Results 16 to 30 of 46
-
28-01-2016, 13:21 #16
Tωρα που το διαβασα προσεκτικα , θαντικαθιστουσα την λεξη ' μισειστε ' με την λεξη ' προτιμηστε ' , το μισος και ο φοβος , δεν εχουν θεση , ουτε και χρειαζονται για ναποκτησεις αρετη , αυτες οι θεσεις ειναι δειγμα φανατισμου , στον οποιο , οποιου ειδους , ειμαι αντιθετος , δεν δειχνει ψυχικα υγιη ανθρωπο ..............................εν κατακλειδι , ειναι οπως το λες , η αρετη ειναι επιλογη , και ειμαι κατα της πολωσης , αυτη ειναι η ζημια που εχει κανει η εκκλησια και οι εκπροσωποι της στην θρησκεια , και στην υγιη πιστη .................................................� �εν υπαρχει λογος νακροβατεις μεταξυ καλου και κακου...................πολυ σωστα , ο δρομος της αυτογνωσιας και , κατ επεκταση , η δουλεια με τον εαυτο μας , ειναι ο δρομος προς την αρετη ....................................επαναλα βανω την θεση μου περι φασιστικης νοοτροπιας της εκκλησιας ....................και των εκπροσωπων της , ο Θεος δεν ειναι φοβητρο , ειναι φιλευσπλαχνος και επιεικης ...........................
- 28-01-2016, 15:09 #17
καμια φορα και εγω μεσα απο την θρησκεια διαπιστωνω πως ολα αυτα που διδασκει ο χριστιανισμος ειναι καπως εξω απο τις δυναμεις του ανθρωπου. εδω ακομα ο ανθρωπος αμαρτανει και με την σκεψη του αλλα δεν γινεται να μπλοκαρουμε το μυαλο και να μην σκεφτομαστε...
28-01-2016, 20:51 #18
Εδώ μίσος εννοείται η αποστροφή και η απέχθεια για κάποια κακιά συνήθεια ή σκέψη και όχι το μίσος με την έννοια του αρνητικού συναισθήματος για έναν άνθρωπο όταν μας έχει κάνει κακό ή θέλουμε να τον εκδικηθούμε. Όταν π.χ. λές: μισώ την ανευθυνότητα, δεν σημαίνει οτι έχεις μίσος μέσα σου αλλά οτι δεν σου αρέσει η ανευθυνότητα. Είναι περισσότερο σχήμα λόγου.
28-01-2016, 23:48 #19
πολες φορες συμφωνα με αυτο που λεει ο μακ περναει στο πιο διπλωματη παρα σε αυτον που ειναι πιο σωστος..
αρα αν εγραφε προτημιστε ενω σκεφτοταν μισηστε δεν θα ειχε κανεις αντιρριση.
29-01-2016, 07:49 #20
Σωστο , Αλεξανδρε , πως με καταλαβαινεις !! παντα προτιμω την διπλωματικη οδο , και τις μετριοπαθεις εκφρασεις , ποτε δεν θα πω σε καποιον ,' εισαι λαθος ' , θα πω , μηηηπως αν το εβλεπες διαφορετικα ................................οποτε δεν κανω τον αλλον να παρει θεση αμυνας , δεν ειναι τι θα πεις , αλλα ΠΩΣ θα το πεις .......................................διαβα� �α την πρωτη παραγραφο του θρεντ , ειδα την λεξη ' μισος ' , την παρελειψα , και πηγα στην ουσια του θεματος , δεν κολλαω σε μια λεξη.......................................... ...σεβομαι τον συνομιλητη μου , και δεν μαρεσει να διορθωνω τους αλλους , αν δεν συμφωνω , απλα δεν παιρνω μερος στην κουβεντα , εχω τις δικες μου αποψεις , και δεν θελω να τις επιβαλλω σε κανεναν ........................αλλα , ουτε μαρεσει να προσπαθει ο αλλος να μου περασει τις αποψεις του .................................................. .................................................. ................Last edited by Macgyver; 29-01-2016 at 17:43.
29-01-2016, 12:11 #21
δεν ειναι θεμα ουτε ατυχους εκφρασης (κασσανδρα) ουτε διπλωματιας η μη διπλωματιας (μαγκ).
ειναι θεμα ΟΥΣΙΑΣ.
μιλανε για ΜΙΣΟΣ γιατι μονο απο μισος και εκφοβισμο ξερουν. οι διδαχες τετοιων γεροντων βριθουν απο τετοιες και πολυ χειροτερες εμεσματικες δηλωσεις που χαρακτηριζουν τους ομοφυλοφυλους ανωμαλους και αποδιοπομπαιους, τους πολιτικα παντρεμενους αμαρτωλους, οσους τους ενοχλουν στο μεγαλο τσιμπουσι απο τα λεφτα των πιστων, αμαρτωλους, κοκ.
ετσι ξερουν να μιλανε, αυτο εχουν μεσα τους σαν τροπο πειθους.
οταν προβαλεις την εργολαβια της πιστης, δεν χρειαζονται επιχειρηματα αλλωστε. μεγα προσον! "ετσι ειναι γιατι ετσι ειπα ΕΓΩ Ο ΤΡΑΓΟΣ! μου το πε ο θεος στο αυτι. δεν τα ξερετε εσεις αυτα, ειναι κατι δικα μας..."
τα εχουμε δει 200 χρονια, απο τα σχολεια με τους θεολογους, απο τα κατηχητικα με τους τραγους, απο τηλεορασεων με τους θρησκευτικους ηγετες (ταχα) αναμεμειγμενους σε ενα σωρο βρωμερα οικονομικα και σεξουαλικα σκανδαλα, αποδεδειγμενα ζωντας υλιστικη και ηδονιστικη ζωη που κανουν κηρυγματα απο αμβωνος με τα χρυσα ριχτα τους και τις καδενες σταυρωτα σαν φισεκλικια.
να ντρεπονται και για την εικονα τους και για τον βιο τους και για την δραση της εκκλησιας, να κοιταν τα του οικου του τους απο αμαρτιες και φιλαργυριες και να αφησουν τα προβατα να βοσκουν...
29-01-2016, 12:47 #22
29-01-2016, 13:00 #23
ακριβως αυτο. εκει βασιζονται ολες οι θρησκειε ΚΑΙ οι παραθρησκειες, αιρεσεις , μαγγανειες, μαγειες και το κακο συναπαντημα.
τι να καθομαστε σαν τα γατακια τους πολιτικους να ψαχνουμε επιχειρηματα και να χαλιομαστε? χαζοι ειμαστε?
"μου το ειπε ο θεος" και τελειωσε η φασαρια...
μιλαμε για εξαπατηση για νηπια, οχι αστεια...
29-01-2016, 15:16 #24
ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ θα βραζετε αιωνια στα καζανια της κολασης
https://www.youtube.com/watch?v=QPh-guUKghw
29-01-2016, 15:29 #25
29-01-2016, 17:01 #26
Εγώ διαφωνώ. Οι περισσότεροι ιερείς είναι καλοί, δεν είναι έτσι που τους παρουσιάζεις. Δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ που έχω συγγενείς και φίλους ιερείς και που έχω μεγαλώσει στο χώρο της εκκλησίας, έχω τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ο παππούς του άντρα μου που ήταν ιερέας σε χωριό έκανε μεγάλο φιλανθρωπικό έργο και όλες τις προσφορές των πιστών τις μοίραζε στους φτωχούς.
Η φίλη μου, για παράδειγμα, που είναι παιδί πολύτεκνης, φτωχής οικογένειας σπούδασε φιλοσοφική από την βοήθεια του παπά της ενορίας της.Τώρα, όσον αφορά την ομοφυλοφιλία, δεν μπορούν να αλλάξουν τους κανόνες και το Ευαγγέλιο.
29-01-2016, 17:51 #27
Ο καθενας εχει τις αποψεις του περι θρησκειας , και ειναι σεβαστες ολες , η πιστη ειναι προσωπικη υποθεση , αν δεν συμφωνουμε με τις αποψεις των γεροντων , δεν τις λαμβανουμε υπ οψη , κι εληξε το θεμα ......................ειναι σαν το δελτιο ειδησεων της τηλεορασης , δεν ' παω ' τους κινδυνολογους και ευφανταστους δημοσιογραφους , την νοοτροπια τους , και δεν παρακολουθω ποτε μα ποτε ειδησεις , εδω και 4 χρονια , οτι διαβασω στο ιντερνετ , αλλα δεν θα κατακρινω καποιον που βλεπει ειδησεις , ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του ..............
29-01-2016, 19:26 #28
γνωριζεις τους "περισσοτερους" ιερεις, προσωπικα?
δεχομαι την πολυ καλη σου γνωμη για τον θειο σου και τους φιλους σας ιερεις και οτι πραγματικα ειναι καλος και αγαθος καιρπροσφερει εργο, αλλα αυτο δεν αποδεικνυει τιποτε. προφανως και υπαρχουν ΚΑΙ καλοι ιερεις. και ειναι ολοι στην βαση της ιεραρχιας και οχι στην κορυφη (πολυ σημαντικο).
το προβλημα ειναι η δραση και ο τροπος της εκκλησιας γενικοτερα.
τα περι ελεημοσυνης σε απορες κορασιδες και περι συσσιτιων πραγματικα ειναι αστεια.
αυτη η ταχα φιλανθρωπη δραστηριοτητα της εκκλησιας, δεν ειναι ουτε η κορυφη του παγοβουνου στους ΠΑΚΤΩΛΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ που εχει μαζεψει ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΥΣ και εκμεταλλευεται για ΙΔΙΟΝ οφελος και οχι για τους φτωχους πιστους που πραγματικα αποδεκατιζονται στις μερες μας.
η εκκλησιαστικη περιουσια μονη της θα εφτανε για να ευημερουν ολοι οι πολιτες, αλλα η εκκλησια ουτε καν φορολογειται, προτιμαει να εμπλεκεται σε σκανδαλα τυπου μονης βατοπεδιου και αλλα αθλια οικονομικα και σεξουαλικα σκανδαλα και να βγαζει λογους περι αρετης και εγκρατειας...
για γελια και για κλλαματα, πραγματικα.
περιμενω την ημερα της φορολογησης τους , ανυπομονα..
29-01-2016, 19:33 #29
29-01-2016, 19:52 #30
Ειναι αληθεια οτι η εκκλησια και οι εκπροσωποι της ( οχι ολοι ) , εχουν βλαψει την θρησκεια , με τα διαφορα σκανδαλα , και εσχατως , με την αντιθεση της στο συμφωνο συμβιωσης των ομοφυλοφιλων , το 11% του πληθυσμου , παγκοσμιως , ειναι ομοφυλοφιλοι η γκει , δεν μπορουμε να απεμπολισουμε μια τοσο μεγαλη μεριδα ανθρωπων , επειδη δεν ειναι σαν εμας , ανθρωποι ειναι κι αυτοι , δεν ενοχλουν κανεναν ...................................εμενα καθολου .....