ΦΙΛΙΑ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Thread: ΦΙΛΙΑ

Junior Member

ΦΙΛΙΑ

Καλησπέρα σε όλους, είμαι καινούργια εδώ. Πιστεύετε ότι υπάρχει αληθινή φιλία? Δε γίνεται να δίνω και ο άλλος μόνο να παίρνει..Έχω απελπιστεί. Προσπαθώ να κρατώ επαφές με τις φίλες μου αλλά τίποτα..

Senior Member
    Yπάρχει πραγματική φιλία αλλα είναι τοσο σπάνια που δεν είναι ρεαλιστικό να το συζητάμε. Τωρα συγκεκριμένα τι γίνεται με σένα και τις φίλες σου; ποιο είναι το παράπονό σου, τι βλέπεις, τι δε σ αρέσει στη συμπεριφορά τους;

Junior Member
    Γίνεται ότι κάνω θυσίες, νοιάζομαι αλλά τπτ...και όταν γίνεται αυτό ξενερώνω...χαλιέμαι...

Σοφια, πως θα οριζες την φιλια ? Ποια χαρακτηριστικα θα της εδινες ?
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Banned
    κοψε τις θυσιες σοφια! και οποιος ειναι να μεινει ...να μεινει γιατι γουσταρει εσενα και οχι τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΟΥ...
    οι κακες φιλιες ειναι σαν τους κακους γκομενους ...σε πηδ@νε (ψυχολογικα) και εξαφανιζονται... ριξτο στο γυαλο και πηγαινε παρακατω κοριτσι μου

Banned
    ακομα κ αν πεις οτι φιλια δεν υπαρχει βλεπεις να σε βγαζει καπου αυτο το σκεπτικο?
    αρα αφου δεν εχεις περιθορια να πεις οχι θα πρεπει να διαλεξεις καλους ανθρωπους να χεις διπλα σου.αλλα αυτο συμβαινει μονο σε οσους το χρειαζονται τελικα.

Υπάρχει αληθινή φιλία! Την έχω ζήσει και την ζω. Θα έλεγα οτι είμαι τυχερή σε αυτό, έχω γνωρίσει εξαιρετικές φίλες. Και η κολλητή μου, που είμαστε φίλες 18 χρόνια είναι σπάνιος άνθρωπος, μία στο εκατομμύριο! Μην πω μία στα δέκα εκατομμύρια! Αλλά και όσες είχα φίλες κατά καιρούς, δεν έχω παράπονο, πλην μιας περίπτωσης, οι άλλες ήταν εξαιρετικές. Έχουμε ακόμα επαφή μετά από πολλά χρόνια, αργά και που, με κάποιες που μένουμε μακρυά. Επίσης, έχω και την γειτόνισσα της διπλανής μου πόρτας που αν και δεν ταιριάζουμε καθόλου στον τρόπο ζωής και στις συνήθειες, εν τούτοις, είμαστε σαν αδελφές μεταξύ μας, συμπαραστεκόμαστε η μία στην άλλη σε ό,τι χρειαστεί, εδώ και 20 χρόνια.
    Οι φιλίες χτίζονται αργά, διακριτικά, με σεβασμό στην προσωπικότητα και τις ιδιαιτερότητες του άλλου.
    Πιστεύω οτι η φιλία είναι η ιερότερη σχέση, ιερότερη και από τις συγγένειες και από το γάμο και την οικογένεια! Επειδή είναι σχέση ελευθερίας, επιλογής μας και απαλλαγμένη (τις περισσότερες φορές) από βιοποριστικές εξαρτήσεις ή βιολογικές εξαρτήσεις ή ανάγκες (π.χ.σχέση γονιού-παιδιου). Ακόμη και η σχέση των συζύγων έχει μιά χροιά εξαρτήσεων και βιοποριστικών θεμάτων και αναγκών.
    Η φιλία μπορεί να αναπτυχθεί και να γίνει η πιο αληθινή σχέση της ζωής μας. Εύχομαι σε όλους να την ζήσουν!

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Υπάρχει αληθινή φιλία! Την έχω ζήσει και την ζω. Θα έλεγα οτι είμαι τυχερή σε αυτό, έχω γνωρίσει εξαιρετικές φίλες. Και η κολλητή μου, που είμαστε φίλες 18 χρόνια είναι σπάνιος άνθρωπος, μία στο εκατομμύριο! Μην πω μία στα δέκα εκατομμύρια! Αλλά και όσες είχα φίλες κατά καιρούς, δεν έχω παράπονο, πλην μιας περίπτωσης, οι άλλες ήταν εξαιρετικές. Έχουμε ακόμα επαφή μετά από πολλά χρόνια, αργά και που, με κάποιες που μένουμε μακρυά. Επίσης, έχω και την γειτόνισσα της διπλανής μου πόρτας που αν και δεν ταιριάζουμε καθόλου στον τρόπο ζωής και στις συνήθειες, εν τούτοις, είμαστε σαν αδελφές μεταξύ μας, συμπαραστεκόμαστε η μία στην άλλη σε ό,τι χρειαστεί, εδώ και 20 χρόνια.
    Οι φιλίες χτίζονται αργά, διακριτικά, με σεβασμό στην προσωπικότητα και τις ιδιαιτερότητες του άλλου.
    Πιστεύω οτι η φιλία είναι η ιερότερη σχέση, ιερότερη και από τις συγγένειες και από το γάμο και την οικογένεια! Επειδή είναι σχέση ελευθερίας, επιλογής μας και απαλλαγμένη (τις περισσότερες φορές) από βιοποριστικές εξαρτήσεις ή βιολογικές εξαρτήσεις ή ανάγκες (π.χ.σχέση γονιού-παιδιου). Ακόμη και η σχέαη των συζύγων έχει μιά χροιά εξαρτήσεων και βιοποριστικών θεμάτων και αναγκών.
    Like....! Aπειρα..

Junior Member
    Καλησπέρα παιδιά και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας..Θυσιάζομαι για τους ''φίλους'' μου γιατί πιστεύω η φιλία είναι πολύ σημαντική..Παίρνω τηλέφωνα, ρωτάω τι κάνουν, τους βοηθάω και τους στέκομαι αν έχουν κάποιο πρόβλημα και δεν είναι καλά, λέω να βγούμε, τους λέω για μένα, δε ξεχνώ γενέθλια και γιορτές και πάντα με το δώρο μου..αλλά αυτές ενώ λένε θα κανονίσουμε βγαίνουν με άλλους και ένα τηλ δε παίρνουν..επανειλημμένα αυτό ε..τους ξεγράφεις και ηρεμάς..

Senior Member
    Ναι οταν δεν υπαρχει ανταποκριση συναισθηματικη πας παρακατω.. Να σε παρηγορει το οτι εσυ ησουν ενταξει.

Quote Originally Posted by Sophiee View Post
    Καλησπέρα παιδιά και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας..Θυσιάζομαι για τους ''φίλους'' μου γιατί πιστεύω η φιλία είναι πολύ σημαντική..Παίρνω τηλέφωνα, ρωτάω τι κάνουν, τους βοηθάω και τους στέκομαι αν έχουν κάποιο πρόβλημα και δεν είναι καλά, λέω να βγούμε, τους λέω για μένα, δε ξεχνώ γενέθλια και γιορτές και πάντα με το δώρο μου..αλλά αυτές ενώ λένε θα κανονίσουμε βγαίνουν με άλλους και ένα τηλ δε παίρνουν..επανειλημμένα αυτό ε..τους ξεγράφεις και ηρεμάς..
    Υπάρχει και ένας σημαντικός παράγοντας για μια επιτυχημένη φιλία, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο: είναι η χημεία μεταξύ των ανθρώπων. Αν δεν συμβαίνει, δεν πολυταιριάζετε δηλαδή, τότε λογικό είναι να μην υπάρχει η απαραίτητη διάθεση.
    Και καλό είναι να αφήνουμε στους φίλους μας ελεύθερο χώρο, να μην είμαστε καθόλου συναισθηματικά πιεστικοί.Δεν πειράζει αν δεν έχουν διάθεση να βγουν μαζί μας αλλά με άλλη παρέα, δεν είναι κακό ούτε προδοσία. Δεν είμαστε σύζυγοι ή εραστές, ούτε ζητάμε αποκλειστικότητα, δεν υπάρχει λόγος. Να μην αισθάνεται δηλαδή ο άλλος το άγχος οτι πρέπει να σου τηλεφωνήσει ή να βγείτε οπωσδήποτε.
    Και αν εσύ Σόφη ενδιαφέρεσαι και η φίλη σου όχι, δεν είναι τίποτα κακό, απλά δεν προχωράει η συγκεκριμένη γνωριμία σε φιλία, μένει στο επίπεδο της ευχάριστης παρέας και μόνο. Θα βρεις δηλαδή κάτι άλλο, πιο σημαντικό, σιγά σιγά, μην βιάζεσαι.
    Αν βλέπεις όμως οτι δεν στεριώνεις με τίποτα φιλία, τότε κοίτα μήπως κάνεις κάτι στραβά. Συνήθως, δεν ανοιγόμαστε αμέσως στους ανθρώπους, ούτε τους τα προσφέρουμε όλα με τη μία και μετά περιμένουμε να κάνουν το ίδιο για εμάς. Είναι όπως οι ερωτικές σχέσεις, προχωράς αργά, διακριτικά και αφήνεις τον εαυτό σου να χαρεί και τον χρόνο να κάνει την δουλειά του.

Quote Originally Posted by mnimonio is back View Post
    Ναι οταν δεν υπαρχει ανταποκριση συναισθηματικη πας παρακατω.. Να σε παρηγορει το οτι εσυ ησουν ενταξει.
    Ναι, μπράβο! Και δεν είναι υποχρεωτικό να ταιριάζουμε όλοι μεταξύ μας. Αυτό μπορεί να το ανακαλύψει κανείς στην πορεία μιας γνωριμίας και να "αραιώσει", όχι σκόπιμα, αλλά επειδή δεν έχει ενδιαφέρον το πράγμα, δηλαδή, π.χ. δεν έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, δεν μπορούμε να κάνουμε τις συζητήσεις που θέλουμε, να διασκεδάσουμε με τον ίδιο τρόπο.
    Στην πορεία της ζωής μου, είχα μία φιλία από την πρώτη γυμνασίου μέχρι δύο χρόνια μετά τον γάμο μου. Ήταν μιά φιλία αξιόλογη, με πολλές όμορφες αναμνήσεις, με πολλή αγάπη. Όμως, μεγαλώνοντας, τα ενδιαφέροντά μας και ο τρόπος ζωής άλλαξαν εντελώς, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βρούμε "κοινούς τόπους" και βρισκόμασταν όλο και λιγότερο, ώσπου πλέον βλεπόμαστε σπάνια. Όμως, η φιλία μας είναι κάτι που δεν έσβησε, δεν αλλοιώθηκε, υπάρχει πάντα μέσα μας, όπως και οι όμορφες αναμνήσεις και η έγνοια της μίας για την άλλην. Πολλές φορές την σκέφτομαι και εχω το νου μου να ξέρω αν είναι καλά και αν χρειάζεται κάτι. Τώρα, αν προσπαθούσα για παράδειγμα, να βρισκόμααταν συχνότερα, το πιο πιθανό είναι μετά από μια δυο εβδομάδες να ξέχναγε να με πάρει τηλέφωνο, να αμελούσε, να βαριόταν όταν θα βρισκόμασταν και δεν θα είχαμε να συζητήσουμε κοινά θέματα ή ενδιαφέροντα, όπως κι εγώ άλλωστε.

Junior Member
    Ίσως έχετε δίκιο...δε θεωρούν ότι ταιριάζουμε...και χώρο αφήνω και δεν πιέζω...

Quote Originally Posted by Sophiee View Post
    Ίσως έχετε δίκιο...δε θεωρούν ότι ταιριάζουμε...και χώρο αφήνω και δεν πιέζω...
    Οπότε, δεν χρειάζεται κι εσύ να είσαι υπερβολικά "συνεπής" στις γιορτές, στα γενέθλια, στα τηλέφωνα. Για να μην πληγώνεσαι και στεναχωριέσαι άδικα δηλαδή, ενώ εκείνοι δεν θα έχουν καταλάβει τίποτα. Κάνε απλά παρέα, να βοηθάς όπου μπορείς, αλλά αν νομίζεις οτι δεν αξίζει τον κόπο ούτε αυτό, παράτα τους, δεν τελειώσαν οι άνθρωποι στον κόσμο! Θα βρεις κάτι που σου ταιριάζει πολύ καλλίτερα, αυτό είναι σίγουρο.

Banned
    οταν δινεις πρεπει να σε σιγουρος οτι τεριαζεις με καπιον αν δεν εχεις κανει λαθος αυτο θα φανει καπια στιγμη.

Page 1 of 2 12 LastLast