Results 1 to 15 of 78
Thread: Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος
-
23-02-2016, 00:03 #1
Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος
Ας με διαφωτίσει κάποιος/α αν μπορεί σας παρακαλώ...
- Το γράφω εδώ γιατί είχα πετύχει κάποτε ένα μήνυμα (δεν θυμάμαι από ποιό μέλος) που του έστειλαν στο σπίτι την δίωξη, νομίζω θα έκανε απόπειρα και την έκλεισαν στην κλινική για νοσηλεία. -
Έστω ότι κάποιος ζει στην Αυστραλία και γράφει σε ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ site σαν ξέσπασμα π.χ πως έχει σκοπό να πεθάνει αλλά τον εμποδίζει η ενσυναίσθηση, δεν θέλει να πληγώσει γονείς κλπ. Η δίωξη πώς τα βρίσκει όλα αυτά; Έχουν λέξεις κλειδιά και ψάχνουν για να εμποδίζουν τυχόν αυτοκτονίες; Οι ελληνικές αρχές ειδοποιούν τις Αυστραλιανές και έρχονται και σε βρίσκουν στο σπίτι σου; Ηλικία, φύλο κλπ πώς γνωρίζουν εφόσον από το μήνυμα που έχουν δει δεν φανερώνει τίποτα το άτομο που τα έγραψε; Βρίσκουν IP, τοποθεσία κλπ αλλά πώς ξέρουν ΤΟΣΑ πράγματα; ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ;
- 23-02-2016, 00:09 #2
Ναι οι Ελληνικες αρχες ειδοποιουν τις αρχες της χωρας που γραφεις.. Η διωξη ειναι απικο να στο πω λαικα σε τετοιες περιπτωσεις και φυσικα εχουν συστηματα που δειχνουν ακριβως που βρισκεσαι..η ερωτηση ειναι αν ολα παρακολουθουνται??ΣΑΦΕΣΤΑΤ Α θα σου πω.. εδω η google εχει μπει στο βρακι μας πια..
23-02-2016, 00:19 #3
Κατάλαβα... Απλά πώς ξέρουν φύλο ηλικία κλπ αν εκεί που βρίσκεται κάποιος (βρίσκοντας δηλαδή το ip) ζουν κι' άλλα άτομα; Πώς ξέρουν ποιός το έγραψε; Έστω ότι μπαίνω εγώ από το λαπτοπ μου και με εντοπίζουν. Τα στοιχεία μου πώς τα βρίσκουν;
Χαζές ερωτήσεις, το ξέρω... Το ήξερα πως μας παρακολουθούν, πως κάποιος αν δει κάτι "ύποπτο" θα σε καταγγείλει ή μπορούν να σε βρουν και από μόνοι τους (ισχύει αυτό με το ότι κοιτάνε συνεχώς για λέξεις κλειδιά; ) αλλά αυτό με τα στοιχεία τώρα... Δεν έχω ιδέα πώς δουλεύουν όλα αυτά.
23-02-2016, 00:26 #4
Οχι δεν ειναι χαζες ερωτησεις απλα κανεις δεν μπορει φανταζομαι να σου απαντησει με σιγουρια για το τι διαθετουν.. Θυμησου την υποθεση Γιακουμακη που τον εβριζαν αισχρα καποιοι στο διαδικτυο και οταν εγινε καταγγελια στην διωξη , πηγαν την επομενη και τους χτυπησαν τα κουδουνια. Ταυτοποιουν μεσω ip την διευθυνση του σπιτιου σου,απο εκει και περα ποιος εγραψε οτι θα αυτοκτονησει ή διαφορες αλλες απειλες το επιβεβαιωνουν μπαινοντας στο σπιτι με ερευνες.. δλδ ποιος χρησιμοποιει το λαπτοπ κλπ.. μπακαλιστικα στα λεω και εγω!
23-02-2016, 00:31 #5
Μιλάω για περίπτωση που μπαίνει ο αστυνομικός στο σπίτι και ζητάει το άτομο που τα έχει γράψει. Τουλάχιστον γνωρίζει φύλο και ηλικία χωρίς να έχει κάνει κάποια έρευνα στο σπίτι... Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω αλλά λογικό είναι να μην γνωρίζουμε γιατί δεν είναι η δουλειά μας :/
Σ' ευχαριστώ!
23-02-2016, 00:34 #6
23-02-2016, 00:37 #7
Αααα και μια φλασια... απο τον παροχο σου μπορουν να γνωριζουν τα παντα.
23-02-2016, 00:38 #8
Φυσικα τα παντα παρακολουθουνται , απο την στιγμη που εχεις εναν η/υ , οποιοσδηποτε μπορει να μαθει τις προτιμησεις σου , οτι γραφεις το διαβαζουν οσοι γουσταρουν , με λογισμικα , τις σκεψεις , εφ οσον τις γραφεις , δοκιμασε ετσι για πλακα , ναρχισεις να ψαχνεις ξενοδοχειο στην Ρωμη , πχ στο hotel Miami , via nazionale ( εχω μεινει ) , βρεστο και στο google.gr/maps , απο αυριο , θα βλεπεις στα δεξια της οθονης σου προσφορες για το συγκεκριμενο ξενοδοχειο !!! , βαλε και τις πιστωτικες καρτες , μαθαινουν τις αγοραστικες σου συνηθειες , βαλε και τα i-phones , παρακολουθουνται πανευκολα , ενω τα παλαιας γενιας , οπως αυτο που εχω , 35 ευρω το πηρα περισυ , ουτε καμερα , ουτε ιντερνετ , τιποτα , πολυ δυσκολα παρακολουθουνται ( το που το ξερω , αστο !!! ) , στο αμεσο μελλον , τα αυτοκινητολαστιχα , θα εχουν τσιπακι , ωστε να σε παρακολουθουν , τις διελευσεις σου απ τα διοδια , και οτι αλλο ΔΕΝ μπορεις να φανταστεις .....................στην Ιαπωνια , εισαι σε μια βιτρινα καταστηματος , κτυπαει το κινητο σου , και σε ειδοποιει το καταστημα για τις προσφορες του !! καλως ορισαμε στην εποχη του μεγαλου αδελφου , που να δειςς στην Ελβετια , εκει ξερουν μεχρι τι ωρα βγαινεις με το ποδηλατο για βολτα !! θεωρουν υποπτο ενα αυτοκινητο που ειναι παρκαρισμενο ανω της μιας εβδομαδας , και σε ειδοποιουν τηλεφωνικως να δωσεις εξηγησεις , εκει , ολοι ειναι υποπτοι , μεχρι αποδειξεως του εναντιου , κυριολεκτω .............και αυτα εξαπλωνονται με ταχεις ρυθμους ............... γιατι καταργουνται τα 500αρικα , που ειναι οτι πρεπει για σαιτες ( μου φανηκε αστειο !! ) , για το οργανωμενο εγκλημα οπως λενε ? οχι βεβαια , για να βγουν τα 500αρικα απο τις θυριδες και τα στρωματα και να πανε στις τραπεζες , να κατατεθουν , αφου σε λιγο δεν θαχουν αξια , δεν μας εξηγουν γιατι υπαρχει ομως 1000ρικο $ , οπως και 10.000αρο $ , ω , ναι υπαρχει , τοχω δει ...............................................κ αι μια αναφορα σε αυτους που διαθετουν πληροφοριες για σενα , και τις πωλουν σε καθε ενδιαφερομενο ...........
Το ip ? πανευκολο , εχω ξαδελφο αυθεντια στους η/υ , εχει εγκαταστησει στο συνταγμα το ασυρματο ιντερνετ , και μπορεις , μου λεει ,με το καταλληλο λογισμικο να βρεις το ip οιουδηποτε ...........................οχι το δικο σου , μνιμονιο , εσενα ξερεις γιατι σε συμπαθω ? γιατι σημερα μπορει να πλακωθουμε , και αυριο να μην τρεχει τιποτα , δεν το ' κρατας ' , τοχω καταλαβει ..........κι εγω το ιδιο , δεν κρατω κακια .............
23-02-2016, 00:43 #9
23-02-2016, 00:44 #10
23-02-2016, 00:49 #11
Ω, ναι , και κλειστο να τοχεις , εχουν την τεχνολογια νακουν τι λεγεται στον χωρο , και φυσικα που βρισκεσαι , αυτα με το i-phone , με το δικομου , οχι ..........αμα δεν χρησιμοποιεις το ιντρνετ , ειναι οκ , ετσι ξερω τουλαχιστον , δεν ειμαι και της NSA .................
23-02-2016, 00:50 #12
Το ιντερνετ ειναι ετσι και αλλιως στην ζωη σου..παντως αυτο με το κινητο που λεει ο Μαγκ απο πανω μου εχει συμβει και κουναγα το κεφαλι μου..επειδη το ειχα ρωτησει αυτο σε φιλους μου ειχαν πει οτι ειχα ενεργοποιημενη μια εφαρμογη που τωρα πραγματικα μου διαφευγει.. Ολα καταγραφονται , δεν ξερω αν ακουγεται συνομωσιολογικο αλλα ετσι ειναι. Βλεπε και την καρτα του πολιτη που θελουν να φερουν..
23-02-2016, 00:50 #13
23-02-2016, 00:52 #14
23-02-2016, 00:52 #15