Κατάθλιψη και Φιλία - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 10 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 148
    Senior Member
    Η κτθλψη παραμορφωνει τον τροπο που βλεπεις τον κοσμο , τον βλεπεις χειροτερο , και παραμορφωνει και τον τροπο που βλεπεις τον εαυτο σου , δλδ την προσωπικοτητα σου ......

Banned
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Το ρεπερτοριο εχει τα εξης επιθετα και τον αναλογο αλλα ΛΟΓΙΚΟ υποθετικο διαλογο αναμεσα σε δυο καποτε "φιλες" η πρωτη ειναι εκεινη που δεν εχει καταθλιψη. Πες μου αν συμφωνεις.
    1.Εισαι εγωιστρια - επειδη θα επρεπε εσυ να παρεις τηλεφωνο.
    2.Εισαι αναισθητη - επειδη θα επρεπε εσυ να ανησυχησεις για την υπαρξη μου.
    3.Εισαι παρτακιας ρε - επειδη δεν μου λες τι κανεις στην ζωη σου.
    4.Εισαι φυγοπονη - επειδη επρεπε να παρεις παραδειγμα εμενα που εκανα το α το β το γ.
    5.Δεν εισαι πια η ιδια - επειδη δεν εισαι εκει οπως θελω και οταν θελω.

Ολα αυτα θα μπορουσαν να ειπωθουν με ενα Μου λειπεις ή Μου λειπεις αλλα δεν θελω να μπω στο δικο σου σκοταδι.
    Η να πουν απλα σε αποδεχομαι οπως εισαι και μου αρεσει αυτο το διαφορετικο!..πληρώνουμε μια περιουσία σε ψυχολόγους επειδη δεν νιωθουμε πια να εχουμε συμμαχους!

Senior Member
    Κουκλα εσυ αμα δεισ σκοταδι μπαινεισ στο δωματιο;εγω ψαχνω για φωσ για να ξερεισ οτι δε φταινε κι αυτοι βλεπουν σκοταδι κ τρομαζουν εσυ πρεπει να βρεισ λιγο φωσ να τουσ δειξεισ νομιζω
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Quote Originally Posted by psy me View Post
    δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις. Νομίζω ότι ένας καταθλιπτικός δεν συμβαδίζει με τη φιλία. Δεν ξέρω καν αν υφίσταται κάτι τέτοιο. Προσωπικά, αμφιβάλλω. Εξαρτάται και τι εννοεί ο καθένας. Αν είναι απλά να βγεις έξω να πεις μια μπούρδα και είσαι ουσιαστικά μόνος σου, τότε οκ, υπάρχει. Όμως αυτό που βλέπω εγώ είναι παρτακισμός στο φουλ (νομίζω δεν συμβαδίζει με τη φιλία). ένας καταθλιπτικός ναι μεν αντιλαμβάνεται τι σκαρώνει ο άλλος, αλλά δεν αντιδρά, απογοητεύεται, βαριέται, αποσύρεται. Εκτός αυτού, γιατί να τα υπομείνει όλα αυτά; αφού ουσιαστικό όφελος δεν έχει από τη φιλία. Μην το βλέπετε αντιφατικό αυτό που γράφω, όταν λέω όφελος (εγώ) εννοώ την επικοινωνία που θα υπάρχει. και το λέω αυτό σε αναφορά δικής μου εμπειρίας, πάντα καλός ακροατής ,αλλά δικά μου προβλήματα ούτε καν να ακούσουν, και φυσικά κατόπιν "προς πώληση". Κοινώς, ο καταθλιπτικός στη νοσηρή ματιά των άρρωστων ζώων της κοινωνίας είναι θύμα
    συμφωνουμε απολυτα σε αυτό!... ο καταθλιπτικος διαφερει γενικα ..πολλες φορες τον βλέπουν και σαν θυτη ..οχι μονο σαν θυμα.. ο καταθλιπτικος θα πει τα πραγματα με το ονομα τους... και χωρις λόγια πολλες φορες!..δεν μπορει να ασχοληθει με κατινιες και κοτσομπολια και δεν θα προσπαθησει να σου κάνει τον καραγκιωζη ..μπουμ.. εχεις χασει 3 "φιλους" μονο και μονο απο αυτα τα χαρακτηριστικα! .. και αν ο καθε φιλος πρεπει να υπηρετει εναν σκοπο..τοτε δεν ειμαστε εμεις στην φιλια, ειμαστε ρόλοι!

Banned
    Quote Originally Posted by fleur* View Post
    Σε ποια Ρέα? Εγώ βέβαια δε τη τελείωσα πότε. .κάτι από τα πολλά που έχω μετανιώσει! !
    ουτε εγω την τελειωσα. εκανα τα 2 ετη και πέρασα εισαγωγικες αλλα το τριτο δεν το εκανα γιατι τους ψιλοσιχαθηκα με ενα συμβαν που εγινε εκει... πάντως σαν σπουδη γενικα ...αξεπέραστη εμπειρια!!!..οταν συνελθω λέω να ασχοληθω με αυτο, ερασιτεχνικα φυσικα.
    μην μετανιωνεις φλερ ...δεν εχει νοημα να κοιταμε πισω κοριτσακι μου

Banned
    Quote Originally Posted by fleur* View Post
    Και να σας πω και κάτι? ?? Ποιες φιλίες??? Πριν λίγο ήρθε ο αντρας μου με αγκάλιασε με φίλησε και μου πε Καληνύχτα! Εγώ εδώ στο καναπέ και έχουν έρθει κάτι μαύρες σκιές γύρω γύρω. .τι να μου κάνει ?? Δουλεύει 6 το πρωί! ! Πόσω μάλλον οι φίλοι και οι "φίλοι". .δε ξέρω ποιος αντέχει και ποιους αντέχουμε να είναι δίπλα μας! !!
    αλλο κεφαλαιο οι συντροφοι...μαλλον θα μου ανοιξει καποια στιγμη και αυτη η πληγη. σε φαση υποτροπης δεν εχουμε πολλα περιθωρεια συνυπαρξης με αλλους ανθρωπους, εδω το πετσι μας δεν αντεχουμε καλα καλα...
    αλλα σκεφτομαι...εχω σταθει σε τοσους ανθρωπους...γεμισα απο ευχαριστω..αλλα φιλους πραγματικους οταν χρειαστηκα δεν ειχα! και τοτε ερχεται η υποτροπη... το κανει τοσοσ χειροτερο να αισθανομαστε τοσο αβοηθητοι...
    πάντως ακομα και τωρα που δεν εισαι σε φαση να εκτιμησεις το φιλι... ειναι καλο να ξερεις οτι υπάρχει..μου λειπει ΚΑΙ αυτο!

Banned
    Quote Originally Posted by kutchunie View Post
    Δεν πρόλαβα να τα διαβάσω όλα, θα το κάνω αύριο. Πάντως κι εγώ αν και είχα ανθρώπους που εμπρακτα ήταν δίπλα μου και μπορώ να εκτιμήσω πως πράγματα που έκαναν, δεν ήταν ούτε για να προβάλλουν πάνω μου απωθημένα δικά τους, ούτε για να νοιώσουν λιγότερο ένοχοι για την απανθρωπιά τους, ούτε από λύπηση (σιχαίνομαι να νοιώθω πως με λυπούνται), νοιώθω πως δεν έχουν την συναισθηματική νοημοσύνη να καταλάβουν πολλές φορές πως νοιώθω όταν είμαι στις μαύρες μου κι αυτό με σκοτώνει και με κάνει να νοιώθω πολύ πιο άσχημα απο το να ήμουν πραγματικά μόνη. Αποτέλεσμα, τους έκανα πέρα ή κρατώ γενικότερα αποστάσεις ή όπως λένε δεν τους αφηνω να νοιάζονται, γιατί ξέρω πως αν έχω πολύ στενή επαφή με τους ανθρώπους, σίγουρα θα τα διαλύσω όλα, δεν υπάρχει πιθανότητα. Χωρις αυτό να σημαίνει πως δεν είμαι δοτική. Απλώς προσπαθώ να κρατώ μια ισορροπία.

Θεωρώ πως αυτό που φταίει σε εμένα, είναι ότι απο μικρή, πιστευα πως με το να δώσω πράγματα "πολλά" ή "μεγάλα" είτε θα λάβω τα ανάλογα είτε θα υποχρεώσω κάποιον να με καταλάβει. Και όταν λέω πολλά, εννοώ ακριβώς αυτό που θέλει ο άλλος ή έχει ανάγκη σε συγκεκριμένες φάσεις. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Οι σχέσεις δεν λειτουργούν έτσι, αυτό έχω διαπιστώσει. Δεν μπορείς να ζορίσεις κανέναν να δώσει όσα έχεις εσύ ανάγκη, γιατί ούτε ξέρει τι ακριβώς έχεις ανάγκη (εδώ πολλές φορές δεν ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε εμεις οι ίδιοι), αλλά και το να το ανακαλύψει μόνος του ο άλλος το τι ακριβώς θέλω να πάρω απο μια φιλική σχέση, ήταν για μένα απόδειξη πως πραγματικά νοιάζεται. Νοσηρό. Ασε που αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς, νομίζω πως είναι ένας πολύ καλός μπούσουλας που απο μόνος του οδηγεί στην κατάθλιψη. Και να μην έχεις, αν προσπαθείς να βρεις τις αδυναμίες του άλλου για να φερεσαι αναλόγως για να σε "αγαπήσει" το μόνο σίγουρο είναι πως θα καταλήξεις να χάσεις επαφή με τα δικά σου θέλω και να είσαι ένα συνονθύλευμα ξένων προβολών και απωθήσεων και θέλω.

Αυτό νομίζω με έκανε "κακή" ή απόμακρη φίλη. Εχω κάποιους φίλους που σε όλη μου την πορεία δεν με εγκατέλειψαν, νοιάστηκαν και νοιάζονται και το έχουν δείξει. Παλιότερα ίσως οι προσδοκίες μου να ήταν μεγαλύτερες, αλλά εξήγησα παραπάνω το νοσηρό της κατάστασης.
    οι κακοποιημενοι ..εχουν την ταση να προσπαθουν να κανουν οικογενειοποιηση στις φιλίες. πάντα τα εδινα όλα..αλλα δεν ειχα την ιδια απαιτηση γιατι γνωριζα πως αυτο δεν μπορει να το κανουν όλοι οι άλλοι. δεχομουν και κατανοουσα... αλλα υπάρχει και ενα όριο το οποιο πρεπει να ειναι αυτονόητο. δεν ειμαι ρολος..ειμαι ανθρωπος γαμωτο, νιωσε, καταλαβε, δες , ακου!!!
    σαν να πρεπει ολοι να ειμαστε ιδιοι..σαν προβατα να πορευουμε στην ιδια κατευθυνση ..αλιμονο αν καποιος διαφωνει με την πορεια των πολλων!! αλιμονο για εκεινον ...
    καπου μπερδεψα τα ορια και εγω..τους αφησα να με κουρασουν, να με εξαντλησουν..σαν να μου ρουφουσαν ολη μου την ενεργεια...επρεπε να το καταλάβω δεν γινετε καποιος να σε εχει τοση αναγκη συνεχεια... τα πρωτα χρόνια απομόνωσης, απλα ξεκουραζομουν!!

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Η κτθλψη παραμορφωνει τον τροπο που βλεπεις τον κοσμο , τον βλεπεις χειροτερο , και παραμορφωνει και τον τροπο που βλεπεις τον εαυτο σου , δλδ την προσωπικοτητα σου ......
    μερικες φορες αισθανομαι οτι την παραμορφωνει..αλλες οτι την προσγειωνει... νομιζω οτι η καταθλιψη, χτιζεται σαν προστασια πολλες φορες ..οταν χανουμε τον δρομο απο τον εαυτο μας..να μας πει εεεε σκεψου λιγο πραγματικα ..γιατι συσσωρευεις τοση δυστυχια μεσα σου??? .. και ξαφνικα δεν αντεχουμε...μπουκώνουμε απο όλες αυτες τις επιλογες που καναμε για τους αλλους και οχι για εμας...και αυτοι οι αλλοι πολλες φορες ηταν και οι φιλοι, αυτοι που εχουν χρεος να μας κανουν να νιωθουμε καλυτερα και οχι χειροτερα για αυτο που ειμαστε!

Banned
    Quote Originally Posted by psy me View Post
    Ω ,χαίρομαι που βρίσκω κάποιον να συμφωνεί, γιατί με έχουν πει ανασφαλή (όχι ότι δεν θα είμαι, αλλά σίγουρα δεν φαίνεται από αυτές μου τις απόψεις) ακοινώνητο κλπ. Καμιά φορά ,βέβαια, σκέφτομαι ότι όλοι αυτοί που ουσιαστικά δεν συνδέονται από κάτι μια χαρά περνάνε, τις βόλτες, την ξεγνοιασιά τους, χαρούμενοι φαίνονται. Για αυτό , σκεφτόμουν στο παρελθόν μήπως να κάνω και εγώ το ίδιο, να βγαίνω χωρίς να τους συμπαθώ, χωρίς να έχω κάτι να πω. Το έκανα αλλά δεν αξίζει, κουράζει. ήδη είναι χαμηλά τα επίπεδα της ενέργειάς μας
    μια χαρα τα λες..και οχι μονο τωρα...γενικα!.

Senior Member
    Quote Originally Posted by rea View Post
    μερικες φορες αισθανομαι οτι την παραμορφωνει..αλλες οτι την προσγειωνει... νομιζω οτι η καταθλιψη, χτιζεται σαν προστασια πολλες φορες ..οταν χανουμε τον δρομο απο τον εαυτο μας..να μας πει εεεε σκεψου λιγο πραγματικα ..γιατι συσσωρευεις τοση δυστυχια μεσα σου??? .. και ξαφνικα δεν αντεχουμε...μπουκώνουμε απο όλες αυτες τις επιλογες που καναμε για τους αλλους και οχι για εμας...και αυτοι οι αλλοι πολλες φορες ηταν και οι φιλοι, αυτοι που εχουν χρεος να μας κανουν να νιωθουμε καλυτερα και οχι χειροτερα για αυτο που ειμαστε!
    Προφανως εχουμε αλλη αντιληψη για την κτθλψη , οτι προσγειωνομαστε , συμφωνω , .................δεν αισθανομαι δυστυχης ομως , για φαντασου ναμαστε συνεχως ευτυχεις , παντα αισθανομαι μια μεση κατασταση , ουτε πανευτυχης , ουτε και δυστυχης ..............................δεν εχω μπουκωσει για τις επιλογες που εχω κανει για τους αλλους , για μενα κανω επιλογες , οχι παντα σωστες , ανθρωπινο ειναι , ουτε περιμενω κατιι παραπανω απο τους φιλους , ποτε δεν περιμενα , αν κι εχω αρκετους , παντα ειχα , εχω μαθει να στηριζομαι μονο στον εαυτο μου , δεν ειναι καλη ιδεα να περιμενεις πολλα απ τους αλλους , ειναι δεδομενο οτι θα κοιταξουν πρωτα τον εαυτο τους ..............

Senior Member
    Quote Originally Posted by rea View Post
    μια χαρα τα λες..και οχι μονο τωρα...γενικα!.
    Ρεα μου τι να πω κι εγω για τις φιλιες!ποτε δεν ειχα φιλες!εκτος απο τις ξενες που παντα ταιριαζα μια χαρα γαλλιδες αγγλιδες γερμανιδες...τωρα πλεον εχω βαρεθει την προσπαθεια και αν κανω καμμια γνωριμια δεν ασχολουμε με καλουν και δεν πηγαινω ουτε και παιρνω τηλεφωνο...

Banned
    Quote Originally Posted by pavlina View Post
    Ρεα μου τι να πω κι εγω για τις φιλιες!ποτε δεν ειχα φιλες!εκτος απο τις ξενες που παντα ταιριαζα μια χαρα γαλλιδες αγγλιδες γερμανιδες...τωρα πλεον εχω βαρεθει την προσπαθεια και αν κανω καμμια γνωριμια δεν ασχολουμε με καλουν και δεν πηγαινω ουτε και παιρνω τηλεφωνο...
    το ιδιο και εγω ... τους αποφευγω ολους!.. καποτε ειχα φιλιες πολλες... υπαρχουν στιγμες που μου λειπει η καλη παρεουλα...οχι καποιο ατομα συγκεκριμενο... η φιλια γενικα

Senior Member
    Η αληθεια ειναι οτι ζηλευω λιγο τις γυναικοπαρεες που βγαινουν πχ οι κοπελλες στην βαρκιζα που κολυμπαμε μου αρεσουν για παρεα και βγαι ουν μαζι ολες αλλα εγω μενω μακρια ενω αυτες μενουν βαρκθζα και ετσι βρισκονται..παντα ατυχη στις φιλιες μου

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Προφανως εχουμε αλλη αντιληψη για την κτθλψη , οτι προσγειωνομαστε , συμφωνω , .................δεν αισθανομαι δυστυχης ομως , για φαντασου ναμαστε συνεχως ευτυχεις , παντα αισθανομαι μια μεση κατασταση , ουτε πανευτυχης , ουτε και δυστυχης ..............................δεν εχω μπουκωσει για τις επιλογες που εχω κανει για τους αλλους , για μενα κανω επιλογες , οχι παντα σωστες , ανθρωπινο ειναι , ουτε περιμενω κατιι παραπανω απο τους φιλους , ποτε δεν περιμενα , αν κι εχω αρκετους , παντα ειχα , εχω μαθει να στηριζομαι μονο στον εαυτο μου , δεν ειναι καλη ιδεα να περιμενεις πολλα απ τους αλλους , ειναι δεδομενο οτι θα κοιταξουν πρωτα τον εαυτο τους ..............
    εχουμε ενα κοινο πάντως! και εγω οταν εκλογικευω και ειμαι σε αρνηση θυμιζω κονσερβοαρθρο σε κοσμοπολιταν!!... εμβαθυνε επιτελους!!!

Banned
    Quote Originally Posted by pavlina View Post
    Η αληθεια ειναι οτι ζηλευω λιγο τις γυναικοπαρεες που βγαινουν πχ οι κοπελλες στην βαρκιζα που κολυμπαμε μου αρεσουν για παρεα και βγαι ουν μαζι ολες αλλα εγω μενω μακρια ενω αυτες μενουν βαρκθζα και ετσι βρισκονται..παντα ατυχη στις φιλιες μου
    εγω ζηλευω τις παρεες στις ψαροταβερνες... τσιπουρακι, ποικιλία και χαβαλες!

Page 5 of 10 FirstFirst ... 34567 ... LastLast