Results 1 to 15 of 33
Thread: agxos!!!!!!!
-
29-01-2008, 20:14 #1
agxos!!!!!!!
geia sas!edw kai 5 xronia ypoferw apo agxos(ideopsyxanagastiki symperifora-kriseis panikou kai agorafovia).exw paei se diaforous psyxiatrous kai exw akolouthisei farmakeutikes agwges pou eixan kapoio apotelesma...auti ti stigmi exw allaksei psyxiatro giati o proigoumenos itan arketa megalos se ilikia kai exw arxisei farmakeutiki agwgi edw kai 10 meres me anafranil kai xanax alla anti na eimai kalytera,eimai xeirotera...exw pathei gastritida sto stomaxi apo to agxos mou,den trww,den koimamai,den milaw,klaiw synexeia...fovamai oti tha pathw kati...oloi mou lene na kanw ypomoni mexri na arxizoun na droun ta farmaka...tha ginw pote kala i'telika tha paw apo to poly agxos mou???????
- 29-01-2008, 20:27 #2
Γεια σου ζουζουνιτσα και καλως ήρθες.
Καταρχήν ποσο χρονων άρχισαν οι κρίσεις? Εγω εχω το πρόβλημα αυτό εδώ και αρκετα χρονια αν και τελευταια εχω βελτιωθει. (απο 17-18 χρονων) Τα χαπια θελουν καποιο καιρο να δράσουν είναι αλήθεια αλλά το σημαντικότερο είναι να παίρνεις τα ΣΩΣΤΑ χαπια. Το χω πει και αλλού το ξαναλέω και δω, στους προηγούμενους γιατρούς που πήγαινα τα φαρμακα που μου γράψανε δεν με βοηθησαν και εξακολουθούσα να εχω κρίσεις πανικού. Αυτά που παίρνω τωρα με εχουν βοηθησει αρκετά και είμαι αισθητά καλύτερα. Οταν έπαιρνα αναφρανιλ προσωπικά δεν είδα βελτίωση. Τωρα μαυτά που παίρνω οι κρισεις εχουν υποχωρήσει, μπορώ να παίρνω το τρόλει, το τρένο κτλ και ειμαι καλύτερα. Βεβαια περιπτωση από περίπτωση διαφέρει, απλά καταθετω την εμπειρια μου.
29-01-2008, 20:33 #3
aaaaaaaax
eimai 20 kai to exw apo ta 15 mou...apla autes tis meres eimai toso xalia pou niwthw oti tha pethanw apo to agxos mou...exw na koimithw 4 meres,trww elaxista kai den exw katholou oreksi,ennoeitai oti den vgainw apo to spiti,zalizomai,fovamai poly oti telika tha pethanw apo to agxos mou...me katalavainei kaneis i\'eimai i moni ston kosmo?????
29-01-2008, 20:46 #4
Ηρεμησε τα χω περάσει και σε καταλαβαίνω. Δυστυχως σε καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ.... (διαβασε <<την ιστορία μου μεχρι τώρα>> στο φορουμ <<αγχος φοβιες>> και θα δεις οτι δεν είσαι μονη σου. Και εκτος από τη δική μου ιστορία είναι και τοσων άλλων με αυτό το πρόβλημα ή έστω παρομοιο. Ειναι θετικό το ότι πας σε κάποιον γιατρό και συζητατε. Απλά πρεπει να τυχεις στο σωστό γιατρό με τις σωστές γνωσεις. Μου πηρε χρονια για να το πετύχω αλλά τωρα που τον πέτυχα είμαι καλύτερα. Το πρόβλημα ξεπερνιέται με συνδυασμό σωστών φαρμάκων + σωστη ψυχοθεραπεία. Δεν είμαι βεβαια ειδικός αλλά για τη περιπτωσή σου ισως χρειαστεί ομαδική ψυχοθεραπεία οχι μονο φάρμακα. Ξερω είναι πολύ δυσκολο και θα λες τι μου λεει αυτός τωρα, αλλά πρέπει να πας κοντρα στο πρόβλημα. Να αρχισεις να βγαίνεις από το σπίτι σιγα σιγά και να αρχισεις να τρως ακομα και αν δε πεινάς. Δεν προκειται να πεθάνεις από το άγχος μη φοβάσαι. Ο φοβος σου αυτος είναι ανυπόστατος. Οταν λες εχεις κρίσεις πανικού και αγοραφοβία, τι σε πιάνει δηλαδή ακριβώς? και κατω από ποιές συνθηκες? Μπορείς να το περιγράψεις λίγο?
29-01-2008, 20:50 #5
κουράγιο και υπομονή γλυκιά μου!
τα φάρμακα θέλουν τον χρόνο τους για να δράσουν.
και σιγουρα δεν είσαι η μόνη που τα περνάς όλα αυτά τα δύσκολα.
αν διαβάσεις εδώ στο φόρουμ θα διαπιστώσεις οχι απλα οτι δεν εισαι η μονη αλλα υπάρχουν και πολύ χειροτερες περιπτώσεις.
κουράγιο και ολα θα στρώσουν σιγα-σιγα....
29-01-2008, 21:00 #6
ζουζουνίτσα μου καλά κουράγια. δε σου λέω καλώς ήρθες αλλά καλώς να απαλλαγείς. κατ\'αρχήν μην χρησιμοποιείς greeklish θα μας πάρουν με τις πέτρες. κάνε λίγο υπομονή, ίσως τα συμπτώματα να είναι παρενέργειες απ\'τα φάρμακα. θέλει το χρόνο του ο οργανισμός να τα συνηθίσει. είχα κ εγώ τα ίδια για 2 εβδομάδες. κ ένιωθα κ φυτό. μετά όμως σιγά σιγά φεύγουν. αν πάλι συνεχίσεις έτσι μίλα με το γιατρό σου μήπως στα αλλάξει. όλα θα πάνε καλά κ μην ανυσηχείς. δεν το περνάς μόνη. είμαστε πάάάάρα πολλοι
30-01-2008, 20:23 #7
σας ευχαριστω παρα πολυ ολους που απαντησατε...αισθανομαι οτι δεν ειμαι μονη...παλι δεν κοιμαμαι τα βραδια απο το αγχος μου,εχω να κοιμηθω 5 μερες και σκεφτομαι θα πεσω κατω καποια στιγμη...και τρεμω ολοκληρη...μου ειπε το αγορι μου να παω σε ενα κλαμπ μαζι του το βραδυ,τι να κανω???????να παω?εγω σκεφτομαι οτι ειμαι αφαγη,αυπνη,και θα με πιασει η αγοραφοβια μου ,η\'οτι πεθαινω και ολα τα συμπτωματα παλι και αφηστε τα ... απο τωρα αγχωνομαι...επισης,θελει να παμε σπιτι του αλλα ακομα και σεξ φοβαμαι να κανω...νομιζω οτι θα πεθανω εκεινη την ωρα...αχ απαντηστε μου,τι να κανω??????να συμπεριφερθω σαν κανονικος ανθρωπος?γιατι εγω δεν ειμαι φυσιολογικη...
30-01-2008, 20:32 #8
δώσε προταιρεότητα στο να γίνεις καλά και υστερα θα ρθουν και τα αλλα.μην πιεστεις να κανεις πραγματα που θα σε αγχωσουν και πιθανον να μην μπορεσεις να τα χαρεις στην παρουσα φαση.οταν συνελθεις θα χεις ολο τον καιρο να τα ζησεις.
φιλικά
ferro
30-01-2008, 20:42 #9
Originally posted by zouzounitsaaa
σας ευχαριστω παρα πολυ ολους που απαντησατε...αισθανομαι οτι δεν ειμαι μονη...παλι δεν κοιμαμαι τα βραδια απο το αγχος μου,εχω να κοιμηθω 5 μερες και σκεφτομαι θα πεσω κατω καποια στιγμη...και τρεμω ολοκληρη...μου ειπε το αγορι μου να παω σε ενα κλαμπ μαζι του το βραδυ,τι να κανω???????να παω?εγω σκεφτομαι οτι ειμαι αφαγη,αυπνη,και θα με πιασει η αγοραφοβια μου ,η\'οτι πεθαινω και ολα τα συμπτωματα παλι και αφηστε τα ... απο τωρα αγχωνομαι...επισης,θελει να παμε σπιτι του αλλα ακομα και σεξ φοβαμαι να κανω...νομιζω οτι θα πεθανω εκεινη την ωρα...αχ απαντηστε μου,τι να κανω??????να συμπεριφερθω σαν κανονικος ανθρωπος?γιατι εγω δεν ειμαι φυσιολογικη...
Μην πιέζεσαι να κανεις πράγματα που δεν θες. Προεχει η ηρεμια σου. Τα φαρμακα που παίρνεις θελουν καποιο διαστημα να δράσουν αλλά όταν δράσουν θα είσαι καλύτερα θα δείς. Κανε λιγο υπομονή.
Τι εννοείς θα σε πιάσει η αγοραφοβία σου? Τι παθαίνεις? π.χ οταν εισαι σε κοσμο χτυπάει γρήγορα η καρδιά σου και ιδρώνεις? Τι παθαινεις συγκεκριμενα? Και κατω από ποιές συνθηκες?
30-01-2008, 20:51 #10
αγχος
με πιανει αυτο το εντονο αγχος οταν ειμαι σε κλειστους χωρους,εχει πολυ κοσμο και νιωθω οτι ειμαι κλεισμενη καπου,φυλακισμενη και οτι αν παθω κατι δεν εχω διεξοδο...με πιανει ταχυκαρδια,τρεμουλα,ζαλαδα ,τρεμω,νομιζω οτι πεθαινω και πολλα αλλα...ααααααααα και πανω απ\'ολα ζηλευω τους αλλους που ειναι ξεγνοιαστοι και περνανε καλα...
30-01-2008, 21:02 #11
Απορώ γιατί δίνουν χάπια σε 20χρονα νέα παιδιά και τα βάζουν σε αυτό τον τρόπο σκέψης. Είναι ένα από τα πιο τραγικά που συμβαίνουν στις μέρες μας.
Ζουζουνίτσα, μην εμπιστεύεσαι εύκολα τους ψυχιάτρους. Να σκέφτεσαι ότι θέλουν τόσο τα λεφτά σου όσο και την μονιμοποίησή σου σαν πελάτη.
Το θέμα τελικά είναι να καταλάβεις ΓΙΑΤΙ πραγματικά έχεις αυτό το άγχος και να το αντιμετωπίσεις συζητώντας με κάποιον μεγαλύτερο. Ίσως και στο forum.
30-01-2008, 21:03 #12
Originally posted by zouzounitsaaa
με πιανει αυτο το εντονο αγχος οταν ειμαι σε κλειστους χωρους,εχει πολυ κοσμο και νιωθω οτι ειμαι κλεισμενη καπου,φυλακισμενη και οτι αν παθω κατι δεν εχω διεξοδο...με πιανει ταχυκαρδια,τρεμουλα,ζαλαδα ,τρεμω,νομιζω οτι πεθαινω και πολλα αλλα...ααααααααα και πανω απ\'ολα ζηλευω τους αλλους που ειναι ξεγνοιαστοι και περνανε καλα...
Δηλαδη εχεις και κλειστοφοβια? π.χ φοβασαι να μπεις στο ασανσερ? Σε πιανει πανικός αν εχει πολύ κοσμο αλλα εισαι σε ανοιχτό χώρο?
Ειναι φυσικο να εχεις αυτη τη ζήλια όλοι οι ομοιοπαθουντες την έχουν.
30-01-2008, 21:12 #13
οχι δεν ειναι κλειστοφοβια,εχει σχεση με τισ κρισεις παννικου,δεν το παθαινω σε ασανσερ αλλα στο μετρο ας πουμε,στο λεωφορειο,οταν εχει κινηση στο δρομο και νιωθω οτι δεν εχω διεξοδο....
30-01-2008, 22:01 #14
zouzounitsa οπως ηδη θα διαπιστωσες δεν εισαι καθολου μονη!
για εναν που περναει ή εχει περασει κρισεις πανικου ειναι σαν να ακουει την ιδια ιστορια.
Οπως ειναι φυσικο, ο καθενας εδω μεσα συμβουλευει αναλογα με το πως ο ιδιος ζει την κατασταση.
Επομενως ας πω κι εγω το μακρυ μου και το κοντο μου!
Η γνωμη μου ειναι οτι τα φαρμακα πρεπει να τα παιρνεις ΜΟΝΟ εφοσον αισθανεσαι καλυτερα με αυτα. Οτι τα φαρμακα εχουν παρενεργειες ειναι γνωστο, ολοι οσοι παιρνουν νιωθουν διαφορες ενοχλησεις, τουλαχιστον στην αρχη, αν και οταν μου εγραψε εμενα η ψυχιατρος φαρμακα, μου ειπε οτι δεν εχουν καμια απολυτως παρενεργεια (lol)! Αν πιστευεις οτι χωρις φαρμακα δεν μπορεις να ανταπεξελθεις, τοτε παρ τα. Παρ τα ομως για οσο καιρο αισθανεσαι οτι δεν μπορεις να ορθοποδησεις, οταν νιωσεις δυνατοτερη, μειωνε τη δοσολογια (με συμβουλη γιατρου) μεχρι να τα κοψεις! Παντως αμα μπορεις και χωρις φαρμακα, τοτε καλυτερα ΜΗΝ παρεις, κατα τη γνωμη μου.
Οσον αφορα τα υπολοιπα, φανταζομαι η ΙΨΔ που εχεις δεν ειναι κατι πολυ σοβαρο ετσι? Ειχα κι εγω και την ξεπερασα, αλλωστε μπροστα στις κρισεις μου φαινεται αμελητεα! Αγοραφοβια ειναι λογικο να εχεις, ως συνεπεια των κρισεων.
Οσα για τα αλλα που λες για το αγορι σου. ΜΗΝ πιεζεις τον εαυτο σου να κανει πραματα που δε θες, αν δεν εχεις πρωτα εσυ η ιδια θεληση να τα κανεις, και φυσικα κατανοηση απο την πλευρα του φιλου σου. Χειροτερα θα γινεις και σε αυτο θα πρεπει να εισαι ανενδοτη, προεχει η υγεια σου πανω απ ολα.
Και κατι τελευταιο, οι κρισεις και ολα αυτα που βιωνεις ειναι ασθενεια και δεν εχει να κανει με αδυναμια του χαρακτηρα! σ αυτο ειμαι σιγουρος. Αμα δεις περιπτωσεις πανικοπληκτων στο ιντερνετ, μπορει να βρεις και πυγμαχους που υποφερουν! Επομενως ποτε μη νιωσεις οτι οι πανικοι ηρθαν γιατι εισαι αδυναμη! Η γνωμη μου ειναι κατσε ηρεμησε μεχρι να συνελθεις!
31-01-2008, 11:08 #15
ZOUZOUNITSA EIMAI KAI EGO SE KATASTASI SAN TIN DIKIA SOU ALLA DEN XANO PRAGMATA APO TI ZOI MOU EXAITIAS TOU PANIKOULI KAI KATA TIN GNOMI MOU TA FARMAKA DEN THA SE SOSOUN APLA EXEIS ENA KOUBI MESA SOU KAI PREPEI NA TO VREIS MIN EPANAPAVESAI ME TA FARMAKA DEN EISAI AROSTI OUTE EXEIS PNEUMONIA APLA OLOI EXOUME ENA ANEXELEKTO ANXOS POU D3EN BOROUME NA TO PERIORISOUME TO FARMAKO EINAI GIA MENA TOULAXISTON O EUATOS MAS !!!!
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....