γενικες εξετασεις...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Banned

γενικες εξετασεις...

που λετε πηγα εχθες να κανω προληπτικες γενικες εξετασεις.. πρωι πρωι...

το απογευματακι εχθες τσικνοπεμπτη εκει που ψηναμε και είμασταν στα τσιπουρα και τα κοψιδια χτυπάει το τηλεφωνο από το κεντρο που εκανα τις εξετασεις....

να πατε αμεσα σε γιατρο η κρεατινινη στα 4115 με οριο τα 195

παω σημερα στο γιατρο.. το βλεπει φρικαρει.. κατεπείγον μου λεει υπερηχο ανω και κατω κοιλιας να δουμε νεφρα και συκωτι...

αγχωθηκα... να αρχισω να φοβάμαι?

https://www.youtube.com/watch?v=STULacc8iVs

Senior Member
    Φιλε νουμακ ελπιζω να τρολλαρεις....χαχαχα.....τι ειναι η κρεατινινη? και που επηρεαζει?

Εχω να κανω εξετασεις απο το 2011 τελευταια φορα που νοσηλευτηκα,,,,

Θα πηγαινα αλλα φοβαμαι τις βελονες και τα αιματα...χαχα

Senior Member
    Έχει σχέση με το συκώτι.

Εγώ όταν ήμουν γύρω στα έξι είχα CK 15000 με όριο το πολύ 200* but I'm still alive!

*Ούτε καν 200, 170 είναι το όριο. Μετά από 18 χρόνια έπεσε στο 200, οριακά είμαι!
    Last edited by Gallowdance; 04-03-2016 at 17:13.

Senior Member
    Φίλε η Κρεατινίνη έχει να κάνει με τα νεφρά.Δεν έχει σχέση με το συκώτι.Οι Τρανσαμινάσες έχουν να κάνουν με το συκώτι & η γ-gt.
    Απλά οι τιμές που δίνεις δεν κολλάνε.Η Κρεατινίνη έχει τιμές αναφοράς 0.7 έως 1.3 περίπου.
    Άρα υποθέτω πως μιλάς για την Κινάση της Κρεατίνης,την γνωστή CPK!
    Θέλει καλό ψάξιμο γιατί οι αιτίες είναι άπειρες και εσένα οι τιμές είναι πολύ ψηλές.Όταν έχεις νέα κάνε μας ένα Update!

Banned
    ναι η κιναση κρεατινης είναι... το θυμομουν λαθος

την τριτη παω για υπερηχο για να δουμε...

Banned
    πωωω διαβασα μολις σε ένα αρθρο ότι η κιναση της κρεατινης αυξανει και σε ''οξείες ψυχωσικές αντιδράσεις''

λες να ειχα παλι κανα επεισοδιο και να μην το πηρα χαμπαρι..

εχω και την οξαλοξεικη τρανσαμιναση στο 65 με ανω οριο το 38...

παει και το συκωτι... αν φταιει το abilify το κοβω μαχαιρι...

από συκωτι πολύ πεθαναν από τρελλα λιγοι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by STAVROS View Post
    Φίλε η Κρεατινίνη έχει να κάνει με τα νεφρά.Δεν έχει σχέση με το συκώτι.Οι Τρανσαμινάσες έχουν να κάνουν με το συκώτι & η γ-gt.
    Απλά οι τιμές που δίνεις δεν κολλάνε.Η Κρεατινίνη έχει τιμές αναφοράς 0.7 έως 1.3 περίπου.
    Θέλει καλό ψάξιμο γιατί οι αιτίες είναι άπειρες και εσένα οι τιμές είναι πολύ ψηλές.Όταν έχεις νέα κάνε μας ένα Update!
    Κάπου διάβασα ότι έχει σχέση και με το συκώτι. Τέλος πάντων.
    Tρανσαμινάσες, γ-gt και CK (CPK) παρακολουθώ κι εγώ, αν και η δική μου είναι υψηλή λόγω της πάθησης, οι άλλες τιμές είναι σε φυσιολογικά όρια... γενικά όμως ισχύει ό,τι έγραψες, οι αιτίες είναι άπειρες αλλά όχι απαραίτητα σοβαρές. Και τα φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν όλα τα παραπάνω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by STAVROS View Post

Σωστο η κρεατινινη εχει σχεση με νεφρα , το ξερω γιατι εχω κανει απο ατυχηματα στα 2 νεφρα αιματωματα , και επαιρνα εκ των υστερων τιμες κρεατινινης , αλλα τιμη αναφορας , γυρω στο 1- 1,2 ........ αλλο κινασης , σωστος ο Σταυρος ......noumac , δεν χαλασε ο κοσμος , ειναι αναστρεψιμες τιμες , πιθανον να φταινε τα φαρμακα , οπως λεει κι η gallow , μην θορυβεισαι αγαπητε ............ για το σηκωτι παιρνω milk thistle ( γαιδουραγκαθο σε tabs ) και το αποτοξινωνει , ειναι αποτελεσματικοτατο , ρωτα και τον γιατρο σου , αλλα ξερω τι γραφω ............................... τελευταια εμαθα δυσαρεστες παρενεργειες αντιεπιληπτικων , depakin , lyrika κ.α.

Senior Member
    Παιδιά Κρεατινίνη και Ουρία έχουν να κάνουν με νεφρά!Είμαι 10 χρόνια Υποχόνδριος και έχω κάνει άπειρες εξετάσεις όλων των ειδών!
    Μαγνητικές,Γαστροσκοπήσει� �,Κολονοσκοπήσεις,Υπερηχογ� �αφήματα,Αιματολογικές κτλ...

Η Οξαλοξεική Τρανσαμινάση (SGOT) στην περίπτωση σου είναι ελαφρώς αυξημένη (65) και συνήθως δεν αξιολογείται.
    Γενικώς οι Τρανσαμινάσες για να αξιολογηθούν σοβαρά θα πρέπει να είναι >3 φορές το φυσιολογικό!
    Αλλά επειδή παίρνεις φάρμακα κάπως ηρέμησα!Πιθανόν να είναι από αυτά!
    Καλό είναι να κάνεις μία αιματολογική για τα ισοένζυμα της CPK.Αυτή η εξέταση θα σου προσδιορίσει τον λόγο της αύξησης με μεγαλύτερη ακρίβεια.
    http://www.urology.edu.gr/Info/NormalRange.asp?T1=cpk

Έκανα μια έρευνα σε ξένα Sites και βρήκα πως η Αριπιπραζόλη που παίρνεις (Abilify),oχι και πολύ συχνά αλλά ναι,μπορεί να αυξήσει την CPK!

Although the incidence of elevated creatine phosphokinase (CPK) was slightly higher in patients receiving aripiprazole (6.76% vs 4.11%) and there were 5 patients receiving aripiprazole with potentially clinically significant elevated CPK levels, none of these patients had associated symptoms consistent with neuroleptic malignant syndrome.

Junior Member
    φιλε ... θα σου πω ενα << μαντζουνι >> που λενε στο χωριο΄μ χεχεχε γαιδουραγκαθο ,οπως το ακους μη σε χαλα καθολου το ονομα ψαξτο λιγο και στο διαδυκτιο,λοιπον..σπορους απο γαιδουραγκαθο μια κουταλια της σουπας τους σπαμε λιγο.,και τους βραζουμε με μια και μιση κουπα νερο, για πεντε λεπτα ,αφηνουμε αλλα πεντε σβηστα, σουρωνουμε ,και πινουμε μισο το πρωι με λιγο λεμονι νηστικοι,και μισο το απογευμα κανα 4αρι ωρες μετα το μεσημεριανο ... στο μηνα κανε εξετασεις για το σικωτι και θα δεις....