Results 1 to 12 of 12
Thread: Πάλι τα ίδια όπως και τότε
-
23-01-2016, 14:16 #1
Πάλι τα ίδια όπως και τότε
Καλησπέρα ειμαι καινούργιος εδω
Πριν απο 6 χρονια εγινε διάγνωση απο ψυχίατρο πως εχω ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη με κρίσεις πανικου φοβίες κτλ.
Μετα απο αγωγη σιγα σιγα ενιωθα καλα οχι βεβαια απο τον πρωτο καιρο
Πριν λιγες εβδομαδες αρχισα να εχω πάλι ταραχη κρισεις πανικου και ξέρετε διαφορα σεναρια που κανει το μυαλο
Ομως αυτη την φορα αντι να παω στον ψυχίατρο να μου δωσει λογικα παλι την αγωγη
Προτίμησα με παρότρυνση της κοπελα μου να παω σε ψυχολογο βεβαια ακομα ειμαι στην αρχη (4 συνεδριες) λογικα θελει παλι υπομονη και χρονο να περασει αλλα περνάει; ή πρεπει να γυρισω παλι στην αγωγη!
- 23-01-2016, 16:50 #2
χμμμμ κατι μου λεει αυτο το παλι τα ιδια οπως τοτε η κοπελα σου επεμενε να πας σε ψυχολογο?
23-01-2016, 16:57 #3
Δεν θελει τοσο τα φάρμακα γιατι σε κανουν να εισαι ζαυλακωμενος κτλ.
Βεβαια εγω πηρα τον ψυχίατρο τηλ αλλα επειδη έλειπε εκτος και εγω ενιωθα πως δεν μπορουσα να περιμενω επισκέφτηκα μια ψυχολογο απλως το εχω ξανα ζήσει οοολο αυτο και ομως μου φαίνεται τωρα τοοοσο καινουργιο!
"Τα σεναρια" μου γυριζουν στο κεφαλι και φέρνουν ταραχή φοβια κτλ
23-01-2016, 17:10 #4
να σου πω κ γω στη θεση της το ιδιο θα ελεγα αλλα αυτη γιατι δε κανει κατι για το ολο θεμα δε μπορει η δεν εχει καταλαβει μηπως τι σου συνεβει
23-01-2016, 17:17 #5
Πιστεύω πως αν της ελεγα για ολα αυτα θα με καταλαβαίνει πιστεύω...
Απλως της εχω πει πως παθαινω καμια κρίση ταραχη
Γιατι δεν νιωθω εγω ανετα να τα πω οοολα εκτος βεβαια παλια στον ψυχιατρο και τωρα στην ψυχολογο!
Απλως νιωθω πως αν τα πω στους ειδικούς θα ξερουν καλυτερα τι θα πρεπει να κανουν πχ τι θα πουν πως θα το πουν κτλ
Απλως μετα απο 4 συνεδρίες εχω να πω πως ακομα ειναι νωρις για να δω αποτελεσμα που μπορει να εχω δει αλλα να πιστευω τα δικα μου ακομα
23-01-2016, 17:30 #6
μπορει να εχει κ αυτη το ιδιο θεμα κ να μη το γνωριζεις ειναι συχνο αυτο
η αν δε το εχει μπορει να της ειχε συμβει παλιοτερα η με την επιμονη της να το σταματησε εχμ δε ξερω με ισως το παω..
αλλα αυτο με το οπως παλια μπορει κ να σ αρεσουν οι εναλαγες...
αν με βοηθησεις να καταλαβω καπως το τι παιζει μπορει κ να σου ελεγα...
23-01-2016, 17:42 #7
Πριν 6 χρονια περιπου επισκέφτηκα ψυχίατρο γιατι ειχα καποια θεματακια οπου και κατέληξε να εχω ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη με κρισεις πανικου.
Εκανα μια αγωγη τοτε με φαρμακα και στις αρχες ενιωθα πολύ χαλια αλλα σιγα σιγα γινομουν καλα. Μετα αν θυμαμαι καλα μετα απο εναμιση χρονο αγωγης σιγα σιγα ζητησε να το αφησω το ενα φαρμακο και να έπαιρνα μονο το αντικαταθλιπτικό χαπι.
Ολα καλα λοιπον για εμενα αφου ειπα παει τελειωσε εγινα καλα....
Το τελευταιο χρονο ομως ενιωθα μια κατάθλιψη μια στεναχωρια αλλα δεν πηγαινα στο γιατρο. Το ειχα αφησει και ελεγα σιγα θα περασει....
Αλλα ματαια εδω και ενα μηνα τωρα παλι κρίσεις παθαινω παλι ταραχες και αλλα ιδεοψυχαναγκαστικα πραγματα του μυαλου.
Για αυτο και ειπα "παλι τα ιδια οπως και τοτε"
Γιατι ελεγα παει το ξεπερασα εγινα καλα
Και... Παλι τα ιδια!!! Ξανά βγήκε στην επιφάνεια
25-01-2016, 16:05 #8
Τελικά η ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή περνάει;
Υπάρχει καποιος εδω που να το εχει ξεπεράσει
εστω να εχει μια νορμαλ καθημερινότητα;
25-01-2016, 17:54 #9
- στον κοσμο της βοηθειας προς τους αλλους
Εγω δεν ξερω εαν την εχωξεοερασει παντως δεν με ενοχλει στην καθημερινοτητα οπως πριν λιγους μηνες
Εαν κοιταξεις την αβυσσο για πολυ ωρα στο τελος η αβυσσος θα κοιταξει εσενα
26-01-2016, 00:32 #10
Και εγω δυστυχως ετσι ειμαι...
Ολα καλα ολα νορμαλ για καιρο
Αλλα το τελευταίο μηνα ειμαι χαλια!
Βεβαια με το που εμφανίστηκε παλι, μετα απο λιγες ημερες πηγα σε ψυχολογο και συνεχιζω μεχρι τωρα και λογικα θα συνεχισω για πολυυυ καιρο!
Έχετε νιωσει ποτε οτι ειναι κατι καινουργιο;
Πχ τι φοβια ειναι αυτη τωρα
Ή
Γιατι μου ηρθε αυτο το.σεναριο στο μυαλο τωρα;
Ή πολυ απλα εχετε μαθει πως ολα αυτα ειναι στο μυαλο σας λογο της ιψδ
Και ετσι το ελέγχεται;
27-02-2016, 02:39 #11
Καλησπέρα, και εγώ έχω απορία αν περνάει τελικά κάποτε. Υπάρχουν διαστήματα που είμαι καλα.. Έφοσον ακολούθησα θεραπεία με ψυχολόγο(πήγα σε 3, για να βρω την κατάλληλη θεραπεία). Υπάρχουν στιγμές που νιώθω ότι είμαι ακριβώς όπως και πριν να αρχίσω την θεραπεία(λιώμα). Εγω δεν συνδίασα φαρμακευτική αγωγή μόνο θεραπεία με ψυχολόγο. Και τώρα είμαι στη φάση να το σκεφτώ πολύ σοβάρα για χάπια επειδή έχω κουραστεί....
01-03-2016, 03:55 #12
Αφού το έχεις δοκιμάσει με ψυχίατρο και είδες πως δε βρήκες οριστική λύση, το βρίσκω καλή ιδέα να δοκιμάσεις ψυχολόγο. Εγώ έτσι έκανα, και μέχρι στιγμής δεν το έχω μετανιώσει. Τώρα όσο για τα χάπια δεν είμαι σίγουρη, Η αλήθεια είναι ότι από τη μία ανακουφίζουν γιατί.. νιώθεις λιγότερο "πόνο", αλλά από την άλλη αν δε νιώθεις τι σε πονάει πολύ, είναι πιο δύσκολο να το εντοπίσεις και να δουλέψεις πάνω σε αυτό.