Επίσκεφη σε ψυχίατρο..
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 27
    Senior Member

Επίσκεφη σε ψυχίατρο..

Θέλω να μου πείτε πως είναι ιη πρωτη επισκεψη σε ψυχίατρο..πως γινεται ηδιαγνωση?? Του λες την ιστορια σου?? Του λες πως νοιωθεις? πως ενοιωθες χτες ? σου κανει ερωτησεις???

Senior Member
    Λίγο πολύ όπως κάθε γιατρός σε ρωτάει ποιο είναι "το πρόβλημα".
    Δηλαδή τι σε οδήγησε να τον επισκεφτείς...
    έντονο άγχος; κατάθλιψη; ψυχοσωματικά; κάποιος ψυχολόγος;

Οτιδήποτε...

Αφού κάνει μια πρώτη εκτίμηση βάση των συμπτωμάτων που του λες θα σου κάνει ότι ερωτήσεις κρίνει αυτός (για το παρελθόν σου, για το παρόν, για το οικογενιακό σου ιστορικό κτλ) για να προσεγγίσει μια όσο το δυνατό πιο σωστή διάγνωση καθώς τα συμπτώματα πολλών ασθενειών μοιάζουν.

Μετά αν κρίνει πως χρειάζεσαι και κάποια φαρμακευτική αγωγή θα σου προτείνει κάποιο φάρμακο και εκεί καλό είναι να τον ρωτήσεις για πιθανές παρενέργειες κτλ...

Senior Member
    Απλά αναρωτιέμαι αν η διαγνωση βγαίνει μόνο από τα λεγόμενά του ασθενούς. ..γιατί για παράδειγμα αν με ρωτήσει αν αισθανομαι καλά. ..Μπορεί τη προηγούμενη να ήθελα να αυτοκτονίσω και σήμερα όχι. .και να το βαπτίζω καλά. .. ...

Senior Member
    Μην ανησυχεις κανει ερωτησεις συγκεκριμενες και καταλαβαινει απο αυτες

Senior Member
    Απλά σκεφτο μαι πως η ψυχιατρική διαγνωση δεν είναι κάτι χειροπιαστό και μη αμφισβήτησιμο..αν στηρίζεται μόνο σε συμπτώματα. .πχ ο πατέρας μου έχει 300 σάκχαρο άρα είναι διαβητικος..σίγουρακι!λέω εγώ τώρα... γενικά μιλάω ..οχι για μένα απαραίτητα. .αναρωτιέμαι πόσο εύκολα μπορεί να γίνει μια λάθος διάγνωση

Banned
    Quote Originally Posted by fleur* View Post
    Απλά σκεφτο μαι πως η ψυχιατρική διαγνωση δεν είναι κάτι χειροπιαστό και μη αμφισβήτησιμο..αν στηρίζεται μόνο σε συμπτώματα. .πχ ο πατέρας μου έχει 300 σάκχαρο άρα είναι διαβητικος..σίγουρακι!λέω εγώ τώρα... γενικά μιλάω ..οχι για μένα απαραίτητα. .αναρωτιέμαι πόσο εύκολα μπορεί να γίνει μια λάθος διάγνωση
    ναι ο κοσμος της ψυχης ειναι ενας αγνωστος ακομα κοσμος!..μεγαλο θεμα...αλλα υπάρχουν καποιες σταθερες..καποια συμπτωματα λιγο πολυ γενικα . θα βοηθησει πολυ αν πας και ανοιξεις πραγματικα την ψυχη σου... ξεγυμνωθεις...και πεις την αληθεια σου ... με φοβο και με παθος!..και αυτην την φορα αν ακουσεις κανενα μαργαριταρι τυπου...πρεπει να βρεις δουλεια ... να πεις ..αυτο το ξερω αλλα δεν μπορω να κουνηθω απο τον καναπέ... μπορειτε να με βοηθησετε τελικα?..απλα και ομορφαειναι μηχανες οπως το μηχανημα που κανουμε τις ακτινογραφειες και οχι ανθρωποι.. σπουδαζουν και πληρωνονται για να μην ειναι ανθρωποι εκεινη την στιγμη ...αλλα ΓΙΑΤΡΟΙ!!!... ποτε με το καλο θα πας?

Senior Member
    Αυτό ακριβώς!! Οι γιατροί δεν θέλω να είναι άνθρωποι αλλά γιατροί και επαγγελματίες 100% όλα με φόβο και πάθος τα είπα και στην αλλη και τώρα ντρέπομαι όπως σήμερα τον πρωί που τη πέτυχα μες το αμάξι της ευτυχώς. .τεσπα. .θα κάτσω αυτή τη βδομάδα στους δικούς μου οπότε θα έχω την ευκαιρία να πάω. .αλλά με πρόβληματιζουν όλα τα παραπάνω. .σήμερα σηκώθηκα με τη γνωστή κατάθλιψάρα. .αλλά μετά πήγα για καφέ με μια φίλη μου (καμιά ορεξη δεν είχα η αλήθεια είναι αλλά φοβάμαι μη τη χασω από τις απανωτές σαββατιατικες αρνησεις που της έχω ρίξει) και ενώ στην αρχή νόμιζα θα σκάσω γιατί ήταν με παρέα και εμένα δε μου βγαίνει φωνή. ..Μετά οι δύο μας ένιωσα καλύτερα. .είμαι σίγουρη ότι αν δεν ήμουνα στην απομόνωση θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. ..

Banned
    Αυτό ακριβώς!! Οι γιατροί δεν θέλω να είναι άνθρωποι αλλά γιατροί και επαγγελματίες 100% όλα με φόβο και πάθος τα είπα και στην αλλη και τώρα ντρέπομαι όπως σήμερα τον πρωί που τη πέτυχα μες το αμάξι της ευτυχώς. .τεσπα. .θα κάτσω αυτή τη βδομάδα στους δικούς μου οπότε θα έχω την ευκαιρία να πάω. .αλλά με πρόβληματιζουν όλα τα παραπάνω. .σήμερα σηκώθηκα με τη γνωστή κατάθλιψάρα. .αλλά μετά πήγα για καφέ με μια φίλη μου (καμιά ορεξη δεν είχα η αλήθεια είναι αλλά φοβάμαι μη τη χασω από τις απανωτές σαββατιατικες αρνησεις που της έχω ρίξει) και ενώ στην αρχή νόμιζα θα σκάσω γιατί ήταν με παρέα και εμένα δε μου βγαίνει φωνή. ..Μετά οι δύο μας ένιωσα καλύτερα. .είμαι σίγουρη ότι αν δεν ήμουνα στην απομόνωση θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. ..
    ναι θελει εξασκηση η κοινωνικοποιηση..και εγω οοοταν το τολμω...αισθανομαι εξω απο τα νερα μου!! αστα!...τελικα πήγες στους δικους σου?? καλο αυτο... το χρειαζεστε ενα διαλειμμα για να σκεφτητε και να καταλάβετε καποια πραγματακια, νομιζω... :)

Senior Member
    Μαζί έχουμε έρθει. .Απλά σκεφτομαι να κάτσω. .Θα δούμε! !

Banned
    συνηθως ο γιατρος σου ξεκιναει λεγοντας σου σε ακουω τις εχεις να μου πεις... αφου του πεις εσυ πως και τι αισθανεσαι σου κανει καποιες ερωτησεις για να διαπιστωσει καποια πραγματα παραιτερω που ισως εσυ αγνοεις... για παραδειγμα μπορει να σε ρωτησει αν κοιμασαι καλα αν δεν του αναφερεις κατι για τον υπνο!

Senior Member
    Όταν γκουγκλαρεις " συμπτώματα της κατάθλιψης" βλέπεις παντού τα ίδια. .Άν και τα ίδια σε ρωτάει και ο ψυχίατρος τότε ο ρόλος είναι η θεραπεία και συνεπώς η συνταγογραφηση ..λέω εγώ τώρα. .

Senior Member
    ετσι κι αλλιως, τα φαρμακα δεν ειναι για καποια "διαγνωση- πακετο", αλλα στοχευουν σε συμπτωματα. επομενως η ακριβης διαγνωση δεν εχει τοσο πολυ να κανει με την θεραπεια. συνηθως η σιγουρη διαγνωση παιρνει καποιον χρονο. αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να ξεκινησεις θεραπεια μεχρι τοτε.
    αν και εμενα η γνωμη μου ειναι να απευθυνθεις σε γιατρο που θα μπορεις να συζητας , οχι σε σκετο ψυχιατρο που θα σου δινει φαρμακα. να ειναι και εκπαιδευμενος ψυχοθεραπευτης.

Senior Member
    Έχω κλείσει σε ψυχολογο και σε ψυχιατρο. ..δεν είμαι καλά αλλα θέλω να γίνω. .παιδιά μιλήστε. ..με βοήθησαν πολύ οι φίλοι μου...

Senior Member
    Έχω κλείσει σε ψυχολογο και σε ψυχιατρο. ..δεν είμαι καλά αλλα θέλω να γίνω. .παιδιά μιλήστε. ..με βοήθησαν πολύ οι φίλοι μου...
    πολυ καλα το κανονισες, φλερ.
    πιστευω οτι η αποφαση που πηρες θα ειναι η αρχη μιας καλυτερης ζωης.
    υπομονη και ψυχραιμια. οταν πας, πες μας τις εντυπωσεις σου.

Senior Member
    Ναι με στενάχωρεί που όλη αυτή τη βοήθεια την νοιώθω από φίλους και όχι. Από. Σύζυγό. .θα το συζητήσω και αυτό. ..θα το παλεψω

Page 1 of 2 12 LastLast