές πρωτού σου απαντήσω σε νέες ερωτήσεις σου streidi.

Senior Member
    Τυχαίνει να έχω διαφορετική άποψη από εσένα streidi και δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε. Όπως είπα και στην ανάρτηση, εάν υπήρχε ΈΝΑΣ ο οποίος έβγαζε αποθεραπευμένους θα είμασταν όλοι στημένοι απ' έξω από το γραφείο του και θα παλεύαμε για την σειρά στην ουρά. Επίσης το "έχουν πάρει μεγάλη βοήθεια" με το "είναι αποθεραπευμένος" απέχει σημαντικά. Εγώ είμαι κάθετος στο ότι λείπουν αποθεραπευμένοι από το κοινωνικό σύνολο. Εσύ ισχυρίζεσαι ότι κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

Ζυγίζω την θεραπεία - ο όρος "βελτίωση" είναι σχετικότατος και θα αποφύγω να τον χρησιμοποιήσω γι αυτό τον λόγο - με το να αυτονομηθεί κάποιος από τον ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή και/ή την όποια φαρμακευτική αγωγή είχε κάποτε ανάγκη. Εγώ λοιπόν στον χώρο των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών δεν βλέπω την καλλιέργεια αυτονομίας αλλά την καλλιέργεια εξάρτησης. Αντί για πρόοδο, διαπιστώνω αντικίνητρα προόδου με οικονομικα συμφέροντα από πίσω.

Αν θέλεις και μπορείς διάβασε τις αναρτήσεις μου (ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ) και τοποθετήσου σχετικά με αυτές πρωτού σου απαντήσω σε νέες ερωτήσεις σου streidi.
    Προφανώς και διαφωνούμε, γιατί είναι διαφορετική η οπτική γωνία από την οποία τα βλέπουμε.
    Τι ακριβώς εννοείς αποθεραπευμένοι; Άνθρωποι οι οποίοι είχαν σχιζοφρένεια, κατάθλιψη, διπολική διαταραχή, νευρική ανορεξία, πήγαν σε έναν εδικό ψυχικής υγείας, τους άγγιξε με ένα μαγικό ραβδί και εκείνοι έπαψαν να έχουν τα συμπτώματα που είχαν; Η θεραπεία χρειάζεται χρόνο και πολύ μεγάλη προσπάθεια αλλαγής, και ακόμα και τότε είναι αμφίβολο ότι θα κρατήσει εφ'όρου ζωής. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις μπορούμε να μιλήσουμε μόνο για βελτίωση, δε θα υπάρξει ποτέ πλήρης αποθεραπεία. Αυτό έχει να κάνει με το πόσο σκληρή είναι η ζωή όμως, και όχι με την ικανότητα/αποτελεσματικότητα των ψυχοθεραπευτών. Αν αυτό που ψάχνεις είναι μαγικές λύσεις τότε δε θα σε βοηθήσει κανένας ψυχοθεραπευτής, συμφωνώ. Επίσης, προφανώς υπάρχουν κακοί επαγγελματίες, κακοί άνθρωποι, άνθρωποι που κοιτάζουν μόνο το συμφέρον τους, και άνθρωποι που θα έκαναν κακό και στα ίδια τα παιδιά τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλοί επαγγελματίς, καλοί άνθρωποι, άνθρωποι με συνείδηση και καλοί γονείς; Δεν νομίζω ότι πάει έτσι.
    Τέλος νομίζω ότι το να είναι κανείς καθετος (σε οτιδήποτε, εδώ που τα λέμε) μπορεί να τον δυσκολέψει αρκετά στη σχέση του με τους άλλους.
    Εύχομαι να βρεις τη βοήθεια που ζητάς, όπως και να έχει.
    Καλή συνέχεια!

Senior Member
    Ειναι προφανεσ οτι το συστημα δε θελει αποθεραπευμενοσ ειναι παγκοσμιο αυτο εγω ξερω δεκα τσαγια που αν τα μαζεψεισ απο το χωραφι γινεσαι καλα αλλα προφανωσ το συστημα δε θελει κατι τετοιο εδω κ δεκαετιεσ τουσ λενε παραμυθια κι οι γιατροι τα χαφτουνε καταρχασ κανενα φαρμακο δεν εκμεταλευεται την δυναμη αναγενησησ τ οργανισμου με ενα κ μονο φαρμακο αν μαζευοταλ ολοι οι εξυπνοι ολοι θα ειμασταν καλα αντ αυτου κατηγοριεσ υποκατηγοριεσ κ μαλακιεσ με μια ουσια μονο θα ειμασταν ολοι καλα ειναι τοσο απλο κ την ξερουν την ουσια γτ ολα ειναι για τα συμπτωματα αρα μπορουν να ξερουν ποια ουσια αναπτυσσεται αρα ολα για το κερδοσ γινανε κι οχι για καλο το βρηκανε απο οταν ξεκινησε η ψυχολογια τοσο παλια
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Κανουν ανακυκλωση συνεχωσ πληροφοριων κ μαλακιων ανα δυο τρεισ γενιεσ για να μην υπαρχει μνημη

Senior Member
    Πρεπει καθε γιατροσ να το ξερει αυτο καθε κρατοσ πρεπει να χει τα δικα τ φαρμακα κ ουσιεσ ασ τρωει ο κοσμοσ παπα με τα φαρμακα το κρατοσ τουλαχιστον το ελληνικο πρεπει να χει τα δικα τ φαρμακα κ πρεπει να τα βρουνε

Banned
    Quote Originally Posted by streidi View Post
    Προφανώς και διαφωνούμε, γιατί είναι διαφορετική η οπτική γωνία από την οποία τα βλέπουμε.
    Τι ακριβώς εννοείς αποθεραπευμένοι; Άνθρωποι οι οποίοι είχαν σχιζοφρένεια, κατάθλιψη, διπολική διαταραχή, νευρική ανορεξία, πήγαν σε έναν εδικό ψυχικής υγείας, τους άγγιξε με ένα μαγικό ραβδί και εκείνοι έπαψαν να έχουν τα συμπτώματα που είχαν; Η θεραπεία χρειάζεται χρόνο και πολύ μεγάλη προσπάθεια αλλαγής, και ακόμα και τότε είναι αμφίβολο ότι θα κρατήσει εφ'όρου ζωής. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις μπορούμε να μιλήσουμε μόνο για βελτίωση, δε θα υπάρξει ποτέ πλήρης αποθεραπεία. Αυτό έχει να κάνει με το πόσο σκληρή είναι η ζωή όμως, και όχι με την ικανότητα/αποτελεσματικότητα των ψυχοθεραπευτών. Αν αυτό που ψάχνεις είναι μαγικές λύσεις τότε δε θα σε βοηθήσει κανένας ψυχοθεραπευτής, συμφωνώ. Επίσης, προφανώς υπάρχουν κακοί επαγγελματίες, κακοί άνθρωποι, άνθρωποι που κοιτάζουν μόνο το συμφέρον τους, και άνθρωποι που θα έκαναν κακό και στα ίδια τα παιδιά τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλοί επαγγελματίς, καλοί άνθρωποι, άνθρωποι με συνείδηση και καλοί γονείς; Δεν νομίζω ότι πάει έτσι.
    Τέλος νομίζω ότι το να είναι κανείς καθετος (σε οτιδήποτε, εδώ που τα λέμε) μπορεί να τον δυσκολέψει αρκετά στη σχέση του με τους άλλους.
    Εύχομαι να βρεις τη βοήθεια που ζητάς, όπως και να έχει.
    Καλή συνέχεια!
    Είπα ότι αποθεραπευμένος για μένα είναι ο αυτονομημένος άνθρωπος ο οποίος δεν έχει ανάγκη πλέον ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή ή και φαρμάκων. Δεν καταλαβαίνω γιατί δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τον ορισμό αυτό. Δεν μίλησα ποτέ για λύση των προβλημάτων με μαγικό ραβδί - αυτό είναι ίσως κάτι το οποίο το έχεις δει εσύ στην σταδιοδρομία σου. Ανάμεσα στο "δέχθηκαν μεγάλη βοήθεια" και στο "συντηρήθηκε η εξάρτηση τους" (το οποίο αναφέρω εγώ) μπορεί να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά. Όπως και το να ξύνει τα νύχια του για 45~60 λεπτά ένας ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής δεν σημαίνει ότι εργάζεται. Ή το να ακούει μόνο τον θεραπευομενο δεν σημαίνει ότι προσφέρει λύσεις - κακές ή βέλτιστες. Συμφωνώ ότι ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχουν και περιπτώσεις ανίατες ή που απλά να μην επιδέχονται τίποτα άλλο εκτός από περιορισμένη βελτίωση της ποιότητας ζωής του θεραπευόμενου. Αυτό όμως δεν σημαίνει - όπως ενδεχομένως υπονοείς - ότι όλες οι περιπτώσεις τις οποίες δέχεται ένας ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής στο γραφείο του θα είναι περιπτώσεις που δεν δύνανται να αποθεραπευθούν (απεξαρτηθούν από το δεκανίκι της ψυχοθεραπείας αν προτιμάς). Στο ότι εγώ "βλέπω" στην εικόνα έναν παμπάλαιο νόμο της αγοράς ("ο ανταγωνισμός είναι αμαρτία") ενώ εσύ λες "δεν είναι έτσι, υπάρχουν και καλοί επαγγελματίες" σημαίνει απλά ότι δεν βλέπουμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. Θα υποθέσω επίσης ότι εσύ είσαι από τους ευσυνείδητους ψυχολόγους μιας και εκφέρεις την άποψη σου εδώ. Εφ' όσον όμως συμφωνείς ότι υπάρχουν και κακοί επαγγελματίες, εξήγησε μου σε παρακαλώ, γιατί αντιτίθεσαι σε όσα εκθέτω στις αναρτήσεις μου; Αυτό θα ήθελα πολύ να το καταλάβω.
    Last edited by M87; 30-01-2016 at 20:37.

Senior Member
    Κανενα φαρμακο δεν ειναι για θεραπεια ολα ειναι φτιαγμενα για τα συμπτωματα ακομα κ για την γριπη δεν υπαρχει θεραπεια κ μετα λεμε οτι γιατρευουν εχουν φαει παπα ολοι τουσ

Senior Member
    Ουτε τι γριπη δε θεραπευουν οχι τα ψυχικα μια απλη γριπη

Senior Member
    Τι εχεισ γριπη;σιροπι για το βηχα αντιβιωση κ αντιπυρετικο ολα για τα συμπτωματα ενω θα πρεπε να ειναι μια ουσια γτ τη γριπη ολοι ξερουμε βοηθαει το τσαι το χαμομηλι ο ελληνικοσ κανεισ απο αυτουσ τουσ ηλιθιουσ δεν εψαξε να βρει θεραπεια για τη γριπη

Page 7 of 16 FirstFirst ... 56789 ... LastLast