Results 76 to 90 of 148
Thread: Κατάθλιψη και Φιλία
-
04-02-2016, 15:00 #76
Mα εσυ εμβαθυνεις , εμβαθυνεις , και μετα πεφτεις μεσα και δεν μπορεις να βγεις ................................ευχαριστω , δεν θα παρω !!
Αλλωστε τον εαυτο μας , εμεις τον πραγραμματιζουμε , ως ενα σημειο , δεν ειμαστε ερμαια των συναισθηματων μας , μην ξεχνας οτι μιλας με εναν επιχειρηματια , που δεν τον παιρνει για συναισθηματισμους , ετσι εχω μαθει να λειτουργω , η κοπελα που μιλαμε , η μικρη , σπουδαζει γιατρος , και ειναι πιο συναισθηματικη απο μενα........................
- 04-02-2016, 15:02 #77
04-02-2016, 15:03 #78
04-02-2016, 15:08 #79
Βρε Αγγελε τι καταθλιψη ειναι αυτη!! Πηγαινε χρυσε μου στον γιατρο μου να βρεις την υγεια σου!!!
04-02-2016, 15:15 #80
Μα πηγαινω , πολλα χρονια ...................αλλα ειμαι ανοιχτος σε νεες φιλιες , οι παλιοι φιλοι , ειτε εχουν φυγει εξωτερικο , ειτε εχουν παντρευτει , ειναι σε αλλο mode απο μενα ......................................περισυ , ταχα φτιαξει για 4 μηνες με μια κοπελα απο το φορουμ , αλλα δεν τα βρηκαμε για παραπανω ............20τοσα χρονια μικροτερη μου , μου φαινεται οτι δεν εχω διαθεση για γαμους και παιδια , για αλλα πραματα , εχω .........................πιο ' παιδικα ' , μοτο , αυτοκινητα , τωρα σκαφτομουν να αρχισω παλι ψαρεμα με καλαμι...................................... ...και το καλοκαιρι , καταδυσεις , αν μπορουσα , θαπαιρνα κι ενα σκαφακι , αλλα δεν μου περισσευουν τοσα ........
04-02-2016, 15:37 #81
Ναι Ελις μου, ξερω. Πρωτα ξερω οτι η ιδια εχω το στοιχειο στον χαρακτηρα μου να μην βιαζομαι να κρινω απο το τι βλεπω αλλά να μοχθω για το τι υπαρχει. Μη κρινεις το εξωφυλλο ενος βιβλιου αλλα μπες στο "κοπο" να το διαβασεις και μετα πες μου.
Επισης, εχω φυσικα μειονεκτηματα και δεν τα καταφερνω σε καποια σκοταδια. Παιρνω τηλεφωνο κλεινω μια συναντηση και λεω στο ατομο οτι ειμαι αδυναμη να παρασταθω ή να βοηθησω. Αναγνωριζω δηλαδη οτι σαν ανθρωπος καποια "σκοταδια" φοβαμαι να τα διασχισω.
Να δειξω κατανοηση οταν ο αλλος εχει αγνοια,ναι. Να δειξω κατανοηση οτι εχει μαθει να μεταθετει στον αλλον το δικο του προβλημα, ως ενα σημειο Ναι.
Δεν γινεται ομως... οταν ξερω για παραδειγμα εναν ανθρωπο να αφιερωνει 5 ωρες στο φεις μπουκ δλδ εχει χρονο, εχει ιντερνετ, μαγκια του και χαρα του, να τον δικαιολογω που δεν εκατσε να διαβασει απο τα 100νταδες αρθρα που υπαρχουν για την ψυχικη ασθενεια εστω ενα.
Οταν ενα ατομο που με ενδιαφερει αντιμετωπιζει κατι, καλως ή κακως θα μπω στη διαδικασια να ενημερωθω για αυτο. Π.χ κληρονομικοτητα διαβητη, κληρονομικοτητα παχυσαρκιας, ζητημα γυναικολογικης φυσεως, ζητηματα καρδιακης ανεπαρκειας, πιεσης κτλ.
Θελω να βοηθησω αρα δεν παω στα τυφλα. Αν δεν αρκουν αυτα που δινω Ομολογω οτι δεν εχω παραπανω.
Δεν κοκορευομαι για το ποια ειμαι, εγινα πιο λεπτομερεις για να σου πω οτι δεν γραφω οτι γραφω επειδη με βολευει. Ισα ισα, το να εισαι σε μαχη Μονος απο τη μια σε βοηθαει να ξερεις που πατας και που βρισκεσαι αλλά απο την αλλη σε παιρνει και απο κατω και βλεπεις ποιους ανθρωπους επελεξες ο ιδιος στη ζωη σου.
Η κακια, η ζηλια, ο θυμος, το μισος ειναι ολα ανθρωπινα. Το ζητημα ειναι τον καθενα μας τι τον κινητοποιει να παλεψει και να παει παρακατω.
Εγω ανεκαθεν ηθελα να πιστευω πως οι ανθρωποι μπορουν να γινουν καλυτεροι και μπορουν να επιλεξουν το θετικο εναντι του αρνητικου.
Ιδεαλισμος αποκαλειται. Προσγειωθηκα αλλά αρνουμαι να μου κλεψουν αυτο που με κανει ανθρωπινη."Make sure your worst enemy isn't you"
04-02-2016, 18:41 #82
Ν βρε κουκλα αλλα οσο εσυ ψαχνεισ για το τι υπαρχει ο αλλοσ το λεει περιεργεια κι εσυ μπορει να εχεισ καλη προθεση ενδεχομενωσ αλλα δεν ειναι ολοι ετσι γι αυτο μην τα ψαχνεισ αυτο το πιο λεπτομερησ ειναι θεμα δε μπορουν να ζησουν ολοι με αυτο εκτοσ κι αν εχεισ δυνατοτητα να αλλαζεισ οπτικη που δε μπορει να το κανει κανενασ αυτο σε παρακαλω αλλαξε το αυτο γτ ετσι τρελενεται ο κοσμοσ δεν ξερεισ απο αυτα μαλλον
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
04-02-2016, 19:18 #83
πολλοι ανθρωποι δεν θελουν να δεχτούν οτι εχουν πρόβλημα...το θελουν μεχρι το σημειο που μπορουν να το χρησιμοποιησουν για να πρωταγωνιστησουν στο μικρο τους δραμα.. οχι ομως ως προβλημα ψυχολογικο ή ως αρρωστεια ...θέλουν την αδυναμια τους μεχρι εκει που μπορουν να "ποζαρουν" ..δεν ξερω καν αν πονανε πραγματικα ..οπως εδω που μπαινουν πολλες φορες ανθρωποι και ξεκινανε να μας λενε για κατι ασημαντο ως πρόβλημα και το πραγματικο τους θεμα να μην το αποκαλύπτουν ουτε στον ιδιο τους τον εαυτο...
αδικα ενημερωνεσαι και προσπαθεις να βοηθήσεις ουσιαστικα.
δεν ειναι οτι δεν θελουν να γινουν καλύτεροι..ειναι οτι δεν ΞΕΡΟΥΝ ουτε πως να γινουν καλυτεροι, ουτε τι ειναι η αυτοεξελιξη, οπότε το γυρνανε στην σαπουνόπερα..και εκει μενουν. εγκλωβισμενοι στην εγωπάθεια τους!
απο την αλλη υπάρχουν ανθρωποι που τελουν εργο, αγαπουν με υγιή όρια και αυτοσεβασμό ..γελουν αληθινά νοιάζονται αληθινά και σε τιμούν με την φιλία τους. αλλα ειναι σπάνια οντα ..σαν τον σωστο συντροφο και αυτά ... ή εμείς ειμαστε τοσο χωμένοι στην μαυρίλα που δεν πάμε το βλέμμα μας λίγο παραπέρα?και μενουμε στα σκατα γιατι οπως τους γκομενους, αυτο νομιζουμε οτι αξιζουμε?
εχω γνωρισει τοσους υγιείς ανθρωπους εδω μέσα.. και εισαι και εσυ μεσα σε αυτους ...!.. κανετε τις αρρωστειες σας να φαινοντε μικρες μπροστα σε αυτο που εισαστε... προσφερετε αγαπη και συντροφιά σαν μια απλη καθημερινη πράξη και ουτε που το καταλαβαινετε ποσο σπάνιο ειναι αυτο!
04-02-2016, 19:54 #84
Αυτο με την εμβαθυνση το παθα εγω κ το ξεπαθα κουραστηκα τοσο πολυ που μια μερα σηκωθηκα κ ειπα αει σιχτιρ αλλα εχω ακομα κουσουρια
04-02-2016, 20:05 #85
Καυκαν ολα μαλλον γιιιιεεεεαασ!!!!!!
04-02-2016, 20:19 #86
Δεν μπορεις να κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια , ρεα , δεν σκεφτομαστε και δρουμε ολοι με τον ιδιο τροπο , ουτε μπορουμε να μπουμε σε καλουπια , ειναι και η ηλικια στη μεση ,και ποσες αναποδιες εχει περασει ο καθενας στην ζωη του , το ιδιο θαντιμετωπισω εγω την κτθλψη , και το ιδιο ενας 25 αρης ? οχι βεβαια ...........................αλλωστε ποτε δυο καταθλιψεις δεν ειναι ιδιες , η καταθλιψη ειναι σε συναρτηση με τον χαρακτηρα , την ιδιοσυγκρασια και τις εμπειριες ενος ανθρωπου ....................
04-02-2016, 20:45 #87
ποτε εκρινα εξιδιων τα αλλοτρια? δεν καταλαβαινω τι εννοεις σε σχεση με αυτο που εγραψα.
σαφως και ολοι ειμαστε διαφορετικοι, οχι μονο η καταθλιψη, αλλα και γριπη να πάθεις διαφορετικά θα την περάσεις. γενικα ειπα τι πιστευω..
η καταθλιψη ομως δεν ειναι σαν τον καρκινο..δεν σε χτυπάει ξαφνικα και αναιτια...
04-02-2016, 20:55 #88
δεν λέω αυτο... αλλο να αναλυεις το παραμικρο και αλλο να απεχεις χιλιομετρα απο την πραγματικοτητα σου ... το συστημα το λεω στη θεια μου για να τακουν ταφτια μου ειναι ΓΤΠ.. και ουτε καν το συνειδητοποιουμε ποσο κενο ειναι την στιγμη που το κανουμε.. ολοι το κανουμε, δεν καταδυκνυω κανεναν ..και ολοι την δεδομενη στιγμη φαινομαστε γελοιοι γιατι δεν ξεγελαμε κανεναν
04-02-2016, 21:33 #89
Ελις, δεν μου ειναι ευκολο να σταματω την αναλυση στον εγκεφαλο μου αλλά προσπαθω.
Ρεα αυτο τον Κανονα της διαφορετικοτητας καλο ειναι να τον εχουν και οι επιστημονες. Να εστιαζουν στο πως τα αισθανεται και τα περναει ο αλλος και οχι τοσο τυποποιημενα.
Το τελευταιο που ειπες ειναι και το πιο αληθινο, δεν μπορεις να ξεγελασεις ουσιαστικα οταν βιωνεις κατι, αργα ή γρηγορα ολα βγαινουν οπως εχουν και οπως θα θελαμε να ταν."Make sure your worst enemy isn't you"
04-02-2016, 22:37 #90
ισως να βγω λιγο απο το θεμα αλλα κατα τη γνωμη μου,ειναι πολυ δυσκολο να βρεις πραγματικους φιλους στις μερες μας..πιστευω οτι κανενας ανθρωπος,ειτε υγιεστατος,ειτε με καποιο προβλημα υγειας,δεν μπορει να βρει πραγματικους φιλους με τοση ευκολια..γενικοτερα η εννοια φιλια εχει χασει τη σημασια της δυστυχως..το βλεπω καθημερινα στο σχολειο,ολοι το παιζουν φιλοι και μετα τους ακουω να κραζουν τον εναν και τον αλλον..εν συντομια,πιστευω οτι ολοι εχουμε δικαιωμα σε εναν πραγματικο φιλο/η αλλα πρεπει να προσπαθησουμε αρκετα να βρουμε!