βρογχιτιδα και φοβος για το χειροτερο.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Member

Unhappy βρογχιτιδα και φοβος για το χειροτερο.

Καλησπέρα σας. Το όνομα μου ειναι Άρια και είμαι 21 χρονών. Είμαι απίστευτα υποχόνδρια και φοβαμαι τα πάντα σε σχέση με αρρώστιες. Λοιπόν το θέμα που με απασχολεί είναι η βρογχίτιδα που με ταλαιπωρεί. Πριν από 13 μέρες πήγα στο γιατρό με σφίξιμο στο στήθος και λίγο βήχα. Με εξέτασε και είπε βρογχίτιδα. Δε μου έκανε εντύπωση μιας και το παθαίνω κάθε χρόνο. Μου έδωσε αντιβίωση, εισπνοές και χάπια και πήγα σπίτι. Άρχισα να γίνομαι πολύ καλύτερα. Τελειωσα την αντιβίωση και ολα καλά για λίγες μέρες. Όμως 3 μέρες πριν τελειώσω τα χάπνια και τις ισπνοές άρχισε πάλι βήχας και αυτό το σφίξιμο στο στήθος. Περίμενα 2 μέρες και αφου είδα ότι δεν περνάει πήγα πάλι στο γιατρό. Μου είπε ότι κολησα παλι βρογχίτιδα. 13 μέρες αφού άρχισα τη θεραπεία για την πρώτη βρογχίτιδα. Δεν έδειξε πολύ ανύσηχος. Μου είπε ότι είναι πιο ελαφριά από την προηγούμενη. Μου έγραψε παλι αντιβίωση και ισπνοές και μου είπε ότι αν δεν αρχισει να μου περνάει μέχρι τη δευτέρα να ξαναπάω για να μου βγάλει ακτινογραφεα. Αχ τωρα ειμαι σπίτι σε κατάσταση πανικού. Πως γίνεται να έπαθα παλι βρογχιτιδα; Διαβασα στο ιντερνετ χίλια δυο για πνευμονίες και καρκίνο στον πνεύμονα και άλλα πολλα. Εχει συμβεί ποτε σε κανένα να ξανακολήσει βρογχίτιδα πριν αναρρώσει απο την πρώτη; Είμαι σε κατάσταση πανικού. Το στομάχι μου πονάει από το άγχος και έχω και κάτι σουβλιές στα πλευρα και νομίζω ότι θα πεθάνω. Είμαι ένα βήμα πριν πάω πανικόβλητη στα επίγοντα αλλά δε θέλω γιατί έχω πάει άπειρες φορές και στο τέλος δεν είχα τίποτα. Βοήθεια.

Senior Member
    Εγώ πέρυσι είχα πάθει και ήμουν πολύ ανήσυχη γιατί έκανα νεφελοποιητή, αλλά τελικά δεν ήταν κάτι. Έκανα και ακτινογραφία θώρακος για να βεβαιωθεί η πνευμονολόγος μου ότι δεν υπάρχει υπόνοια πνευμονίας και αφού ήμουν καθαρή αλλά με πολλά ακροαστικά πήρα νεφελοποιητή, γιατί με το άλλο το απλό που εισπνέεις πνιγόμουν από τον βήχα, αντιβίωση και αποχρεμπτικό σε σκόνη. Αυτά για είκοσι μέρες τουλάχιστον, την πέρασα βαριά. Ανησυχούσα πολύ στην αρχή και μίλησα με την πνευμονολόγο μου στο τηλέφωνο, προσπάθησε να με καθησυχάσει αλλά δεν τα κατάφερε εντελώς, μπήκα και σε διάφορα "ιατρικά" sites προκειμένου να ενημερωθώ για την "αρρώστια" μου. Τελικά, επέζησα! :p
    Δεν είναι τίποτα κακό, απλά ο οργανισμός σου είναι εξασθενημένος και ως εκ τούτου ευάλωτος, για αυτό μετακύλησες. Κανε και την ακτινογραφία και να πίνεις ζεστά και πολλά υγρά, δεν είναι τίποτα.

Member
    Σε ευχαριστώ παρα πολυ για την απαντησή σου. Η αλήθεια είναι πως ξέρω ότι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα απλά είμαι απιστευτα νοσοφοβικη και όλη αυτη η ιστορία με έκανε να πανικοβλιθώ. έχεις δίκιο. θα ηρεμίσω, θα πάρω την αντιβίωση και τις ισπνοές μου. θα πιω και πολλά ζεστά και αν δεν αρχίσω να νιώθω καλύτερα μέχρι τη δευτέρα θα πάω για ακτινογραφία. Απλά διάβασα ότι δεν είναι φυσιολογικό να κρατάει τόσο πολύ η να ξαναγυρίζει και εκεί κάπου άρχισα να πανικοβάλομαι. Ευχαριστώ και πάλι

Senior Member
    Μπορεί να τραβήξει ως και τρεις εβδομάδες η βρογχίτιδα. Την ακτινογραφία την είχα κάνει αμέσως, είναι απλή η διαδικασία.

Member
    Το πρόβλημα είναι ότι ο γιατρός δε με έστειλε αμέσως και είπε τη δευτέρα αν δεν αρχισω να γίνομαι καλύτερα. Λόγο απώλειας πυρετού δε με έστειλε. Λες να είναι καμία πνευμονία και να μη το κατάλαβε από την εξέταση; είναι και σαββατοκύριακο και δεν μπορώ να βρω καπου να κάνω ακτινογραφία. μόνο στα έκτακτα

Senior Member
    Όχι καλέ, εγώ είχα πολλά ακροαστικά και δέκατα.
    Kάθομαι και σε αναπηρικό αμαξίδιο και είμαι πιο ευάλωτη λόγω μακρόχρονης φαρμακευτικής αγωγής.
    Δεν είναι κάτι σοβαρό το δικό σου...

Member
    εχεις δίκιο. Ο γιατρός δε φάνηκε να ανυσηχεί και είπε ότι είναι ελαφριά αυτη τη φορά. τσάμπα αγχώνομαι. σε ευχαριστώ που με άκουσες. δεν έχει περάσει κανένας γνωστός μου βρογχίτιδα και δε μπορούσαν να με καθησυχάσουν. ελπίζω να είναι όλα καλα με τη φαρμακευτική αγωγή. η μαμά μου έχει σκλήρινση καταπλάκας και βρίσκεται σε μακροχρόνια φαρμακευτική αγωγή και ξέρω πόσο επικύνδινο μπορεί να γίνει με κρυολογήματα

Senior Member
    Να είσαι καλά. Δεν το βάζουμε κάτω εύκολα εμείς. :D

Member
    Quote Originally Posted by Gallowdance View Post
    Να είσαι καλά. Δεν το βάζουμε κάτω εύκολα εμείς. :D
    χαίρομαι που το ακούω :D