Results 31 to 45 of 56
-
15-03-2016, 23:02 #31
- Join Date
- Mar 2015
- Posts
- 682
- 15-03-2016, 23:20 #32
- Join Date
- Jan 2016
- Posts
- 1,643
Εάν άρχιζε να δουλεύει η δικαιοσύνη - λέμε τώρα - ίσως κάτι γινόταν. Το σίγουρο είναι ότι θα βρισκόντουσαν πολλοί πολιτικοί και υπαλληλοι πολυεθνικών να έχουν "αυτοκτονήσει με 32 μαχαιριές στην πλάτη" την επόμενη μέρα και θα μας λείπανε μάρτυρες και κατηγορούμενοι για τις δίκες. Όπως όταν έγινε υπαινιγμός για έλεγχο της MIESENS σε συνέντευξη τύπου στη Γερμανία (αν θυμάμαι σωστά με Βαρουφάκη και Σόιμπλε). Την επομένη βρέθηκε νεκρός μεγαλοστέλεχος της εταιρείας (ο Heinz-Joachim Neubürger οικονομικός διευθυντής της MIESENS με εμπλοκή στα μαύρα ταμεία, αυτοκτόνησε στις 06/02/2015... η συνέντευξη τύπου Βαρουφάκη-Σόιμπλε έλαβε χώρα στο Βερολίνο στις 05/02/2015). Σύμπτωση!
Ίσως να αποδεικνυόταν ότι όλα "τα των μνημονίων" είναι καλοστημένο κόλπο, όπως και το ότι οι υπουργοί οικονομικών όλων των προηγούμενων ετών όντας καταχρεωμένοι συνέχιζαν να δανείζονται χωρίς να μας λένε τίποτα (ώστε το χρέος να απαιτεί το πλήρες ξεπούλημα της χώρας μαζί με ότι έχει από κάτω της έναντι πινακίου φακής). Ξέρανε να πάρουν δάνεια για να κάνουν Olympic Games αλλά όχι για να βγάλουν π.χ. χρυσό από τις σκουριές (τους χαρίσανε και το κοίτασμα χαλκού που υπήρχε από πάνω... δες πόσο έχει πάει η τιμή του χαλκού στη διεθνή αγορά μεταλλευμάτων και πάρε με τηλέφωνο μετά). Άντε μετά να σε δω να κάνεις βιομηχανική ανάπτυξη πλέκοντας καλάθια...
Μέχρι σήμερα όμως, "πάτος" στο βαρέλι δεν έχει μπει και οι υπεύθυνοι για το χάλι μας αλλωνίζουν ελεύθεροι.
Το ότι χρειαζόμαστε δικό μας νόμισμα το οποίο εκδίδεται από το Ελληνικό κράτος και όχι από ανώνυμες εταιρείες που εξαιρούνται της ανακοίνωσης του μετοχικού συμβουλίου (π.χ. Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας) είναι προαπαιτούμενο, εκτός και αν όλα αυτά θέλουμε να τα ξαναζήσουμε.Last edited by M87; 16-03-2016 at 13:33.
15-03-2016, 23:41 #33
- Join Date
- Mar 2015
- Posts
- 682
Έτσι είναι αυτά, τα γνωρίζω. Ο μέσος Έλληνας, ΔΕΝ... Έναν πρωθυπουργό σαν τον Ραφαέλ Κορέα χρειαζόμαστε, που αυτός πέταξε έξω με τις κλωτσιές το ΔΝΤ και έκανε λογιστικό έλεγχο του χρέους και βρήκε ότι το 90 % περίπου είναι παράνομο και το διέγραψε. Και τώρα ο Ισημερινός έχει μεγάλη ανάπτυξη. Το ίδιο έκανε και ο Κίρχνερ στην Αργεντινή.
Έτσι ακριβώς. Κρατική ΤΤΕ με άτοκο εθνικό νόμισμα. Άλλα και σε εθνικό νόμισμα να επιστρέφαμε, έστω και με ιδιωτική ΤΤΕ που είναι τώρα, πάλι καλύτερα θά'μασταν απ'το Ευρώ, που στην τελική δεν είναι καν δικό μας νόμισμα και δεν μπορούμε να κόψουμε χρήμα, να κάνουμε υποτίμηση, να κάνουμε δική μας οικονομική διαχείριση, να ελέγχουμε τα δικά μας επιτόκια, κλπ.
15-03-2016, 23:49 #34
- Join Date
- Jan 2016
- Posts
- 1,643
15-03-2016, 23:58 #35
- Join Date
- Jun 2015
- Posts
- 562
παντα ευγενικος ,με επιχειρηματα και χωρις φανατισμο στις απαντησεις σου.
αυτο με κανει να ελπιζω ακομη για το μελλον της χωρας μας.
εμεις δεν μπορουμε να προσφερομε πολλα ακομη ,λογω και ηλικιας!
συνταξη παιρνω απο φετος μετα απο 38 χρονια συνεχους εργασιας χωρις ομως να στηριζομαι σε συτη για να επιβιωσω, και συνεχιζω και να εργαζομαι στην εταιρεια μου ,αφου εκτιμα την αποδοση μου ακομη ( απο τις καταραμενες πολυεθνικες! ).
συμφωνω οτι η παρουσα κατασταση ειναι πολυ δυσκολοτερη απο αυτη που αντιμετωπισαμε εμεις ,ομως πιστευω οτι με την συγκροτηση που εχεις θα τα καταφερεις.
σου ευχομαι οτι καλυτερο.
16-03-2016, 00:19 #36
- Join Date
- Mar 2015
- Posts
- 682
Γνωρίζω απόλυτα τι σημαίνει ΤΤΕ. Απλά είπα ότι θα ήταν καλύτερα το έστω και έντοκο εθνικό νόμισμα, παρά στο Ευρώ, αυτό είπα. Ναι, με κρατικοποιημένη ΤΤΕ θα έχουμε αληθινή ανάπτυξη, το ξέρω. Το ερώτημα είναι, ποιος θα την κρατικοποιήσει; Μακάρι να κρατικοποιηθεί.
Κάτι άλλο, εκτός από εκλογές, τι άλλο τρόπο διάσωσης πιστεύεις είναι το καλύτερο και πως θα γίνει;
16-03-2016, 00:28 #37
- Join Date
- Jan 2016
- Posts
- 1,643
16-03-2016, 05:46 #38
- Join Date
- Jun 2015
- Posts
- 791
Archangel λυπαμαι πολυ για οτι σας συμβαινει.Εμενα ειχε η μαμα μου καρκινο του παχεως εντερου και ευτηχως ειναι καλα τωρα.Μετα ο μπαμπας μου διεγνωσθει με καρκινο του πνευμονα και πηγαμε στο νοσοκομειο Σωτηρια Εκει οι γιατροι ητανε αψογοι! μας βοηθησαν και μας βοηθανε ακομα παρα πολυ! ο μπαμπας μου τα παει καλα.Εγω σε λιγο καιρο θα χειρουργηθω στο Αττικο για ενα ινομυωμα που εχω στην μητρα και εχω καλες εντυπωσεις απο το Αττικο προς το παρων.Οταν παω εκει και νοσηλευτω θα σας πω περισσοτερα.Σε πιο νοσοκομειο εισασταν και σας μιλησαν ετσι? ντροπη τους!
16-03-2016, 12:48 #39
- Join Date
- Nov 2006
- Location
- Planet Love
- Posts
- 25,331
οταν αρχιζεις και συνομιλεις με τους εαυτους σου, πραγματικα αγριευομαι...
16-03-2016, 13:26 #40
- Join Date
- Mar 2015
- Posts
- 682
16-03-2016, 13:37 #41
- Join Date
- Jan 2016
- Posts
- 1,643
Επαναλαμβάνεις ένα από τα πολλά λάθη που μας έφεραν ως εδώ. Περιμένεις από "κάποιον άλλο" (πορδυπουργό τύπου Βόρεια Κορέα συγκεκριμένα). Όσο περιμένεις "κάποιος άλλος" να κάνει "κάτι" για σένα, θα σε εκμεταλλεύονται. Είναι χρέος σου να απαιτήσεις για τους φόρους που πληρώνεις τις υπηρεσίες που ΟΦΕΙΛΟΥΝ να σου παρέχουν. Ή αυτό ή να στείλουν σπίτι τους όλους τους "δήθεν" ελεγκτικούς μηχανισμούς και να σου προσφέρουν φοροαπαλλαγή, γιατί αυτή τη στιγμή πληρώνεις τα μισθά τους, αλλά δεν παίρνεις "πενιά" σε ότι αφορά τις υπηρεσίες τους.
Οποιοσδήποτε "άλλος" θα σκεφτεί ΠΡΩΤΑ τον εαυτό του και ΜΕΤΑ εσένα. Αν το αντιληφθείς αυτό, θα καταλάβεις πόση σημασία έχει αυτό που εξήγησα πιο πάνω.
16-03-2016, 13:55 #42
- Join Date
- Mar 2015
- Posts
- 682
Επειδή μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι λέω, ναι, τα γνωρίζω όλα όσα λες. Δεν είμαι αρχάριος σ'αυτό το θέμα. Ξέρω περι ΝΤΠ, Ατζέντες 21, κλπ. Εγώ άλλο σε ρώτησα. Τι πρέπει να κάνει ο λαός; Να ξεσηκωθούν όλοι στους δρόμους; Σε ρωτάω, τι πιστεύεις είναι το καλύτερο; Και όχι, δε σε ειρωνεύομαι, ούτε το παίζω ξερόλας. Δεν είμαι τέτοιος.
16-03-2016, 14:23 #43
- Join Date
- Jan 2016
- Posts
- 1,643
Δεν υπέθεσα ότι με ειρωνεύεσαι. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αν το κράτος θέλει να αξιώνει από εμένα φόρους, πρέπει να μου παρέχει ικανοποιητικές υπηρεσίες. Το πρόβλημα είναι μεταξύ αυτών των υπηρεσιών κατατάσσεται και η δικαιοσύνη την οποία εγώ την αντιλαμβάνομαι ως αγαθό και όχι ως συναλλάξιμο προιόν/υπηρεσία. "Χοντρέ!...πιάσε 2 κιλά δικαιοσύνη... απ' την καλή, όχι τη χαλασμένη... και δυό-τρείς τροποποιητικές διατάξεις... κουνήσου!". Οι υπόλοιποι - κατά την άποψη μου - δεν ενοχλούνται από το ότι αμοίβεται όπως και του υδραυλικού ή του μανάβη.
Για να είμαι πιο ακριβής, θα ήθελα - αν ήταν στο χέρι μου - οι ενασχολούμενοι με τη δικαιοσύνη (δικαστές, νομοθέτες, εσαγγελείς κλπ) να μην πιάνουν λεφτά στα χέρια τους. Να τους παρέχονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ για εκείνους και τις οικογένειες τους (μέσα σε λογικά πλαίσια), αλλά να μην διαθέτουν/συντηρούν τη φιλοδοξία του πλουτισμού. Αυτό αντιμετωπίζει το ένα σκέλος της διάβρωσης την οποία προανέφερα και συγκεκριμένα τη δωροδοκία-εξαγορά κυρίως επειδή ένα τέτοιο καθεστώς θα προσελκύσει μόνο τους ιδεολόγους και όχι τους τυχοδιώκτες ή άπληστους.
Το άλλο σκέλος είναι η απειλή ή ο φόνος τους. Δεν μπορεί κάθε φορά που δε συμφέρει έναν επιχειρηματία/βιομήχανο/πολυεθνική το αποτέλεσμα μιας δίκης ή μια νομοθεσία ο δικαστής να βρίσκεται την επομένη μέρα νεκρός από ασφυξία με ένα μαξιλάρι πάνω από το κεφάλι του (έγινε πρόσφατα στις ΗΠΑ αυτό). Πρέπει δηλαδή η προστασία και περιφρούρηση των ανθρώπων αυτών και των οικογενειακών μελών τους να είναι απόλυτα αποτελεσματική. Πράγμα το οποίο είναι ουτοπικό γιατί θα λαδώσουν έναν από τους φρουρούς τους προκειμένου να φάνε κάποιον. Όπως είπαν οι λατίνοι "ποιός φυλάει τους φύλακες;".
Οπότε το "σχέδιο" έχει τρύπες παρότι κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα για τους λαδιάρηδες. Η πιο "κομψή" λύση είναι - αφού διαθέτουμε και τα μέσα κιόλας - η αμεσοδημοκρατία σε ότι αφορά την νομοθεσία. Αν π.χ. μέσω διαδικτύου αντί να ψηφίζουν 300 υπάλληλοι πολυεθνικών / επιχειρηματιών / βιομηχάνων / εφοπλιστών τους νόμους μιας χώρας, τους ψηφίζανε 10.000.000 κόσμος η μόνη εναλλακτική που αφήνεις σε κάποιον που δεν θέλει να πειθαρχήσει στους νόμους τους οποίους ψηφίζει η πλειοψηφία, είναι η γενοκτονία ή δωροδοκία 10.000.000 ανθρώπων μείον το συνάφι του που προφανώς και θα τον στηρίξει. Μάλλον πιο δύσκολο αυτό. Οι προυποθέσεις για κάτι τέτοιο είναι ένα υψηλό μορφωτικό επίπεδο και η δυνατότητα συμμετοχής στο νομοθετικό σύστημα του συνόλου του πληθυσμού... επαναλαμβάνω ΜΟΝΟ σε ότι αφορά την νομοθεσία.
Από εκεί και πέρα το θέμα εφαρμογής αυτής είναι "αλλουνού παπά ευαγγέλιο", όμως τουλάχιστο εξασφαλίζει η νομοθεσία να προέρχεται από τον ίδιο το λαό (φτάνει ο λαός να έχει υψηλό μορφωτικό επίπεδο και να αντιλαμβάνεται "σωστό/λάθος/ομαδικότητα" κλπ. Με άλλα λόγια θα σε πάρει 3 γενιές καλής εκπαίδευσης (60 χρόνια περίπου) για να εφαρμόσεις κάτι τέτοιο. Για να το "χαλάσει" κάποιος πρέπει να λαδώσει υπουργούς παιδείας να σου πούν ότι δεν έγινε σφαγή Ποντίων αλλά εθνοκάθαρση, ότι οι πρόσφυγες της μικρασιατικής καταστροφής απλά συνοστίζονταν στο λιμάνι της Σμύρνης και να επιτρέψουν στους μαθητές να χρησιμοποιούν υπολογιστή τσέπης από το δημοτικό. Μπορείς όμως να έχεις νόμο που να τιμωρεί την αλλοίωση-παραποίηση ιστορικών γεγονότων ή την καταστροφή του τρόπου εκμάθησης μαθηματικών. Με άλλα λόγια, το σύστημα αυτό διαθέτει κάποια στιβαρή αυτοπροστασία επειδή έχεις άμεσα διαθέσιμο ένα σύνολο πληθυσμού ικανό να νομοθετήσει απέναντι στην παραμικρή μ****** την οποία θα επιχειρήσουν να κάνουν εναντίων του. Επίσης το να εξαπατήσεις "κάποιον" είναι σχετικά εύκολο. Το να εξαπατήσεις έναν ολόκληρο πληθυσμό ο οποίος διαθέτει λόγο και τον εκφράζει είναι πιστεύω, αδύνατον (ή τουλάχιστον ασύγκριτα πιο δύσκολο). Το πιο σημαντικό μέρος των προαπαιτουμένων της συγκεκριμένης εκπαίδευσης είναι να μάθεις σε ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ να αντιμετωπίζουν / αντέχουν τα συναισθήματα τους (ζήλεια, φθόνο, μίσος, θυμό, απληστία κλπ). Με αυτό τον τρόπο μειώνεις την πιθανότητα διάβρωσης του κοινωνικού συνόλου.Last edited by M87; 16-03-2016 at 15:37.
16-03-2016, 20:27 #44
- Join Date
- Sep 2015
- Posts
- 1,239
Αρα οπώς καταλαβαινεις δεν εχουμε φτασει (ακομα) σε αυτο το επιπεδο. Βεβαια απο την αλλη για αποπλάνιση ανηλικου εδω στην Ελλαδα τρως μόνο 4 χρονια LINK: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=101644
Βεβαια υπάρχουν και οι εξαιρεσεις LINK:
http://www.protothema.gr/greece/arti...s-mathitrias-/
ουτε μενα να σου πω την αληθεια
16-03-2016, 20:43 #45
- Join Date
- Sep 2015
- Posts
- 1,239
Ποιες αλλες χωρες? Οι μόνες που βγήκαν απο την κρίση είναι η Ισλανδία (που αρνήθηκε "βοήθεια" απο το ΔΝΤ),η Αργεντινή που ξεχρεωσε (όταν βγήκε απο το ΔΝΤ) και η Ισπανιά που "ανεκαμψε" συμφωνα με την Γερμανια..... και οι ανθρωποι κοιμουνται στους δρόμους γτ δεν εχουν σπίτια.
Σου στέλνω τα LINK για να μην λες πως μιλάω να ξερω....
http://now24.gr/islandia-to-paradigm...remi-i-evropi/
http://www.onalert.gr/stories/H_Arge..._to_DNT_/16707
http://www.triklopodia.gr/ispania-an...stous-dromous/
Similar Threads
-
λογια των γιατρων μας
By γελα πολυ in forum Εμπειρίες Ψυχοθεραπείας - Ψυχολογική & Ψυχιατρική ΥποστήριξηReplies: 13Last Post: 03-08-2015, 12:51 -
πληρη αναισθησια
By stellagr in forum Κατάθλιψη - ΔυσθυμίαReplies: 8Last Post: 09-07-2014, 11:40 -
Διαφορες διαγνωσεις γιατρων
By deleted-by-request-1305 in forum Ψυχώσεις & ΣχιζοφρένειαReplies: 6Last Post: 10-12-2011, 23:21 -
φοβια για την αναισθησια
By fotinoula in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης ΔιαταραχήReplies: 13Last Post: 07-04-2010, 22:37 -
Ζηταω τη βοηθεια των γιατρων
By VelvetUnderground in forum Κατάθλιψη - ΔυσθυμίαReplies: 11Last Post: 10-10-2009, 20:01
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή