Results 46 to 56 of 56
-
16-03-2016, 20:50 #46
- 16-03-2016, 20:54 #47
17-03-2016, 03:38 #48
Δεν ξέρεις από που να το πιάσεις αυτό το θέμα.Είναι τόσα πολλά που θέλω να γράψω και ξέρω αν τα γράψω θα θυμώσω.Σιωπή από εμένα που έχασα δικούς μου ανθρώπους.Όχι μάλλον θα τα αναφέρω.
1)Τον οκτώβριο του 13 έφυγε ο πατέρας μου σε ηλικία 57 χρονών.Είχε αυξημένο ζάχαρο και πίεση και έφυγε από ανακοπή.Λάθος τον γιατρών που δεν μίλησαν για μπαι μπας κι έλεγαν ότι όλα είναι καλά και οι εξετάσεις μια χαρά.Χρειάζεται απλά να κόψει το τσιγάρο.(Διευκρίνηση-Ο πρώτος γιατρός ξέχασε να του πάρει το ζάχαρο σε έναν επεισόδιο λιποθυμίας.Κάτι που το ξέρει και μια νοσηλεύτρια 1 εξαμήνου).Δεν θέλω να μιλήσω άλλο γι αυτό.
2)Μετά από ένα χρόνο η γιαγιά μου στα 84 μπήκε για επέμβαση στο νοσοκομείο και βγήκε από αυτό για την κηδεία της ενώ όλοι λέγανε πως θα γίνει καλά.Η γιαγιά μου έζησε μια χαρά,έφτασε 84 και μακάρι να φτάσουμε όλοι σε αυτή την ηλικία.Το παράλογο εδώ που είναι?Ήταν σε ένα νοσοκομείο μιας πόλης που έκανε την εγχείρηση,βγήκε,ξαναμπήκε και τελικα ξανά εξιτήριο για το σπίτι.Ο γιατρός εκεί μιας και γνωστός των παιδιών της (των θείων μου και της μάνας μου) είπε ότι πρέπει να πάει σε κέντρο αποκατάστασης.Τα κέντρα είναι ιδιωτικά άρα πληρωμή.Έρχεται ασθενοφόρο του κέντρου αποκατάστασης και την πηγαίνει στο κέντρο μια άλλης πόλης.Εκεί βλέπουν ότι κάτι δεν πάει καλά και την πηγαίνουν στο γενικό νοσοκομείο της πόλης.Όλα αυτά στη Λάρισσα.Μόλις την βλέπουν οι γιατροί ειδοποιούν τον θείο μου να πάει αμέσως στη Λάρισσα.Όλα αυτά σε μία μέρα.Πηγαίνει ο θείος μου και η θεία μου στο νοσοκομείο Λάρισσας και βλέπουν το απόλυτο χάος.Μια γυναίκα 84 χρονών σε ράντζο στο διάδρομο και ο γενικός χαμός στο νοσοκομείο.Τελικά μετά από ώρα βρήκαν γιατρούς και τους λένε ''Γιατί την φέρατε εδώ?Η γυναίκα από στιγμή σε στιγμή θα πεθάνει''.Ο θείος μου ήταν έτοιμος να ορμήξει στον γιατρό ευτυχώς τον συγκράτησε η θεία μου.Ε δεν είναι και λίγο να παιδεύεσαι 3 μήνες με χειρουργία κι εκεί που λες όλα είναι καλά (επειδή το είπαν οι γιατροί) τώρα να σου λένε ''πάρτε την σπίτι,πεθαίνει''.Ειδικά όταν πρόκειται για τη μάνα σου.Τελικά την πήραμε στο σπίτι και η γυναίκα ''έφυγε'' μετά από 3 μέρες.Οπότε θέλω να μείνετε στο τι λέγανε στο ένα νοσοκομείο και τι λέγανε στο άλλο.Ο απόλυτος παραλογισμός
3)Αυτή τη στιγμή ο αδερφός του πατέρα μου,επίσης μικρός 56 τώρα,έχει καρκίνο στο στομάχι.Έκανε τις εξετάσεις σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και ΠΕΡΙΜΕΝΕ 1ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ.Τελικά μετά από ένα περίπου μήνα,τον πήραν τηλέφωνο να πάει στο νοσοκομείο για τις εξετάσεις.Ξέρετε τι του είπαν?''Δυστυχώς πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι,ο καρκίνος έχει προχωρήσει πολύ,πάρτε αυτά τα χάπια κι όσο πάει''.
Σκεφτείτε το λίγο ρε παιδιά.Αυτή τη στιγμή μια οικογένεια ,περιμένει τον άνθρωπό της να πεθάνει (δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να αναφέρω ότι είναι όλοι άνεργοι).Μόνο εγώ το βλέπω παράλογο?Που είναι η ψυχολογική υποστήριξη από το κράτος?Του είπανε δηλαδή ''πήγαινε σπίτι σου να πεθάνεις''.Δεν ξέρω τι να πω.
Έχω και κάποια άλλα αλλά νομίζω φτάνει ως εδώ.Έχω πολύ θυμό για την υγεία στην χώρα μας και γι αυτούς που δώσανε τον όρκο.Δυστυχώς μέσα σε αυτή τη σαπίλα παίρνει η μπάλα κι ανθρώπους άξιους.Αλλά ξέρετε τι λένε,μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.
Κι ένα τελευταίο δικό μου.Ψυχίατρος σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο (με θέση),με εξωτερικό ιατρείο,70 ευρώ επίσκεψη για να λέει παπαριές.
Πρέπει οπωσδήποτε το κράτος να ξυπνήσει.Κάτι πρέπει να κάνει.Δεν γίνεται να σε δέχονται 5 κι 6 μήνες μετά.Σαπίλα.....
17-03-2016, 04:31 #49
Αυτή είναι προτιμότερη λύση για τους πουτ@ν@ς γιούς:
https://www.youtube.com/watch?v=fYEMl4ta2RE
17-03-2016, 05:01 #50
17-03-2016, 08:13 #51
Εύχομαι κατ' αρχήν όλα να πάνε καλά. Τουλάχιστον ας μην απελπιζόμαστε, ας δίνουμε στον εαυτο μας και στους άλλους λίγο κουραγιο, λίγη αισιοδοξία.
Να ξέρεις ότι στον τομέα της υγείας, όπου πληρώνεις έχεις και καλή μεταχείριση, τοσο ιατρικά όσο και απο άποψη συμπεριφοράς, εκτος κι αν στο δεδομένο χώρο έχεις γνωριμίες ή ξερεις να απειλας και να υψώνεις τον τονο της φωης σου.γιάννης
17-03-2016, 10:12 #52
Καταρχην συλλυπητήρια. Δυστηχως η υγεια στην Ελλαδα παει απο το κακο στο χειρότερο. Γιατροι και νοσοκόμες γίνονται ανθρωποι που ο μόνος λόγος που επιλεγουν αυτη την δουλεια ειναι για να ξυνουν τα οργανά τους (για να μην πω τιποτα αλλο) και να πληρώνονται για αυτό. Με στεναχωρει αυτο το γεγονός γτ εμείς ειμαστε οι δημιουργοι της υγείας και περίμενα περισσοτερα απο αυτό που βλεπω.
17-03-2016, 10:21 #53
Ευχαριστω πολυ φίλε. Συμφωνω κι εγω. Αυτη η γ@μημενη αρρωστια δεν θελει στεναχωριες καθόλου και ξεκουραση. Η θεια μου ειναι δραστήρια γυναίκα και μετα το χειρουργιο που ειχε κανει πριν μερικα χρόνια ετρεχε και εκανε δουλειες.
Το θεμα ειναι οτι την δημοσια υγεια ετσι κι αλλιως την πληρωνεις και ειναι το λιγοτερο λυπηρο που φερονται αυτοι οι "ανθρωποι" (αν και δεν τους αξιζει αυτός ο τιτλος) με αυτόν τον τρόπο.
17-03-2016, 10:36 #54
Βγάζω το συμπέρασμα πως η πρώτη αιτία αυτής της αρρώστιας (μα και πολλών άλλων) είναι το ΑΓΧΟΣ και η ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ. Κάπνισμα, κακή διατροφή και έλλειψη άσκησης έρχονται μετα. Σπάνια ακούω για κάποιον κυριολεκτικά αναίσθητο, δυνατό χαρακτήρα να αρρωστάει ιδίως με τετοια πάθηση.
Πρόσφατα, μου εμφανίσθηκε μια ήπιας μορφής πάθηση στο πρόσωπο η αιτία της οποίας με βάση ειδικούς και μη ειναι κυρίως το άγχος! Με φαρμακα και ξεκουραση εφυγε το προβλημα. Όντως φαινεται να χαν δίκιο, αιτία ήταν στιγμές έντονου άγχους.γιάννης
17-03-2016, 10:42 #55
23-03-2016, 20:22 #56
ioannis2 να σου υπολογίσω το συνολικό κόστος σε ασφαλιστικές εισφορές για κάποιον που είναι 20 χρόνια εργαζόμενος και ασφαλισμένος ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε δημόσιο φορέα (δεν μιλάω για αλλοδαπούς που εξαιρούνται από αυτή την υποχρέωση, μιλάω για Έλληνες) να μου πεις ποιό ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι το επίπεδο υπηρεσιών των δημόσιων μονάδων υγείας σε σχέση με αυτό των ιδιωτικών;... Θέλεις;
Last edited by M87; 23-03-2016 at 20:39.