Καλώς σας βρήκα!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Member

Καλώς σας βρήκα!

Γειά σας!Είμαι 30 ετών.Δέκα χρόνια παλεύω με θεραπείες και μια ζωη με τον εαυτό μου.Δεν γνώρισα πατέρα (λογο θανάτου)και η μητέρα ποτε δεν εκανε οτιδηποτε (ερωτικο)ξανα στη ζωη της.Απο τα 17 μου εώς και τωρα ενας θεός ξέρει τι εχω περασει.ποτε δεν ειχα κάποιον να με ελεγχει παρα μονο ο εαυτός μου οι αξίες μου τα πυστευω μου και η συνειδηση μου.13 χρονια ζω μονη .μεγαλος σταυρος να επιμενεις να ζεις αξιοπρεπώς με αγαπη και καλοσυνη στην καρδια και ολα αυτα χωρις καμια βοηθεια.απολυτως μόνη.νιώθω πολύ κουρασμενη πια.Οσο περνοπυν τα χρόνια ολο και πιο σαπιος ανακαλυπτω πος ειναι ο κοσμος.συμφερον ,ψεμα,κακεντρέχια,ειρωνία,Α ΔΙΚΙΑ ........ενας κοσμος που τον κυριαρχουν τέρατα...

Senior Member
    Καλώς όρισες. Ακόμα έχεις καιρό να φτιάξεις. Συμβουλή - προτροπή:

Πέτα τα θρησκευτικά, και αρχίνα Νίτσε, Λοκ και Επίκουρο.

Senior Member
    Και Ράιχ.
    :P

Καλωσήρθες.

Member
    Όχι με παρεξηγήσατε ,καμια σχέση με θρησκευτικά!!φτού φτού μακρια απο μας.!απλοί τρόποι έκφρασης ηταν.απεχθάνομαι οτιδήποτε δογματικό.καμια θρησκία δεν μπορεί να φύλακήσει το νού μου .Υπερβολικά σκεπτικίστρια πολλα εικάζω αλλα ποτε δεν καταλήγω χωρίς απολύτως βάσιμες αποδήξεις.

Senior Member
    altruist δεν βλέπεις τίποτα ομορφο γύρω σου?

Member
    Ισσως ειμαι και λιγο πεσιμίστρια .βλέπω την πραγματικότητα ολόγυμνη ή τουλαχιστον αρνούμε να την ντύσω.τι νοημα εχουν οι πράξεις τα λογια και τα συναισθήματα οταν λύπει η ουσιαστικότητα ?παντως το οτι αρνουμε να την ντύσω (την πραγματικοτητα )δε ειναι απόλυτο,ομως ειναι αλήθεια πως κατα κυριο λογο αφήνω τα γεγονότα να την ντύνουν και τη γδύνουν, να τη στολίζουν και να την ξεστολίζουν να την ομορφένουν και να την ασχημένουν.γιατι πρέπει να εθελοτυφλώ?οταν δίχνεις ανοχή γινεσαι κατα καποιο τροπο συνένοχος.για να σωθώ ξέρω πως πρεπει να συντονιστώ και να λυποτακτήσω απο τα ιδάνικα μου πηγένοντας με τους \"πολλούς\".ομως και αυτο δεν γίνετε ,δεν γίνετε να γίνω κάτι αλλο.δέν ξέρω τοσο λάθος είμαι?

Senior Member
    Μάλλον δεν θα βρείς απάντηση γιατί κι εδώ που ήρθες οι πολλοί είμαστε.

Senior Member
    Δεν μιλησα για λαθος ή σωστο....

Ουτε πού βρισκονται οι πολλοι ή οι λιγοι. Αλλωστε καθε ανθρωπος βρισκω οτι εχει κοινα χαρακτηριστικα, γνωρισματα με αλλους αλλα ποτε μου ως τωρα δεν συναντησα καποιον ιδιο με καποιον αλλο.

Η πραγματικοτητα γινεται αντιληπτη διαφορετικα αλλα περα απο αυτο σε ρώτησα αν βρισκεις κατι ομορφο γυρω σου, για σενα...Αυτο σημαινει οτι πρεπει να προδωσεις ιδανικα ή να γινεις καποια άλλη?

Member
    liberchild δεν ξέρω αν με τη λέξη \"πολλοι\" αντιλαμβανόμαστε το ιδιο πράγμα.εγω παντως εννοω τους μη τίμιους τους μη δικαιους,τους μη ειλικρινεις,τους μη αλτρουιστες.βεβαια ουδεις τελειος.ολοι εχουμε κανει λαθη και κανουμε.νωμιζω ομως οτι λιγοι ειναι αυτοι που κρινουν αντικειμενικα τον εαυτο τους και προσπαθουν να βελτιωθουν και πολυ λιγοτεροι αυτοι που τα καταφέρνουν.πως ομως μιλας εκ μερους όλων(\"είμαστε\")?ο καθενας μπορει να σχολιασει μονος του αν θελει.
    sofia συμφωνώ ολοι εχουμε κοινα χαρακτηριστικά συμφωνα και με τον Λέων Τολστόι-κάθε άνθρωπος κουβαλάει μαζί του το σπέρμα κάθε ανθρώπινης ιδιώτητας...-καποιοι όμως επιλέγουν καποια να μην τα ασπασπαστούν πότε.
    Κατι ομορφο γύρο μου?δηλ.κατι που να τι βρίσκω?Τι βρισκω πολυ οταν βλεπω ανθρωπους να φτανουν \"το μαχαιρι στο κοκκαλο\"για να διατηρισουν την ιδεα της αξιοπρέπιας και της ανιδιοτελιας ζώντανες,ανθρωπους που δεν προσκυνανε το θέο\'\' Χρημα\'\'κτλ.

(η ορθογραφία μου δεν ειναι και τοσο καλή,συγνώμη)

Senior Member
    Originally posted by ALTRUIST
    .πως ομως μιλας εκ μερους όλων(\"είμαστε\")?ο καθενας μπορει να σχολιασει μονος του αν θελει.

Δεν μιλάω εκ μέρους κανενός πλην εμού. Αυτή είναι η γνώμη μου. Αν ρωτήσεις έναν έναν είτε εδώ είτε έξω από εδώ, θα σου πει ότι είναι διαφορετικός από τους άλλους. Κι αν δεν στο πει, θα είναι από δήθεν μετριοφροσύνη.

Καλύτερα να συμπλέεις με τους άλλους παρά να περιθωριοποιείσαι υπό το λάβαρο της ηθικής.

Senior Member
    Για σου αλτρουίστρια
    Για την κατάληξη τοθ αρχικού σου κειμένου έχω ενδοιασμούς (ίσως και πολλούς) αλλά η υπογραφή σου είναι όλα τα λεφτά.
    been good, been bad. WILL GO ON

Member
    Γειά σου justme !ομως πώς γίνεται?η υπογραφή στηριζει την καταληξη των γραφόμενών μου .οσο για τους ενδοιασμους
    σου σεβαστοί,και θα ταν χαρα μου να τους παραθέσεις.

Senior Member
    Αγαπητή αλτρουίστρια,
    Ειλικρινά αν κάτι πιστεύω ότι είναι θεόστραβο σε αυτή τη χώρα (για όλη τη γή δε ξέρω στην Ελλάδα ζώ) είναι η δικαιοσύνη.

ΑΛΛΑ
    ξέρω ανθρώπους καλούς, ανθρώπους τίμιους, ανθρώπους σωστούς, ανθρώπους ζεστούς
    Το αν επιλέγω να μη δίνω σημασία στα λάθη που σίγουρα έχουν κάνει δεν ακυρώνει την γενική εικόνα που έχω για αυτούς.
    Ούτε στέκομαι στους άλλους, σε αυτούς που δεν (γενικώς \"δεν\")
    Τους προσπερνάω ή τουλάχιστον προσπαθώ, δεν τους πολυκριτικάρω γιατί σκέφτομαι τα δικά μου....
    Οπότε η εντύπωση που μου μένει είναι από τους ΩΡΑΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
    been good, been bad. WILL GO ON

Member
    Σεβαστη η άποψή σου αν και προσωπίκα διαφωνώ σε καποια σημεία.δυστιχώς για μένα ειναι ελαχιστοι οι ανθρωποι που κανουν τη διαφορά.δυστιχώς δεν ξερω πολλους που να μην κανουν στους αλλους(ακομα και στους πολυ κοντινους τους )αυτο που δεν θα ήθελαν να κανουν οι αλλοι σ΄αυτους.
    αναρωτιέμαι αν ειμαι υπερβολίκη ομως η \"αλλαγη\"μεσα απο την υπερβολή δεν επιτυγχανεται¨?λένε απ΄ το κεφάλι βρωμάει το ψάρι (κυβερνούντες),αλλα η αδικια που διαπρατεται καθημέρινα μέταξυ τον μελών μιας οικόγένειας πολλές φόρες είναι απίστευτη.η ελλειψη πνευματικής καλιέργειας ειναι το πρόβλημα νομίζω.το \"ψαρι\"(αν ηθελε) μπορουσε να βοηθήσει με διαφορους τρόπους π.χ υποχρεωτικη φοιτηση των ζευγαριων πριν γινουν γονεις σε σχολεια με μαθήματα όπως αυτογνωσία αυτοβελτιωση αγαπη προς τον εαυτο μας ή \" κατανοώντας τη σωστη εννοια της αγαπης\"κλπ.Επίσης να προσθεθούν καποια επιπλέων μαθηματα στα σχολ που θα αναβαθμιζαν τη σκεψη και το πνέυμα η καποια μάθημα με θέματα πάνω στα προβληματα της εφιβικής συμπεριφορας.Αυτα και τοσα αλλα...Ακουγοντε ολα υπερβολικα αλλα εκει εστιαζετε το προβλημα κατα τη γνώμη μου.τα πτυχια δεν εχουν κανενα νοημα και δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ οταν δεν συνοδευοντε απο ευγενικές ψυχές ,υγειεις ψύχές.Ξέρω πως πλατιάζω αλλα ειχα αναγκη να τα εκφράσω.