Πώς μπορεί να αποκτήσει κανείς αρετή; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 46
    Quote Originally Posted by noumac View Post
    δεν φτανει μονο η φορολογηση πρεπει να αποκοπει η εκκλησια από το κρατος τελειως... γιατι να πληρωνω εγω τον κάθε τραγοπαπα για να προσυλητιζει ελληνες?

αν δεν κανω λαθος ειμαστε η μονη ευρωπαικη χωρα που πληρωνει αυτά τα κοπροσκυλα με τα μαυρα
    Μερικές φορές μετανιώνω που μπαίνω να πω την άποψή μου σε αυτό το φόρουμ λόγω του "επιπέδου" κάποιων μελών.
    Τί να κάνω τώρα, να αρχίσω να βρίζω κι εγώ; Τί άποψη μπορείς να γράψεις όταν ο άλλος αντί να γράφει επιχειρήματα χυδαιολογεί;
    "Κοπρόσκυλα",ε; Άστο, δεν θέλω να επεκταθώ...

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Μερικές φορές μετανιώνω που μπαίνω να πω την άποψή μου σε αυτό το φόρουμ λόγω του "επιπέδου" κάποιων μελών.
    Τί να κάνω τώρα, να αρχίσω να βρίζω κι εγώ; Τί άποψη μπορείς να γράψεις όταν ο άλλος αντί να γράφει επιχειρήματα χυδαιολογεί;

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ , δεν εχει νοημα να φανατιζεσαι ...................εχω την πιστη μου , και δεν ανοιγω κουβεντες γι αυτην , την κρατω για μενα ...............................ο καθενας εχει δικαιωμα ομως να λεει την αποψη του ...............

Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ , δεν εχει νοημα να φανατιζεσαι ...................εχω την πιστη μου , και δεν ανοιγω κουβεντες γι αυτην , την κρατω για μενα ...............................ο καθενας εχει δικαιωμα ομως να λεει την αποψη του ...............
    Mac, δεν νομίζω ότι έγραψα κάτι φανατικό. Τέλος πάντων, λάθος μου να γράφω τις απόψεις μου γι αυτά τα θέματα εδώ, δεν θα το ξανακάνω.

kala afiste tis proseyxes kai antimetwpiste tous fobous sas

Senior Member
    Κάποιοι αντιμετωπίζουν τους φόβους τους με προσευχή, κάποιοι άλλοι όχι...
    Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου φοβάμαι το θάνατο, αλλά ποτέ δεν κατέφυγα στην πίστη ως μέσο "θεραπείας" της ψυχής μου. Κάποιοι άλλοι προτίμησαν αυτή την οδό, εγώ είχα εκφράσει κάποια στιγμή έντονα αντίθετη άποψη, μόνο όταν ήταν πια αργά κατάλαβα γιατί (ένα φιλικό μου πρόσωπο) είχε πιαστεί από την πίστη του. Για μια περίοδο, μετά το δυσάρεστο συμβάν, αρνιόμουν πεισματικά την ύπαρξη κάποιας ανώτερης (καλής) δύναμης.Τώρα, μετά από πέντε χρόνια σχεδόν, αποφεύγω να "αγγίζω" αυτό το θέμα, δέχομαι ότι κάθε άνθρωπος μπροστά στις δυσκολίες αντιδράει με τον δικό του τρόπο. Αυτό φτάνει, δεν προσπαθώ πλέον να υποβιβάσω ή να υπερασπιστώ τα "πιστεύω" κάποιου... Ο καθένας γνωρίζει καλύτερα για τον εαυτό του εκείνες τις στιγμές, αυτή είναι η αρετή μας.

Banned
    εχεις δικιο κασσανδρα ζητω συγνωμη από τα αδεσποτα σκυλια ακομα και αυτά είναι καλυτερα από τα μιασματα με τα μαυρα...

το επιχειρημα είναι ότι ειμαστε η μονη ευρωπαικη χωρα που τα πληρωνει... αλλα μαλλον δεν το καταλαβες....

οσο αφορα το επιπεδο... είναι υποκειμενικο το πως το βλεπει κανεις... θα μπορουσα να πω το ιδιο για σενα μια και θεωρεις ότι δεν εχω επιπεδο επειδή λεω τα μιασματα.... μιασματα!!

Senior Member
    Bρε noumac , σταματα κι εσυ να την προκαλεις , ειναι ενα θεμα , που ανετα μπορει να προκαλεσει διενεξεις , εγω κρατω μια μετριοπαθη σταση , η πιστη ειναι προσωπικο θεμα , δεν θανοιξω κουβεντα γι αυτην , ακριβως προς αποφυγη εντασεων , εχεις την αποψη σου , καλα κανεις , εγω δεν ενοχλουμαι , με τιποτα δεν ιδρωνει ταυτι μου , αλλα καποιοι ενοχλουνται , και γινεται μπουρλοτο !!! τσπαντων , ας ειναι ..........καντε οτι νομιζετε ..............αρχιστε την επανασταση χωρις εμενα................

Banned
    Mac, δεν νομίζω ότι έγραψα κάτι φανατικό. Τέλος πάντων, λάθος μου να γράφω τις απόψεις μου γι αυτά τα θέματα εδώ, δεν θα το ξανακάνω.
    και εγω δεν συμφωνω με τον ορο φανατισμο... ειναι καλο να εχεις πιστη και ειναι κριμα για εμας που την χασαμε..και εισαι τυχερη που εχεις γνωρισει την αγνοτητα και την καθαροτητα της θρησκειας μας. εχω ξεχασει πως να προσευχομαι..και ποση γαληνη σου δινει αυτο στην ψυχη σου. εγω δεν θελω σταματήσεις να γραφεις αυτα που πιστευεις για κανεναν μας, πρεπει να υπάρχει η φωνη που μας συμμαζευει απο τον μηδενισμο..ακομα και αν δεν το δειχνουμε οτι το εκτιμαμε εκεινη την στιγμη. αλλα απο την αλλη δεν θελω να στεναχωριεσαι 'ομως ... μπορει να χασαμε πολλοι τον θεο και την πιστη μας και δεν φταιμε εμεις σε αυτο..αλλα δεν θελουμε να χασουμε και εσενα ..για μενα εισαι σημαντικο μελος και πάντα προσφερεις!

για τους υπόλοιπους πρεπει να υπενθυμισω οτι υπάρχουν πιστοι ανθρωποι εδω μεσα ...να χαλαρωσουμε με τις βρισιες γιατι δεν ειναι σωστο να πληγωνουμε τα μελη!.. ειναι σαν να βριζουμε την μανα τους και τον πατερα τους. το εκανα και εγω αυτο το λαθος γιατι δεν ηξερα οτι υπάρχουν εδω ανθρωποι θρησκοι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by rea View Post

για τους υπόλοιπους πρεπει να υπενθυμισω οτι υπάρχουν πιστοι ανθρωποι εδω μεσα ...να χαλαρωσουμε με τις βρισιες γιατι δεν ειναι σωστο να πληγωνουμε τα μελη!.. ειναι σαν να βριζουμε την μανα τους και τον πατερα τους. το εκανα και εγω αυτο το λαθος γιατι δεν ηξερα οτι υπάρχουν εδω ανθρωποι θρησκοι.
    Δεν ειναι οτι πληγωνουμε τα μελη,, εγω δεν επηρρεαζομαι , παντα θα υπαρχουν αντιθετες αποψεις , ειναι οτι δημιουργουνται αψιμαχιες ανευ λογου και αιτιας , κι εδω μεσα , καλο ειναι να κρατιουνται χαμηλοι οι τονοι , στις διενεξεις ειναι που επηρρεαζονται μελη ......................να λεει τις αποψεις η Κασσανρα , αλλα να περιμενει μετα αντιδρασεις ........προτιμω να το βουλωνω , παρα να επιχειρηπματολογω για τα πιστευω μου ............

και εγω δεν συμφωνω με τον ορο φανατισμο... ειναι καλο να εχεις πιστη και ειναι κριμα για εμας που την χασαμε..και εισαι τυχερη που εχεις γνωρισει την αγνοτητα και την καθαροτητα της θρησκειας μας. εχω ξεχασει πως να προσευχομαι..και ποση γαληνη σου δινει αυτο στην ψυχη σου. εγω δεν θελω σταματήσεις να γραφεις αυτα που πιστευεις για κανεναν μας, πρεπει να υπάρχει η φωνη που μας συμμαζευει απο τον μηδενισμο..ακομα και αν δεν το δειχνουμε οτι το εκτιμαμε εκεινη την στιγμη. αλλα απο την αλλη δεν θελω να στεναχωριεσαι 'ομως ... μπορει να χασαμε πολλοι τον θεο και την πιστη μας και δεν φταιμε εμεις σε αυτο..αλλα δεν θελουμε να χασουμε και εσενα ..για μενα εισαι σημαντικο μελος και πάντα προσφερεις!

Ρέα μου κι εγώ δεν είμαι πιστή, απλά έχω μεγαλώσει σε περιβάλλον τέτοιο και μάλλον έτυχε να γνωρίσω τους καλύτερους ανθρώπους από το χώρο της εκκλησίας. Ανθρώπους που πήγαιναν και έκαναν συντροφιά, τάιζαν και έκαναν μπάνιο ασθενείς σε άσυλα ανιάτων, σε γηροκομεία, σε φυλακές, ξεχασμένους και από τους ίδιους τους τους γονείς, τα παιδιά και τα αδέλφια τους. Πήγαινα κι εγώ με τον πατέρα μου δύο, τρεις φορές την εβδομάδα με μικρές ομάδες από ενορίες. Δεν μπορώ να βλέπω να γράφουν οτι αυτοί οι άνθρωποι είναι βλάκες, άχρηστοι, ηλίθιοι. Δηλαδή αυτοί είναι βλάκες της κοινωνίας;
    Και ναι, όπως λες, είναι σαν βρίζουν την μάνα σου και τον πατέρα σου όταν βρίζουν την θρησκεία σου. Μπορεί να είναι μια απάτη, μια ψευδαίσθηση, "το όπιο του λαού" που έγραφε και ο Μάρξ, δεν είμαι απόλυτα σίγουρη για το ποιά είναι τελικά η αλήθεια, οι άνθρωποι όμως που γνωρίζεις είναι αληθινοί, καθώς και οι πράξεις τους. .

Δεν ειναι οτι πληγωνουμε τα μελη,, εγω δεν επηρρεαζομαι , παντα θα υπαρχουν αντιθετες αποψεις , ειναι οτι δημιουργουνται αψιμαχιες ανευ λογου και αιτιας , κι εδω μεσα , καλο ειναι να κρατιουνται χαμηλοι οι τονοι , στις διενεξεις ειναι που επηρρεαζονται μελη ......................να λεει τις αποψεις η Κασσανρα , αλλα να περιμενει μετα αντιδρασεις ........προτιμω να το βουλωνω , παρα να επιχειρηπματολογω για τα πιστευω μου ............
    Mac, έχεις δίκιο, και επειδή στεναχωριέμαι πολύ θα προσπαθήσω να μην ξαναεμπλακώ σε συζητήσεις τέοιου είδους. Δεν υπάρχει λόγος, αρκετά "σφαλιαρωμένοι" είμαστε όλοι εδώ μέσα από τη ζωή μας, δεν χρειάζεται να ρίχνουμε και μάπες ο ένας στον άλλον.

Senior Member
    Mac, έχεις δίκιο, και επειδή στεναχωριέμαι πολύ θα προσπαθήσω να μην ξαναεμπλακώ σε συζητήσεις τέοιου είδους. Δεν υπάρχει λόγος, αρκετά "σφαλιαρωμένοι" είμαστε όλοι εδώ μέσα από τη ζωή μας, δεν χρειάζεται να ρίχνουμε και μάπες ο ένας στον άλλον.

Oτι καλυτερο , Κασσανδρα , εγω ειμαι πολυ πιστος , και παρ ολα αυτα , κανω την παπια !! που να επιχειρηματολογω τωρα.............μη δοτε τους Αγιους τοις κυσι , ειπε καποιος ........καποτε ...........οποιος θελει οπισω μου ελθειν ......ξαναειπε .....ας το ακολουθησουμε .....

Banned
    μακ εσυ διαφερεις, εισαι το μονο μελος που μπαινεις σο φορουμ υποστηριξης για να δηλωνει πως δεν χρειαζεται υποστηριξη και να αυτο θαυμαζετε για την ψυχραιμια του, την δυναμή του, την λογική του κτλ κτλ. ..οκ δικαιωμα σου...αλλα εδω μεσα οι περισσοτεροι ανθρωποι ειμαιστε πλάσματα με σπασμενα νευρα ..με ανθρωπινες αδυναμιες με κακες μερες κτλ κτλ.. σαφως και περιμενουμε αντιδρασεις όλοι μας .. αλλα υπάρχει και όριο ..και ειναι χρεος του καθε μελους που παρατηρει μια συζητηση να επισημανει τα ορια και οχι να ειναι διπλωματικος, εφοσον δεν υπαρχει επίβλεψη! τωρα εσυ μπορεις να κανεις οτι θελεις, αλλα οταν λες οτι εκτιμας εναν ανθρωπο δεν μπορεις να μενεις αμετοχος..πιστευω.
    μιλάω γενικα πάντα και οχι μονο για την συγκεκριμενη περιπτωση .

Banned
    Ρέα μου κι εγώ δεν είμαι πιστή, απλά έχω μεγαλώσει σε περιβάλλον τέτοιο και μάλλον έτυχε να γνωρίσω τους καλύτερους ανθρώπους από το χώρο της εκκλησίας. Ανθρώπους που πήγαιναν και έκαναν συντροφιά, τάιζαν και έκαναν μπάνιο ασθενείς σε άσυλα ανιάτων, σε γηροκομεία, σε φυλακές, ξεχασμένους και από τους ίδιους τους τους γονείς, τα παιδιά και τα αδέλφια τους. Πήγαινα κι εγώ με τον πατέρα μου δύο, τρεις φορές την εβδομάδα με μικρές ομάδες από ενορίες. Δεν μπορώ να βλέπω να γράφουν οτι αυτοί οι άνθρωποι είναι βλάκες, άχρηστοι, ηλίθιοι. Δηλαδή αυτοί είναι βλάκες της κοινωνίας;
    Και ναι, όπως λες, είναι σαν βρίζουν την μάνα σου και τον πατέρα σου όταν βρίζουν την θρησκεία σου. Μπορεί να είναι μια απάτη, μια ψευδαίσθηση, "το όπιο του λαού" που έγραφε και ο Μάρξ, δεν είμαι απόλυτα σίγουρη για το ποιά είναι τελικά η αλήθεια, οι άνθρωποι όμως που γνωρίζεις είναι αληθινοί, καθώς και οι πράξεις τους. .
    εισαι πολυ τυχερη που μεγαλωσες σε τετοιο περιβαλλον..για μενα και για τους περισσοτερους απο εμας ..μας ειναι αγνωστη η ανιδιοτελης καλοσυνη και η αγαπη... χαιρομαι ομως που μαθαινω οτι υπαρχει ακομα ..η κεκια του κοσμου με απομονωσε...η καλοσυνη του μπορει να με απελευθερωσει καποτε..και ισως βρω και εγω καποτε την πιστη μου ξανα ...σε κατι σπουδαιο και ιδανικο

Senior Member
    μακ εσυ διαφερεις, εισαι το μονο μελος που μπαινεις σο φορουμ υποστηριξης για να δηλωνει πως δεν χρειαζεται υποστηριξη και να αυτο θαυμαζετε για την ψυχραιμια του, την δυναμή του, την λογική του κτλ κτλ. ..οκ δικαιωμα σου...αλλα εδω μεσα οι περισσοτεροι ανθρωποι ειμαιστε πλάσματα με σπασμενα νευρα ..με ανθρωπινες αδυναμιες με κακες μερες κτλ κτλ.. σαφως και περιμενουμε αντιδρασεις όλοι μας .. αλλα υπάρχει και όριο ..και ειναι χρεος του καθε μελους που παρατηρει μια συζητηση να επισημανει τα ορια και οχι να ειναι διπλωματικος, εφοσον δεν υπαρχει επίβλεψη! τωρα εσυ μπορεις να κανεις οτι θελεις, αλλα οταν λες οτι εκτιμας εναν ανθρωπο δεν μπορεις να μενεις αμετοχος..πιστευω.
    μιλάω γενικα πάντα και οχι μονο για την συγκεκριμενη περιπτωση .

Αγαπητη Ρεα , για να μπαινω στο φορουμ , δεν το κανω για την πλακα μου , θα μπορουσα να κανω κατι καλυτερο , χρειαζομαι υποστηριξη , αλλα την παιρνω μονο και μονο συμμετεχοντας σε μια κουβεντα , η δημιουργωντας μια , τωρα ναρχισω να καυγαδιζω , δεν ειναι το στυλ μου , ενας καυγας , δεν προκειται να καταληξει καπου , θα εμμενει ο καθεις στην αποψη του , αντεγκλησεις , λογομαχιες , τοχω δει το εργο , και μονο καλο για την ψυχολογια καποιου δεν ειναι ενας καυγας , για καλο κρατω την σταση αυτη , εφαρμοσα στο παρελθον το αντιθετο , και γινοταν πανδαιμονιο εδω μεσα ..........................ουτε στην ζωη μου καυγαδιζω .........

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast