Results 31 to 34 of 34
Thread: Αρνητική κριτική και άγχος
-
12-02-2016, 11:36 #31
λεμε διαφορετικο πραγμα ντουβ.
ουτε εγω εχω αντιρρηση με την αρνητικη κριτικη. αν ειπωθει με τον σωστο τροπο και κυριως με καλη προθεση και απο αγαπητο ανθρωπο, ειναι η πιο χρησιμη και η πιο επιθυμητη απο μενα.
εγω εντοπισα το σχολιο μου στο ΠΟΙΟΣ κανει μια κριτικη που μπορει να της δωσουμε αξια και σημασια, και ΟΧΙ στο ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ η θετικη.
- 12-02-2016, 11:47 #32
Γι αυτό έγραψα στο πρώτο μου σχόλιο για το τι κριτική μιλάμε κι από ποιον.
Κατάλαβα τι εννοείς.
Θα σου απαντήσω με το ''Εσύ πες ότι θέλεις,το πως το αντιλαμβάνομαι εγώ είναι δικό μου θέμα'' (Προς θεού δεν μιλάω για σένα) απλά το έγραψα για το αξία και σημασία που είπες.Δηδ, λέω πως ο καθένας μπορεί να μας πει ότι θέλει και πρέπει να τον αφήσουμε να πει ότι θέλει.Η διαχείριση σε αυτό που θα μας πει είναι καθαρά δικό μας θέμα και είναι θέμα αυτοπεποίθησης.
Μιλάω για την αυτοπεποίθηση γιατί κατά κάποιο τρόπο το κριτική δεν το έχουμε συνδέση με το ''θετική'' παρά μόνο όταν μιλάμε για ταινίες.Για τις ανθρώπινες σχέσεις η λέξη κριτική παραπέμπει στην αρνητική αλλά μπορεί να κάνω και λάθος και να τα έχω εγώ έτσι μέσα στο κεφάλι μου :)
12-02-2016, 12:55 #33
καταλαβα τι λες.
η αυτοπεποιθηση ειναι ετσι κι αλλιως χρησιμη σε καθε περιπτωση, αλλα θεωρω οτι και με λιγοτερη αυτοπεποιθηση αλλα καλη κριτικη ικανοτητα, μπορεις να καταλαβεις αν ο αλλος ειναι αξιολογος η οχι, η κακοηθης ενδεχομενως, και να μην δωσεις σημασια στην κριτικη του αν δεν ειναι.
12-02-2016, 13:35 #34
Ήμουνα που λες πολύ χοντρό παιδάκι.Μέχρι τα 18 περίπου.Οι δικοί μου,φίλοι και γνωστοί (πέρα από την οικογενεια που μου έλεγε να αδυνατίσω) μου λέγανε ''Στον π..τσο σου ρε,σε όποιον αρέσεις'' ή ''Γράψτους όλους στα αρχ..α σου ρε''.
Σε κάτι διακοπές μου,σαν έφηβος,πηγαίναμε κάθε μέρα το πρωί μετά από τα γνωστές εφηβικές,αλκοολικές νύχτες,σε ένα μπουγατσάδικο ή μπουγατσατζίδικο (όπως θέλετε πείτε το).Κάθε μέρα για πολλές μέρες.Ένιωθα ότι αυτός που το έχει με κοιτούσε και γενικα τραβούσα τα βλέματα κι άρχιζα να θυμώνω.Μετά από καμιά δεκάριά μέρες,πάω στο ταμείο να πληρώσω και μου λέει ''Ξέρεις,έρχεσαι κάθε μέρα και μου αφήνεις λεφτά,είναι η δουλειά μου αλλά στεναχωριέμαι να σε βλέπω έτσι''.
Αυτό είναι ένα παράδειγμα ,γι αυτό που έγραψες ότι θέλουμε από τους δικούς μας ανθρώπους.
Επίσης ποτέ δεν ξέρεις που θα βρεις την λύση και την αλήθεια.
Εγώ αυτό το σκέφτηκα χρόνια μετά κι όχι εκείνη την μέρα ή τις επόμενες.Εκείνη την ημέρα σαν αντιδραστικός έφηβος είπα από μέσα μου χαμογελαστά ΄''Άσε μας κι εσύ ρε μπάρμπα''. :)