Αναισθησία των γιατρών και νοσοκόμων - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 56
    Senior Member
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Πως θα γίνει να ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια νοσοκομεία αν δεν τα μισήσουμε για αυτό το οποίο είναι;;; Γιατί νομίζεις ότι ήταν και είναι ανεξέλεγκτοι οι διάφοροι δημόσιοι τομείς;

Για παράδειγμα, όταν ανακοινώθηκε ότι προμηθεύονταν - μεταξύ άλλων - τις ασπιρίνες πιο ακριβά από ότι στο φαρμακείο, πήγε κανείς φυλακή; Λογοδότησε κανείς για την κατασπατάληση των χρημάτων; Επιστράφηκαν τα χρήματα αυτά; Ελέγχθηκαν οι συμβάσεις; Οι υπογράφοντες αυτών; Όλα τα ΜΜΕ πιπιλάγανε το "απο δω και πέρα τι κάνουμε" αντί να αναρωτιούνται για τους ανεύθυνους υπεύθυνους. Γι' αυτό και τίποτα δεν πρόκειται να βελτιωθεί ΠΡΙΝ όλες αυτές οι μονάδες ιδιωτικοποιηθούν.

Μπαίνεις σε δημόσιο νοσοκομείο και μετράς τουλάχιστο δέκα "παραιατρικές υπηρεσίες" από την πόρτα ως το θάλαμο... ενοικίαση τηλεόρασης, πυτζάμες, σεντόνια, στρώμα (τα υπάρχοντα δεν μπορούν να ονομασθούν "στρώμα" γιατί νιώθεις το σκελετό του κρεβατιού από κάτω με αποτέλεσμα οι νοσηλευόμενοι να φέρνουν φουσκωτό στρώμα από το σπίτι!!!), παραγγελίες φαγητού, αποκλειστική νοσοκόμα κλπ. Δηλαδή, εκτός από το "δημόσιο νοσοκομείο", το οποίο το έχεις χρυσοπληρώσει με ασφαλιστικές εισφορές 3~8 φορές πάνω από ιδιωτική ασφάλιση ζωής, που σου φάγανε το εφάπαξ, σου κουρέψανε την σύνταξη, σου παίξανε τα αποθεματικά στο χρηματιστήριο, σου μετέτρεψαν το υπόλοιπο αυτών σε ομόλογα τα οποία στη συνέχεια "κουρέψανε", πρέπει να ξαναπληρώσεις για όλα όσα ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να σου παρέχουν εξ' αρχής... ακόμα και το γ******* το στρώμα στο οποίο θα νοσηλευτείς.

Το καθεστώς βεβαια αναπαράγει και συντηρεί τα μπουμπούκια όπως αυτά τα οποία περιγράφεις πιο πάνω. Εκτός και αν είσαι ο ίδιος γιατρός ή εργαζόμενος του νοσοκομείου, στην οποία περίπτωση συνήθως έχουν κλίνες "φουλ κομφόρ" να σε βάλουν και σκίζονται να σε εξυπηρετήσουν. Ειδεμή, κάνε χαρτάκια όπου θες και αν πάρεις απάντηση σφύρα μου. Από υπουργό μέχρι τραυματιοφορέα τίποτα δεν λειτουργεί ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝΕ! Τα "δημόσια νοσοκομεία" δεν είναι εκεί για να σου παρέχουν υπηρεσίες τις οποίες έχεις ήδη πληρώσει. Είναι εκεί επειδή ΕΠΡΕΠΕ να γίνουν με δικά σου χρήματα και μέχρι να ιδιωτικοποιηθούν έναντι πενταροδεκάρας, αφ' ενός πρέπει να τα σιχαθείς (ώστε να θέλεις εσύ ο ίδιος την ιδιωτικοποίηση τους) και αφ' ετέρου πρέπει να βγάλουν το εξτραδάκι τους διάφοροι πολιτικά παρατρεχάμενοι / προσκείμενοι. Γι' αυτό και διοικούνται τόσο καλά αυτά τα "μαγαζά"!!!

Το ίδιο ισχύει για οποιαδήποτε "δημόσια υπηρεσία". Η εξυπηρέτηση των πολιτών είναι το πρόσχημα για τη χρηματοδότηση αυτών είτε μέσω των φόρων είτε με ξένα δανεικά με αισχρούς όρους, για να ιδιωτικοποιηθούν "κάποτε" - για την Ελλάδα, εντός ολίγου.

Γι' αυτό στην Ελλάδα τα ΜΜΕ μιλάνε για "δημοκρατία", "δημοκρατικό πολίτευμα", "δημοκρατικές διαδικασίες" και άλλα τέτοια ηχηρά και εύηχα χωρίς να αναφέρονται σε δικαιοσύνη. Άλλωστε ο Έλληνας είναι χορτασμένος από δικαιοσύνη ε; Η έλλειψη της υπάρχει για να γίνεται πλιάτσικο εγχώριο και εξωτερικού (τύπου MIESENS) και οι υπόλοιποι που μεγαλώσαμε και ζούμε σε καθεστώς ανομίας / ατιμωρησίας βαφτιζόμαστε βολικά "συνένοχοι"... Με μια μικρή διαφορά σε ότι αφορά την έλλειψη επιθυμίας μας να έχουμε επιβεβλημένο καθεστώς ανομίας καθώς επίσης και το ότι δεν εκμεταλλευόμαστε - όπως θέλουν να πιστεύετε - το καθεστώς αυτό για να πλιατσικολογούμε... Λεπτομέρειες.

Βέβαια, υπάρχουν και γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό γενικότερα, που δεν έχουν ξεπουληθεί, αλλά δυστηχώς η δουλειά τους είναι όπως του υδραυλικού... Την θυμάσαι μόνο αν δεν την κάνουν καλά! Είμαι σίγουρος ότι υπήρξαν και φορές που είτε εσύ ο ίδιος, είτε κάποιος δικός σου, πήγε στο νοσοκομείο και - αν όχι συνολικά επειδή απαιτεί σημαντική τύχη (λαχείο και βάλε) - τουλάχιστο εν μέρη εξυπηρετήθηκε καλά. Υπάρχουν λοιπόν - κατά την άποψη μου - και Άνθρωποι ανάμεσα στα ζώα. Δυστηχώς όμως σπανίζουν. Πάντως συνιστώ να μη χάσεις χρόνο με χαρτάκια και αηδίες γιατί είναι γνωστό ότι είναι χαμένος χρόνος/κόπος. Εύχομαι να είσαι εσύ και η οικογένεια σου καλά και να μην τους χρειαστείτε ποτέ, είτε ως δημόσια, είτε ως ιδιωτική υπηρεσία.

Eχεις δικιο. Για αυτο τα κάνουν ολα ετσι. Για να μας κανουν να θελουμε τα ιδιωτικα. Του στυλ... Ιδιωτικά καλα, δημόσια κακά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Αν δεν έχεις νοσηλευτεί στο παθολογικό του Γενικού Κρατικού Νικαίας δεν ξέρεις τί σημαίνει "έσχατη ταπείνωση".
    ωωω κατάλαβα!!!!!
    Χαλια εεε?

Senior Member
    Quote Originally Posted by griswοl View Post
    Καλή Σαρακοστή! Κοίτα πράγμα εδώ. Τι λες τώρα!! Και αυτά κοπρόσκυλα δεν έχουν απολυθεί ακόμα;; Άλλα τι λέω! Δημόσιος υπάλληλος δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί! Ένας απ'τους λόγους που φτάσαμε εδώ. Άλλα αυτό είναι άλλο θέμα και δε θέλω να βγω off-topic. Έπρεπε να της τα πει αυτά και ας καλέσουν την ασφάλεια. Θα πείτε στην ασφάλεια ότι αδιαφορούν εκεί, κλπ. Αν έχετε δίκιο, μη φοβάστε τίποτα. Αν δεν καταλάβει και η ασφάλεια, ελάτε πολλά παραπάνω άτομα την επόμενη φορά να δούνε ποιός είν'ο μάγκας. Άσε, και σε ιδιωτικό νοσοκομείο (για πολύ πιο μικρή πάθηση φυσικά) τράβηξα παρόμοια και τις θυμάμαι αυτές τις 2 κ@ρι0λες νοσηλεύτριες. Δεν ξεχνώ.

Γαμώ τον αντιχρ***ό της και την οικογένειά της αυτής της πουτ@ν@ς κόρης! Τουλάχιστον πρόλαβε να τις ρίξει μερικές; Δεν πρέπει να γλιτώσει έτσι αυτή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε χρειάζεται να φάει πολλές. Τα 2 χέρια να της σπάσει μόνο και δε θα μπορεί η κ@ριόλ@ να σκουπίζει τον κ*λο της μόνη της για 1-1,5 μήνα. Εκεί να δεις π**τσα@ που θα φάει αυτή.

Μετά γίνομαι κακός εγώ που είμαι πολύ εκδικητικός (δε λέω ότι είπες κάτι τέτοιο εσύ). Έτσι πρέπει να γίνονται τα πράγματα.

Ρε 'συ σου λεω ειπα (κι εγω και τα αδερφια μου οταν το ακουσαμε) "ε, που να την βγαλεις και εσυ την αρρωστια, κ@ριόλ@!" Και στην μια και στην αλλη.
    Δυστηχως δεν προλαβε γιατι τον σταματησαν με το που ακουσαν τις "Χριστοπαναγιες".

Senior Member
    Δεν χρειάζεται να πεθάνει κανείς (όχι απαραίτητα τουλάχιστο και όχι ότι οι "θεσμικοί επενδυτές" έχουν ενδοιασμούς στο να σπάσουν αυγά προκειμένου να κάνουν ομελέτα - Στάλιν αν θυμάμαι καλά). Αρκεί να σου αλλάξουν την πίστη με ταλαιπωρία, διαρκείς μετακινήσεις, λίστα αναμονής μηνών για χειρουργείο (ας πεθάνεις στο μεταξύ... δεν πειράζει), μια νοσηλεύτρια ανα 100 κλίνες (αν χρειαστείς νερό και ξεδιψάσεις πάρε με τηλέφωνο), υποστελεχωμένες μονάδες υγείας, ελλειπή ή ανεπαρκή εξοπλισμό κλπ κλπ κλπ. ΌΛΟ το σημερινό σκηνικό έλλειψης δικαιοσύνης είναι παρόν προκειμένου να πείσει την κοινή γνώμη ότι "ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ = ΚΑΚΟ"... "ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ = ΚΑΛΟ". Όλως τυχαίως, κανένας - ούτε και εσύ - δεν αναφέρει την δικαιοσύνη και τα συναφή συμφέροντα... Τουλάχιστο όχι ΠΡΙΝ την ιδιωτικοποίηση των μονάδων υγείας ΜΑΣ, την εκχώρηση εκμεταλλευσης των αεροδρομίων ΜΑΣ, των λιμανιών ΜΑΣ, των παραλιών ΜΑΣ κ.ο.κ. Στην τελική δεν θυμάμαι να ίδρωσε ή να μάτωσε κανένας Γερμανός ή Κινέζος για να φτιαχτούν αυτά... Κάτι Έλληνες μόνο.

Αν χρειάζεσαι άλλο παράδειγμα, δες τι έγινε με τη διάσπαση της ΔΕΗ... σου τραβάει 10 απεργίες και διακοπές ηλεκτροδότησης και ο κοντόφθαλμος λαός κατηγορεί τη ΔΕΗ ενώ στη ουσία φταίνε οι... "μνηστήρες" αυτής. Εσύ πιστεύεις ότι η ΔΕΗ είναι ΚΑΚΗ υπηρεσία επειδή σου διέκοψε "κάποιος" το ρεύμα και βλαστημάς λέγοντας ότι "ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!". Ο στόχος επιτεύχθει, γιατί αντί να προασπίζεσαι την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, καταφεύγεις εναντίον της. Μόλις την πάρουν στα χεράκια τους οι "μνηστήρες" σου ανεβάζουν 400% το ρεύμα, το οποίο το πληρώνεις γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς γιατί πλέον είναι καρτέλ... όπως με το γάλα και τους κουμπάρους. Θυμάσαι;

Και για να ολοκληρώσω, ούτε δικαιοσύνη θα δείτε μέχρι να πουληθεί και το τελευταίο δημόσιο αγαθό/υπηρεσία.

Φιλε τα λες σωστα ολα!!! Ο σκοπος τους είναι να πουλησουν τα παντα και σκλαβοποιηση ολων μας.

Senior Member
    Μια στιγμή, δεν ανέφερα τίποτα γιατί δεν είναι το topic σχετικό. Άλλα για να σου απαντήσω, ναι, η δικαιοσύνη σ'αυτή τη χώρα είναι η χειρότερη, ναι. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία γι'αυτό. Η ατιμωρισία πάει σύννεφο. Γι'αυτό φτάσαμε εδώ.

Η χειρότερη οχι. Στην αυστραλια πχ αθώωσαν 6 ανθρωπους (μερικοι ηταν ανηλικοι, ενας 26 χρονος που το μονο που επαθε ηταν να του πει η δικαστής ότι αν για ενα χρονο το ξανακανει θα μπει φυλακη) για τον ομαδικό βιασμό μιας 10 χρονης με δικαιολογια ότι το κοριτσι ηθελε να πειραματιστει και το ζητησε (γυναικα δικαστής). link: http://jezebel.com/332377/prosecutor...xperimentation

Στο πακιστάν αθωωσαν 13 αντρες απο τους 14 αντρες για τον ομαδικό βιασμό μιας γυναικάς. link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=269694

Στο λονδίνο σαουδάραβας αθωωθηκε για βιασμό 18νης κοπέλας λέγοντας, κατσε καλύτερα πριν διαβάσεις, ότι γλίστρισε και επεσε πάνω της. link: http://www.huffingtonpost.gr/2015/12...n_8817986.html

Εγώ τα ξέρω όλα αυτά που λες. Μας βάζουν να τα βάλουμε με ότι είναι δημόσιο, στρέφουν τους εργαζόμενους εναντίον εργαζόμενους, κλπ. Διαίρει και βασίλευε ένα πράγμα. Αυτό με τη ΔΕΗ είναι πάρα πολύ εύστοχο, άλλα άντε να το εξηγήσεις στον μέσο Έλληνα που έχει πάθει πλύση εγκεφάλου απ'τα μέσα μαζικής εξαπάτησης. Γι'αυτό κι εγώ δε βλέπω ειδήσεις εδώ και 6 χρόνια. Μόνο από Internet, σε συγκεκριμένα site ενημερώνομαι. Και ναι, ο σκοπός τους είναι να τα ξεπουλήσουν όλα απ'την Ελλάδα και να μας κυρήξουν μια τελειωτική χρεωκοπία μετά.

ακριβως αυτό!!!!!

Senior Member
    Επίσης σε δημοψήφισμα ψήφισε "όχι" αλλά το "όχι" δεν εφαρμόστηκε ε; Χμμμμ... μήπως με το να ψηφίζουμε δε γίνεται δουλειά; Μήπως, ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ... να φταίει κάτι άλλο;
    είχα διαβασει πριν καιρό ενα ρωσικο μυθιστόρημα (MΕTRO 2033) που ελεγε "Δημοψήφισμα. Ο λαός μας θα πει ναι, άρα είναι ναι. Θα πει όχι, αρα ο λαός δεν σκεφτηκε σωστά. Ας το ξανασκεφτεί ο λαός!" καταλαβες τι είν αι λοιπόν το δημοψηφισμα!!!

Quote Originally Posted by archangel View Post
    Η χειρότερη οχι. Στην αυστραλια πχ αθώωσαν 6 ανθρωπους (μερικοι ηταν ανηλικοι, ενας 26 χρονος που το μονο που επαθε ηταν να του πει η δικαστής ότι αν για ενα χρονο το ξανακανει θα μπει φυλακη) για τον ομαδικό βιασμό μιας 10 χρονης με δικαιολογια ότι το κοριτσι ηθελε να πειραματιστει και το ζητησε (γυναικα δικαστής). link: http://jezebel.com/332377/prosecutor...xperimentation

Στο λονδίνο σαουδάραβας αθωωθηκε για βιασμό 18νης κοπέλας λέγοντας, κατσε καλύτερα πριν διαβάσεις, ότι γλίστρισε και επεσε πάνω της. link: http://www.huffingtonpost.gr/2015/12...n_8817986.html
    Πωπώω! Κατατ'άλλα δυτικές και πολιτισμένες χώρες! Ειδικά την Αυστραλία, την είχα για χώρα πρότυπο.

Στο πακιστάν αθωωσαν 13 αντρες απο τους 14 αντρες για τον ομαδικό βιασμό μιας γυναικάς. link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=269694
    Εκεί δεν έχουν κράτος, οπότε, δεν μου κάνει και μεγάλη εντύπωση το αποτέλεσμα.

Senior Member
    Πραγματι το κρατικο νικαιας ειναι απο τα χειροτερα

Senior Member
    Φιλε τα λες σωστα ολα!!! Ο σκοπος τους είναι να πουλησουν τα παντα και σκλαβοποιηση ολων μας.
    πολλες απλοποιησεις και θεωριες συνωμοσιας βρε παιδια!
    ολοι δηλ μας ζηλευουν, εποφθαλμιουν τα πλουτη μας και προσπαθουν να μας καταστρεψουν?
    γιατι αλλες χωρες και λαοι τα καταφερνουν ,προοδευουν και εμεις ειμαστε συνεχεια μεσα στη μιζερια και την γκρινια?
    διοτι ειμαστε ευεπιφοροι στον λαικισμο ,στην ελλειψη παιδειας και στην ιδεοληψια οτι φταινε ολοι οι αλλοι εκτος απο εμας τον περιουσιο λαο!
    δουλεψετε εντιμα,σκληρα με μακροχρονιο πλανο για την ζωη σας βασισμενο στην λογικη και τον ρεαλισμο,και θα τα καταφερετε.
    γιατι δηλ αρκετοι απο εμας προχωρησαμε και δεν αισθανομαστε αγανακτισμενοι και μιζεριασμενοι?

Banned
    Quote Originally Posted by kostas62 View Post
    ολοι δηλ μας ζηλευουν, εποφθαλμιουν τα πλουτη μας και προσπαθουν να μας καταστρεψουν?
    γιατι αλλες χωρες και λαοι τα καταφερνουν ,προοδευουν και εμεις ειμαστε συνεχεια μεσα στη μιζερια και την γκρινια?
    διοτι ειμαστε ευεπιφοροι στον λαικισμο ,στην ελλειψη παιδειας και στην ιδεοληψια οτι φταινε ολοι οι αλλοι εκτος απο εμας τον περιουσιο λαο!
    δουλεψετε εντιμα,σκληρα με μακροχρονιο πλανο για την ζωη σας βασισμενο στην λογικη και τον ρεαλισμο,και θα τα καταφερετε.
    γιατι δηλ αρκετοι απο εμας προχωρησαμε και δεν αισθανομαστε αγανακτισμενοι και μιζεριασμενοι?
    Επειδή όσες έχεις υπόψιν σου πάτησαν επί πτωμάτων τόσο σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική τους, όσο και σε ότι αφορά την βιομηχανική πολιτική τους. Οι υπόλοιπες χώρες οι οποίες τυχαίνει να έχουμε στο υπέδαφος μας ορυκτό πλούτο είμαστε στοχοι προκειμένου να μην εκμεταλλευτούμε ποτέ τα κοιτάσματα αυτά μεσω της βιομηχανικής ανάπτυξης. Πέντε παράγοντες χρειάζεσαι για να έχεις βιομηχανία:

1. Ορυκτούς πόρους
    2. Τεχνογνωσία
    3. Χρηματοδότηση
    4. Πολιτική βούληση
    5. Ειρήνη

Και φροντίζουν τα βιομηχανικώς ανεπτυγμένα κράτη - μέσω της εξωτερικής πολιτικής, μιζαδόρων, εξαγορές υπουργουπάλληλων κλπ να σου λείπουν τουλάχιστο ένας από τους παραπάνω παράγοντες. Αν έχεις όλους τους παράγοντες να είσαι σίγουρος ότι σύντομα θα βρίσκεσαι σε πόλεμο.

Ο βασικός λόγος που γίνεται αυτό είναι η ανάγκη των βιομηχανικών μονάδων να επεξεργάζονται ορυκτούς πόρους. Άπαξ και του τελειώσει του βιομήχανου ο ορυκτός πόρος, ο κόσμος πάει σπίτι του και το εργοστάσιο το βάζει στον κ*** του.

Οι χώρες που έχεις υπόψιν σου (Αμερική, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Βέλγιο, Ολλανδία) βάσιστηκαν τόσο στην αποικιοκρατία, όσο και στο σκλαβεμπόριο και την βιομηχανική ανάπτυξη για να γίνουν αυτοί που είναι σήμερα. Χαρακτηριστικά αναφέρω την ίδρυση της αμερικής (σκλαβέμποροι ήταν οι ιδρυτές της). Για τη Γερμανία ρώτα τον παππού σου τι πλιάτσικο κάνανε σε 2 παγκόσμιους πολέμους. Η Γαλλία έχει τη λεγεώνα των ξένων προκειμένου να διαφεντεύει τα συμφέροντα της επι γαλλικού εδάφους (Μεξικό, Νέα Γουινέα, Ανατολικό Τιμόρ, Μαρόκο, Τυνισία... όλα αυτά είναι Γαλλία ε;!) και να σκοτωθεί κανένας τους δεν τρέχει κάστανο γιατί απαγορεύεται σε γάλλους να υπηρετήσουν σε αυτή (πλην των αξιωματικών). Για το Ηνωμένο Βασίλειο από όπου πέρασαν σπείρανε αλάτι... οι σχέσεις γειτωνίας στις πρώην αποικίες ποτέ δεν επανήλθαν. Μόνο οι Κύπριοι έξακολουθούν να έχουν την υποψία ότι τους ξεπούλησαν. Η Ολλανδία τη μισή αφρική την έχει κατασφάξει προκειμένου για το εμπόριο διαμαντιών και ελεφαντόδοντου... την άλλη μισή την μοιράζονται όλοι οι υπόλοιποι μεταξύ των οποίων και το Βέλγιο. Για τις φιλοεργατικές πρακτικές στην Κίνα ίσως έχεις ακούσει πόσο καλά προοδεύουν οι βιομήχανοι εκεί όταν οι εργαζόμενοι αμοίβονται πρακτικά με ρύζι.

Όσο για μας είμαστε "υπό προσωρινή διαχείριση Ελλήνων πολιτικών" μέχρι να μας πάρουν ορυκτούς πόρους και δημόσια αγαθά/υπηρεσίες οπότε μετά θα μας πούνε ότι δεν συμφέρει να μας ταίζουν και ότι σύντομα θα έρθουν καραβιές κινέζων που δουλεύουν καλύτερα με λιγότερα. Όλα αυτά για να μη σηκώσουμε ποτέ κεφάλι και αποκτήσουμε οικονομική αυτονομία μέσω της βιομηχανικής παραγωγής. Δεν χρειάζονται ανταγωνιστές... μόνο ορυκτά και κρέας για τη μηχανή τους.

Γι' αυτό και οι ανθέλληνες πολιτικοί, γνωρίζοντας τι έχουμε στο υπέδαφος μας, πήρανε δάνεια για να κάνουνε Olympic Games. Μας είπανε μάλιστα ότι έχουν "κανονίσει" την εκμετάλλευση των Ολυμπιακών ακινήτων για τα επόμενα 100 χρόνια ώστε να χρησιμοποιηθούν ως "έργα ανάπτυξης". Εκτός και αν κάποιος από σας πιστεύει ότι την ύπαρξη κοιτασμάτων την ήξερε το ΙΓΜΕ αλλά όχι ο εκάστοτε πρωθυπουργός.

Banned
    Quote Originally Posted by kostas62 View Post
    Kαταρχήν έχετε αναφέρει και σε άλλο ποστ ότι είστε 62 χρονών αν θυμάμαι καλά.Εσείς λοιπόν ζήσατε τα παραγωγικότερα χρόνια της ζωής σας σε μια εποχή που η χώρα μας δεν είχε βιώσει ακόμη τι θα πει κρίση,μνημόνια κτλ.Δε ζήσατε ως νέο παιδί τη δεκαετία του 2000 και ειδικά τα τελευταία 6 χρόνια που μαμήθηκε κυριολεκτικά το σύστημα.Που πολλοί άνθρωποι οικογενειάρχες,έντιμοι καθ`ολα έχασαν την δουλειά τους,μειώθηκε το σταθερό τους εισόδημα και πολλά νέα παιδιά μόχθησαν για το πτυχίο τους και έγιναν σερβιτόροι,delivery κτλ με καθαρό μισθό των 400€ και ίσως και πιο κάτω.Αυτοί λοιπόν δεν έζησαν την εποχή των παχιών αγελάδων στην Ελλάδα και κατά την γνώμη μου όταν ένας νέος άνθρωπος που προσπαθεί να φτιάξει σήμερα την ζωή του,έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται για ότι συμβαίνει.Να υποθέσω ότι έχετε ήδη βγει και στην σύνταξη οπότε βρέξει-χιονίσει ο μισθός είναι στην πόρτα σας; Εγώ προσωπικά είμαι 40 χρονών και δουλεύω απο τα 22 μου σε μια δουλειά που τότε έδειχνε να έχει μέλλον και ήμουν ευχαριστημένος που την επέλεξα.Τα τελευταία όμως χρόνια χτυπήθηκε και ο κλάδος μου απο την κρίση και κατά συνέπεια μειώθηκε και το δικό μου εισόδημα.Λέτε άμα ήξερα ότι θα μαμηθεί το σύστημα θα την επέλεγα; Και δούλεψα έντιμα,καθαρά και υπεύθυνα,ρεαλιστικά με μακροχρόνιο πλάνο.Ελα όμως που κάποια πράγματα δεν ήρθαν όπως φαίνονταν.Λέω πάλι καλά που έχω καταφέρει να έχω γύρω στα 13 χρόνια ένσημα και έχω κάποια πιθανότητα να μαζέψω τα ένσημα που απαιτούνται ώστε κάποια στιγμή να πάρω μια μικρή σύνταξη για να ζήσω κάπως αξιοπρεπώς τα γεράματα μου.

Quote Originally Posted by admforall View Post
    Kαταρχήν έχετε αναφέρει και σε άλλο ποστ ότι είστε 62 χρονών αν θυμάμαι καλά.Εσείς λοιπόν ζήσατε τα παραγωγικότερα χρόνια της ζωής σας σε μια εποχή που η χώρα μας δεν είχε βιώσει ακόμη τι θα πει κρίση,μνημόνια κτλ.Δε ζήσατε ως νέο παιδί τη δεκαετία του 2000 και ειδικά τα τελευταία 6 χρόνια που μαμήθηκε κυριολεκτικά το σύστημα.Που πολλοί άνθρωποι οικογενειάρχες,έντιμοι καθ`ολα έχασαν την δουλειά τους,μειώθηκε το σταθερό τους εισόδημα και πολλά νέα παιδιά μόχθησαν για το πτυχίο τους και έγιναν σερβιτόροι,delivery κτλ με καθαρό μισθό των 400€ και ίσως και πιο κάτω.Αυτοί λοιπόν δεν έζησαν την εποχή των παχιών αγελάδων στην Ελλάδα και κατά την γνώμη μου όταν ένας νέος άνθρωπος που προσπαθεί να φτιάξει σήμερα την ζωή του,έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται για ότι συμβαίνει.Να υποθέσω ότι έχετε ήδη βγει και στην σύνταξη οπότε βρέξει-χιονίσει ο μισθός είναι στην πόρτα σας; Εγώ προσωπικά είμαι 40 χρονών και δουλεύω απο τα 22 μου σε μια δουλειά που τότε έδειχνε να έχει μέλλον και ήμουν ευχαριστημένος που την επέλεξα.Τα τελευταία όμως χρόνια χτυπήθηκε και ο κλάδος μου απο την κρίση και κατά συνέπεια μειώθηκε και το δικό μου εισόδημα.Λέτε άμα ήξερα ότι θα μαμηθεί το σύστημα θα την επέλεγα; Και δούλεψα έντιμα,καθαρά και υπεύθυνα,ρεαλιστικά με μακροχρόνιο πλάνο.Ελα όμως που κάποια πράγματα δεν ήρθαν όπως φαίνονταν.Λέω πάλι καλά που έχω καταφέρει να έχω γύρω στα 13 χρόνια ένσημα και έχω κάποια πιθανότητα να μαζέψω τα ένσημα που απαιτούνται ώστε κάποια στιγμή να πάρω μια μικρή σύνταξη για να ζήσω κάπως αξιοπρεπώς τα γεράματα μου.
    Μάλλον εννοείς τον kostas62.

Banned
    Ναι στον kostas62 απευθύνθηκα

Επειδή όσες έχεις υπόψιν σου πάτησαν επί πτωμάτων τόσο σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική τους, όσο και σε ότι αφορά την βιομηχανική πολιτική τους. Οι υπόλοιπες χώρες οι οποίες τυχαίνει να έχουμε στο υπέδαφος μας ορυκτό πλούτο είμαστε στοχοι προκειμένου να μην εκμεταλλευτούμε ποτέ τα κοιτάσματα αυτά μεσω της βιομηχανικής ανάπτυξης. Πέντε παράγοντες χρειάζεσαι για να έχεις βιομηχανία:

1. Ορυκτούς πόρους
    2. Τεχνογνωσία
    3. Χρηματοδότηση
    4. Πολιτική βούληση
    5. Ειρήνη

Και φροντίζουν τα βιομηχανικώς ανεπτυγμένα κράτη - μέσω της εξωτερικής πολιτικής, μιζαδόρων, εξαγορές υπουργουπάλληλων κλπ να σου λείπουν τουλάχιστο ένας από τους παραπάνω παράγοντες. Αν έχεις όλους τους παράγοντες να είσαι σίγουρος ότι σύντομα θα βρίσκεσαι σε πόλεμο.

Ο βασικός λόγος που γίνεται αυτό είναι η ανάγκη των βιομηχανικών μονάδων να επεξεργάζονται ορυκτούς πόρους. Άπαξ και του τελειώσει του βιομήχανου ο ορυκτός πόρος, ο κόσμος πάει σπίτι του και το εργοστάσιο το βάζει στον κ*** του.

Οι χώρες που έχεις υπόψιν σου (Αμερική, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Βέλγιο, Ολλανδία) βάσιστηκαν τόσο στην αποικιοκρατία, όσο και στο σκλαβεμπόριο και την βιομηχανική ανάπτυξη για να γίνουν αυτοί που είναι σήμερα. Χαρακτηριστικά αναφέρω την ίδρυση της αμερικής (σκλαβέμποροι ήταν οι ιδρυτές της). Για τη Γερμανία ρώτα τον παππού σου τι πλιάτσικο κάνανε σε 2 παγκόσμιους πολέμους. Η Γαλλία έχει τη λεγεώνα των ξένων προκειμένου να διαφεντεύει τα συμφέροντα της επι γαλλικού εδάφους (Μεξικό, Νέα Γουινέα, Ανατολικό Τιμόρ, Μαρόκο, Τυνισία... όλα αυτά είναι Γαλλία ε;!) και να σκοτωθεί κανένας τους δεν τρέχει κάστανο γιατί απαγορεύεται σε γάλλους να υπηρετήσουν σε αυτή (πλην των αξιωματικών). Για το Ηνωμένο Βασίλειο από όπου πέρασαν σπείρανε αλάτι... οι σχέσεις γειτωνίας στις πρώην αποικίες ποτέ δεν επανήλθαν. Μόνο οι Κύπριοι έξακολουθούν να έχουν την υποψία ότι τους ξεπούλησαν. Η Ολλανδία τη μισή αφρική την έχει κατασφάξει προκειμένου για το εμπόριο διαμαντιών και ελεφαντόδοντου... την άλλη μισή την μοιράζονται όλοι οι υπόλοιποι μεταξύ των οποίων και το Βέλγιο. Για τις φιλοεργατικές πρακτικές στην Κίνα ίσως έχεις ακούσει πόσο καλά προοδεύουν οι βιομήχανοι εκεί όταν οι εργαζόμενοι αμοίβονται πρακτικά με ρύζι.

Όσο για μας είμαστε "υπό προσωρινή διαχείριση Ελλήνων πολιτικών" μέχρι να μας πάρουν ορυκτούς πόρους και δημόσια αγαθά/υπηρεσίες οπότε μετά θα μας πούνε ότι δεν συμφέρει να μας ταίζουν και ότι σύντομα θα έρθουν καραβιές κινέζων που δουλεύουν καλύτερα με λιγότερα. Όλα αυτά για να μη σηκώσουμε ποτέ κεφάλι και αποκτήσουμε οικονομική αυτονομία μέσω της βιομηχανικής παραγωγής. Δεν χρειάζονται ανταγωνιστές... μόνο ορυκτά και κρέας για τη μηχανή τους.

Γι' αυτό και οι ανθέλληνες πολιτικοί, γνωρίζοντας τι έχουμε στο υπέδαφος μας, πήρανε δάνεια για να κάνουνε Olympic Games. Μας είπανε μάλιστα ότι έχουν "κανονίσει" την εκμετάλλευση των Ολυμπιακών ακινήτων για τα επόμενα 100 χρόνια ώστε να χρησιμοποιηθούν ως "έργα ανάπτυξης". Εκτός και αν κάποιος από σας πιστεύει ότι την ύπαρξη κοιτασμάτων την ήξερε το ΙΓΜΕ αλλά όχι ο εκάστοτε πρωθυπουργός.
    Έτσι ακριβώς είναι δυστυχώς.

Και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον κατέτασσαν στα συστημικά κόμματα το 2012*, αλλά με την εφαρμογή των ανθελληνικών μνημονιακών πολιτικών, μόλις ανέβηκε η δημοτικότητα του (ή/και έπεφτε η δημοτικότητα των ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥδων) καλέσανε αρχές του 2013 τον Τσίπρα στα γραφεία του State Department, στο ΔΝΤ και στη μεγάλη ηγετομάνα ινστιτούτο Brookings για τσάι και συμπάθειες. 2 χρόνια μετά κυβερνάει. Τυχαίο;... Δεν νομίζω. Σε λίγο όμως θα αναφερόμαστε σε αυτούς ως ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΣΥΡΙΖΑΙΟΙ όσο γαλουχούν τον επόμενο που θα αναλάβει τη σκυτάλη της "διακυβέρνησης-εφαρμογή προγράμματος".

* Για την ακρίβεια οι δημοσιογραφικές αναφορές και ο τηλεοπτικός χρόνος ο οποίος αναλωνότανε το 2012 ή προηγούμενες χρονιές για τα πολιτικά κόμματα, ήταν πολύ ΠΑΣΟΚ... πολύ ΝΔ... λίγο ΚΚΕ... και αραιά και που ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως ήδη είπα: "Όταν έχω δικαιοσύνη στη χώρα που ζω, δεν με νοιάζει ποιός κυβερνάει. Παίρνω το πρόβλημα μου, πάω στο δικαστήριο και βρίσκω λύση".

Οι υπόλοιποι,
    δικαιούνται της άποψης τους...
    δικαιούνται να παίζουν τις "κουμπάρες"...
    δικαιούνται να παίζουν τις "εκλογές".
    Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες, και αυτό με τη δικαιοσύνη. Δεν είπα ότι διαφωνώ. Ο τσίπουρας μόνο και μόνο με τις ανθελληνικές του θέσεις τον κάνει συστημικό κόμμα. Επίσης, κάτι άλλο που είναι πάρα πολύ σημαντικό να συζητηθεί είναι αν πρέπει η όχι να παραμείνουμε στο Ευρώ. Και που είμαστε στο Ευρώ, 6 χρόνια όλεθρο βιώνουμε χωρίς προοπτική να αλλάξει κάτι...

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast