Results 16 to 24 of 24
-
23-02-2016, 13:35 #16
Καλη αρχη στο νεο τροπο ζωης.
Να ξερεις οτι μολις σου περασουν τα αγχη για καρδια κτλ θα ξανα επιθυμησεις τσιπουρα τσιγαρα και χαβαλε... το νου σου
Ολα καλα ειναι αλλα δυστυχως θα πω την ατακα που σιχαινομαι αλλά ισχυει "Με μετρο".
Αν βρεις ποιο ειναι το δικο σου μετρο τοτε θα εισαι και καλά."Make sure your worst enemy isn't you"
- 23-02-2016, 15:13 #17
Βασικά ξέρεις τι σκέφτομαι ?
Είδα να λεν να πιεις βαλεριάνα για το άγχος.
Και στο σούπερ μάρκετ που πήγα είδα να έχει σε φακελάκια όπως αυτά του τσαγιού, και αναρωτήθηκα αν αξίζει.
Θα μου κάνει τίποτα, και πόσο βαριά είναι ?
Και αν πάρω κάθε πότε να τη πίνω, πχ 1 φορά την ημέρα κάποια συγκεκριμένη ώρα ή όταν... με πιάνει η ένταση ?
Και κάτι ακόμα. Δεν νομίζω να... γίνεται εθιστική ε ?
Ρωτάω εδώ γιατί τα διάφορα μπλογκς δε ξέρεις τι σκοπό μπορούν να έχουν. Υπάρχει και περίπτωση να λεν καλά πράγματα για κάτι, για να αυξήσουν τις πωλήσεις αυτού του κάτι, και έτσι να λεν ότι να ναι.
Έτσι την έπαθα με το τζίνσεγκ και άρχισαν να μου εμφανίζονται οι κρίσεις πανικού.
23-02-2016, 15:58 #18
το τζινσεγκ δινει ενεργεια.
η βαλεριανα ειναι κατασταλτικη.
Δεν εχω δοκιμασει."Make sure your worst enemy isn't you"
23-02-2016, 20:24 #19
Ενέργεια, αλλά όχι σε θερμίδες, αν δεν κάνω λάθος. Για μένα πάντως αυτό ήταν η αρχή του κακού.
Από πάντα είχα άγχος μεν, αλλά έτσι άσχημα ποτέ δε με είχε πιάσει νωρίτερα. Με είχε πιάσει άσχημα όταν πήγα στο στρατό το 2010, όπου μου έδωσαν και το ι5ψ λόγο άγχους, αλλά έκτοτε
έζησα ήρεμα μέχρι και το Φεβρουάριο του 2015 όπου πήρα το Τζίνσενγκ.
Και να φανταστείς για μια περίοδο είχα φτάσει να πίνω έως και 4 καφέδες την ημέρα και δεν είχα πρόβλημα...
Αλλά 1 κάψουλα τζίνσενγκ έφθανε για να με πιάσει πρώτη φορά κρίση πανικού, ψυχοσωματικά, και πλέον ούτε γουλιά καφέ.
Το σκέφτομαι για βαλεριάνα γιατί πίνω γύρω στα 3 χαμομήλια τη μέρα αυτές τις μέρες.
Αλλά διαβάζω και άλλα του τύπου <μη πίνετε πάνω από μια βδομάδα και διακόψτε για τουλάχιστον 2 βδομάδες>, και σκέφτομαι ότι μάλλον ότι έχω δεν θα μου περάσει σε μια βδομάδα.
23-02-2016, 21:21 #20
Καποιοι ψυχιατροι συνδεουν τις ουσιες (καφεινη, αλκοολ, τσαι ) με την επιδραση στον οργανισμο ως ενταση.
Καποιοι λενε πως δεν παιζει κανενα ρολο. Εκτος και αν ξεκινησεις αγωγη οπου εκει επιβαλλεται να μην πινεις αλκοολ και αν ναι ενα ποτηρι κρασι ( οχι ποτηρι μπυρας χεχε, το μινιον ποτηρακι ) την εβδομαδα μονον. Αυτο λεει ο κανονας.
Απο προσωπικη εμπειρια παρακολουθω τι μου κανει καλο και τι οχι. Οταν ξεκινησαν τα "οργανα" που λεω για να διακωμωδησω την φαση, εκοψα καφεδες, εκοψα αλκοολ, το ριξα στο χαμομηλι, στο περπατημα, σε καλη διατροφη. Χαχα, ας γελασω τωρα γιατι τοτε εκλαιγα. Σε εμενα τουλαχιστον δεν επιασε τιποτα. Η αυπνια παρεμενε, συν ολες οι γνωστες ψυχο σωματικες ενοχλησεις. Ειχα κανει εξετασεις και ειχα αποκλεισει παθολογικα αιτια.
Βιταμινες θα παρω αρκει να ξερω οτι εχω να κανω πραγματα που με γεμιζουν. Καφε θα πιω αρκει παλι να ξερω οτι θα εκτονωσω καπου την διεργεση.
Διαφορετικα σου ειπα, ειναι σαν να φουλαρεις μονιμα ενα αυτοκινητο και δεν το κινεις... ε μια βλαβη θα την παθει.
Εμενα με φουλαρα σκεψεις, αγχος, ειχα την εφεση -κληρονομικοτητα- , περιβαλλον, ελλειπη δομηση και γνωση στην διαχειριση αγχογονων περιστασεων και μπουμ.
Δεν ξερω αν ειναι εθιστικη η βαλεριανα. Αν εισαι τυπος που εθιζεται με διαφορα ανα περιοδους λογικο ειναι να εθιστεις και σε αυτο.
Φυτικο λεν ειναι... οποτε ?
Αν ξεκινησεις γραψε μου εντυπωσεις
Πολυ απλα"Make sure your worst enemy isn't you"
13-03-2016, 03:10 #21
Τελικά δεν έχω πάρει.
Ένιωθα καλύτερα και όταν πήγα στο γιατρό το είπα αυτό, και μου πε άμα με πιάσει πάλι ο πανικός να πάρω κάνα ηρεμιστικό.
Με έκανε να νιώσω αρκετά καλύτερα το ότι δε μου έγραψε να παίρνω κάθε μέρα κάποιο φάρμακο, και έφυγα με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά και με κοιτούσαν περίεργα στο δρόμο...
Έκτοτε όμως έχω κάτι άλλες ανησυχίες, όχι τόσο με το άγχος.
Συναντήθηκα μετά από περίπου 12 χρόνια με τους πρώην συμμαθητές μου που χα να τους δω απ το Λύκειο.
Άλλοι έχουν μαγαζιά, άλλες παιδιά, παντρεμένες κτλπ...
Και εγώ ? Μόνος, και με μια ημιαπασχόληση ίσα να βγαίνουν μικροέξοδα.
2 μέρες μετά με έπιασε και μια βαριά ίωση που με είχε 1 βδομάδα ολόκληρη με 39 πυρετό στο κρεβάτι.
Αυτά με έριξαν πολύ ψυχολογικά. Όχι από θέμα άγχους, ευτυχώς έχω ηρεμήσει από τότε κάπως, αλλά μάλλον έχω κάτι καταθλιπτικές σκέψεις.
Σε φάση... Νιώθω ότι έχω χάσει πολλά χρόνια απ τη ζωή μου 'τσάμπα', που θα μπορούσα να είχα κάνει καλά πράγματα για τον εαυτό μου. Πχ δεν σπούδασα.
Δεν έχω μια δουλειά. Συν του ότι λόγο άγχους το οποίο εμφανιζόταν και σαν αγοραφοβία παλιότερα, απομακρύνθηκα από πολλούς ανθρώπους και νιώθω τώρα απομονομένος, και αυτό με πειράζει. Ο χρόνος όμως δε γυρίζει πίσω.
Να σήμερα ήμουν όλη μέρα στο κρεβάτι, έχοντας απέναντι την οθόνη του υπολογιστή να παίζει κλασικά Looney Tunes, βλέποντας βαριεστημένα, χωρίς να έχω όρεξη να κάνω τίποτα.
13-03-2016, 08:46 #22
μππππππππλιαχ βαλεριάνα πήρα για τις αυπνίες ....πριν δυο μήνες ...όταν έπινα είχα υπερένταση πονοκέφαλο έτσουζαν τα μάτια μου ...και την δεύτερη φορά που πήρα απλώς οι αυπνίες συνέχισαν δεν κοιμήθηκα ...τώρα με τα αντικαταθλιπτικά κοιμάμαι σαν πουλάκι ..έχω πιει και σε τσάι ..δεν παλεύεται η μυρωδιά ..
Tα καλύτερα έρχονται από την Κίνα... με χελώνα κουτσή
13-03-2016, 15:42 #23
Τόσο πολύ ε ?
13-03-2016, 22:21 #24