Results 46 to 60 of 68
-
17-02-2016, 14:35 #46
- 17-02-2016, 15:44 #47
Όντως, το να υποκριθείς κάτι που δεν είσαι, δεν είναι λύση. Άγνωστη κοπέλα στο δρόμο, το ίδιο μου είναι είτε είναι σε μπαρ, καφετέρια, club, παραλία, κλπ. Εγώ εκτός απο ντροπαλός, είμαι κλειστός και εσωστρεφής. Μέγκα μείον μου. Έχουν ελπίδα οι εσωστρεφής και κλειστοί χαρακτήρες;
Κι εγώ με το χαμόγελο δεν τα πάω καθόλου καλά. Άμα δε μου βγει με φυσικό τρόπο και προσπαθήσω να το προσποιηθώ, είναι σαν να έχω δυσκοιλιότητα στο πρόσωπο.
Έχω φάει τα μούτρα μου άπειρες φορές σε σημείο να χτυπάω το κεφάλι μου. Και φυσικά, αυτά έχουν συνεισφέρει στην διόγκωση της κατάθλψής μου. Γι'αυτό και χρειάζομαι εξεζητημένη βοήθεια στο γκομενικό τομέα.
17-02-2016, 15:46 #48
Κύριε Κώστα θα σας μιλήσω στον πληθυντικό γιατί πάντα σέβομαι και μιλάω έτσι στους μεγαλύτερους μου.Η γνώμη μου είναι πως βαθιά μέσα σας δεν περνάτε καλά μόνος σας και μετά απο τόσα χρόνια σας έχετε πείσει και συνηθίσει ότι περνάτε καλά.Δεν έχετε δει μάλλον πως είναι να βρίσκεσθε στην άλλη πλευρά και γιαυτό προσπαθείτε να νιώθετε καλά με αυτό που είστε.Απόλυτα λογικό και πολύ καλά κάνετε.
Και τέλος να πω ότι κανείς νοήμων άνθρωπος με 0 προβλήματα δε θα αφήσει την καλή του ζωή για να κάτσει να γράψει οτιδήποτε σε ένα φόρουμ ψυχολογίας.Οσοι ασχολούνται εδώ μέσα είτε κλαιγόμενοι,ειτε προσπαθώντας να βοηθήσουν τους άλλους κατιτις τους χάλασε στη πορεία της "τέλειας" ή μη ζωής τους και βρέθηκαν σε ένα τέτοιο χώρο.Αρα θεωρώ λιγάκι άτοπο το να βρίσκετε κάποιος εδώ μέσα και να γράφει ωσάν ευτυχισμένος άνθρωπος..δυσκολεύομαι πραγματικά να πιστέψω την τόση ευτυχία κάποιος να την γράφει σε ένα τέτοιο μέρος
17-02-2016, 16:28 #49
Γεια και από μένα
Δε νομίζω πως περιμένεις να ακούσεις τρόπους προσέγγισης, αφού (θέλω να πιστεύω πως) θα τους έχεις δοκιμάσει όλους. Είχα προσπαθήσει να αναφέρω και στον wjsrp μερικούς, αλλά μάλλον δεν είναι εκεί το εμπόδιο. Αφού αναφέρεις και την "κοινωνική φοβία" που πίστεψέ με τη γνωρίζω πολύ καλά, τότε μάλλον πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικό. Αν το θέμα σου δεν περιορίζεται στα ερωτικά (που και μόνο αυτό να ήταν, πάλι θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ειδική φοβία), αλλά νιώθεις συστολή και σε άλλους τομείς, τότε ίσως πρέπει να το αντιμετωπίσεις ως φοβία. Βέβαια δε μπορώ να παραβλέψω το ζήτημα της παρθενιάς. Δε λέω ότι άμα σταματήσεις να είσαι παρθένος, θα λυθεί το ζήτημα ως δια μαγείας, θα αποκτήσεις τρομερή αυτοπεποίθηση και θα μιλάς κάθε μέρα με 10 διαφορετικές κοπέλες.. ούτε καν. Αλλά τουλάχιστον δε θα έχεις κάτι να κρύψεις, κάτι για το οποίο νιώθεις άβολα. Φαντάζομαι ότι θα φύγει έστω ένα μικρό (μεγάλο κατά τη γνώμη μου) βάρος από μέσα σου, που συντηρεί αυτή τη φοβία. Τον πληρωμένο έρωτα τον απέρριψες πολύ εύκολα. Δε σου λέω να το κάνεις χόμπυ, ούτε να πας σε οίκο ανοχής που δεν ξέρεις τι κρύβεται από πίσω (την ιστορία της κοπέλας εννοώ) και θα σε περιμένουν άλλοι δέκα ό,τι να΄ναι απ' έξω. Αλλά υπάρχουν και οι βίζιτες. Μπορείς να πληρώσεις (σίγουρα πολύ παραπάνω) και να είσαι αρκετά πιο άνετος από θέμα χώρου, χρόνου και κατάστασης γενικότερα. Μπορείς να εξηγήσεις στην κοπέλα γιατί το κάνεις και να σε κατευθύνει εκείνη. Και πάλι δε λέω ότι θα σου λυθεί το πρόβλημα, αλλά τουλάχιστον δε θα ξεκινάς από το 0.
17-02-2016, 17:41 #50
Καλησπέρα και σ'ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.
Έτσι ακριβώς είναι. Τά'χω δοκιμάσει όλα, και διαπίστωσα οτι τελικά κοροϊδεύω τον εαυτό μου. Δεν τό'χω καθόλου με το φλερτ και το καμάκι. Δεν παίζει να υπάρχει χειρότερος άντρας απο'μένα στο φλερτ και καμάκι. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω τόσο καιρό.
Στο κοινωνική φοβία, απλά γράφω επειδή το βρήκα και απντάω, κλπ. Δυστυχώς, δεν είναι λύση ο ειδικός για εμένα καθώς ξέρω που είναι το πρόβλημα (στο ερωτικό).
Δεν είναι το πρόβλημά μου η φοβία τόσο πολύ, άλλα ο ερωτικός τομέας γενικά. Εκείνο είναι που ξεχωρίζει.
Σίγουρα δε θα γίνω Roger Moore μετά απο μία "νίκη", άλλα ξέρω οτι θα μπορώ απο'κει και πέρα πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τώρα, και σταδιακά, όσο "νικάω", τόσο θα αυξάνεται η αυτοπεποίθησή μου και θα αποδίδω όλο και καλύτερα όσο περνάει ο καιρός (ενώ πάω καλά πάντα).
17-02-2016, 18:33 #51
Αυτό για τη φοβία το είπα για τον Γιάννη, μόνο γιατί το ανέφερε στον τίτλο. Θέλω να πω πως αν νιώθει έτσι και σε άλλους τομείς, τότε ίσως το ερωτικό είναι ένα επί μέρους πρόβλημα μιας γενικότερης κατάστασης. Μπορεί να νιώθει γενικότερα συστολή ή χωρίς άνεση, αλλά στο ερωτικό μόνο να αγγίζει κόκκινο. Δεν ξέρω, ο ίδιος μόνο μπορεί να πει. Όπως και να έχει ο ειδικός δεν ενδείκνυται μόνο για τα "σοβαρά προβλήματα", αλλά και για εκείνα που παραμένουν για καιρό άλυτα ή που δε λύνονται μόνο από ατομική προσπάθεια και φιλικές συμβουλές. Μπορεί να βοηθήσει ακόμα και ως απλός σύμβουλος, όταν ένα θέμα δεν είναι τόσο απλό και τόσο εύκολα διαχειρίσιμο.
Σίγουρα δε θα γίνω Roger Moore μετά απο μία "νίκη", άλλα ξέρω οτι θα μπορώ απο'κει και πέρα πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τώρα
17-02-2016, 18:37 #52
Επίσης είναι σημαντικό να βρεις συγκεκριμένα όλα αυτά που σε κάνουν να παγώνεις εκείνη την ώρα. Τι σκέφτεσαι? Τι νιώθεις?
17-02-2016, 19:01 #53
ευχαριστω για την απαντηση σου και την ευγενεια σου.
σιγουρα δεν εχω 0 προβληματα ,και αν εχεις δει μερικα προηγουμενα posts μου ,πριν αρκετα χρονια περασα μια πολυ σοβαρη νευρικη εξαντληση ,λογω της πολυ απαιτητικης δουλειας μου, απο την οποια παραλιγο να διαλυθω ,και συνηλθα με πολυ κοπο!
ετσι με ενδιαφερον διαβαζω εδω παρομοια θεματα των συμπολιτων μας.
μετα ομως απο αυτη την περιπετεια μου ,συνηδειτοποιησα οτι ειμαστε περαστικοι σε αυτη την ζωη ,και δεν χρειαζεται να την περασω μιζερα επειδη πρεπει να συμβιβαζομαι με τα κοινωνικα στερεοτυπα.
ετσι ο οργανισμος μου αντεδρασε, και συμβιβαστηκε με αυτο τον τροπο ζωης, ωστε να αισθανομαι καλα.
με τις ευχες μου για καλη υγεια και προκοπη στην ζωη σου -Κωστας
17-02-2016, 19:05 #54
17-02-2016, 19:13 #55
Το να μη σου βγαίνει μιλιά είναι και πάλι το αποτέλεσμα. Όχι η αιτία. Αυτό που λέω είναι τι σκέψεις/συναισθήματα σε οδηγούν σε αυτό το αποτέλεσμα, του να μην ξέρεις τι να πεις, να παγώνεις κ.τ.λ. Στο να συνειδητοποιήσεις και μετά να διαχειριστείς αυτά τα πράγματα για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσει πολύ ο ειδικός που έλεγα.
17-02-2016, 21:29 #56
Αυτό που με οδηγεί εκεί είναι οτι πραγματικά δεν ξέρω να πω τίποτα. Μπορεί και να το κάνει και το άγχος, το οποίο εκείνη τη στιγμή (όταν έρχομαι αντιμέτωπος με υποψήφια) έρχεται πάρα πολύ έντονα με φυσικό και αυθόρμητο τρόπο.
Δε θα με βοηθήσει αυτό επειδή γνωρίζω ποιό είναι το πρόβλημά μου (η απελπισία μου).
17-02-2016, 22:02 #57
Η απελπισία σου είναι τώρα στα 30.Μέχρι να φτάσεις εκεί τι σε κρατούσε απο το να κάνεις άπειρες προσπάθειες μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα;
17-02-2016, 22:12 #58
Δεν εχεις παει 62 , δεν μπορεις να κρινεις ..............εχω δει ενα διαγραμμα ευτυχιας , κανει ενα πηκ στα 22-25, μετα αρχιζει η πτωση , με το ναδιρ στα 50-52 , ξανανεβαινει η γραμμη υστερα , στα 68-70 , ξανακανει το πηκ των 20-25 , και μετα ξαναρχιζει η πτωση , μπορω να επιβεβαιωσω οτι τα 50 -52 μου , ηταν η χειροτερη περιοδος της ζωης μου , ανευ λογου και αιτιας , και μετα παω αποο το καλο στο καλυτερο .............
17-02-2016, 23:03 #59
Ίσως δε διευκρίνησα σωστά. Η απελπισία μου υπήρχε απο πολύ πιο παλιά. Τώρα απλά χειροτερεύει όσο περνάνε τα χρόνια. Αυτό που με κρατούσε ήταν το ίδιο με παλιά, δηλαδή οτι δεν ξέρω τι να πω σε άγνωστη κοπέλα. Ποτέ δεν το είχα στο φλερτ και καμάκι, όπως και ποτέ δεν είχα αυτοπεποίθηση και λέγειν. Ήμουν ανέκαθεν κλειστός και εσωστρεφής.
17-02-2016, 23:16 #60
Ούτε με κάποια γνωστή σου; πχ φίλη φίλης,συμμαθήτρια,συμφοιτή τρια,συνάδελφο κτλ; σου έτυχε ποτέ να σου κάνουν κάτι σαν "προξενειό"; να περιμένει δηλαδή κάποια να πας να της μιλήσεις;