Κλασσική φιλοσοφία, και πως μπορεί να επιδράσει ψυχικά σε έναν άνθρωπο ? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Εγω θα ηθελα να προσθεσω εδω πως και η Θρησκεια εμπεριεχει μια μορφη Φιλοσοφιας ζωης και δρασης που πολλοι ανθρωποι χαωνονται επηρεαζονται και πανε στο αλλο ακρο.
    Λεξεις κλειδια - Κολαση, βασανιστηρια, τιμωριες, αμαρτημα, ενοχη, ντροπη- .
    Κρατανε αυτα οι ανθρωποι νιωθουν μονιμα φοβικοι και ατελεις και οδηγουνται σε περιεργες δρασεις.
    η.

Αυτη ειναι η ζημια που εχει κανει η εκκλησια και οι εκπροσωποι της , στην αληθινη θρησκεια , που ειναι και αυτη μια φιλοσοφια ............

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Αυτη ειναι η ζημια που εχει κανει η εκκλησια και οι εκπροσωποι της , στην αληθινη θρησκεια , που ειναι και αυτη μια φιλοσοφια ............
    χμμμ δεν θα το έλεγα. Αν και ο πλατωνισμός επηρέασε το χριστιανισμό,η θρησκεία έχει να κάνει με την πίστη. Το ακριβώς αντίθετο είναι η αναζήτηση δηλαδη η φιλοσοφία...

Quote Originally Posted by black_adder View Post
    χμμμ δεν θα το έλεγα. Αν και ο πλατωνισμός επηρέασε το χριστιανισμό,η θρησκεία έχει να κάνει με την πίστη. Το ακριβώς αντίθετο είναι η αναζήτηση δηλαδη η φιλοσοφία...
    Σωστη παρατηρηση. Αλλά εδω δεν κολλαει η πασιγνωστη φραση που δεν υπαρχει το κομμα στο "πιστευε και μη ερευνα" ?
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Σωστη παρατηρηση. Αλλά εδω δεν κολλαει η πασιγνωστη φραση που δεν υπαρχει το κομμα στο "πιστευε και μη ερευνα" ?

Oντως , ειναι το ιδιο με το ΄ηξεις αφιξεις ου εν πολεμω θνηξεις ' , πονηρο το Μαντειο των Δελφων ..........

Senior Member
    δηλαδή τι εννοείς?

δηλαδή τι εννοείς?
    Oλη η παραφιλολογια, εαν πραγματι προτρεπουν στην ερευνα ή μονον στην πιστη. Η Θρησκεια - Πνευματικοτητα εχει ευρυ φασμα, αναλογα ποιον θα διαβασεις. Υπηρξαν θεολογοι φιλοσοφοι, ειναι ενας γερμανος που δεν μου ερχεται το ονομα του. Συνδυασε και τα δυο δηλαδη Θρησκεια Μελετη Ιστορια συν φιλοσοφικο στοχασμο. Υπαρχει κατι πιο ομορφο απο τον συνδυασμο ?

Senior Member
    Oλη η παραφιλολογια, εαν πραγματι προτρεπουν στην ερευνα ή μονον στην πιστη. Η Θρησκεια - Πνευματικοτητα εχει ευρυ φασμα, αναλογα ποιον θα διαβασεις. Υπηρξαν θεολογοι φιλοσοφοι, ειναι ενας γερμανος που δεν μου ερχεται το ονομα του. Συνδυασε και τα δυο δηλαδη Θρησκεια Μελετη Ιστορια συν φιλοσοφικο στοχασμο. Υπαρχει κατι πιο ομορφο απο τον συνδυασμο ?
    εκ των πραγμάτων η θρησκεία εχει να κάνει μόνο με την πίστη. Είναι προυπόθεση...
    Ναι δεν θα διαφωνήσω σε ότι αναφέρεις για την πνευματικότητα. Ένας που μου ερχεται στο μυαλό είναι ο υπαρξιστής Κίρκεγκωρ. Το θέμα είναι οτι στη θρησκεια όλα αρχιζουν και τελειώνουν με την πίστη.
    Τα πλαίσια ειναι συγκεκριμένα και δεν μπορει να τα παραβεί κανείς. Μόνο ίσως να τα ερμηνεύσει διαφορετικά, οπότε κάπως ετσι ξεκιναν άλλες θρησκείες, αιρέσεις κλπ.
    Και εκει που υπαρχει πιστη ειναι δυστυχως πανευκολο να κυλίσει καποιος στον φανατισμό και την προκατάληψη.
    Αυτο ισχύει βεβαια και για τα ιδεολογικα συστηματα.
    Η έρευνα πιστεύω οτι ανήκει στο χώρο της επιστήμης και της υλιστικής φιλοσοφίας.

εκ των πραγμάτων η θρησκεία εχει να κάνει μόνο με την πίστη. Είναι προυπόθεση...
    Ναι δεν θα διαφωνήσω σε ότι αναφέρεις για την πνευματικότητα. Ένας που μου ερχεται στο μυαλό είναι ο υπαρξιστής Κίρκεγκωρ. Το θέμα είναι οτι στη θρησκεια όλα αρχιζουν και τελειώνουν με την πίστη.
    Τα πλαίσια ειναι συγκεκριμένα και δεν μπορει να τα παραβεί κανείς. Μόνο ίσως να τα ερμηνεύσει διαφορετικά, οπότε κάπως ετσι ξεκιναν άλλες θρησκείες, αιρέσεις κλπ.
    Και εκει που υπαρχει πιστη ειναι δυστυχως πανευκολο να κυλίσει καποιος στον φανατισμό και την προκατάληψη.
    Αυτο ισχύει βεβαια και για τα ιδεολογικα συστηματα.
    Η έρευνα πιστεύω οτι ανήκει στο χώρο της επιστήμης και της υλιστικής φιλοσοφίας.
    Αυτη η διαφορα που θετεις ειναι πολυ σωστη και βοηθητικη αλλα νομιζω καπως Σόντενμπεργκ τον λεν τον τυπο. Θεολογος αλλα με μεταφυσικες φιλοσοφικες αναζητησεις προεκτασεις.
    Εγω μειωσα το ενδιαφερον στη φιλοσοφια γιατι ειδα οτι στην επιβιωση καλουμαι να αναπτυξω αλλες δεξιοτητες.
    Προσφιλες αναγνωσμα η Φιλοσοφια παντα. Απλα μειωθηκε ο χρονος.
    Last edited by Constantly curious; 15-03-2016 at 11:56.

Banned
    Εγω μειωσα το ενδιαφερον στη φιλοσοφια γιατι ειδα οτι στην επιβιωση καλουμαι να ανπτυξω αλλες δεξιοτητες.
    Προσφιλες αναγνωσμα η Φιλοσοφια παντα. Απλα μειωθηκε ο χρονος.
    μα η φιλοσοφια είναι τροπος ζωης...

Quote Originally Posted by noumac View Post
    μα η φιλοσοφια είναι τροπος ζωης...
    Μαλλον πρεπει να εφευρω την δικη μου :)

Page 2 of 2 FirstFirst 12