Ο χρόνος. - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 57
  1. #31
    Banned
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    1,022
    πολύ ωραίο αυτό που ανέβασες.Ο χρόνος για μένα είναι κάτι σχετικό.Είναι στιγμές που θέλω να γυρίσω το ρολόι πίσω.Αλλες φορές να το πάω μπροστά.

  2. #32
    Οποιος θελει γραφει, ανεβαζει, καταθετει πως τον νιωθει τον Χρονο.
    Ειπα να ανεβασω και κατι που να σπαει τη μαυριλα :)
    "Make sure your worst enemy isn't you"

  3. #33
    Banned
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    938
    ο χρονος... μια ματαιη ψευδαισθηση του τρισδιαστατου κοσμου που ζουμε εδώ στην γη!

    πως θα ταν αραγες ο χρονος αν η βαρυτικη ελξη του αντικειμενου που παρατηρητε ηταν τελειως διαφορετικη από την βαρυτητα την οποια υφιστατε ο παρατηρητης?

    πως θα ταν αραγες ο χρονος αν είχαμε αντιληψη περισσοτερων διαστασεων από αυτές που αντιλαμβανόμαστε τωρα?

    υπηρχε αραγες ο χρονος πριν την αποδεκτη ως τωρα μεγαλη εκρηξη που δημιουργησε το συμπαν?

  4. #34
    Banned
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    938
    και αν ο χρονος είναι η μεγαλη παγιδα? σου λενε οι επιστήμονες τοσες χιλιαδες ετη φωτος μακρυα εκεινο το αστερι.. τοσες το άλλο

    αν το πρόβλημα δεν είναι ο χρονος αλλα ο χωρος? αν δηλαδή η ψευδαισθηση του χρονου είναι ουσιαστικα η μετακινηση του ευατου μας προς μια κατευθυνση?

  5. #35
    Νομιζω οτι πανε πακετο Χρονος Χωρος. Ημουν στο σημειο Α. ενιωθα ετσι. Βρεθηκα στο σημειο Β. ενιωθα αλλιως.

    Δηλαδη οταν αφηγουμαστε την ιστορια μας, αναφερουμε τοπο και χρονο. Ο χρονος ΑΧΡΟΝΟΣ και αγαπημενος ειναι εκεινος του ονειρου.

    Δεν ξερω αν υπαρχει ακαδημαικη βιβλιογραφια επι του θεματος νουκ μου.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

  6. #36
    WhyAlwaysMe?
    Guest
    Εγώ θέλω ο χρόνος να κυλά αργά και βασανιστικά.............

  7. #37
    Banned
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    938
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Ο χρονος ΑΧΡΟΝΟΣ και αγαπημενος ειναι εκεινος του ονειρου.
    τωρα που ειπες για ονειρα... εχει εδώ και 2-3 χρονια... βλεπω ονειρα σε επαναληψη μεσα στο ιδιο βραδυ

    βλεπω την ιδια σκηνη να επαναλμβανετε ξανα και ξανα με το ιδιο παντα τροπο... δεν ξερω αν διαρκει ωρα ή αν είναι στιγμιαιο φλας του μυαλου και παιζει την ιδια σκηνη ξανα και ξανα... λες και σταματάει ο χρονος σε εκεινο το σημειο

  8. #38
    Για τα ονειρα εχουν βγαλει πολλες θεωριες και αποσυμβολισμους κτλ καθως και την καταγραφη της φασης, που λενε πως κραταει δευτερολεπτα αλλα εμεις ξυπναμε και νομιζουμε οτι βλεπαμε για 3-4 ωρες την υποθεση.

    Δεν ξερω αν πραγματι στην διαρκεια του ονειρου μπορουμε να πλησιασουμε σε μια μη λογικη τηλεπαθητικη σχεση με καποια προσωπα και εκει ακριβως να μπαινει το χωρο-χρονος Αχρονος.
    Ωραιο θεμα νουκ τα ονειρα.

    Inception του Κρίστοφερ Νόλαν ----- δες το !!!
    "Make sure your worst enemy isn't you"

  9. #39
    Quote Originally Posted by noumac View Post
    ο χρονος... μια ματαιη ψευδαισθηση του τρισδιαστατου κοσμου που ζουμε εδώ στην γη!

    πως θα ταν αραγες ο χρονος αν η βαρυτικη ελξη του αντικειμενου που παρατηρητε ηταν τελειως διαφορετικη από την βαρυτητα την οποια υφιστατε ο παρατηρητης?

    πως θα ταν αραγες ο χρονος αν είχαμε αντιληψη περισσοτερων διαστασεων από αυτές που αντιλαμβανόμαστε τωρα?

    υπηρχε αραγες ο χρονος πριν την αποδεκτη ως τωρα μεγαλη εκρηξη που δημιουργησε το συμπαν?
    Νομίζω οτι ο χρόνος έχει νόημα όταν υπάρχει ύλη, όταν συμβαίνει κάτι. Πριν τη μεγάλη έκρηξη, αν δεν υπήρχε τίποτα, λογικά δεν θα υπήρχε χρόνος. Δεν θα είχε νόημα ο χρόνος. Δηλαδή, εγώ φαντάζομαι αν μετράς τον χρόνο σε ένα απόλυτο τίποτα, που τίποτα δεν συμβαίνει τί νόημα έχει; Είναι σαν να μην υπάρχει χρόνος γιατί δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στο πριν και στο μετά.
    Με επιφύλαξη το λέω γιατί δεν γνωρίζω πολλά πράγματα από φυσική.

  10. #40
    Χρόνος Πανικού
    Όταν είμαστε αγχωμένοι νιώθουμε φόβο και ένταση, κάνουμε ανήσυχες σκέψεις και πιθανόν να έχουμε και σωματικά συμπτώματα: ταχυπαλμία, σφίξιμο στο στήθος, πονοκέφαλο, ναυτία, γρήγορη αναπνοή κ.α. Τα σωματικά συμπτώματα αυτά προκαλούνται από τον ακόλουθο μηχανισμό: ο εγκέφαλος μας διαρκώς εκτιμά εάν μία κατάσταση είναι ασφαλής ή όχι. Εάν λοιπόν ερμηνεύσουμε μία κατάσταση ως απειλητική, δημιουργούνται τρείς επιλογές: η φυγή, η μάχη ή το πάγωμα. Όταν λοιπόν ο εγκέφαλος μας αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί απέναντι στην απειλή, είτε με τη μάχη είτε με τη φυγή, το συμπαθητικό νευρικό σύστημα δημιουργεί αλλαγές στη φυσιολογία μας προκειμένου να υποστηρίξει αυτή την υπερδέγερση στην οποία βρισκόμαστε (όπως για παράδειγμα ρηχή ή γρήγορη αναπνοή ή ταχυπαλμία).
    Στην απόκριση σε οξύ στρες, το συμπαθητικό νευρικό σύστημα του σώματος ενεργοποιείται λόγω της ξαφνικής απελευθέρωση ορμονών. Διεγείρονται τα επινεφρίδια προκαλώντας την απελευθέρωση κατεχολαμινών, στις οποίες ανήκει η αδρεναλίνη και η νοραδρεναλίνη. Η ποικιλία των αντιδράσεων που προκαλεί η αδρεναλίνη αποβλέπει στην αντιμετώπιση ενός ‘’εχθρού’’ ή μιας απειλής. Για παράδειγμα, με τη μυδρίαση οξύνεται η όραση στο σκότος και περιορίζεται η πλευρική όραση (εστίαση στον ‘’εχθρό’’), ενώ η ανόρθωση των τριχών αυξάνει την ευαισθησία σε δονήσεις και τον όγκο του σώματος (στα ζώα) με την ελπίδα ότι θα φοβηθεί ο ‘’εχθρός’’. Σε διανοητικό επίπεδο, η αδρεναλίνη περιορίζει τον ορθολογικό τρόπο σκέψης, επιτρέποντας έτσι την εκδήλωση περισσοτέρων πρωτόγονων αντιδράσεων, αφού κατά την αντίδραση ‘’μάχης ή φυγής’’ υπάρχει συνήθως περισσότερη ανάγκη δράσης παρά σκέψης.
    Αναλυτικότερα η ανωτέρω κατάσταση οδηγεί σε αύξηση του καρδιακού ρυθμού, της αρτηριακής πίεσης και του ρυθμού αναπνοής. Αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν λόγω της ενεργοποίησης υποδοχέων που βρίσκονται α) σε αιμοφόρα αγγεία, προκαλώντας συστολή σε αυτά, με αποτέλεσμα η αρτηριακή πίεση να αυξάνεται και β) στην καρδιά, όπου προκαλούν επιτάχυνση της λειτουργίας της και παραγωγή αισθήματος δυνατού κτυπήματος στο στήθος, γνωστό ως ταχυπαλμία. Επίσης, ενεργοποίηση υποδοχέων στο δέρμα προκαλεί «ανόρθωση τριχών-ανατριχίλα», ενώ ενεργοποίηση υποδοχέων στα σπλάχνα, προκαλεί τα ανησυχητικά γαστρικά συναισθήματα που όλοι αντιλαμβανόμαστε ως στρες. Αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν για να μας προετοιμάσουν να δώσουμε μάχη ή να τραπούμε σε φυγή – και να συγκεντρώσουμε το αίμα στα όργανα ζωτικής σημασίας δηλαδή στους μυς και στον εγκέφαλο. Μετά την απειλή, το σώμα χρειάζεται περίπου 20 έως 60 λεπτά για να επιστρέψει στα προ-διέγερσης επίπεδα.



    Την ίδια ακριβώς ψυχολογική κατάσταση όμως ενδέχεται να βιώσει και το πρόσωπο με το οποίο ένας φύλακας ασφαλείας έρχεται σε αντιπαράθεση. Καλό θα είναι να μην αισθάνεται ο δράστης ότι απειλείται η ζωή του άμεσα, διότι σε αυτή την περίπτωση το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί είναι ‘’μάχη ή φυγή’’. Εαν αποφασίσει να δώσει μάχη, ο φύλακας ασφαλείας δεν γνωρίζει πως θα αντιδράσει το συγκεκριμένο άτομο σε κατάσταση αυξημένης πίεσης και τι όπλα φέρει (το σύνδρομο ‘’μάχη ή φυγή’’ μπορεί να είναι πολύ ισχυρό). Σε αυτή την περίπτωση μην προκαλείτε το δράστη και μην του δημιουργείτε περισσότερο άγχος και στρες. Να είστε διαλεκτικοί, αφήστε τον να μιλήσει και μην επιδεικνύετε επιθετική συμπεριφορά. Εαν ο δράστης επιλέξει τη φυγή μην επιδιώκετε την ασφυξία θέσης. Δημιουργείστε μια οδό διαφυγής για αυτόν, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
    Η καλύτερη λοιπόν ασπίδα προστασία λοιπόν είναι η γνώση και η εκπαίδευση. Όσα περισσότερα γνωρίζουμε για το σύνδρομο ‘’μάχη ή φυγή’’, ποιά είναι τα συμπτώματα, πως αυτό εκδηλώνεται, σωματικά και ψυχολογικά και πώς αυτό εφαρμόζεται στην εργασία ενός φύλακα ασφαλείας τόσο περισσότερο αυτός θα είναι σε θέση να προβλέψει και να αντιμετώπισει μελλοντικές δύσκολες καταστάσεις.

    Πηγη -http://securityguide.gr/%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B7-%CE%AE-%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CF%83%C E%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B5/
    "Make sure your worst enemy isn't you"

  11. #41
    Ορμόνες άμεσα συσχετιζόμενες με το στρες.

    Αδρεναλίνη - Νοραδρεναλίνη - Κορτιζόλη


    Όποιος ενδιαφέρεται

    1.http://nutrilabs.gr/kortizoli-i-ormoni-twn-ormonwn/
    2.http://panacea.med.uoa.gr/topic.aspx?id=203
    "Make sure your worst enemy isn't you"

  12. #42
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    437
    https://www.youtube.com/watch?v=uJkp9dHXnIo

    καλησπερα cc η δυναμη του τωρα.
    Wenn du träumen kannst,kannst du tun!

  13. #43
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    αθηνα
    Posts
    534
    Quote Originally Posted by WhyAlwaysMe? View Post
    Εγώ θέλω ο χρόνος να κυλά αργά και βασανιστικά.............
    Γιατι βρε why?

  14. #44
    Quote Originally Posted by mamra1983 View Post
    https://www.youtube.com/watch?v=uJkp9dHXnIo

    καλησπερα cc η δυναμη του τωρα.
    Σε ευχαριστώ πολυ μαμρα. Οταν εισαι λεει σε ισορροπια νοητικα συναισθηματικα και ψυχικα ζεις μονον το παρον και αυτο ειναι μεγαλο αγαθο. :)
    "Make sure your worst enemy isn't you"

  15. #45
    Banned
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    greece
    Posts
    1,555
    ο χρονος κυλαει, και πισω δεν ξαναγυριζει! εγω θα ελεγα οσο αφορα το χρονο καθε πραγμα στον καιρο του και ο κολιος τον Αυγουστο! Εννοω πως αναλογα με την ηλικια που εχει κανεις ετσι πρεπει να ζει την καθε του στιγμη... οταν ημουν παιδι απολαμβανα τα παιχνιδια και την ανεμελεια, δεν βιαζομουν να μεγαλωσω.. Οταν ενηλικιωθηκα αρχισα να οδηγαω, αμαξι ή μηχανη. οταν τελειωσα το Λυκειο πηγα για σπουδες. οταν βρεθει η καταλληλη θα παντρευτω! Αν δεν κανεις αυτα που πρεπει την αναλογη χρονικη περιοδο που διανυεις, θα εχεις απωθημενα...Ο χρονος μπορει να ειναι και φιλος αλλα και εχθρος, αναλογα με τον πως εσυ τον αντιμετωπιζεις. Για αλλους ο χρονος ειναι χρημα! Ο χρονος ειναι κατι το μυστηριο και εχει να κανει παντα με εσενα πως τον διαχειριζεσαι... αυτα τα λιγα απο εμενα

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Similar Threads

  1. καινουργιος χρονος.
    By κύριος in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 1
    Last Post: 07-01-2016, 11:07
  2. Χρόνος Διάγνωσης
    By vicky_k in forum Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια
    Replies: 6
    Last Post: 17-12-2013, 21:24
  3. Ο χρόνος
    By mihalis in forum Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια
    Replies: 5
    Last Post: 10-04-2013, 23:55
  4. 19 χρονος και συμπεριφορα
    By sunset in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 13
    Last Post: 15-04-2009, 02:42
  5. χρονος με τα παιδια
    By manous73 in forum Συμβουλευτική Γονέων
    Replies: 3
    Last Post: 19-08-2008, 15:18

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •