Results 1 to 15 of 19
Thread: Αγχολυτικό
-
24-01-2016, 00:31 #1
Αγχολυτικό
Γειά σας και καλή χρονιά.
Είμαι φοιτητής σε μεγάλο έτος και έχω να γράψω ένα τελευταίο μάθημα αρχές Φλεβάρη για να τελειώσω τη σχολή μου και μετά θα φύγω τρέχοντας από το πατρικό μου γιατί είναι εξαιρετικά τοξικό περιβάλλον και ήδη η ψυχολογία μου έχει πληγεί σοβαρά (άγχος, κατάθλιψη, πανικός, ψυχαναγκασμοί).
Το πρόβλημα είναι ότι τις τελευταίες μέρες μ' έχει πιάσει ένα πράγμα που νιώθω ότι το κεφάλι μου θα σπάσει -δε νιώθω πονοκέφαλο- και μ' έχουν πιάσει κάτι τικ με τα μάτια μου -τ' ανοιγοκλείνω γρήγορα και επαναλαμβανόμενα- και με την αναπνοή μου και τρέμουλα και τινάζω τους μυς μου σα το Μητσοτάκη και... νιώθω ΕΝΤΑΣΗ!
Το αποτέλεσμα είναι ότι δε μπορώ να κάτσω να διάβάσω!
Σταματάω και κάνω ρυθμικές εισπνοές-εκπνοές, χτυπάω μαξιλάρια, πίνω βαλεριάνες, ακούω χαλαρωτική μουσική, πάω διαβάζω έξω, αλλά η κατάσταση χειροτερεύει.
Ούτε να φάω ήρεμα δε μπορώ.
Ακόμα και το κείμενο αυτό με δυσκολία το γράφω...
Μόνο όταν πέσω για ύπνο κάπως καλμάρω.
Έχει κανείς βιώσει κάτι παρόμοιο?
Δεν ξέρω αν είναι overdose από το πολύ διάβασμα τους τελευταίους 2-3 μήνες, ή αν είναι από τις πολλές ώρες μπροστά στο laptop ή από το πολύ άγχος και τα όσα έχω περάσει και περνάω ή όλα αυτά μαζί, αλλά σκέφτομαι να πάρω κάνα αγχολυτικό φάρμακο γιατί οι μέρες είναι λίγες μέχρι την εξέταση και πρέπει να τις αξιοποιήσω στο έπακρο για να μπορέσω να τελειώσω.
Χρόνος και λεφτά για ψυχίατρο δεν παίζουν.
Ξέρει κανείς κάποιο αγχολυτικό που να δρα άμεσα, να μη φέρνει υπνηλία και να μην επηρεάζει αρνητικά τις νοητικές λειτουργίες ή και να τις βελτιώνει ακόμα?
- 24-01-2016, 00:58 #2
αγαπητε μου καλησπερα κ υπομονη
κανεις δεν μπορει να κανει διαγνωση ακριβως εδω
και ουτε φάρμακο μπορουμε να σου προτεινουμε απο εδω, είναι ριψοκινδυνο
επισης αγχολυτικα γραφει μονο ο ψυχιατρος νομιζω
δυσκολο να σου δώσει ο φαρμακοποιος
τώρα μονο αν θέλεις φυτικο αγχολυτικο τυπου βαλεριανα μπορουν να σου δωσουν στο φαρμακείο.
Κατι μου λεει βεβαια οτ προκειται για κρισεις αγχους αυτο που περνας ή ηπιες κρισεις πανικου
24-01-2016, 10:50 #3
Στο φαρμακειο μονο φυτικα αγχολυτικα μπορουν να σου δωσουν χωρις συνταγη γιατρου.το βασικο συστατικο στα φυτικα ηρεμηστικα ειναι η βαλεριανα και το st john's wort (σπαθοχορτο στα Ελληνικα) πολλοι ανθρωποι που παιρνουν φυτικα λενε οτι ειναι αποτελεσματικα.Μπορεις να κανεις μια δοκιμη με τα φυτικα και με μερικες βιταμινουλες οπως μουρουνελαιο και neurobion.Αν δεις οτι δεν γινεται τιποτα με αυτα κλεισε ραντεβου σε ψυχιατρο στο δημοσιο νοσοκομειο της περιοχης σου.Δεν θα σε χρεωσουν τιποτα.
24-01-2016, 11:47 #4
Αγχολυτικο που βελτιωνει τισ γνωστικεσ λειτουργιεσ δεν βρηκαμε ακομα αμα βρουμε θα σ πουμε
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
24-01-2016, 11:48 #5
Αυτα που σε ειπαν ειναι τα σωστα τα φυτικα συμπληρωματα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
24-01-2016, 13:28 #6
Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Νιώθω καλύτερα τώρα, όπως και κάθε πρωϊ, αλλά στην πορεία χαλάει το πράγμα.
Δεν ήξερα ότι δε συνταγογραφούνται τα αγχολυτικά.
Ραντεβού στα δημόσια νοσοκομεία κλείνουν για τουλάχιστον ένα μήνα μετά, η εξέταση του μαθήματος είναι αρχές Φλεβάρη.
Πίνω αφέψημα βαλεριάνα, θα πάρω κ κάνα valmane λοιπόν.
24-01-2016, 14:26 #7
Δοκιμασε και το st john's wort = σπαθοχορτο εχω ακουσει πολυ καλα λογια!
24-01-2016, 19:51 #8
μήπως για αυτα που περιγράφεις φταίει το τοξικό περιβάλλον που περιγράφεις και οι εξετάσεις; συζητησε το με καποιον φίλο σου. Πολλές φορές το να συζητάμε κατι που μας απασχολεί βοηθάει πολύ στο να μην ταλαιπωρούμαστε από βασανιστικές σκέψεις και αγχη
Ξέρει κανείς κάποιο αγχολυτικό που να δρα άμεσα, να μη φέρνει υπνηλία και να μην επηρεάζει αρνητικά τις νοητικές λειτουργίες ή και να τις βελτιώνει ακόμα?
Χαλάρωσε λίγο.. Βαλεριάνα,χαμομήλι,ζεστό γάλα,χλιαρό μπάνιο...
24-01-2016, 20:13 #9
συμφωνω πολυ με τν black adder , αν εχετε ατομα που σας καταλαβαινουν μιλήστε παιδια
δεν ξερετε τι βάρος μπορει ν σας φυγει οταν ακουτε και μια αλλη γνωμη
25-01-2016, 00:33 #10
Φυσικά και φταίει το τοξικό περιβάλλον!
Αλλά νομίζω είναι ο συγκερασμός όλων όσων ανέφερα.
Έχω φτάσει τόσο κοντά στη λευτεριά και δεν το περίμενα ότι ο οργανισμός μου θα τα φτύσει τώρα που πρέπει να κάνω σπριντ για να κόψω το νήμα...
Δυστυχώς δεν έχω κάποιο άτομο τόσο κοντινό και έμπιστο για να συζητάω αυτά που με απασχολούν.
Και προφανώς έχει παίξει κι αυτό το ρόλο του στην καταπόνηση της ψυχολογίας μου.
Θα πίνω βαλεριάνες, θα διαβάσω όσο αντέξω κι ότι γίνει...
25-01-2016, 00:42 #11
ειμαι στην ιδια ακριβως φάση με σενα! σε καταλαβαινω δεν ξερεις ποσο! αν θελεις πες μας τι συμβαινει,βγαλτα εστω κι απο εδω απο μεσα σου
25-01-2016, 01:21 #12
fairy σ' ευχαριστώ για την υποστήριξη, αλλά δε θα ήθελα να γίνω πιο συγκεκριμένος
1ον γιατί φοβάμαι μη διαβάσει το φόρουμ κάνας γνωστός μου και καταλάβει ποιός είμαι...
2ον γιατί έχω φτάσει πολύ κοντά στο να φύγω μακριά από δω, να τ' αφήσω όλα πίσω και να κάνω καινούργια αρχή και συνεπώς δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει να κάτσω τώρα να τα σκαλίσω.
Για τις επόμενες δύο βδομάδες θέλω να τα απωθήσω όσο μπορώ.
3ον είναι αργά και πρέπει να την πέσω για να ξυπνήσω πρωί να διαβάσω.
Μετά από πολύ πολύ καιρό έχω φτιάξει το ωράριό μου και τουλάχιστον ένα μήνα τώρα κοιμάμαι κάθε βράδυ και δε διακινδυνεύω να το χαλάσω πάλι, ειδικά τώρα που πρέπει να έχω -όσο είναι δυνατόν- καθαρό μυαλό για να διαβάζω.
Εν γένει αυτό που μπορώ να πω είναι πως η οικογένειά μου είναι τοξικά νευρωτικά στρεσσογόνα άτομα χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης και δυστυχώς στο παρελθόν έκανα παρέα και τέτοια άτομα τα οποία τα ξέκοψα.
Τώρα έχω κάποιες συναναστροφές, αλλά όχι κάποια στενή φιλία και δεν έχω και το χρόνο να ψάξω ή να επενδύσω σε αυτό προς το παρόν.
Η απελευθέρωση από τη δύσκολη κατάσταση που ζω είναι προσωπικός αγώνας που απαιτεί όλη μου την προσοχή και τις δυνάμεις.
Εγώ πρέπει να σώσω τον εαυτό μου.
Όταν λες στην ίδια ακριβώς κατάσταση, εννοείς ότι ζείς και εσύ σε τοξικό οικογενειακό περιβάλλον και περνάς το γολγοθά μόνη σου χωρίς να έχεις κάποιον να μιλήσεις ή και άλλα από όσα είπα για μένα?
25-01-2016, 06:04 #13
Εχω παρει το frisium 20mg , και κανει ακριβως αυτο που ζητας , χτυπαει αποκλειστικα το αγχος , ενω τα αλλα , ολα , ειναι και μυοχαλαρωτικα , γιαυτο φερνουν υπνηλια , αυτο οχι , θελει συνταγη.................................... .τελειο για το αγχος , βελτιωνει τις γνωστικες λειτουργιες , αγχολυτικο παλιο , βενζο ειναι , αλλα οχι ιδιατερα εθιστικο , σαν το ζαναξ ..............................κυκλοφορει ακομα.................
25-01-2016, 12:56 #14
Σ' ευχαριστώ για τη μεταφορά εμπειρίας αδερφέ, αλλά προς το παρόν μιας και θέλει συνταγή δε μπορώ να το πάρω.
25-01-2016, 15:26 #15
Παρακαλω ............καμμια σχεση με φυτικα παντως ...................