περι απιστιας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 52
    Junior Member

περι απιστιας

προσφατα εμαθα οτι το αγορι μια φιλης μου ειχε παραλληλη σχεση. ειχαν μια πολυ καλη κ σοβαρη σχεση και σε καμια των περιπτωσεων δεν πηγαινε το μυαλο μου οτι μπορουσε να συμβαινει κατι τετοιο γιαυτο και σοκαριστηκα. Με αφορμη αυτο το περιστατικο εμαθα κ για αλλα παρομοια. Ατομα δηλαδη που δειχνουν οτι αγαπουν τις κοπελες τους εχουν απιστησει πολλες φορες και οι κοπελες τους δν εχουν ιδεα. Θεωρουν οτι εχουν βρει τον ιδανικο. Στην πραγματικοτητα σχεδον οποιος γνωριζω μεχρι στιγμης εχει κερατωσει εστω μια φορα στην ζωη του. Ολα αυτα μου εχουν δημιουργησει μια ανασφαλεια και δυσκολευομαι να εμπιστευτω το αγορι μου που δν μου εχει δωσει ποτε αφορμη για το οτιδηποτε. Ομως αν οντως ειναι στην φυση των ανδρων να μην ειναι μονογαμικοι? τοτε πως πρεπει ν λειτουργουμε? να τον εμπιστευτω η να μεινω με τον φοβο και την ανασφαλεια οτι θα κανει κατι? κ αν κανει κατι θα μπορουσα ποτε να του το συγχωρησω εφοσον ειναι πλεον τοσο συνηθισμενο?

Senior Member
    Δεν ειναι στην φυση των αντρων, οι γυναικες απατανε το ιδιο συχνα με τους αντρες, το γεγονος οτι πολλοι ειναι πιθηκοι και απατανε δεν παει να πει οτι θα σε απατησει το αγορι σου απαραιτητα, τωρα οσο για το θεμα συγχωρεσης ειναι θεμα δικο σου αν θα ηθελες να τον συγχωρεσεις σε περιπτωση που το κανε.

Banned
    προσεχε μονο μη μαθεις οτι κ η φιλη σου ειχε κ αυτη παραληλη σχεση γιατι αν δε μιαζανε δε θα συμπεθεριαζανε :)

Senior Member
    Λολα σύνηθες το φαινόμενο νομιζω οσο λυπηρό κι αν ειναι κι ασε να λένε ότι δεν ειναι όλοι ετσι και εγωωω; ποτε! Και τέτοια. Ενα ωραίο αποφεθεγματακι που τα εξηγεί ολα είναι το εξής: A man is as faithful as his options. Ένας αντρας δηλαδή ειναι οσο πιστός όσες ειναι οι επιλογές του :) Απλα καθαρά και ξάστερα. Ξερω 8 ζευγάρια. Στα πέντε απο αυτα απιστησε ο αντρας του-λα-χι-στον μια φορα. Και έκτη απιστία που ξερω μια γυναίκα. Και τα αλλα δυο ζευγάρια δεν τα ξερω τόσο καλα. Σκέψου τι γινεται δηλαδή. Απο εκει και πέρα ειμαι της θεωρίας πως ναι κανένας άνθρωπος δεν ειναι μονογαμικός. Και πέρα απο το να σε αγαπά πρεπει να σε εκτιμά και να σε σέβεται απεριόριστα για να κανει συνειδητή προσπαθεια να μην παραστρατει. Ασυναίσθητα γινεται μονο αν ειναι παααρα πολυ ερωτευμένος (που ποσο να κρατησουν τα ντουζενια μιας σχεσης) η αν δεν τυχαίνει και δεν κανει συνειδητή προσπαθεια να τύχει κατι. Απο εκει και πέρα...υπάρχουν πολλές γκρίζες περιοχές. Ξερω ανθρωπο που απατούσε τη γυναικα του πριν το γαμο καθ'ολη τη διάρκεια της σχέσης ανα διαστηματα, μετα το γάμο,ακομα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και το θεωρούσε απολυτα φυσιολογικό. Και ξερω αντρα που έκανε 2-3 μαλακιες εφήμερες κατα τη διάρκεια της σχέσης μια φορα απο αυτές παράλληλη σχέση μάλιστα μες στη μούρλα και είχαν χωρισει για ενα διάστημα, και μετα το μετάνιωσε όντως και παντρεύτηκαν και έκτοτε δεν έχει παιχτεί βλακεια. Και οποιος τους ξέρει λεει πως ειναι το τέλειο ζευγάρι. Όχι απλα ειναι καλα, αλλα βοηθάνε τόσο ο ένας τον αλλον στους προσωπικούς τους στόχους και θέτουν και πετυχαίνουν τοσα κοινά όνειρα που λες ναι, αυτο ειναι ζευγάρι! Το αν θα γινει ξανα βλακεια...πιθανον κάποτε στο μέλλον, ναι, δεν μπορω να το ξερω. Αλλα για την ωρα βλεπω κάποιον που πραγματικά θεωρεί τη γυναικα του το παν και τους βλεπω πραγματικά να αυτοπραγματωνονται σε αυτη τη σχέση πολυ περισσότερο από βαρεμενα ζευγάρια που ειναι πιστα γιατι μαλλον τυχαίνει ετσι. Και βλέποντας το αυτο έχω αναρωτηθεί κι εγώ οπως κι εσυ ακριβώς για το ιδιο πράγμα. Και τελικά νομιζω ειναι και θέμα τύχης. Δεν υπάρχει λόγος να το υπεραναλυεις και να αμφιβάλεις για το αγόρι σου αφου δεν σου δίνει αφορμή. Κάποιος που ξέρει καλά τι κανει δεν θα σου δώσει αφορμή οπως και να εχει. (Εκτός και αν ειμαι εγω τέρμα ηλίθια τι να πω). Οποτε ζησ'το και μη τρελενεσαι. Οσο για τη συγχώρεση...απαξ και μαθευτεί...γινεται να το συγχωρήσεις πιστευω ναι. Αλλα δεν ζούμε στο Ps I love you, δεν ειναι η ζωή ταινία. Νομιζω η ισορροπία στη σχέση χαλάει παρα πολυ. Όχι μόνο γιατί αυτός που συγχωρει εχει πολλούς δαίμονες να παλέψει μετα, αλλα και γιατι αυτος που συγχωρείται θα βρεθεί για ενα διάστημα αν όχι για παντα σε θέση υπολογου εντελως ασυναίσθητα και αυτο ειναι δυσάρεστο και για τους δυο. Ισως γινεται μεν, δύσκολο δε. Και προσωπικά τουλάχιστον νομιζω πως πλέον δεν θα σήκωνα μύγα στο σπαθί μου σε αυτο γιατι δεν πρόκειται ουτε να συμβιβαστώ ουτε να αφήσω να συμβιβαστουν μαζι μου. Οι υποχωρήσεις ειναι για εκει που υπάρχει σεβασμός. Οταν τα γ ***μας όλα ανάποδα δεν τίθεται θέμα σεβασμού,η δεν υπήρχε η εχει εκλειψει. Αν δεν γουστάρεις αλλο χώρισε. Δεν εχεις το δικαίωμα να κρατάς τον αλλον δέσμιο εν αγνοία του σε μια σχέση που δεν θεωρείς οτι καλύτερο θα μπορούσε να σου εχει τύχει. Χίλιες φορές να μένει μόνος. Εύχομαι να είχαν όλοι την αξιοπρεπεια και ψυχική αντοχή να αναγνωριζουν τέτοιες καταστάσεις και να πραττουν ανσλογσ χωρις να βολεύονται, να σέβονται τον συνάνθρωπο.

Junior Member
    Natalia μου σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου! πραγματικα αυτο που ηθελα ηταν να δω αν υπαρχει κανεις που να καταλαβαινει τι εννοω και αν δεν ειναι παραλογο που νιωθω ετσι! Διοτι μετα απο αυτα που μαθαινω χανω την πιστη μου στο ολο θεμα των σχεσεων γιατι πιστευω οτι δν θα μπορουσα να ανεχτω την απιστια! και παλι ευχαριστω πολυ!

Banned
    εσυ το πιστευεις οτι μπορει να κανει καπιος σχεση ετων χωρις να απιστησει? εγω οχι.
    αρα μαλον θα εχεις κανει πολες σχεσεις στη ζωη σου που θα πηγαινες απο τη μια στην αλλη σα να λεμε θεσσαλονικη η αθηνα.

Junior Member
    ειμαι 22 χρονων και ειχα 3 σχεσεις! η πρωτη κρατησε 4 χρονια και σιγουρα δν υπηρχε απιστια η δευτερη μισο χρονο και η τριτη τωρα ειμαστε στον 1μιση χρονο! οποτε δν μπορεις ν βγαζεις ετσι συμπερασματα!

Senior Member
    αν κάνει κάποιος σχέσεις, απλά για να μην είναι μόνος του ή ενώ τα συναισθηματα και η ερωτική διάθεση έχει τελειώσει και μένουν μαζί από συνήθεια, είναι πολύ εύκολο να γίνει απιστία..
    δυστυχώς και γω ξέρω πολλά ζευγάρια τέτοια και είναι άσχημο να το βλέπεις..
    πρέπει να ξέρει ο καθένας πότε πρέπει να φύγει από μια σχέση γιατι διαφορετικά, εκεί καταλήγει..
    παρόλα αυτά, δεν είναι έτσι όλες οι σχέσεις φυσικά !!!..
    αν εσύ νιώθεις πως με το αγόρι σου έχετε ερωτική χημεία και δεν καταπιέζεται ο ένας τον άλλο, δεν βρίσκω τον λόγο να κοιτάξει αλλού..!!
    ο καθένας, ξέρει τι γίνεται στη σχέση του, και τα σημάδια απιστίας υπάρχουν πάντα, το θέμα είναι κατά πόσο είναι διατεθιμένος ο καθένας να τα δει και να παραδεχτεί στον εαυτό του ότι ο σύντροφός του τον απάτησε..

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Quote Originally Posted by troxia View Post
    αν κάνει κάποιος σχέσεις, απλά για να μην είναι μόνος του ή ενώ τα συναισθηματα και η ερωτική διάθεση έχει τελειώσει και μένουν μαζί από συνήθεια, είναι πολύ εύκολο να γίνει απιστία..
    δυστυχώς και γω ξέρω πολλά ζευγάρια τέτοια και είναι άσχημο να το βλέπεις..
    πρέπει να ξέρει ο καθένας πότε πρέπει να φύγει από μια σχέση γιατι διαφορετικά, εκεί καταλήγει..
    παρόλα αυτά, δεν είναι έτσι όλες οι σχέσεις φυσικά !!!..
    αν εσύ νιώθεις πως με το αγόρι σου έχετε ερωτική χημεία και δεν καταπιέζεται ο ένας τον άλλο, δεν βρίσκω τον λόγο να κοιτάξει αλλού..!!
    ο καθένας, ξέρει τι γίνεται στη σχέση του, και τα σημάδια απιστίας υπάρχουν πάντα, το θέμα είναι κατά πόσο είναι διατεθιμένος ο καθένας να τα δει και να παραδεχτεί στον εαυτό του ότι ο σύντροφός του τον απάτησε..
    Όπως διάβαδσα κάπου,η απιστία δεν είναι μαγκιά,αλλά αυτοταπείνωση!Τι λέτε?

Senior Member
    Μια γυναικα θα απιστησει πιο δυσκολα για συναισθηματικους λογους κυριως.. Ενας ανδρας θα το κανει για την ηδονη και μονο πολυ πιο ευκολα. Υπαρχουν ανθρωποι ας μην περιοριστουμε στο φυλο που ενω αγαπουν τον συντροφο τους δεν το εχουν σε τιποτα να κερατωσουν . Σου λεει δεν σημαινε τιποτα ρε αδερφε!! :)

Junior Member
    Quote Originally Posted by mnimonio is back View Post
    Μια γυναικα θα απιστησει πιο δυσκολα για συναισθηματικους λογους κυριως.. Ενας ανδρας θα το κανει για την ηδονη και μονο πολυ πιο ευκολα. Υπαρχουν ανθρωποι ας μην περιοριστουμε στο φυλο που ενω αγαπουν τον συντροφο τους δεν το εχουν σε τιποτα να κερατωσουν . Σου λεει δεν σημαινε τιποτα ρε αδερφε!! :)
    Ομως σημαινει! δεν γινεται να μην σημαινει! πως γινεται να λενε οτι αγαπανε τον αλλον και να τον κερατωνουν? κυριως ειναι ελειψη σεβασμου προς το ατομο που εχεις διπλα σου...

Banned
    ε εφοσον εισαι 22 χρονων κ ειχες τρεις σχεσεις καπιος αλλος θα ναι 25χρ πχ θα χε μια σχεση πολα χρονια κ κανενα βραδυ αντε δυο κατα διαστηματα θα του/της τα φοραγε
    ειδες πεσο απλο ειναι

Senior Member
    Quote Originally Posted by λολα View Post
    Ομως σημαινει! δεν γινεται να μην σημαινει! πως γινεται να λενε οτι αγαπανε τον αλλον και να τον κερατωνουν? κυριως ειναι ελειψη σεβασμου προς το ατομο που εχεις διπλα σου...
    Δεν διαφωνω καθολου.

Junior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    ε εφοσον εισαι 22 χρονων κ ειχες τρεις σχεσεις καπιος αλλος θα ναι 25χρ πχ θα χε μια σχεση πολα χρονια κ κανενα βραδυ αντε δυο κατα διαστηματα θα του/της τα φοραγε
    ειδες πεσο απλο ειναι
    αν καποιος ειναι καλα στην σχεση του τι σημασια εχει ποσο καιρο ειναι μαζι? εξηγησε μου απλα το λογο που θα κερατωνε!

Senior Member
    Κι εγω ειμαι της άποψης ότι σημαίνει και παρασημαινει. Ο διαχωρισμός συναισθημάτων και ηδονής η δικαιολογίες τύπου λαθος της στιγμής και τέτοια ειναι φτηνές δικαιολογίες για εμενα. Ειναι δυνατόν κάποιος να τα βλέπει ξεχωριστά ναι. Αλλα εμενα αυτο μου βγάζει κάποιον που δεν ξέρει τι θέλει,έναν ανθρωπο αδύναμο,εγωιστή και βολεψάκια,που αντι να βρίσκει το θάρρος να τολμήσει να επιδιώξει όσα πραγματικά θέλει (αν ξέρει καν τι θελει) βολεύεται με την εκμετάλλευση αλλων. Εκμεταλλεύεσαι το σταθερο του ταίρι για την συντροφικότητα ασφαλεια και οικειότητα που προσφέρει και όποιον αλλον/οποια άλλη τύχει για την ηδονή του, τη περιπετειουλα του το κατιτίς του. Αν ξέρεις ποιος εισαι και τι ζητάς και εχεις τα κότσια να επιδιώξεις οτι θεωρείς πως θα σε κάνει όντως ευτυχισμένο, ακομα και αν αυτο σημαίνει να εισαι μόνος ανα διαστήματα, δεν νομίζω πως ειναι αδύνατο να βρεις κάποιον που θα σε γεμίζει απο ολες τις απόψεις. Οπως σε κανέναν αντρα νομιζω δεν θα άρεζε το "σ'αγαπω πολυ εισαι το παν για εμενα απλα δε λεει καθε μερα τα ιδια, ειπα να αλλαξω λιγο παραστάσεις με το Μπαμπη ετσι για ποικιλία και την έχει και λιγο πιο μεγάλη" ετσι δεν αρέσει και σε καμια γυναικα το αντίστοιχο. Χεστηκαμε αν μας αγαπάτε. Η αγαπη δεν σημαίνει τιποτα αν δεν εισαι διατεθειμένος να την χτιζεις και να την αποδείκνυεις και να τη προστατεύεις με πράξεις. Οποτε αν δεν μπορεις η αν δεν θελεις να καταβάλλεις τη προσπαθεια που χρειάζεται για να κρατάς οσο γινεται τον ερωτα ζωντανό και να τον ανανεώνεις, και αν δεν μπορεις να κανεις κρατει επειδη εκτιμάς και σέβεσαι τον ανθρωπο σου, τοτε μουφα ειναι και η αγαπη σου. Εντελως ομως. Και εξηγώ ποιο ειναι το μεγαλύτερο πρόβλημα με την απιστία κατα τη γνώμη μου: Δεν ειναι το οτι το σώμα σου βρέθηκε με άλλο σωμα. Δικο σου ειναι οτι θες το κανεις. Κανεις δεν ανήκει σε κανεναν. Ουτε το οτι μπορεί να μαθευτεί και να πληγωθει ο συντροφος σου ειναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, γιατι το να μην υπάρχει πιθανότητα να μαθευτεί κανει μερικούς να αισθάνονται μια χαρά, ουτε καν έχουν τύψεις. Το μεγαλύτερο προβημα νομιζω ειναι οτι επειδη εξαπατας και κοροϊδεύεις ουσιαστικά τον αλλον θέλοντας και μη τον ρίχνεις στα ίδια σου τα ματια, επειδη ξέρεις κατι που δεν ξέρει. Τοσο απλό...οταν κρατας ενα μυστικο απο καποιον βρισκεις τον εαυτο σου να βλεπει τον άλλον λιγο υποτιμητικα..."αχ και να ηξερες κακομοιρη/κακομοιρα"...και να ένιωθες κατι το καταστρέφεις εσυ ο ίδιος σιγα σιγα. Και οταν παυεις να σέβεσαι τον αλλον φθείρονται και τα συναισθηματα και ολα, η απλα σημαίνει ότι δεν τον είχες σεβαστεί ποτε. Οποτε μην χαφτετε τα "σ'αγαπω δεν σήμαινε τιποτα". Σήμαινε πως δεν άξιζες την προσπαθεια για εμενα. Γιατι η αγαπη ειναι πράξεις και προσπαθεια όχι χημικές διεργασίες του εγκεφάλου οπως ο έρωτας που δεν κρατάει. Για αυτο και δεν χάφτω ουτε τη μπούρδα με τα χρόνια. Απλα πράττεις ανάλογα εκει που θεωρείς οτι αξίζει. Αν εισαι κάπου που δεν αξίζει για εσενα...κακο του κεφαλιού σου. Και εκει κολλάει πως η απιστία ειναι αυτοταπεινωση.

Page 1 of 4 123 ... LastLast