Επίσκεφη σε ψυχίατρο.. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
    Senior Member
    Quote Originally Posted by fleur* View Post
    Ναι με στενάχωρεί που όλη αυτή τη βοήθεια την νοιώθω από φίλους και όχι. Από. Σύζυγό. .θα το συζητήσω και αυτό. ..θα το παλεψω
    ολα να τα συζητησεις. θυμαμαι ομως που μας ειχες πει οτι ο συζυγος σε ειχε προτρεψει να δεις ειδικο.
    που σημαινει οτι μπορει να μην ειναι τσακαλι στην επικοινωνια, αλλα θελει να βοηθησει.ισως δεν ξερει τον τροπο, αλλα σιγουρα θελει κι αυτος να νοιωσεις καλυτερα.

Senior Member
    Χ μμμμμ να νοιωσω καλύτερα ...Ναι! !! Αλλά γιατί όμως? Για να μη.τον πρήζω κιόλας? Χεστά ρε Ρεμεντυ! !!

Senior Member
    Χ μμμμμ να νοιωσω καλύτερα ...Ναι! !! Αλλά γιατί όμως? Για να μη.τον πρήζω κιόλας? Χεστά ρε Ρεμεντυ! !!
    αυτο το ξερει ο ιδιος.
    και θα το μαθεις κι εσυ, οταν αρχισεις να ξεμπλεκεις τα πραγματα.
    παντως αυτο που προτεινε ηταν θετικο και προς την επιλυση του θεματος. δεν ηταν αρνητικο.

Senior Member
    Έχω την εντύπωση ότι το πε γιατι ήμουν σε αλλοπρόσαλλη κατάσταση και δε με άντεχε. .τεσπα...θα το δω ..

Banned
    Απλά σκεφτο μαι πως η ψυχιατρική διαγνωση δεν είναι κάτι χειροπιαστό και μη αμφισβήτησιμο..αν στηρίζεται μόνο σε συμπτώματα. .πχ ο πατέρας μου έχει 300 σάκχαρο άρα είναι διαβητικος..σίγουρακι!λέω εγώ τώρα... γενικά μιλάω ..οχι για μένα απαραίτητα. .αναρωτιέμαι πόσο εύκολα μπορεί να γίνει μια λάθος διάγνωση
    Λάθος διαγνώσεις γίνονται πάντως. Εσύ δεν θα του πεις πώς νιώθεις τώρα αλλά πώς ένιωθες πριν μήνες, πωλς νιώθεις "τώρα", τις εναλλαγές των συναισθημάτων σου, όλα τα συμπτώματα κλπ. Αν είναι έμπειρος πόσο έξω να πέσει; Απλά εγώ αναρωτιέμαι. Ένας ψυχολόγος μπορεί να βγάλει διάγνωση από την 4η-5η συνεδρία π.χ κι' αυτό για να είναι σίγουρος, να σε μάθει καλά κλπ. Πώς γίνεται μέσα σε 1 ώρα να μπορέσει ο ψυχίατρος να βγάλει διάγνωση; Εξαρτάται από τον χαρακτήρα του ασθενή (πόσο θα του μιλάει, πώς θα τα περιγράφει κλπ) και από την ένταση της συμπτωματολογίας;

Αναλογα την παθηση, την εμπειρια και την ηθικη του ψυχιατρου ξεκινα η αγωγη την οποια προτεινει λογω καποιων επιμονων συμπτωματων.
    Ενας καλος ψυχιατρος προτεινει καθημερινη ενημερωση στην αφετηρια μιας θεραπειας. Δεν σε αφηνει στην τυχη σου.

Καποιες μορφες- παθησεις προυποθετουν πχ 5-6 συνεδριες με ψυχιατρο για να δει καλυτερα καποιες διαφορες ή να αποκλεισει ή σιγουρεψει.

Το σκηνικο παντως, παρε αυτο και ελα σε ενα μηνα χωρις καμια τηλεφωνικη επαφη κατ εμε ειναι κακος δεικτης. Ελλειψη επαγγελματισμου.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Banned
    Αν τα συμπτώματα είναι επίμονα κι' αυτός προτείνει φαρμακευτική αγωγή που εσύ δεν θες να ακολουθήσεις να υποθέσω πως δεν του πέφτει λόγος, έτσι; Δηλαδή να σου πει ξέρω γω "δεν σε αναλαμβάνω"

Αν ξέρεις, η κατάθλιψη είναι μέσα στις παθήσεις που προϋποθέτουν 5-6 συνεδρίες ή ούτε καν;

Quote Originally Posted by -moonlight- View Post
    Αν τα συμπτώματα είναι επίμονα κι' αυτός προτείνει φαρμακευτική αγωγή που εσύ δεν θες να ακολουθήσεις να υποθέσω πως δεν του πέφτει λόγος, έτσι; Δηλαδή να σου πει ξέρω γω "δεν σε αναλαμβάνω"

Αν ξέρεις, η κατάθλιψη είναι μέσα στις παθήσεις που προϋποθέτουν 5-6 συνεδρίες ή ούτε καν;
    Νομιζω σε εμπειρο ψυχιατρο η καταθλιψη δεν θελει πανω απο μια συνεδρια. Αν δεν θελει καποιος να λαβει αγωγη δεν μπορει να ζορισει καταστασεις. Το μονο που ισως να προτεινει ενας υπευθυνος γιατρος ειναι η ψυχοθεραπεια. Με το ζορι υποθετω ειναι σε πολυ κρισιμα επεισοδια με επαναλαμβανομενες αποπειρες και συγκαταθεση οικογενειακου περιβαλλοντος.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Banned
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Νομιζω σε εμπειρο ψυχιατρο η καταθλιψη δεν θελει πανω απο μια συνεδρια. Αν δεν θελει καποιος να λαβει αγωγη δεν μπορει να ζορισει καταστασεις. Το μονο που ισως να προτεινει ενας υπευθυνος γιατρος ειναι η ψυχοθεραπεια. Με το ζορι υποθετω ειναι σε πολυ κρισιμα επεισοδια με επαναλαμβανομενες αποπειρες και συγκαταθεση οικογενειακου περιβαλλοντος.
    Ευχαριστώ! <3

Senior Member
    Εγώ μόλις πήρα τον ψυχιατρο μου είπε πάρε μαζί και το βιβλιάριο. .όποτε. έτοιμος για συνταγογραφηση είναι! (Μπορεί και όχι).προσωπικά θέλω μια διαγνωση μόνο και μόνο για να ξέρω αν η αποτυχία και τα κατηγορώ του εαυτού μου για αυτή είναι φυσιολογικά γιατί όντως είμαι αποτυχημένη ή η αν όλα αυτά είναι απόρροια κατάθλιψης.

Banned
    Μάλιστα... Τόσο καλά. Μου έκλεισε η μάνα μου ραντεβού σε μια ώρα, τώρα το έμαθα! Με έπιασε απροετοίμαστη και γι' αυτό φοβάμαι. Όσο για την διάγνωση πιστεύω πως με τα πρώτα 15 λεπτά θα καταλάβει τι έχω λόγω εμπειρίας (η ψυχολόγος ήθελε 4 συνεδρίες για να σιγουρευτεί επειδή είναι μικρή). Οπότε μην αγχώνεσαι, θα μάθεις και αυτό θα είναι η αρχή της προσπάθειας. Οι υπερβολικά ενοχικές σκέψεις είναι απόρροια ειδικά αν δεν σκεφτόσουν πάντα έτσι. Τώρα από την άλλη αν έτσι σκεφτόσουν πάντα, τότε έχεις υπερβολικά χαμηλή αυτοεκτίμηση που και πάλι μπορεί να σε οδηγήσει στην κατάθλιψη.

Καλή σου αρχή και κουράγιο Φλερ μου.

Senior Member
    Επίσης moonlight! !! Πρέπει να βρεθεί η σωστή κατεύθυνση για να βγούμε από εκεί! !

Page 2 of 2 FirstFirst 12