Results 46 to 60 of 78
Thread: Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος
-
23-02-2016, 04:32 #46
Να' σαι καλά!
- 23-02-2016, 07:50 #47
ζουμε σε περιεργους καιρους... δεν θα προλαβουν να κανουν τιποτα...
https://www.youtube.com/watch?v=6n_xCI-peq0
ΕΣΤ’ΗΜΑΡ ΟΤΕ ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΛΙΝ ΕΛΕΥΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣ ΑΕΙ ΕΣΕΤΑΙ
23-02-2016, 08:39 #48
Ωραία, αφού είναι έτσι δεν θα πάω...δεν μας χέζουν που θα ξέρει ο κάθε άσχετος υπάλληλος το ιατρικό μας ιστορικό!
http://www.schindluder.net/wp-conten.../08/katze1.jpgΣτέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
23-02-2016, 18:38 #49
Εμενα καλο μου φαινεται. Δεν βλεπω να δινει καποιο προσωπικο δεδομενο. Ολοι εχουμε ηδη ενα ΑΦΜ , ενα ονοματεπωνυμο , ενα αμκα κλπ κλπ. Μονο που τα εχουμε σε μια σακουλα εγγραφα ολα και οχι στην καρτα. Δεν σημαινει οτι θα πας στο γιατρο και αυτος θα εχει προσβαση στα στοιχεια της εφοριας σου , ουτε οτι θα πας στην εφορια και αυτη θα μπορουν να δουν οτι πασχεις απο καταθλιψη. Πραγματικη καταπολεμηση της γραφειοκρατιας βλεπω , που ολοι θελουμε να καταπολεμησουμε , αλλα οταν ουσιαστικα την καταπολεμουμε κατι μας πιανει. Θα σωθει και κανα δεντρο (τεραστιες εκτασεις κυριολεκτικα απο δεντρα).
Ναι στην δικαιη φορολογηση αλλα οχι στο ηλεκτρονικο χρημα για παραδειγμα. (Ασχετο με τη καρτα). Ε τοτε πως? Να βαλουμε την μιση Ελλαδα να ελεγχει την αλλη μιση με υπαλληλους και ρουφιανους που θα λαδωνονται και θα υπαρχει διαφθορα?
Ο κινδυνος της ηλεκτρονικης εποχης ειναι να διαρευσουν δεδομενα και να πουλανε σε σκληρο δισκο τα ιατρικα στοιχεια ολης της Ελλαδας για παραδειγμα ... αυτο δεν θα ηταν καθολου καλο.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
23-02-2016, 19:58 #50
Είναι οτι χειρότερο μπορούν να κάνουν στον άνθρωπο και τις ελευθερίες του. Επιπλέον, αυτές οι κάρτες ΧΑΚΑΡΟΝΤΑΙ. Δεν είναι υποοκειμενικό, έχει ΗΔΗ γίνει, όπως για παράδειγμα έχουν χακαριστεί τα υπουργεία οικονομικών Γαλλίας, Αγγλίας, του Καναδά, η CIA, οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι ψηφοφόρων στηνΑμερική, και πολλά άλλα ακόμα. Αυτά τα παραπάνω έχουν αρκετά προηγμένα συστήματα ασφαλείας και τα σπάσανε, πράμα που σημαίνει οτι θα μπορούν να χακάρουν μια απλή κάρτα πανεύκολα. Και επειδή αυτή η χαφιεδόκαρτα σχεδιάζεται και να κάνει και χρηματικές συναλλαγές, έχουν ένα λόγο παραπάνω να σου χακάρουν την κάρτα. Υπάρχει η τεχνολογία. Επίσης, αυτή η κάρτα έχει τσιπάκι με συχνότητες RF-ID, που σημαίνει Radio Frequency, που σημαίνει στην πράξη οτι παρακολουθείσαι σε αληθινό χρόνο όλο το 24ωρο, την ΑΚΡΙΒΗ τοποθεσία μας με λίγα λόγια. Θα ξέρουν τα πάντα, που πήγαμε, τι ώρα, τι κάναμε εκεί, τι ώρα επιτρέψαμε, που συχνάζουμε, ποιές μέρες συχνάζουμε εκεί, μέχρι τι ώρα μένουμε στο μαγαζί/μέρος, ποιά διαδρομή χρησιμοποιούμε για να πάμε στη δουλειά μας, ποιά μέρα δεν πήγαμε δουλειά, τι ώρες, πότε πηγαίνουμε στο χωριό μας, και άλλα ακόμα. Μεγάλος αδερφός είναι αυτό.
Έτσι και μπει αυτή η κάρτα, εκεί να δεις πως θα γίνεται αυτό.
23-02-2016, 20:29 #51
Ούτε εμένα μου φαίνεται κακή ιδέα προκειμένου να μειωθεί η γραφειοκρατία. Το να έχεις τη δυνατότητα να κάνεις τα πάντα συγκεντρωμένα είναι πολύ σημαντικό και σου λύνει τα χέρια. Ναι πάντα υπάρχουν κίνδυνοι, αλλά από το να ζει κανείς σε μια τριτοκοσμική χώρα που αντιμετωπίζεται από τις δημόσιες υπηρεσίες σαν ζώο καλύτερα ο κίνδυνος.
23-02-2016, 20:55 #52
Βρισκεσαι ηδη σε βασεις δεδομενων με το αφμ σου , το αμκα σου , κλπ. Εαν σπασουν οι βασεις δεδομενων ( και οχι η καρτα ), τοτε υπαρχει προβλημα. Και τωρα βρισκεσαι σε βασεις δεδομενων ακριβως με τον ιδιο τροπο με ή χωρις την καρτα. Για το RF-ID και μενα δεν μου αρεσει η ιδεα.
Ολοι φοβομαστε ολοκληρωτικα καθεστωτα και οχι τοσο το χακινγκ. Οσο για τα δεδομενα ειναι ο κινδυνος της ηλεκτρονικης εποχης οπως ανεφερα , αλλα ειμαστε ηδη στην ηλεκτρονικη εποχη ... δλδ οπως προειπα εισαι ηδη καταχωρημενος στο υπολογιστικο συστημα της εφοριας, στους εκλογικους καταλογους κλπ. αρα ο κινδυνος ειναι ο ιδιος.
Δεν θα αργησει η εποχη που θα παρακολουθουνται ολοι , γιατι οι δυνατοτητες και η τεραστια δυναμη που δινει η τεχνολογια σε μεμονωμενα ατομα ολο και αυξανει. Την παλια εποχη ενα μεμονωμενο ατομο μπορουσε να προξενησει μικρη καταστροφη στους συμπολιτες του μεχρι να το ελεγξουν , πχ να παρει ενα ροπαλο και να ανοιξει μερικα κεφαλια. Τη σημερον εποχη με την τεχνολογια μπορει να προκαλεσει απειρως μεγαλυτερη καταστροφη. Στο μελλον θα μπορει να προκαλεσει ακομα και ενα ατομο μονο του ισως ανυπολογιατη καταστροφη στον πλανητη και στους συνανθρωπους του.
Οποτε αναγκαστικα πρεπει να υπαρξει ελεγχος και εκει καταληγουν μαλλον ολα.
Επειδη ομως ελεγχος σημαινει και ολοκληρωτικα καθεστωτα , οπως ακριβως περιγραφεται στο 1984 με το μεγαλο αδερφο με τα πιο ζοφερα χρωματα , τα πραγματα δεν φαινονται πολυ ροδινα. Ισως να βρεθει μια χρυση τομη ή ισως να αλλαξουν και πολυ τα πραγματα στο μελλον προς αλλες κατευθυνσεις , ποιος ξερει. ...[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
23-02-2016, 20:55 #53
μην γελιεστε δεν είναι σεναρια συνομωσίας η ΝΤΠ...
πριν 20 χρονια δεν είχαμε κινητα και όμως ζουσαμε
πριν 120 χρονια δεν είχαμε ηλεκτρισμο και όμως ζουσαμε
πιστευετε ότι η τεχνολογικη αναπτυξη των τελευταίων 120 ετων είναι νορμαλ?
πιστευετε ότι δεν οδηγούμαστε στην υποδουλωση του ανθρωπινου γενους?
εσεις οι χριστιανοι εχετε την αποκαλυψη.. μονο που δεν γραφτηκε από τον ιωαννη όπως λενε κλεμμενη και αλλειωμενη και αυτη.. διαβαστε την.. και μετα ξαναδιαβαστε την και δειτε και το βιντεακι
https://www.youtube.com/watch?v=6n_xCI-peq0
23-02-2016, 21:00 #54
Καταρχάς, διαφωνώ μ'αυτό που λες γιατί υπάρχουν πολλές πολιτισμένες χώρες που δεν έχουν γραφειοκρατεία και δεν έχουν αυτήν την χαφιεδόκαρτα. Μεταξύ αυτών είναι: Ο Καναδάς, η Αγγλία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Ελβετία, η Νορβηγία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, και πολλές άλλες ακόμα. Στην Ινδία, που έχουν αυτήν την χαφιεδόκαρτα, έχουν ακόμα γραφειοκρατία, και δεν είναι πολιτισμένη χώρα. Οπότε, καταρρίπτεται ο μύθος της κυβέρνησης. Δεν τους νοιάζει που υπάρχει γραφειοκρατία και που ταλαιπωρείται ο λαός. Άμα τους ένοιαζε πραγματικά, δε θα πέρναγαν αυτά δολοφονικά υφεσιακά μέτρα, που τα οποία έφεραν περισσότερη ύφεση, περισσότερη ανεργία, περισσότερη φτώχεια, και περισσότερη μετανάστευση νέων στο εξωτερικό, και πολλά άλλα ακόμα. Άμα ήθελαν, μπορούσαμε να μην είχαμε γραφειοκρατία και χωρίς κυνδίνους.
24-02-2016, 01:10 #55
Τυχαίνει να ζω σε μια χώρα όπου η γραφειοκρατία είναι πολύ περιορισμένη. Αν και δεν έχουμε κάρτα του πολίτη, έχουμε ένα username και password με τα οποία μπορούμε να κάνουμε log in στο site της κυβέρνησης και εκεί υπάρχουν καταγεγραμμένα τα πάντα που μας αφορούν. Από εκεί μπορείς να ζητήσεις αυτόματα και χωρίς καμιά γραφειοκρατία επιδόματα, μπορείς να κάνεις αλλαγές που σε αφορούν και πολλά άλλα. Έχω δει αυτό το σύστημα να δουλεύει στην πράξη και έχω να σου πω ότι δουλεύει πολύ καλά. Αν το ζήτημα είναι αν θα εκδοθούν κάρτες ή θα μας δωθεί ένας κωδικός για να μπαίνουμε σε σάιτ για μένα μικρή διαφορά κάνει. Το ότι εκφάνσεις της κάρτας δεν μας αρέσουν και πρέπει να συζητηθούν εννοείται. Αλλά από το να απορρίπτουμε ένα σύστημα αβίαστα μέχρι το να πούμε ότι πρέπει να συζητηθούν ορισμένες διατάξεις του έχει μεγάλη διαφορά. Δεν βλέπω πώς μπορεί να υπάρξει λιγότερη γραφειοκρατία χωρίς να δημιουργηθεί ένα ενιαίο σύστημα καταγραφής που αφορά τους πολίτες και τις δραστηριότητές τους.
24-02-2016, 01:16 #56
Δε νομίζω ότι αμφιβάλλει κανείς ότι οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν χωρίς κινητά και ηλεκτρισμό. Προφανώς όμως μιλάμε για μια ζωή με λιγότερες ανέσεις. Ίσως με την πρώτη σκέψη να φαίνεται ότι ο ηλεκτρισμός χρησιμεύει μόνο για να δούμε τηλεόραση ή για το μαγείρεμα οπότε πολλοί θα πουν ότι δεν τον χρειαζόμαστε. Στην τελική μπορούμε να μαγειρέψουμε και με φωτιά. Ο ηλεκτρισμός όμως είναι απαραίτητος για να ζήσουν τόσοι άνθρωποι με μηχανική υποστήριξη, για να γίνουν εγχειρήσεις κλπ. Εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς τις ανέσεις της σύγχρονης ζωής. Η τεχνολογική ανάπτυξη έφερε κακά αλλά κατά τη γνώμη μου και διπλάσια καλά.
24-02-2016, 02:37 #57
Τα πάντα όπως τι; Ξαναλέω, αυτές οι χώρες που ανέφερα, δεν έχουν γραφειοκρατία και ούτε αυτήν την χαφιεδόκαρτα. Επίσης, το ιατρικό μου ιστορικό, εκτός απ'τον γιατρό μου ή τον γιατρό που μ'εξετάζει, δε θέλω να το ξέρει κανείς άλλος εκτός απο εμένα. Πριν το online σύστημα, μόνο ο κάτοχος ήξερε το ιστορικό του. Τώρα που είναι online, είναι εκτεθειμένο και δεν είναι ιδιωτικό.
Αυτή η κάρτα του καταδότη είναι φακέλωμα, καταγραφή της ζωής μας και ηλεκτρονική φυλακή. Έχει τσιπάκι-πομπό με συχνότητες RF-ID, που σημαίνει οτι εντοπίζεσαι με GPS. Αν αυτό δεν είναι απώλεια ελευθερίας, τότε τί είναι;
Καταγραφή των δραστηριότητών μας; Δεν υπάρχει πιο αντισυνταγματικό πράγμα απ'αυτό. Είναι άκρως καταπάτηση της ιδιωτικότητας και των ελευθεριών μας. Δεν αφορά το κράτος τι κάνω, που πάω, με ποιούς πάω, που συχνάζω, τι σουβλάκια τρώω, πόση ώρα ξενυχτάω, ποιό είναι το ποτό της προτίμησής μου, αν τρώω τυρόπιτα η λουκανικόπιτα το πρωί, αν ταϊζω αδέσποτα ή όχι, τι περιοδικά διαβάζω, κλπ.
Δες λίγο αυτό το 3λεπτο βίντεο και θα καταλάβεις:
https://www.youtube.com/watch?v=OnRcQDbQui0
24-02-2016, 03:26 #58
Οσοι το θεωρουν ευκολια ας πανε να την παρουν..Μονο πλυντηριο δεν θα τους βαζει.
24-02-2016, 10:44 #59
Δεν είπα ποτέ πως ειμαι υπέρ όλων των διατάξεων και το θέμα της υγείας ειναι αυτο για το οποίο εχω τις ενστάσεις μου. Πιστευω οτι δεν πρεπει να υπάρχουν καταγεγραμμένες ιατρικές πληροφορίες. Αλλα οχι δεν ειμαι γενικα ενάντια του εγχειρήματος. Οταν είπα δραστηριοτήτων μας εννοουσα των οικονομικών.
24-02-2016, 11:34 #60